FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 maart 2009

Christenen woedend om Gods telefoonnummer

Het leek zo'n goed idee. Bel 0644 244901 en je krijgt God aan de lijn. Helaas voelen door dit kunstproject vele gelovigen zich op hun tere zieltje getrapt.

Het telefoonnummer is een idee van kunstenaar Johan van der Dong uit het Groningse Grijpskerk. Hij doopte het kunstproject 'De hotline van God'. Wie bovengenoemd telefoonnummer belt, krijgt een voicemailbericht van Onze Lieve Heer te horen. Het nummer is een half jaar lang in gebruik.

Een ludieke actie, al kunnen christenen er niet om lachen. Volgens de Bond tegen het Vloeken nemen gelovigen aanstoot aan het project. "Ik heb een brief gekregen waarin staat dat gelovigen diepe eerbied hebben voor God, de Allerhoogste", vertelt van der Dong. Vervolgens citeert hij: "Een gelovige heeft een levende relatie met God, ervaart zijn trouw ook in de gebedsverhoringen. Een zinsnede als u spreekt met God, op dit moment ben ik niet aanwezig, wordt door gelovigen ervaren als Godonterend."

Volgens de Grijpskerker ziet de christenclub de humor niet in van het telefoonnummer. "Ze nemen het veel te letterlijk."

De opening van het unieke kunstproject is morgenmiddag om vier uur op het Groninger Noorderstation. Het geheel omvat een telefoon op een tafel, die constant afgaat. Verder staan er altaren bij, en hangen er platenhoezen aan de wand. Op deze albumcovers staan vrome kindertjes afgebeeld.

Fugro presenteert solide resultaten

Soms zijn er lichtpuntjes te vinden in de huidige financiële crisis, zoals de jaarresultaten van de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro (acroniem voor FUnderingstechniek en GROndmechanica), die vandaag een recordwinst en -omzet wist te melden. Het in Amsterdam beursgenoteerde concern presenteerde solide resultaten maar is wel voorzichtig over de toekomst.

De omzet steeg in 2008 met 20 procent naar 2,1 miljard euro en de winst steeg maar liefst met 31 procent naar 289 miljoen euro. Fugro, één van de wereldleiders in bodemonderzoek, wist vorig jaar te profiteren van de jacht van oliemaatschappijen en mijnbouwers naar nieuwe bodemschatten. Grondstofprijzen braken vorig jaar record op record.


[Schrijfwedstrijd] 'Literaire dieren'

In het kader van de Boekenweek van 11 t/m 21 maart, organiseert FOK! in TTK en F&F een schrijfwedstrijd getiteld ‘Literaire dieren’.

Tot maandag 16 maart kun je maximaal 2 korte verhalen insturen, die zijn geschreven vanuit het perspectief van een dier.Voor de drie verhalen die door de publieksjury als beste worden beoordeeld, ligt een mooi prijzenpakket klaar, bestaande uit onder andere het boek: Dierencommunicatie in de praktijk en kaarten voor Nightwriters Walhalla, het eindfeest van de Boekenweek.

Klik op een van onderstaande links voor meer informatie. Voor vragen, feedback, inspiratie of andere zaken met betrekking tot deze wedstrijd, kun je terecht in het Flora & Fauna subforum of in het Theater, Taal en Kunst subforum.

VS zien nieuw wapenakkoord met Russen

De Verenigde Staten zien kansen voor een nieuw wapenverdrag met Rusland voor het einde van dit jaar, als het huidige verdrag afloopt.

Rusland en de Verenigde Staten zijn een werkplan overeengekomen dat moet leiden tot een vernieuwing van het huidige START-verdrag, verklaarde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, op een persconferentie vrijdag in het Zwitserse Genève na overleg met haar Russische collega Sergej Lavrov.

Lavrov had eerder het lopende START-verdrag over de beperking van strategische wapens achterhaald genoemd. Dat verdrag, ondertekend in 1991, loopt op 5 december af.

Rusland/VS  (foto: ANP)

[WB] Davis wint 1.500 meter in WR

Shani Davis heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City de 1.500 meter gewonnen. De Amerikaan deed dit in een nieuw wereldrecord en greep tevens de eindzege in de wereldbeker.

Davis reed in de laatste rit constant op het wereldrecordschema. In de laatste ronde pakte hij de winst, met 1.41,80 verbeterde hij de de vorige toptijd, die met 1.42,01 op naam stond van Danny Morrison. Achter Davis eindigde zijn landgenoot Trevor Marsicano op een halve seconde achterstand als tweede.

Mark Tuitert was op de zevende plaats de beste Nederlander. Wouter Olde Heuvel werd achtste. De andere Nederlandse toppers, waaronder Sven Kramer, kwamen niet in actie. Zij richten zich op de WK afstanden van volgende week.

Uitslag 1.500 meter:

#schaatserLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1.41,80
2Trevor Marsicano Verenigde Staten1.42,31
3Denny MorrisonCanada1.42,56
4Håvard BøkkoNoorwegen1.42,67
5Chad HedrickVerenigde Staten1.42,95
7Mark TuitertNederland1.44,09
8Wouter Olde HeuvelNederland1.44,46

Eindstand Wereldbeker 1.500 meter:

#schaatserLandPunten
1Shani DavisVerenigde Staten470
2Trevor Marsicano Verenigde Staten374
3Håvard BøkkoNoorwegen363
4Enrico FabrisItalie294
5Mark TuitertNederland292
8Sven KramerNederland229
9Stefan GroothuisNederland218
10Erben WennemarsNederland190
11Simon KuipersNederland175

Uitslag Sparta Rotterdam - Willem II

Vanavond stond er in de Eredivisie een wedstrijd op het programma. Om 20.45 werd er afgetrapt voor de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Willem II. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

Sparta Rotterdam - Willem II 0-1
74’ Mourad 0-1

Toeschouwers: 10.450
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: Sparta Stadion, Rotterdam
Gele kaart: geen

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Cássio, Vermes, Knol (Rose/80), Van Gessel, Jaggy, Falkenburg (Rutjes/66), Slot, Strootman, John (Dissels/66), Poepon, Godee

Willem II: Aerts, Wau, Biemans, Van Eijden (Martha/72), Swinkels, Vorthoren, Kargbo, Messoudi, Reiniers, Mourad (Demouge/77), Muhamadu (Zijler/67)

[WB] Friesinger wint 1.000 meter in Salt Lake

Anni Friesinger heeft bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Salt Lake City de 1.000 meter bij de dames gewonnen. Christine Nesbitt eiste op die afstand de wereldbeker voor zich op.

Friesinger reed met 1:13.86 als enige onder de 1:14 en bleef daarmee Sayuri Yoshii en Nesbitt voor. Beste Nederlandse was Margot Boer op plaats vier. Natasja Bruintjes werd voor Laurine van Riessen achtste. Annette Gerritsen kon met een vijftiende plaats niet imponeren.

In het eindklassement werd de Canadese Nesbitt eerste met 646 punten. Haar landgenote Kristina Groves werd tweede voor Van Riessen. Boer is als vijfde geëindigd.

Uitslag 1.000 meter dames

#SchaatssterLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1:13.86
2Sayuri YoshiiJapan1:14.05
3Christine NesbittCanada1:14.41
4Margot BoerNederland1:14.50
5Monique AngermüllerDuitsland1:14.57
8Natasja BruintjesNederland1:15.12
9Laurine van RiessenNederland1:15.18
15Annette GerritsenNederland1:15.91

Eindstand in het klassement

#SchaatssterLandPunten
1Christine NesbittCanada646
2Kristina GrovesCanada507
3Laurine van RiessenNederland468
4Shannon RempelCanada452
5Margot BoerNederland423
12Annette GerritsenNederland261

Muramasa: The Demon Blade brengt informatie

Muramasa: The Demon Blade is een 2D actie- en fightinggame van Vanillaware. Het spel is geïnspireerd op Japanse mythologie, inclusief de graphics. Het spel wordt ontwikkeld door Vanillaware, bekend van Odin Sphere voor de PlayStation 2 en zal in 2010 uitgebracht worden in Europa. Vandaag is er nieuwe informatie over het spel.


- Meer dan 30 verschillende stages
- 108 verschillende zwaarden
- 'temper' zwaarden
- Verschillende speciale technieken
- Wiimote + Nunchuk, Classic Controller, en Gamecube controller te gebruiken



PlayStation Store update VS van vijf maart

De donderdag is geweest en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe PlayStation Store VS update. Dit keer zijn er drie demo's toegevoegd, verscheidene movie trailers en vooral een enorme hoeveelheid aan add-ons voor onder andere Burnout Paradise, Guitar Hero, RockBand en Disgaea 3.

Downloadable Games
Watchmen: The End is Nigh ($19.99)

Game Demos
Age of Booty Demo (free)
Watchmen: The End is Nigh Demo (free)
Wanted: Weapons of Fate Demo (free)

Add-Ons
Burnout Paradise Add-Ons
Burnout Paradise: Toy Car Collection ($12.99)
Burnout Paradise: Toy Car Pack 1 ($5.99)
Burnout Paradise: Toy Car Pack 2 ($5.99)
Burnout Paradise: Toy Hunter Cavalry ($1.99)
Burnout Paradise: Toy Hunter Citizen ($1.99)
Burnout Paradise: Toy Nakamura Firehawk ($1.99)
Burnout Paradise: Toy Carson GT Concept ($1.99)
Burnout Paradise: Toy Carson Inferno Van ($1.99)
Burnout Paradise: Toy Hunter Takedown 4X4 ($1.99)
Burnout Paradise: Toy Hunter Manhattan ($1.99)
Burnout Paradise: Toy Jansen P12 ($1.99)
Burnout Paradise: Toy Krieger WTR ($1.99)
Disgaea 3: Demon & Detective Set ($3.99)
Disgaea 3: Kogure ($1.99)
Disgaea 3: Marjoly ($1.99)
Guitar Hero: World Tour Add-Ons
“Break It Out” by Vanilla Sky ($1.99)
“C’est Comme Ca - Les Rita Mitsouko ($1.99)
“In the Shadows” by The Rasmus ($1.99)
European Track Pack 03 ($5.49) - Downloadable Track Pack for Guitar Hero World Tour featuring “Break It Out” by Vanilla Sky, “In the Shadows” by The Rasmus, and “C’est Comme Ca” by Les Rita Mitsouko. Please Note: Many songs are available both as singles and as part of a Track Pack, so please carefully consider your purchases before downloading.
High Velocity Bowling - Bruce ($0.99)
High Velocity Bowling - Carmen ($0.99)
NARUto: Ultimate Ninja STORM Pack 10 (free)
Prince of Persia: Epilogue ($9.99)
Rock Band Add-Ons
“New” - No Doubt ($1.99)
“Dirty Pool” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“I’m Cryin’” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“Lenny” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“Love Struck Baby” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“Mary Had a Little Lamb” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“Pride and Joy” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“Rude Mood” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“Tell Me” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“Testify” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
“Texas Flood” - Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ($1.99)
Texas Flood (Album) - Stevie Ray Vaughan ($15.99) - Build your Rock Band library by purchasing this song game album: Texas Flood (Album) – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble. Some tracks in this album are instrument-only and cannot be played by vocalists. Please make sure you have the latest Rock Band update.
Skate 2 Throwback Pack (free)
Street Fighter IV Shoryuken Pack ($3.99)

