KNVB baalt van actie FC Twente

Er bestaat een kans dat het uitstel van de wedstrijd tussen FC Twente en PSV een vervelend staartje voor de ploeg uit Enschede gaat krijgen. Dit liet een woordvoerster van de KNVB, Renske Bruinsma, zaterdag weten.

"De KNVB is hier niet blij mee. We hebben niet voor niets met veel moeite een competitieprogramma in elkaar gedraaid," liet Bruinsma in een reactie weten. "Elke club moet over een speelklaar veld beschikken. De verslagen van de betrokken partijen gaan maandag naar de aanklager, die daarna de zaak afhandelt."

Het duel tussen FC Twente en PSV zou zaterdagavond gespeeld moeten worden. In de Grolsch Veste ligt echter geen grasmat, waardoor het duel nu naar zondagmiddag is verplaatst. Na afloop van de bekerwedstrijd tegen De Graafschap wilden De Tukkers de huidige grasmat vervangen. Het slechte weer zorgde er gisteren echter voor dat de werkzaamheden achter op schema kwamen te liggen.

Ook PSV was absoluut niet te spreken over het voorval. Algemeen directeur Jan Reker stuurde zelfs een brief naar de KNVB om zijn beklag te doen.