Jacobs: "Voortbestaan Feyenoord niet in gevaar"

Olga (Nuongirl)
Feyenoord beleeft in financieel opzicht zware tijden. De Rotterdammers moesten de afgelopen week zelfs geld lenen om de salarissen van de spelers te kunnen blijven betalen. Een mogelijk einde van de Stadionclub is echter totaal niet aan de orde, zo betoogt financieel directeur Onno Jacobs.

"Het is niet zo dat Feyenoord in zijn voortbestaan wordt bedreigd", zegt Jacobs in het Algemeen Dagblad. De cijfers liegen er echter niet om. "Harde, zorgelijke cijfers. En dat is heel vervelend, vooral ook omdat we de schuld de afgelopen jaren juist zo aanzienlijk omlaag hadden gebracht. Mede dankzij lucratieve transferinkomsten. Juist op dat terrein zijn we dit seizoen natuurlijk ook achtergebleven. We hadden gedacht Jonathan de Guzman te kunnen verkopen, maar op hem is uiteindelijk nooit een concreet bod uitgebracht. Zoiets doet zich voelen bij een club die geen vet op de botten heeft."

De begroting zal komend seizoen derhalve naar beneden moeten. "Klopt, we moeten simpelweg een kleinere broek aan", aldus de financieel directeur. "Voorafgaand aan dit seizoen hadden we ingezet op een omzet van 45 miljoen euro, maar deze hebben we tijdens het jaar bij moeten stellen tot ongeveer 42 miljoen. Komend seizoen zullen we richting de 40 miljoen gaan, verwacht ik. De kans is groot dat we geen Europees voetbal halen en dat scheelt al zo'n twee miljoen euro aan inkomsten."