Game Videos
Midnight Club Los Angeles: South Central Trailer (free)
Watchmen: The End is Nigh Rorschach (free)
Watchmen: The End is Nigh Nite Owl (free)
Sonic’s Ultimate Genesis Collection Trailer (free)
Tom Clancy’s HAWX PS3/YouTube Upload Video (free)
Tom Clany’s HAWX Gameplay Video (free)

Movie and Blu-Ray Disc Trailers
Watchmen: Sets & Sensibility (free)
Watchmen: Minutemen (free)
Watchmen: Dressed for Success (free)
Watchmen: Attention to Detail (free)
Breaking Bad Webisodes (x5) (free)
Street Fighter: The Legend of Chun Li Trailer (free)

Themes & Wallpapers
MLB 09 The Show MLB Theme (free)
MLB 09 The Show Team Themes (x5) (Orioles, Pirates, Padres, Mariners and Nationals) (free)
Bunnies Pinups ($0.99)

PlayStation Store update EU van vijf maart

Net als alle andere voorgaande weken krijgt de Europese PlayStation Store een wekelijkse update. Dit keer kunnen gamers genieten van de demo van Watchmen: The End is Nigh, extra's pakjes downloaden voor de dames in Street Fighter IV en/of genieten van de nieuwe locoRoco 2-theme. Oftewel downloaden die boel!

Main Content:
Watchmen: The End is Nigh (Game) [£12.99]
Watchmen: The End is Nigh (Demo) [Free]
Wanted: Weapons of Fate (Demo) [Free]
WWE Wrestlemain: Legends of Wrestling (Demo) [Free]
No Gravity: The Plague of Mind (PSP Game) [£8.99]
Prince of Persia: Epilogue (DLC) [£7.99]
Burnout Paradise Toy Cars (In packs or available on their own) (DLC) [From £1.59 seperately to £7.99]
Street Fighter IV Femnine Fatale Pack (DLC) [£3.19]
Lunmies Supernova Classics Pack (DLC) [£3.19]
Skate 2 Throwback Pack (DLC) [Free]
Bruce Pack & Carmen Pack for High Velocity Bowling (DLC) [£0.79 each]
Naruto Ultimate Ninja Storm - Storm Pack II (DLC) [Free]
Metal Gear Online - Scene Trailer (Video) [Free]
F.E.A.R. 2: Project Origin - Launch Trailer (Video) [Free]
Crash Commando - Airbourne Assult Wallpaper (Wallpaper) [Free]
Crash Commando - Maps Theme (Theme) [Free]
LocoRoco 2 - Color Theme (Theme) [Free]

Rock Band:
No Doubt - New (Song) [£0.99]
Stevie Ray Vaughan - Texas Flood [Songs from £0.99, album costs £7.49]
*Dirty Pond
*I’m Cryin
*Lenny
*Love Struck Baby
*Mary Had a Little Lamb
*Pride and Joy
*Rude Mood
*Tell Me
*Testify
*Texas Flood

(* = bought with the album or seperately)

Guitar Hero:
European Track Pack 3 (Song Pack) [Songs cost £1.59, pack costs £4.59]
*Vanilla Sky - Break it Out
*Rita - C’est Camme
*Rasmus - In The Shadows

(*=bought with the pack or seperately)

[WB] Yu wint 500 meter in Salt Lake City

Fengtong Yu heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City de 500 meter gewonnen. De Chinees pakt ook de eindzege in de wereldbeker.

Yu won de wedstrijd in 34,37. Op één honderdste achterstand eindigde Kyou-Youk Lee als tweede. Shani Davis werd in 34,78 pas achtste, maar die tijd was wel een persoonlijk record. Ook was de tijd goed genoeg om de eerste plaats op de Adelskalender, de wereldranglijst aller tijden, over te nemen van Sven Kramer.

De Nederlanders speelden in Salt Lake geen rol van betekenis. Jan Smeekens was in 34,83 op de 11e plaats de eerste Nederlander. De rest slaagde er niet onder de 35 seconden te rijden.

Uitslag 500 meter:

#schaatserLandTijd
1Fengtong YuChina34,37
2Kyou-Yuk Hyuk LeeZuid-Korea34,38
3Tucker FredricksVerenigde Staten34,51
4Keiichiro NagashimaJapan34,56
5Yuya OikawaJapan34,66
11Jan SmeekensNederland34,83
15Simon KuipersNederland35,04
19Stefan GroothuisNederland35,15
20Beorn NijenhuisNederland35,28

Eindstand Wereldbeker 500 meter:

#schaatserLandpunten
1Fengtong YuChina1086
2Keiichiro NagashimaJapan957
3Tucker FredricksVerenigde Staten642
4Mika PoutalaFinland593
5Kyou-Kyuk LeeZuid – Korea581
11Jan SmeekensNederland328
12Simon KuipersNederland328
17Mark TuitertNederland177

Vaccinatie in Den Haag moet opnieuw

Bijna 1200 meiden in de leeftijd van 13 tot 16 uit Den Haag die afgelopen woensdag gevaccineerd zijn tegen baarmoederhalskanker zullen zich opnieuw moeten laten prikken. Het gaat om 1193 meisjes die zich in sporthal Loosduinen hebben laten vaccineren. Dit maakte een woordvoerder van de gemeente vandaag bekend.

Het vaccin waarmee de meisjes geënt werden, was te koud. Hierdoor is het mogelijk dat het vaccin niet goed werkt. De GGD Den Haag wil het zekere voor het onzekere nemen en roept daarom de meisjes opnieuw op, ondanks dat ze het 'heel vervelend' voor ze vindt. 

De landelijke vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker begon afgelopen maandag. De meiden die dit jaar tussen de dertien en zestien jaar oud zijn krijgen in totaal drie prikken: eentje in maart, eentje in april en de laatste in september.

Vrouw mishandelt onbekende dode

Een familie uit de Amerikaanse staat North Carolina wilde rustig afscheid nemen van een dierbare, toen de plechtigheid op een afschuwelijke manier werd verstoord. Een 25-jarige vrouw, totaal onbekend voor de familie, begon te dansen tijdens de plechtigheid. Daarna trok ze het deksel van de kist af en begon de dode te slaan. Ook pakte ze zijn hoofd vast en sloeg daarmee tegen de zijkant van de kist.

De aanval van Nichole Leonard in de 'Kerk des Gods' in Gray Court, kwam als een volslagen verrassing. Na haar danspasjes en mishandeling van de dode, greep ze een krans van de lijkkist en smeet die naar de rouwende familieleden. Hierna vluchtte ze weg in haar auto. Nadat een agent haar auto had opgespoord kon hij haar aanhouden. Ze heeft alles bekend en haar verklaring is bijna niet te geloven: "Het leek me gewoon het juiste ding om te doen op dat moment."

Met dank aan NBS voor de submit. 

Lelijkste kat ter wereld

Geen haar op haar kop of lijf, en wat krullerige manen op haar borst. Deze poes is zo lelijk dat de melk er spontaan zuur van wordt. Haar naam is heel toepasselijk 'Ugly Bat Boy'. Ze verblijft in een veeartsenpraktijk in het Amerikaanse Stratham, het personeel noemt haar liefkozend 'Uggs'.

De kat is een ware publiekstrekker geworden in de kliniek. Het personeel wat er werkt krijgt regelmatig de vraag of het beest ziek is. Uggs is gewoon lelijk en mankeert verder niets.

Met dank aan tracer60 voor de submit.


Uggs

Klonoa komt dit jaar nog naar Europa

Namco Bandai ontwikkelt Klonoa voor de Wii, een remake van de originele Klonoa titel op de PlayStation. Klonoa is een 2D platformer met 3D graphics, vergelijkbaar met Kirby 64: The Crystal Shards. Het spel zal bestuurbaar zijn door de WiiMote als NES-controller vast te houden, maar het spel is ook speelbaar met de Classic of Gamecube Controller.

Vandaag maakt Namco Bandai bekend dat Klonoa ook naar Europa zal komen. Hoewel er alleen nog maar bekend is dat de game in 2009 hier zal verschijnen, weten we wel dat de game in samenwerking met Atari gelanceerd zal worden.



Laatste oordeel over racisme in Resident Evil 5

Vorige week hadden we bericht van de mening van BBFC over Resident Evil 5. De game was volgens Sue Clark niet racistisch. VideoGamer.com heeft één van UK's experts op het gebied van racisme gevraagd om een definitief oordeel te vellen over het racisme in Resident Evil 5. Glenn Bowman, een hoogleraar Anthropologie aan de universiteit in Kent, heeft de eerste paar levels mogen spelen en vindt de game niet racistisch. Hieronder staat zijn uitleg.

"It is about using Africa as threat, but they've got to use somewhere as threat, and as far as I know from what you've told me the last game used rural Spain as threat. Basically if you want to make a frightening scene you take whatever characteristics of that scene are salient and turn them align. So you get viscous Spaniards who I suspect are running around with knives or whatever. Here you get infected Africans. Maybe they'll make the next game happen in Finland and you'll have a whole series of Inuits and the like being really scary and running around with Walrus heads on. I think it's silly to call it racist.

There's a familiarity to what we call mythemes in anthropology. One of the mythemes in anthropology is clearly the legacy of colonialism which is that darkest Africa is full of weird masks and witch doctors and all sorts of things. So if you want to take Africa and you want to make Africa frightening, what you do is you bring that stuff up. In fact, my sense is that probably, although I can see why they're doing it, there's more racism in the scene of the guys beating the person in the sack, which is very much contemporary modern black Africans. More racism in there than there is in this funny kind of mythological stuff where you've suddenly got everybody running around dressed like witch doctors and the like.

