Ferguson vreest leven zonder voetbal

Al sinds 1986 staat Sir Alex Ferguson aan het roer bij Manchester United. De Schot bezorgde de club in die periode talloze successen en lijkt dit seizoen op weg naar een unieke vijfklapper. De 67-jarige Ferguson is echter bang voor het moment dat hij zal stoppen.

"Toen ik de zestig naderde, besloot ik te stoppen. Mijn familie praatte me om. Nu vrees ik met grote vrezen voor mijn pensioen. Ik loop al zo lang mee dat ik me afvraag of mijn systeem dat wel aan kan", aldus een openhartige Ferguson in The Sun.

Wanneer hij er precies mee ophoudt, weet de Schot nog niet. "Er zijn drie zaken waardoor ik zou kunnen stoppen. Mijn gezondheid dient in orde te zijn, ik moet er nog plezier in hebben en natuurlijk moet ik een uitdaging hebben. Elke zomer stel ik mezelf deze vragen. Natuurlijk weet ik dat ik in de strafschoppenserie van mijn loopbaan zit."

Met Manchester United won Ferguson dit seizoen al de Wereldbeker voor clubteams en de Carling Cup. In de Premier League hebben The Mancunians een ruime voorsprong op de concurrentie, terwijl de ploeg ook nog actief is in de Champions League en de FA Cup.