Didulica:"Pech voor de één, geluk voor de ander"

Olga (Nuongirl)
Door de spectaculaire ontwikkeling van doelman Sergio Romero bij AZ, was Joey Didulica een beetje in de vergeethoek geraakt. Nu de Argentijn zichzelf echter heeft uitgeschakeld met een gebroken middenhandsbeentje, moet de Australische Kroaat het seizoen in Alkmaar tot een goed einde zien te brengen.

"Ik voel mee met die jongen. Jammer dat hij het seizoen niet af kan maken. Maar de pech voor de één is het geluk voor de ander", zei Didulica over het incident met Romero tegenover De Telegraaf.

Last van plankenkoorts heeft de goalie niet. "Ik ben er klaar voor", aldus een strijdbare Didulica. "Vanaf het moment dat ik het hoorde heb ik niet te veel vragen gesteld, maar ben ik me meteen gaan focussen op NEC. We willen zo snel mogelijk naar het kampioenschap toe en daarom zijn de komende duels belangrijk om de punten zeker te stellen. Het onheil dat Romero overkomt, overkwam mij een paar jaar geleden", denkt de doelman terug aan zijn eigen hoofdblessure, die hem zo'n anderhalf jaar aan de kant hield. "Je moet geduld tonen tot je moment komt."

"Anderhalf jaar is heel lang. Een week duurt ook lang, in die zin dat er altijd wat kan gebeuren. Sterker, het kan in een moment helemaal omslaan. 'Overnight', wat je in dit geval zelfs letterlijk kunt nemen, is het perspectief voor mij veranderd. Maar we hebben hier een heel goed systeem. Iedereen weet wat hij moet doen, die organisatie is een deel van ons succes."