The blacks here are clearly being set up as victims, alterity, frightening. Yes there are themes you can say might be somewhat racist but you know that's also about making you scared."

Wij kunnen vanaf 13 maart dus gerust onze Playstation 3 en Xbox 360 aanzetten om Resident Evil 5 te spelen.

Schiet je vrienden aan gort in C.O.R.E multiplayer video

In C. O.R.E. kruip je in de huid van Jason Cranc en is het jouw taak om een ondergronds laboratorium te onderzoeken. Hiervoor krijg je de beschikking over een flink wapenarsenaal. Mocht je de singleplayer hebben uitgespeeld dan is er, zoals een goede FPS betaamt, een multiplayermodus waarin je death match, team arena en capture the flag kunt spelen. De multiplayermodus is helaas alleen offline, dus je kunt alleen met je maten op elkaar schieten. Van deze multiplayermodus is vandaag een video verschenen. Wanneer C. O.R.E. verschijnt is nog niet bekend.

Van Gaal: "Romero huilend in kleedkamer"

Louis van Gaal is niet te spreken over de actie van Sergio Romero. De Argentijnse doelman van AZ brak donderdagavond zijn hand nadat hij uit woede tegen een muur had geslagen. In het verloren bekerduel met NAC Breda (1-2) blunderde Romero opzichtig.

"Dat is nou Argentijns temperament," liet Van Gaal in een reactie weten. "Het is niet slim van Sergio om zijn frustraties op deze manier te uiten; hij was niet in staat om het te managen."

Van Gaal is daarnaast van mening dat Romero zijn ploeggenoten hiermee benadeelt, maar keek ook naar het menselijke aspect. "Emoties en culturele dimensies spelen in dit geval ook een rol. Bij hem zie ik wel vaker de kogeltjes in zijn ogen branden. Hij was niet zozeer boos om het verlies of de uitschakeling, maar meer om het feit dat zijn blunder zo’n grote rol heeft gespeeld bij de nederlaag. Zo’n blunder is niet des Sergio’s. Na afloop zat hij huilend in de kleedkamer."

Joey Didulica zal dit weekend in elk geval zijn opwachting gaan maken. "Hij weet wat ik verlang van een keeper. Nu is het aan hem om te bewijzen wat hij waard is. Didulica is een mentaal sterke speler. Het feit dat hij na een moeilijke periode weer in het gelid is geraakt, bewijst dat. Een keeper heeft echter grote invloed op een verdediging. Joey is weer heel anders dan Sergio. De verdediging moet nu weer op elkaar ingespeeld raken. We kunnen helemaal van voor af aan beginnen", aldus Van Gaal over zijn tweede keeper.

Slager krijgt 21 jaar cel voor moord na afwijzing op tv

Een Spaanse slager die zijn ex-vriendin heeft vermoord moet daarvoor 21 jaar zitten. Tot die straf is hij vandaag veroordeeld door de rechter. Ook is hij de familie van de vrouw 330.000 euro schadevergoeding schuldig. De man kwam tot zijn daad kort nadat hij zijn poging zag mislukken om in een televisieprogramma de relatie met zijn Russische ex-vriendin te herstellen.

De vrouw had na vier jaar een punt achter de relatie met de slager gezet omdat hij haar mishandelde. In november 2007 werd de vrouw, Svetlana, naar de tv-studio gelokt. Ze ging daarheen met de gedachte dat ze herenigd zou worden met iemand uit haar geboorteland, maar werd in werkelijkheid door de slager opgewacht die haar ten overstaande van miljoenen tv-kijkers smeekte om weer bij hem terug te komen. Niets was daarbij te dol: de man ging door de knieën, smeekte haar om vergiffenis en deed en passant ook nog een huwelijksaanzoek, inclusief ring. Het was allemaal echter niet aan Svetlana besteed, ze zei nee. Vier dagen later werd ze door hem vermoord.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Man breekt been expres om coke te smokkelen

In het kader van inventiviteit: je smokkelwaar camoufleren als gips. De methode om cocaïne ín je gips te smokkelen was al bekend. Een 66-jarige Chileense man dacht slimmer te zijn door zijn gebroken been volledig te omwikkelen met cocaïne en dat voor gips door te laten gaan. Alsof dat nog niet genoeg was, zat er ook nog cocaïne in zijn bagage: in een sixpack bier en in zijn holle krukken. Helaas voor hem werd hij al snel ontmaskerd op het vliegveld in Barcelona, Spanje.

De douane was de passagiers aan het controleren die woensdag arriveerden met een late vlucht vanuit Santiago, toen ze argwaan kregen tegen de 66-jarige Chileen. De cocaïne in zijn bagage werd al snel gevonden waarna de aandacht werd verlegd naar zijn been. Dat bleek volledig van cocaïne te zijn. In totaal probeerde de man 4,8 kilo van het witte goedje te smokkelen. 

Het plan van de Chileen was om sympathie op te wekken en zo langs de douane te glippen. Zijn beenbreuk is namelijk wel echt, maar het vermoeden bestaat dat de smokkelaar het been expres heeft gebroken, hierbij eventueel geholpen door twee handlangers. Het gebroken been moest de aandacht van het gips afleiden als de douane zou besluiten om het been aan een röntgenonderzoek te onderwerpen. 

Een politiewoordvoerder verklaarde tegenover CNN dat de man onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis is gebracht om zijn gebroken been in het gips te laten zetten.

Met dank aan vries007 voor de submit. 

Belg houdt expositie op Zuidpool

De Antwerpse fotograaf Wim Tellier heeft eindelijk een mooie plek gevonden om zijn foto's tentoon te stellen. Het is echter onwaarschijnlijk dat de expositie veel kijkers heeft getrokken. Omdat er elders geen plek was, besloot de Belg de plaatjes namelijk op Antarctica te laten zien.

De foto's hebben dan ook geen standaardformaat. Het hele project neemt maar liefst drie hectare in beslag. De zes foto's van elk achthonderd vierkante meter heeft Tellier uitgesteld voor het Princess Elisabeth Station, basis voor Belgische (echt waar!) wetenschappers.

Bij een temperatuurtje van maar liefst 55 graden onder nul hebben vier man de kunstwerken in elkaar gezet. Met een vliegtuigje vloog de Belg over zijn kunstwerk, om zo het eindresultaat van bovenaf te aanschouwen. "Het heeft bloed zweet en tranen gekost", zegt Tellier "Al na drie minuten bevroren mijn vingers."

Het zogeheten Project 7-7 is de eerste tentoonstelling ooit op de Zuidpool. Na een tussenstop in Antwerpen verhuist het kunstwerk naar het Newyorkse Central Park.

Het gigantische object bestaat uit zes foto's van bijna piemelnaakte oude mensen. Deze foto's worden weer gedragen door foto's van 4500 kinderen. Om de kosten te dragen voor het immense project, verkoopt de Belg de foto's op zijn site. Een deel van de opbrengsten zal de fotograaf doneren aan een stichting voor wetenschappelijk onderzoek op Antarctica.

Beukenkamp wordt scout bij FC Twente

FC Twente heeft een nieuwe scout. Roy Beukenkamp zal per 1 juli talenten gaan opsporen voor de Tukkers.

De voormalig doelman van ADO Den Haag en FC Groningen werkte de afgelopen jaren als scout voor laatstgenoemde club. Hij bracht de nodige versterkingen naar FC Groningen. Zo zou hij de man zijn die Luis Suárez ontdekte in Uruguay. Toch liet de club onlangs weten niet met Beukenkamp verder te willen, waarna men na een conflict zelfs per direct uit elkaar ging.

Pac-Man komt terug

In 2010 bestaat Pac-Man alweer dertig jaar. In een interview met Gamasutra heeft Makoto Iwai, grote baas van Namco Bandai Games America (NBGA), aangegeven dat ze dat heuglijke feit niet zomaar voorbij mogen laten gaan.

"We are in the midst of making Pac-Man come back because his 30th anniversary is in 2010 actually. As a group, we feel like we should do something to make him come back." Aldus Iwai.

De complete staff van NBGA heeft zich de laatste tijd alleen bezig gehouden met het afmaken van het spel Afro Samurai. Ondertussen is die groep opgedeeld in verschillende teams, waarvan één zich bezig gaat houden met een nieuwe Pac-Man.

Pollack weg bij NAC Breda

Het avontuur van Rafael Pollack bij NAC Breda is ten einde. De Oostenrijker en de club hebben het tot deze zomer lopende contract van de spits per direct ontbonden.

De aanvaller kwam in de zomer van SV Würmla in zijn geboorteland, nadat hij een succesvolle stage had afgewerkt in Breda. Pollack bleek echter niet de versterking waar NAC op gehoopt had. Hij speelde nooit in het eerste elftal en raakte ook bij het beloftenteam langzaam maar zeker uit beeld. Een stage bij AGOVV Apeldoorn in de winterstop leverde ook al geen contract op. De twintigjarige spits keert nu terug naar Oostenrijk.

Resident Evil 5 toont Mercenaries Mode

Net als Resident Evil 4 zal Resident Evil 5 een Mercenaries Mode bevatten. In deze modus ga je aan de slag met in ieder geval Sheva en Chris in aangepaste levels uit de singleplayer. Het is aan jou om twee minuten te knokken tegen continu opnieuw verschijnende vijanden. Ook kun je gaan voor de highscore om leuke extra's te unlocken in het spel. Vandaag hebben we twee video's voor jullie waarin we Sheva en Chris aan het werk zien in deze modus.


Nederland op achterstand in Davis Cup

Jesse Huta Galung heeft Oranje in Buenos Aires, tijdens het Daviscupduel met Argentinië, geen vliegende start kunnen geven. De 23-jarige Haarlemmer was in het eerste treffen met de Zuid-Amerikanen nét een maatje te klein voor Juan Ignacio Chela.

In een enerverend duel wist de Argentijn zich, op diens geliefde gravel, na vijf sets te ontdoen van onze landgenoot: 6-2, 2-6, 6-2, 6-7 en 6-2. Daarmee kijken de Nederlandse tennissers bij diens terugkeer in de wereldgroep van de Davis Cup tegen een 1-0 achterstand aan.

Waar vooraf gevreesd werd voor een walk-over tegen de verliezend finalist van vorig jaar, bleek dat in de praktijk allerminst gegrond. Het eerste duel ging namelijk gelijk op en ook toen Chela zich in set vier van 1-3 naar 3-3 terugknokte, bleef Huta Galung vechten voor een goed resultaat. Hij kwam met 5-6, 0-30 achter, dwong een tiebreak af en sleepte er uiteindelijk toch nog een vijfde set uit.

Meer zat er echter niet in, want de Argentijnse nummer 159 van de wereld wist in het vijfde bedrijf al in de eerste servicegame van onze landgenoot door diens opslag te breaken. Huta Galung kreeg op 2-3 nog wel één breakpoint om de zaak recht te zetten, maar Chela wist met een ace orde op zaken te stellen, waarna hij het duel via twee lovegames besliste.

Later vandaag speelt Thiemo de Bakker tegen Juan Monaco.

PSV woedend op KNVB

PSV is niet te spreken over het uitstel van het duel tussen de club en FC Twente, dat zaterdagavond in de Grolsch Veste zou worden gespeeld. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) verplaatste het duel naar zondag, omdat in Enschede nog geen grasmat aanwezig is.

PSV denkt echter dat FC Twente bewust competitievervalsing pleegt. "Uiteraard gingen we niet akkoord toen we hoorden van het mogelijk uitstel. Dat hebben we mondeling en schriftelijk kenbaar gemaakt. Reglementair kan PSV op dit moment niets doen omdat het besluit tijdig is aangegeven. Onze voorbereiding is echter helemaal in de war. We hebben geëist om de aftrap gewoon te laten plaatsvinden om 20.45 uur op zaterdagavond, maar dat heeft de KNVB niet ingewilligd. Dit is je reinste competitievervalsing", liet Jan Reker, algemeen directeur van PSV, in een reactie weten.

De hele kwestie zal in elk geval aan de tuchtcommissie van de KNVB worden voorgelegd.

Waar ligt de AEX-bodem?

Waar ligt de bodem voor de AEX? Een vraag die veel beleggers momenteel bezighoudt. Nu de AEX, de belangrijkste beursgraadmeter van Nederland, vandaag beneden de 200 punten is gesloten wordt deze one million dollar question steeds belangrijker. De AEX piekte in september 2000 op 703 punten, tijdens de hoogtijdagen van de internetzeepbel. Daarna daalde de AEX in maart 2003 naar 218 punten om vervolgens weer te pieken in juli 2007 op 564 punten.

Royce Tostrams, technisch analist: "De AEX zakt binnen zes, zeven maanden naar 170 punten, en na anderhalf jaar volgt een bijna-halvering van de huidige stand tot 100-110 punten. We scheerden afgelopen weken al langs de rand van het ravijn. Nu gaat de AEX het ravijn in. Deze crash is het begin van een groter drama. Ik zeg niet voor twintig jaar, maar toch wel vele jaren."


Aandelenmarkten reageren zo fors op recessies omdat tijdens recessies de bedrijfswinsten enorm onder druk komen te staan. Daardoor verlagen of schrappen beursgenoteerde bedrijven de dividenduitkering over aandelen, waardoor een aandeel in feite (tijdelijk?) een stuk waardeloos digitaal papier wordt wat weinig of niets rendeert.

Sommige analisten waarschuwen voor het Japan-scenario waarbij de beurs structureel niet meer op de hoogtepunt kan komen. In Japan piekte de belangrijkste beursindex de Nikkei in 1989 op bijna 40.000 punten. Tegenwoordig staat de Nikkei op ongeveer 7.000 punten. De Nederlandse beleggingsgoeroe Rienk Kamer voorspelt een uitbodeming van de AEX op 150 punten: "Dan is het Japan-scenario van een daling van 80 procent voltrokken."

Roelof-Jan van den Akker, technisch analist van ING Wholesale, denkt dat de absolute bodem voor de AEX op 175 punten ligt: "Dat is het niveau van 1994. De index heeft destijds het hele jaar rond dat niveau gezweefd." Edward Loeff van Theodoor Gilissen: "Er is paniek en veel aandelen raken 'oversold' ofwel er is koerstechnisch gezien te veel van verkocht."

Echter zijn sommigen sceptisch over technische analyse van aandelenmarkten. Aandelenanalist Jos Versteeg van Robeco ziet ze als waardevol, maar: "Markten reageren emotioneel. Dat is lastig voor een technisch analist. Wie de bodem goed voorspelt heeft vooral geluk."

Volgens een poll uitgevoerd onder FOK!kers is de stemming verdeeld. Ongeveer een kwart gaat uit van een AEX-bodem op 151 tot 200 punten en 22 procent denkt een bodem op 100 tot 150 punten. Het grootste deel van de stemmers (27 procent) denkt echter dat de AEX onder de 100 punten zal duikelen. De oudste beurswijsheid is echter nog steeds geldig: koop laag, verkoop hoog.

Huidige daling Dow Jones versus recessie '73-'74 en Grote Depressie (-86%)

[IJshockey] Tilburg ontsnapt in eigen huis

De Tilburg Trappers hebben in eigen huis een 2-1 voorsprong genomen in de play-offserie tegen de Nijmegen Devils. Taggart Desmet bracht de winnende 2-1 op het scorebord.

De Tilburgers haalden deze wedstrijd niet hun normale niveau, maar Nijmegen liet alsnog de kans liggen om de Trappers in eigen huis te verslaan. Nijmegen speelde zelf namelijk ook niet al te best. Slechte passing domineerde het wedstrijdbeeld, vermoedelijk door de spanning en het belang van de wedstrijd. Tilburg kwam wel snel op voorsprong in hun eerste powerplay via voormalig Nijmegenaar Bob Teunissen.

Na deze openingstreffer kreeg Tilburg direct weer een enorme kans in de powerplay via Stanislav Nazarov, maar hij schoot naast het doel. Nijmegen kwam vervolgens beter in de wedstrijd en wist ook in enkele man-meer-situaties een aantal kansen te creëren, maar wist het doel niet te vinden. Acht seconden voor het einde van de eerste periode maakte Nijmegen echter alsnog gelijk. Een schot van Stephan Kreuzmann werd van richting veranderd en viel voor de stick van de vrijstaande Levi Houkes die de puck voor het intikken had.

De tweede periode was ondanks dat er niet gescoord werd leuker om naar te kijken, vooral omdat er niet zoveel straffen werden uitgedeeld in deze periode. Nijmegen kreeg een grote kans via TJ Sakaluk. De goaltjesdief had de puck voor het intikken maar raakte hem verkeerd. Ook Tilburg kreeg een grote kans via verdediger Don Nichols.

De derde periode kreeg Nijmegen maar liefst vier powerplays, maar de Devils kwamen niet tot scoren. Zelfs toen goalie Billy Thompson op het ijs lag wist Jesse Baraniuk niet te scoren: hij schoot naast het open doel. Tilburg mocht via Taggart Desmet een penalty shot nemen, maar zijn inzet werd gestopt door Boris Ackers. Even later werd Desmet alsnog de held van de avond. Doug Stienstra zette een screen voor de goalie waardoor hij de puck niet kon zien en Desmet scoorde over de linkerschouder van Ackers.

Advocaat krijgt nier van aartsvijand

Een Amerikaanse strafpleiter heeft een mooi cadeau gekregen van zijn grootste rivaal. Toen Scott Skelton uit Dallas ernstig ziek bleek, besloot advocaat Keith Langston de strijdbijl te begraven en een nier aan zijn collega af te staan.

Jarenlang stonden de twee raadsheren elkaar naar het leven in de rechtbank. Dankzij de ongelooflijke gulheid van Langston is dat nu verleden tijd. De twee zijn nu echte boezemvrienden geworden.

"De dokters gaven geen cent meer voor mijn overlevingskansen. De tijd begon te dringen en er was nog steeds geen geschikte donor gevonden. Tot ik plots een telefoontje kreeg van Keith. Ik was ontroerd en helemaal ondersteboven van zijn voorstel", vertelt Skelton. 

De niertransplantatie is inmiddels verleden tijd. "Zijn lichaam heeft de nier niet afgestoten, dus het ziet er voorlopig erg goed uit. Hij heeft weer een toekomst", laat Langston weten. Omdat beide advocaten over dezelfde bloedgroep beschikken, bleek Langston een goede donor.

Concertsite Fabchannel stopt ermee

Concertsite Fabchannel.com houdt er mee op. Dat hebben de beheerders van de website vandaag gemeld. Redenen zijn de slechte economische vooruitzichten in de muziek en online reclamemarkt.

Fabchannel was de 'Uitzending gemist' voor concerten. Op de site kon je veel concerten terugkijken die in Paradiso of Melkweg plaatsvonden. De site zal nog één week in de lucht zijn, zodat je nog zeven dagen kunt genieten van de concerten. Volgende week om 18.00 uur gaat de stekker eruit.

De website won in 2006 nog een belangrijke Amerikaanse prijs, de Webby Award, de oscar van de internetwereld. Afgelopen december werd het concertkanaal nog verkozen tot beste Nederlandse entertainmentwebsite van het jaar 2008.

Op de site van Fabchannel is het volgende te lezen:

 

 

Bron: Fabchannel.com

 

Wellink: oplossing crisis is nog ver weg

De oplossing van de financiële crisis is ondanks de drastische maatregelen die verschillende landen hebben genomen nog lang niet in zicht. Dat stelde de president van De Nederlandsche Bank (DNB) Nout Wellink vandaag in een toespraak in Amsterdam.

"Ik denk dat de crisis nog lang niet ten einde is", stelde de centralebankpresident. "De huidige financiële crisis lijkt op een griepepidemie en is daardoor per definitie lastig te bestrijden. Soms is de enige optie om de epidemie te laten uitrazen en de schade te beperken."

Daarvoor moeten landen volgens Wellink echter wel veel meer gaan samenwerken. "Door de internationale verbondenheid van het financiële systeem zou het ondenkbaar moeten zijn om individueel actie te ondernemen." Hij waarschuwde dat acties die landen alleen ondernemen, kunnen leiden tot protectionisme en een verdere verdieping van de crisis.

"Hoewel landen het belang van gezamenlijke actie hebben benadrukt, ontbreekt het nog aan de initiatieven die dat tot stand moeten brengen", benadrukte Wellink.

'Oplossing crisis is nog ver weg'  (foto: ANP)

The Witcher verkoop 1,2 miljoen exemplaren, staat in top 100

Wie had dat nu gedacht? De Oost-Europese RPG The Witcher is niet alleen goed ontvangen, hij is ook nog eens goed verkocht! De game heeft inmiddels 1,2 miljoen exemplaren verkocht en heeft daarmee een plaatsje in de top 100 best verkopende PC games aller tijden veroverd.

De Marketing Coördinator van CD Projekt Red wilde graag op de volgende manier de fans bedanken:

Nevertheless, bragging is not the most important thing here. What's important is the fact that we would like to thanks all of you - our fans. We did it once before with the anniversary movie, and we just can’t stop thanking you for making The Witcher a popular choice among PC games. You are the real proof that sometimes going upstream, no matter what people say, is worth taking a risk. Without you, none of this would be possible and none of our dreams would ever come true.

FC Twente - PSV naar zondag verplaatst

Het duel tussen FC Twente – PSV wordt niet op zaterdagavond gespeeld, maar op zondagmiddag om 16.30 uur. De wedstrijd wordt uitgesteld, omdat er nog geen grasmat in de Grolsch Veste ligt.

De grasmat zou donderdag al vervangen worden door FC Twente, maar door het slechte weer in Enschede is het gras alleen nog maar verwijderd. Door de vertragingen is het niet mogelijk om zaterdagavond te voetballen. Het nieuwe veld is dan nog niet speelklaar.

Zie de heren van Metallica in strakke zwarte pakjes

Vandaag is er weer een trailer over Guitar Hero: Metallica uitgekomen, deze gaat specifiek over het motion capturen van de bandleden. Ieder bandlid heeft blijkbaar meerdere nummers volledig gespeeld terwijl ze werden opgenomen, met uitzonderingen Lars Ulrich en James Hetfield. Deze twee langstzittende bandleden zijn zo vrij geweest om ieder nummer te motion capturen, speciaal voor ons spelplezier!

Guitar Hero: Metallica wordt 29 mei verwacht op de PlayStation 2 en 3, Xbox 360 en Wii.

Oranje mogelijk tegen Iran

Het Nederlands Elftal is nog op zoek naar een tegenstander voor een uitduel begin oktober. Eén van de mogelijke opponenten is Iran.

Er staan in oktober geen WK-kwalificatiewedstrijden voor Oranje op het programma, dus is er ruimte voor een oefenduel. Een andere mogelijke tegenstander is Australië, maar de afstand maakt dat een minder interessante optie.

Nederland en Iran ontmoetten elkaar één keer eerder, namelijk op het WK 1978. Toen won Oranje met 3-0 door drie doelpunten van Rob Rensenbrink.

Rebellin toch naar AGR

Davide Rebellin zal toch aan de Amstel Gold Race gaan deelnemen. Half februari berichtten we nog dat de Italiaan de Nederlandse koers aan zich voorbij zou laten gaan.

De ploeg van Rebellin, Serramenti PVC Diquigiovanni, heeft alsnog een wildcard van de organisatie gekregen. Organisator Leo van Vliet maakte het goede nieuws vrijdag bekend.

Er zullen nu 24 ploegen aan de Amstel Gold Race deelnemen. Dat is één meer dan eigenlijk de bedoeling was. In 2004 zegevierde Rebellin in de Nederlandse koers. Drie jaar later werd hij tweede en vorig jaar pakte hij de vierde plaats.

Wijnaldum tot 2012 bij Feyenoord

Feyenoord heeft het contract met Georginio Wijnaldum opengebroken en verlengd tot medio 2012. De 18-jarige middenvelder van Feyenoord is nog altijd de jongste debutant in het eerste elftal van de Rotterdammers.

"Georginio is zonder twijfel het grootste talent dat Feyenoord de laatste jaren heeft voortgebracht," lichtte Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, toe. "Ook in een voor de club sportief moeilijk seizoen heeft hij zich weten te onderscheiden. We hebben er heel veel vertrouwen in dat hij de grote belofte die hij nog in zich draagt gaat waarmaken."

Ook Wijnaldum was erg blij met het openbreken van zijn contract. "Feyenoord laat op deze manier zien dat het heel veel vertrouwen in mij heeft. Nu moet ik me niet gek laten maken door allerlei geruchten en geluiden om mij heen en gewoon mijn best blijven doen. Ik ben nu sowieso nooit bezig met andere clubs, ik heb me altijd volledig op Feyenoord gericht en zal dat blijven doen."

Daarnaast denkt de speler nog veel bij Feyenoord te kunnen leren. "Dit is tot nu toe een heel leerzaam seizoen geweest. Persoonlijk gaat het redelijk, maar met het team minder. Het is belangrijk voor mijn ontwikkeling om dit mee te maken."

[Upd] Gefrustreerde AZ-keeper breekt hand

AZ werd gisteren uitgeschakeld in de beker na verlies tegen NAC Breda. Daarbij kwam ook nog dat sluitpost Sergio Romero zijn hand heeft gebroken. De doelman sloeg na afloop van het duel uit woede tegen een kleedkamermuur.

Bij de 1-1 gisteren van Nourdin Boukhari ging Romero in de fout door een eenvoudig schot van de Marokkaan door zijn handen te laten glippen. Hierdoor kwam de club uit Breda terug in de wedstrijd.

De Argentijn, die een belangrijke pion is in het team van AZ, speelde alle duels in de Eredivisie dit seizoen en kreeg wekenlang geen enkel doelpunt tegen. Joey Didulica zal nu zijn plek onder de lat waarschijnlijk innemen.

Update 16.27 uur

Romero heeft het middenhandsbeentje van zijn rechterhand gebroken. Naar verwachting is de doelman, die vanmiddag al onder het mes is gegaan, minimaal zes weken uit de roulatie.

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

FC Groningen mogelijk zonder Berg

Het zou zomaar kunnen dat FC Groningen dit weekend geen beroep op Marcus Berg kan doen. De spits van de Groningse formatie heeft namelijk last van zijn enkel en kan mogelijk niet in actie komen.

Afgelopen donderdag kreeg Berg problemen met het gewricht en ontbrak door deze klachten op de training van vrijdag. Zaterdag zal de Zweed een laatste test ondergaan. "Morgenochtend kunnen we de ernst van de situatie inschatten. Maar we moeten rekening houden met een andere oplossing," was de sombere reactie van Ron Jans, trainer van FC Groningen.

Jans moet in elk geval drie aanvallers missen. Nicklas Pedersen, Petter Andersson en Koen van der Laak zijn allemaal geblesseerd. "De spoeling is dun door hun afwezigheid. We wisten dat we niet te veel pech met blessures zouden moeten hebben, maar we lossen het op met de spelers die wel beschikbaar zijn. Ook zonder Berg hebben we wedstrijden gewonnen. Als hij er morgen niet bij is, vervangt Frank Olijve van de beloften hem in de selectie."

Berg speelde in deze voetbaljaargang 23 competitiewedstrijden en trof hierin vijftien keer doel. Alleen Mounir El Hamdaoui, uitkomend voor AZ, wist dit seizoen meer goals te produceren.

Belgische gevangenen spelen met grondstof bommen

Bij onze zuiderburen is onrust ontstaan over de gevangenis van Brugge. In het kader van werkverschaffing hebben de Belgische gevangenen een flinke hoop kunstmest gekregen, die zij mogen opdelen in kleine porties. Met een klein beetje meststof is het echter al mogelijk om een bom te maken.

De gevangenisdirectie heeft de afgelopen tijd honderden kilo's kunstmest laten aanrukken. Aan de gedetineerden de dankbare taak deze te verpakken in zakken van tien en veertig kilo. De veiligheidsadviseurs zagen er geen probleem in, en zo werden de gevangenen aan het werk gezet. Dat hiermee een groot risico werd genomen, werd pas duidelijk toen het al te laat was.

Met een klein beetje kunstmest kan al een bom worden gemaakt die een gebied van 45 vierkante meter met de grond gelijkmaakt. De kunstmestbom is erg populair onder terroristen, omdat bijna iedere knutselaar ze wel in elkaar weet te flansen. Het recept voor een dergelijke bom is met Google gauw gevonden.

Diverse Belgische politici hebben inmiddels vragen gesteld aan de verantwoordelijke minister. "Het enige dat slecht menende gevangenen nog nodig hebben om de boel te laten exploderen, is krantenpapier, een lapje katoen en brandstof."

Het probleem is dat de gevangenissen zitten te springen om werk voor hun gasten. Hierdoor gaan de gevangenisdirecties ook op ieder aanbod in. "Gevangenisdirecteurs klagen al langer over het tekort aan werk", meldt SP.A-Kamerlid Renaat Landuyt. "Bedrijven verschuiven dat soort makkelijke klusjes de laatste tijd steeds meer naar Oost-Europa. Dat is nog goedkoper. Het maakt dat gevangenisdirecties geen vragen meer stellen en zelfs onbewust onveilige producten via de grote poort naar binnen brengen. Zo binden ze natuurlijk de kat op het spek."

Sinds kort zitten in de bewuste gevangenis Belgiës meest beruchte criminelen. Ook een gevaarlijke terrorist heeft momenteel onderdak gevonden in Brugge. De zwaar beveiligde vleugel waar de zwaarste criminelen zitten opgesloten is echter compleet afgesloten van de rest van de gevangenis. Deze risicogroep is dan ook niet in contact geweest met de meststof. 


Nog zo gezegd geen bommetje!

Korpschef politie Gent geschorst na valse verklaring

De korpschef van de politie in Gent (België) is op non-actief gezet doordat hij politiemensen een proces-verbaal heeft laten vervalsen van een auto-ongeluk waar hij bij betrokken was. De korpschef reed tijdens het ongeluk in de auto, en had vermoedelijk een behoorlijke borrel op.

In het proces-verbaal heeft hij laten zetten dat er een andere bestuurder in de auto reed. Naast de korpschef zijn er twee andere chefs geschorst om hetzelfde voorval.

Een vrouwelijk gemeenteraadslid dat in de zaak een valse verklaring had afgelegd, is vanmiddag opgestapt.

Otten probeert de moed erin te houden

NEC-verdediger Mark Otten dacht woensdag in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1) een nieuwe start te maken na lange tijd geblesseerd te zijn geweest aan zijn knie. Zijn rentree liep echter uit op een sof.

In Friesland raakte Otten wederom geblesseerd aan zijn knie. De verwachting is dat hij de komende negen maanden niet zal kunnen spelen. Een operatie blijkt noodzakelijk in deze. "De komende weken ga ik praten met verschillende doktoren. Op basis van die gesprekken beslis ik wie me wanneer en waar opereert", aldus Otten in De Gelderlander.

Bang voor het einde van zijn loopbaan is de verdediger niet. "Ik vrees niet voor mijn carrière, maar zoveel speling heb ik niet meer met die knie. Op een gegeven moment houdt het op. Tot nu toe was het één groot rampenplan. Twee jaar ben ik al bezig met die knie. Wat is negen maanden dan helemaal", grapt Otten.

[Upd] Romero breekt middenhandsbeentje

AZ werd gisteren uitgeschakeld in de beker na verlies tegen NAC Breda. Daarbij kwam ook nog dat sluitpost Sergio Romero zijn hand heeft gebroken. De doelman sloeg na afloop van het duel uit woede tegen een kleedkamermuur.

Bij de 1-1 gisteren van Nourdin Boukhari ging Romero in de fout door een eenvoudig schot van de Marokkaan door zijn handen te laten glippen. Hierdoor kwam de club uit Breda terug in de wedstrijd.

De Argentijn, die een belangrijke pion is in het team van AZ, speelde alle duels in de Eredivisie dit seizoen en kreeg wekenlang geen enkel doelpunt tegen. Joey Didulica zal nu zijn plek onder de lat waarschijnlijk innemen.

Update 16:00 uur

Romero heeft het middenhandsbeentje van zijn rechterhand gebroken. Naar verwachting is de doelman, die vanmiddag al onder het mes is gegaan, minimaal zes weken uit de roulatie.

[WB] Zettel zegeviert op reuzenslalom

Kathrin Zettel heeft vanmiddag de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in het Duitse Ofterschwang gewonnen.

Na de eerste manche moest ze de Sloveense Tina Maze nog voor zich dulden. Maze maakte echter in de tweede run wat fouten en viel terug naar de vierde plaats.

Zettel gaat in de stand om de wereldbeker op de reuzenslalom met 469 punten aan de leiding. De Finse Tanja Poutiainen, die vandaag derde werd, bezet met 428 punten de tweede plaats.

[WB] Osborne-Paradis wint afdaling

De Canadees Manuel Osborne-Paradis heeft vanmiddag de wereldbekerwedstrijd op de afdaling in het Noorse Kvitfjell op zijn naam geschreven.

De 25-jarige Osborne-Paradis bleef de Oostenrijker Michael Walchhofer 0,31 seconden voor. De derde plaats was voor de lokale held Aksel Lund Svindal.

In de strijd om de wereldbeker deed Walchhofer goede zaken. Hij staat nu met 390 punten eerste. De Zwitser Didier Defago volgt met 313 punten op de tweede plaats.

Verweij naar TVM

Koen Verweij rijdt vanaf komend seizoen voor TVM. De 18-jarige wereldkampioen allround bij de junioren heeft dit vandaag gezegd. Verweij, die nu nog deel uitmaakt van Jong Oranje, zal waarschijnlijk een contract voor een jaar tekenen.

Verweij had naast TVM ook aanbiedingen van Hofmeier, VPZ en APPM op zak. "Het was geen gemakkelijke keuze. Ik heb om sporttechnische redenen voor TVM gekozen. TVM heeft het goed voor elkaar, en natuurlijk is het geweldig om met Sven Kramer te kunnen trainen. Daarnaast is Hofmeier een vrije nieuwe ploeg. Het allroundblok staat er nog niet," aldus Verweij.

'Beckham langer bij AC Milan'

David Beckham maakt dit seizoen af bij AC Milan. De BBC meldt dat de Italiaanse club en Los Angeles Galaxy hierover in grote lijnen een akkoord hebben bereikt.

Beckham zal na het einde van het seizoen terug gaan naar Amerika om daar het seizoen van de Major Soccer League af te maken. Als daar het seizoen in november afloopt, keert de Engelse middenvelder terug naar Milaan. Wat er na volgend seizoen gebeurt, is nog een twistpunt in de onderhandelingen.

[Exclusief] Trailer van 'The Hangover'

Op 18 juni komt de nieuwe film van de makers van Starsky & Hutch / Oldschool en Road Trip uit: The Hangover. Het is een hilarische komedie over wat er allemaal kan gebeuren als een vrijgezellenfeest in Las Vegas totaal uit de hand loopt.

Bekijk hier exclusief de trailer van misschien wel de grappigste film van 2009! Drie vrienden raken op een vrijgezellenfeest de bruidegom kwijt en proberen de volgende ochtend hun stappen terug te volgen om zo hun vermiste vriend te vinden. Tijdens hun zoektocht belanden ze in allerlei gekke situaties. 


[F1-teamportret] BMW Sauber

Het nieuwe Formule 1-seizoen nadert snel en voor de teams is het vanwege alle reglementswijzigingen spannender dan ooit. Daarom zet FOK!sport in tien weken op een rij welke teams er aan het kampioenschap deelnemen en welke coureurs zij hiervoor inzetten. Vandaag is het de beurt aan het team van BMW Sauber.

Teamnaam BMW Sauber F1 Team
Hoofdsponsor Petronas
Teambaas Mario Theissen
Chassis F1.09
Motor BMW P86/9
Nationaliteit Duits
Website www.bmw-sauber-f1.com/en/index.html
Coureur 1 Robert Kubica (nr. 5)
Coureur 2 Nick Heidfeld (nr. 6)
Testcoureur(s) Christian Klien

Het BMW Sauber-team bestaat uit de motorenfabrikant BMW en het Formule 1-team van Peter Sauber. Laatstgenoemde kwam in 1993 met steun van Mercedes de sport binnen. In de eerste race in Zuid-Afrika behaalde het team meteen een vijfde plaats. Daarna bleek de auto onbetrouwbaar en werden er naast enkele puntenfinishes nauwelijks races uitgereden. Dit zou ook een jaar later het geval zijn.

Daarna leverde Ford voor twee jaren de motoren en kwamen er enkele podiumfinishes. Vanaf 1997 tot en met 2005 werden er Ferrari-motoren onder de naam Petronas gebruikt. In die tijd reed het team onder andere met de jonge Kimi Räikkönen en Felipe Massa, maar ook Nick Heidfeld en Heinz Harald Frentzen. In 2006 kocht BMW het team op.

BMW is zelf vanaf 1980 in de Formule 1 actief. De Duitse fabrikant ontwikkelde een turbomotor die in 1982 debuteerde bij het team van Brabham. In latere jaren wist het merk met verschillende teams overwinningen binnen te halen. De motor was de eerste die de 1.000 pk overtrof en kon met de turbo erbij 1.400 pk leveren in de kwalificatie. Nadat de motoren in 1988 verboden werden, trok BMW zich terug uit de sport.

In 1997 ontvouwde het Duitse merk plannen voor een terugkeer naar de Formule 1. In 2000 was het zover en stapte de fabrikant in bij het team van Williams. Deze combinatie behaalde in de jaren die er op volgden vele overwinningen, maar doordat de auto niet altijd betrouwbaar was, ontstonden er haarscheurtjes in de relatie tussen beide partijen, waarna BMW eind 2005 besloot Williams te verlaten en het team van Sauber te kopen.

BMW Sauber begon in 2006 met Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve als coureurs. Het team haalde regelmatig puntenfinishes en later in het seizoen waren er zelfs podiumplaatsen voor Heidfeld en Robert Kubica die Villeneuve was komen vervangen. De blauwwitte bolides eindigden op een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

Een jaar later ging het een stuk beter met het team. Elke race eindigde er wel een auto in de punten en Heidfeld behaalde voor BMW Sauber een tweede en een derde plaats. Het team was het derde team achter Ferrari en McLaren dat jaar. In 2008 meldde BMW Sauber zich aan de top van de ranglijsten met Kubica en Heidfeld en in Canada wist de Pool te winnen voor zijn Duitse teamgenoot. Met name Kubica deed lang mee in de titelstrijd bij de coureurs, maar uiteindelijk moest het team aan het eind van het seizoen afhaken. In 2009 hoopt BMW Sauber definitief bij de toppers te horen met de F1.09.

Statistieken

Gereden GP's 53
Constructeurtitels 0
Wereldtitels 0
Overwinningen 1
Dubbels 1
Podiumplaatsen 15
Snelste rondes 2
Poles 1
Puntentotaal 272


Robert Kubica

De Pool Robert Kubica klom via de karts op naar de Formule Renault 2000. Daar liet hij al snel zien goed te kunnen racen en hij werd onderdeel van het Renault driver development programme. Twee jaar later werd hij vicekampioen in de Italiaanse Formule Renault 2000-klasse en won de laatste race van het seizoen in Interlagos op imponerende wijze.

Daarna ging Kubica naar de Formule 3 Euroseries, maar een gebroken hand zorgde er voor dat hij pas op de Norisring zijn debuut kon maken. Hij won die race overtuigend en in 2004 werd hij zelfs tweede in de race in Macau waarbij het ronderecord aanscherpte. Een jaar later won de Pool de World Series by Renault en kreeg een Formule 1-test bij Renault aangeboden.

In 2006 werd Kubica derde rijder bij het team van BMW Sauber. Hij toonde op de vrijdags voor de races meteen zijn snelheid en kreeg dat jaar in Hongarije de kans om zich te bewijzen nadat Jacques Villeneuve afhaakte. Het leverde hem een zevende plaats in de race op, maar omdat de auto te licht was, werd de Pool gediskwalificeerd. Enkele races later reed Kubica naar een derde plaats in Italië en was zijn naam gevestigd.

In 2007 eindigde de Pool regelmatig in de punten bij de Grands Prix, maar kende hij in Canada een zware crash. De auto was volledig vernield, maar Kubica zelf hield er bijna niets aan over. Hij werd uiteindelijk zesde in de titelstrijd met 39 punten. Een jaar later ging het nog beter voor de Pool en wist hij regelmatig op het podium te eindigen en in Canada de eerste overwinning voor BMW Sauber binnen te halen. Het leverde hem uiteindelijk een vierde plaats in het kampioenschap op met 75 punten.

Naam Robert Kubica
Nationaliteit Pools
Geboren 7-12-1984
Team BMW Sauber F1 Team
Vorige teams Geen
Aantal gereden GP's 40
Aantal overwinningen 1
Aantal podiums 8
Aantal poles 1
Aantal snelste ronden 0
Totaal punten GP 120
Website www.kubica.pl


Nick Heidfeld


De Duitser Nick Heidfeld was in zijn jonge racecarrière succesvol door onder andere het winnen van het Duitse Formule 3-kampioenschap in 1997. Hij werd het jaar erop testrijder bij het Formule 1-team van McLaren en kwam uit in de Formule 3000, waarin hij het kampioenschap in de laatste race aan Juan Pablo Montoya moest laten. In 1999 pakte hij wel de titel in die raceklasse en ging een jaar later voor het Formule 1-team van Prost rijden. Daar kwam hij dat jaar niet uit de verf.

Peter Sauber pikte hem in 2001 op en Heidfeld betaalde dat in de derde race dat jaar al terug door een podiumplaats in Brazilië te pakken. Daarna bleven zijn resultaten bij het Zwitserse team redelijk en in 2004 verkaste de Duitser naar Jordan. Dit werd met maar drie punten dat jaar geen succes. Een jaar later reed hij voor Williams en behaalde verschillende podiumplaatsen. Een testongeval zorgde ervoor dat hij de laatste vijf races dat jaar niet meer in actie kon komen.

In 2006 ging Heidfeld met BMW mee naar het nieuwe team BMW Sauber. Voor het nieuwe team wist de Duitser in Hongarije dat jaar het eerste podium te behalen. Een jaar later ging het een stuk beter met Heidfeld en finishte hij op drie races na alle races in de punten en behaalde 61 punten in het kampioenschap. In 2008 worstelde de Duitser in de kwalificaties met de auto, maar desondanks wist hij viermaal tweede te worden en zestig punten binnen te halen voor zijn team.

Naam Nick Heidfeld
Nationaliteit Duits
Geboren 10-05-1977
Team BMW Sauber F1 Team
Vorig team Prost, Sauber, Jordan, Williams
Aantal gereden GP's 150
Aantal overwinningen 0
Aantal podiums 11
Aantal poles 1
Aantal snelste ronden 2
Totaal punten GP 200
Website http://www.nickheidfeld.com

Wenger wil schorsingen van tien duels

De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, heeft gezegd dat wat hem betreft spelers die zich schuldig maken aan ‘horrortackles’ veel zwaarder worden bestraft.

"Het is de hoogste tijd dat de FA een commissie van wijze heren in het leven roept die zich gaat buigen over de strafmaat. In sommige gevallen kun je je afvragen of drie duels schorsing afdoende is," aldus de Fransman die dit heeft gezegd naar aanleiding van de charge van Newcastle United-speler Kevin Nolan op Victor Anichebe van Everton vorige maand.

Anichebe moet onder het mes en zal daarna maanden moeten revalideren. "Voor sommige tackles zou ik een sanctie van tien wedstrijden opleggen, voor zulk gedrag beland je in de maatschappij in de cel. Het baart me zorgen wanneer ik zie dat spelers van negentig kilo die een 100 meter in elf seconden kunnen lopen er ‘blind’ in knallen. Ze kunnen een tegenstander compleet vernietigen."

[EK] Boekelman verrassend naar finale

Melissa Boekelman heeft bij het Europees kampioenschap atletiek in Turijn verrassend de finale gehaald.

De Nederlandse kogelstootster gooide een persoonlijk record van 17,74 meter waarmee ze wel onder de kwalificatie-eis van achttien meter bleef. Haar poging was echter goed voor de achtste plaats waardoor ze alsnog naar de finale mocht.

Nationaal indoorkampioene Denise Kemkers werd in de kwalificaties uitgeschakeld.

Heidfeld: "Betrouwbaarheid nog iets verbeteren"

Nick Heidfeld heeft een goed gevoel over de testsessies, die BMW Sauber in Jerez heeft afgewerkt. De Duitser hoopt dit jaar zijn eerste Grand Prix te winnen, maar is wel van mening dat de betrouwbaarheid van de bolide nog wat beter kan.

"Voor mijn gevoel zijn de testsessies tot dusver erg positief verlopen," liet Heidfeld na afloop van de laatste testdag weten. "De F1.09 doet het redelijk goed voor een compleet nieuwe auto en reageert goed op de veranderingen die we aanbrengen in de set-up. We moeten de betrouwbaarheid van de auto nog wel iets verbeteren, al zijn we nog geen onoverkomelijke problemen tegengekomen en hebben we meer kilometers gereden dan sommige van onze rivalen."

Heidfeld durft overigens nog niet te zeggen waar BMW Sauber, ten opzichte van de concurrentie, staat. "Je weet nooit waar de andere teams aan werken tijdens de tests, laat staan met hoeveel brandstof ze aan het rijden zijn. Ik ben blij als aan al dat gissen straks een einde is gekomen."

Gamen goedkoopste hobby

Ngamer en Power Unlimited hebben op basis van een poll op de website van laatstgenoemde deze conclusie getrokken. Zo'n 3000 bezoekers hebben mee gedaan aan de poll. Adjunct-Hoofdredacteur van het tijdschrift NGamer zegt zelf:
"2,10 euro per uur staat absoluut niet in verhouding tot een bioscoopbezoek van 6,66 euro per uur of het huren van een tennisbaan voor 10 euro per uur"

NGamer en Power Unlimited hebben een top tien samengesteld van hobby's, op basis van prijs per uur. Daaruit blijkt dus dat we met gamen uitkomen op een nette 2,10 per uur. Verder vinden we in het lijstje op de vierde plaats uitgaan (6,25 euro per uur), op plek vijf bioscoopbezoek (6,66 euro per uur) en op acht 'popconcert' (15 euro per uur).

In hoeverre het lijstje ook maar enigszins representatief is, is natuurlijk nog maar de vraag.

Vermeer start opnieuw in de basis

Marco van Basten heeft vrijdagmiddag bekend gemaakt dat Kenneth Vermeer aanstaande zondag, tijdens het duel met ADO Den Haag, opnieuw in de basis zal starten. De doelman is wederom de vervanger van Maarten Stekelenburg, die een griepaanval onder de leden heeft.

Stekelenburg begon het voetbalseizoen als de onbetwiste nummer één, maar Vermeer heeft inmiddels laten zien dat hij een waardig vervanger is. De eerstgenoemde keeper zal overigens wel op de bank plaatsnemen. "Ik heb dus nog geen keuze tussen beide doelmannen hoeven maken. Ik hoef pas te kiezen als beide jongens helemaal fit zijn," liet Van Basten weten.

Dat laatste zal voor de oefenmeester nog een lastige opgave zijn. Stekelenburg hoopt in elk geval de eerste keus van Van Basten te blijven. "Ik heb natuurlijk liever dat hij voor mij kiest. Al besef ik ook wel weer dat Vermeer mij meer dan uitstekend heeft vervangen."

Fries koopt nutteloze auto van 1,2 miljoen

Ondanks dat ons land gebukt gaat onder een recessie die zijn weerga niet kent, heeft een Friese vastgoedmagnaat een van de duurste auto's aller tijden besteld. Jan Riedstra uit Jelsum heeft namelijk de Mercedes SLR Sterling Moss besteld, met een prijskaartje van maar liefst 1,2 miljoen euro.

Een klein groepje kopers vloog afgelopen weekend naar Sicilië om het enige prototype van de vierwieler te bewonderen. Riedstra moest helaas afzeggen voor dit exclusieve feestje.

"Ach, die wagen had ik een jaar geleden al besteld", lacht de multimiljonair. Toch zou hij, met de slechte economische tijden in het achterhoofd, zo weer voor dit vehikel kiezen. "Absoluut. Die wagen is toch redelijk uniek - een echt collectors item - en waardevast. Wil je er vanaf, dan ben je hem zo weer kwijt."

Zeldzaam is de auto zeker, want er worden slechts 75 exemplaren van het nutteloze voertuig gemaakt. Omdat er geen dak of voorruit op de Mercedes zit, is de wagen alleen te berijden met mooi weer en een ouderwetse stofbril.

 


Mooie wagen, maar zonder dak weinig zinvol in ons land

Volmer tevreden met voorstel De Graafschap

Normaal gesproken speelt verdediger Joost Volmer ook volgend seizoen voor De Graafschap. De contractverlenging van de bijna 35-jarige centrale verdediger is op enkele details na rond.

"Het is rond, op een paar formaliteiten na", verklaart een tevreden Volmer tegenover De Gelderlander. "Ik ben content met het voorstel van De Graafschap om het contract met een jaar te verlengen, ook omdat ik zaterdag 35 jaar oud word. De Graafschap is een mooie club en ik heb het er goed naar mijn zin."

Bij de Superboeren is Volmer bezig aan zijn vierde seizoen. De verdediger begon dit seizoen als aanvoerder van de Doetinchemmers, maar na een elleboogstoot in de wedstrijd tegen Ajax in december 2008 leverde hij zijn aanvoerdersband in. Na zijn schorsing van vijf wedstrijden keerde Volmer terug in de basisploeg van De Graafschap.

I Am Alive laat nog even op zich wachten

Het rampenspel I Am Alive wordt niet langer door de Franse ontwikkelaar Darkworks gemaakt. Ubisoft, uitgever van het spel, heeft besloten de boel zelf af te maken. Het spel werd tijdens de E3 van vorig aangekondigd en is tot op heden dus onder ontwikkeling geweest bij Darkworks. Het spel zou in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomen, maar is nu verschoven naar maart 2010.

Ubisoft geeft aan dat het halen van die nieuwe releasedatum de reden is geweest om het spel zelf onder handen te nemen. Verder komen er vanaf de kant van Darkworks niets dan lovende woorden voor Ubisoft:


"It has been a long time we have been working with them and, as an external developer, we have been treated well"

"For Ubisoft, for original IP it is very aggressive. They are quite willing to take risks and they deserve some applause for that."

Blote kont in stadion blijft onbestraft

Een FC Twentefan was vorig jaar uitzinnig van vreugde toen zijn club op gelijke hoogte kwam in de wedstrijd tegen Ajax. Om zijn vreugde te tonen, trok de kerel zijn broek naar beneden en liet zowel zijn kont als jongeheer zien aan de overige supporters. De man uit Enschede heeft mazzel, want de rechter van de Asser rechtbank legde hem slechts een voorwaardelijke straf op.

De Tukker moest voorkomen in de Drentse hoofdstad, omdat de playoffwedstrijd FC Twente- Ajax vorig jaar 10 mei plaatsvond in het stadion van FC Emmen. De 32-jarige man was door het dolle heen toen zijn cluppie de gelijkmaker scoorde, en in al zijn enthousiasme maakte de kerel in adamskostuum een vreugdedansje. Omdat er ook gezinnen met jonge kinderen naar het stadion komen, waren de rechter en de officier van justitie niet zo gecharmeerd van de ongetwijfeld ludieke actie.

Omdat de Tukker flink wat op zijn voetbalkerfstok heeft, zoals in totaal ruim zes jaar aan stadionverboden, openlijke geweldplegingen en vernielingen, werd een maand voorwaardelijke gevangenisstraf met twee jaar proeftijd geëist. Omdat de rechter het lullig vond dat de beste man wegens dit akkefietje in het Drentse land tot 3 april 2010 geen stadion meer in komt en de zaak ook niet verwant is aan de andere zaken, streek de rechter over zijn hart en legde de supporter een aanzienlijk lagere straf op. Met een voorwaardelijke geldboete van driehonderd euro met twee jaar proeftijd mag de Tukker dan ook zijn handen dichtknijpen.

Ronaldo vond media-aandacht bedreigend

De rentree van de Braziliaanse aanvaller Ronaldo op de velden deze week ging niet onopgemerkt voorbij. De oud-speler van onder meer PSV en Real Madrid werd rondom een bekerwedstrijd van SC Corinthians belaagd door verschillende verslaggevers en cameraploegen.

Zowel tijdens als na de wedstrijd verdrongen de media zich rondom Ronaldo. Na afloop liep de aanvaller in alle drukte zelfs een blauw oog op. Tijdens een rustige persconferentie zei hij dan ook dat hij alle aandacht als zeer bedreigend heeft ervaren. "Ik kreeg twee microfoons in mijn gezicht gedrukt en een camera stootte tegen mijn voorhoofd. In Europa heb ik dit nog nooit meegemaakt, daar is de organisatie toch wat anders", aldus de 32-jarige Ronaldo. "Gelukkig kwamen de beveiligers snel in actie. Het was een enge situatie."

[Upd] Honda verder als Brawn GP

Honda maakt definitief een doorstart in de Formule 1 en staat in Australië op de grid. Het team is overgenomen door Ross Brawn, die het heeft omgedoopt tot Brawn GP. Jenson Button en Rubens Barrichello blijven aan als coureurs.

Dat betekent dat bijna alle geruchten die eerder deze week opdoken, waar blijken te zijn. De naam van Nick Fry ontbreekt nu echter. In een persbericht op de vannacht gelanceerde website van Brawn GP wordt duidelijk gemaakt dat het team als Brawn GP Formula One Team zal meerijden in de Formule 1. Het team heeft een motordeal gesloten met Mercedes en gaat de FO108W-motor gebruiken.

Op 9 maart zal het team voor het eerst gaan testen, tijdens een vierdaagse testsessie op het circuit van Barcelona. Daarna volgen nog drie testdagen op Jerez.

Hoeveel Brawn voor het team van Honda heeft betaald, is niet bekend gemaakt.

Update:
Inmiddels heeft Jenson Button de nieuwe auto van Brawn GP een shakedown gegeven op Silverstone. De wagen, wit met gele en zwarte accenten, heeft de naam BGP001 meegekregen en is nog gebouwd door Honda. Het was de eerste keer sinds de bekendmaking van Honda's terugtrekking uit de Formule 1 dat het team een wagen de baan opstuurde.

Rutten blijft rustig onder enorme druk

De uitschakeling in de kwartfinale van de DFB-Pokal heeft de druk op Schalke 04-trainer Fred Rutten flink doen toenemen. Met de voormalig trainer van FC Twente aan het roer presteren die Königsblauen dit seizoen ondermaats.

Schalke 04 heeft door de 1-0 bekernederlaag tegen FSV Mainz 05 (Tweede Bundesliga) geen uitzicht meer op een prijs. In de competitie staan Rutten en zijn mannen op een teleurstellende achtste plaats. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de confrontatie met 1.FC Köln van vanavond kreeg de Nederlander wederom verschillende vragen over zijn toekomst in Gelsenkirchen.

Rutten blijft voorlopig kalm onder alle vragen over een mogelijk ontslag. "Ik heb deze vraag al drie of vier keer eerder gehad, maar blijf een positief mens", zei de coach tijdens het persmoment. "De verhouding met mijn chef Andreas Möller is prima. Er is geen aanleiding om iets te vrezen. Dit zijn speculaties en die bevatten geen waarheden."

Spanje - Servië uitgesteld na storm

De Davis Cupwedstrijd tussen titelverdediger Spanje en Servië is een dag uitgesteld. Een zware storm heeft er voor gezorgd dat de tribunes van het tennisstadion in Benidorm zijn beschadigd. Men hoopt dat de schade binnen een dag kan worden hersteld zodat er morgen alsnog kan worden gespeeld.

David Ferrer zou vandaag de openingspartij spelen tegen Novak Djokovic. Daarna zouden ook nog Rafael Nadal en Janko Tipsarevic tegen elkaar in actie komen.

Onduidelijkheid over fusie frustreert Van Geel

Technisch directeur van Roda JC Martin van Geel wordt bijkans gek van de onduidelijkheid omtrent de mogelijke fusie tussen de club uit Kerkrade en Fortuna Sittard. Tegenover de Telegraaf uit Van Geel zijn frustraties over de huidige situatie.

"Binnen twee weken weten we gelukkig meer. Er moeten allerlei beslissingen over contracten worden genomen: van spelers, maar ook van sponsors enzovoorts", licht Van Geel toe.

De technisch directeur moet echter niet alleen met de fusieperikelen goed zien om te gaan. "Ook de financiële situatie speelt een rol. Er is geen budget. En – daar kunnen we helaas niet omheen – we weten niet in welke divisie we volgend seizoen spelen", aldus Van Geel.

De voormalig technisch directeur van onder meer Ajax wilde niet kwijt of hij ook zou zijn ingegaan op het aanbod van Roda JC om technisch directeur te worden als hij had geweten waar hij mee te maken zou krijgen. "Maar spijt heb ik niet. Ik heb de beslissing weloverwogen genomen."

Koster vraagt Ajax om meer bedenktijd

Ajax wil het contract van beloftencoach Adrie Koster graag verlengen. Koster zelf wil echter meer bedenktijd.

In het Algemeen Dagblad zegt Koster dat hij het prima naar zijn zin heeft in Amsterdam, maar hij lijkt ook hoop te hebben op een nieuw avontuur. "Ik heb het naar mijn zin, maar het zal ook afhangen van wat er zich eventueel nog meer aandient," aldus Koster die eerder dit seizoen een aanbieding van Roda JC naast zich neerlegde.

Bloedproef voorspelt dementierisico

Belgische onderzoekers hebben ontdekt dat er door middel van een simpele bloedproef kan worden bekeken of iemand verhoogd risico heeft op frontaalkwabdementie (FTD). Deze aandoening, die iets vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen, is de op twee na meest voorkomende vorm van dementie bij mensen beneden de 65 jaar.

Dementie is een verzamelnaam van aandoeningen die gekenmerkt worden door combinaties van meervoudige stoornissen in het geheugen, stemming en gedrag. FTD, dat ongeveer 10 tot 20 procent van alle dementiegevallen uitmaakt, wordt veroorzaakt door een tekort aan het eiwit progranuline. Dit is gebleken uit een onderzoek van hoogleraar moleculaire genetica Christine van Broeckhoven. Met deze kennis is nu door Kristel Sleegers, die deel uitmaakt van de onderzoeksgroep van Van Broeckhoven, een bloedtest ontwikkeld die de hoeveelheid progranuline in het bloed kan meten.

Met deze test kan het risico van de aandoening in kaart worden gebracht, lang voordat de dementie daadwerkelijk toeslaat. Dit is natuurlijk mooi, maar er is een probleem: FTD kan nog niet worden behandeld. Het opheffen van het progranulinetekort bij iemand die verhoogde kans heeft op FTD is een oplossing die voorhanden ligt. Verder wetenschappelijk onderzoek moet echter nog gaan uitwijzen in hoeverre dit mogelijk is.

Kristel Sleegers vertelt: “Er is geen ondergrens aan de leeftijd waarop de test kan worden gedaan. Zelfs van kinderen kan dus al het risico op FTD worden vastgesteld. De vraag is natuurlijk of mensen wel van zichzelf willen weten of ze dement worden of niet, aangezien er tot nu toe geen behandeling is die de ziekte kan afremmen.”

hersenen
De hersenen van iemand die leed aan FTD. De frontaalkwab is helemaal verschrompeld. (Bron: Noorderlicht)

Meisje (16) overleeft val van zesde verdieping

Een 16-jarig meisje heeft gisterenmorgen een val van de zesde verdieping van een flat aan de Daal en Bergeselaan in Den Haag overleefd. Het meisje is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, liet de politie vandaag weten.

De 16-jarige stond rond half negen op het balkon van haar woning toen zij plotseling naar beneden viel, aldus de politie. Volgens een politiewoordvoerder is het een wonder dat zij de val overleefde.

De Cler blijft tobben met knie

Feyenoord-verdediger Tim de Cler komt maar niet van zijn knieproblemen af. De linksback staat al weken aan de kant met problemen aan het gewricht en zal ook het duel met NAC Breda aan zich voorbij moeten laten gaan, aldus het AD.

De Cler hoopte afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Vitesse al te kunnen terugkeren in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De problemen aan zijn knie bleken echter nog dermate ernstig dat interim-trainer Leon Vlemmings geen beroep op hem kon doen.

De Cler bleef deze week last houden van zijn knie. Gisteren ontbrak de linksback op de training bij Feyenoord. Evenals vorig weekend zal Vlemmings dus ook zondag tegen NAC geen gebruik kunnen maken van de diensten van De Cler.

Fallout 3 patch brengt grafische verbeteringen met zich mee

De afgelopen patch voor Fallout 3 op de Xbox 360 deed blijkbaar meer dan op dat moment bekend was. De patch zou namelijk het spel voorbereiden op de komende DLC door alvast de achievements met zich mee te brengen, maar blijkbaar zijn ook de graphics van de Xbox 360-versie verbeterd met de patch.

Zoals wel vaker zijn er verschillen tussen de PlayStation 3- en Xbox 360-versie van de game, zo heeft de PlayStation 3 last van inkakkende framerates en kartelrandjes terwijl de Xbox 360 geplaagd werd door lage resolutie textures op sommige plekken en gebrek aan specular maps waardoor karakters er platter uitzagen dan op Sony's console.

Dit laatste is nu met de patch rechtgetrokken, de Xbox 360-versie bevat nu ook specular maps waardoor karakters er ineens veel beter uitzien. Uit onderstaand filmpje (zeker aan te raden om in HD te kijken) wordt echter duidelijk dat het nog niet in alle gevallen wordt toegepast, maar het is in ieder geval een hele verbetering. Grafisch blijft de PC-versie het sterkst, door zowel het kunnen toepassen van hoge resolutie textures als anti-aliasing, maar tussen de twee consoles wordt de keuze nu wel weer wat lastiger.

De antwoorden van .....

In onze rubriek Stel je vraag aan..... konden jullie een paar weken geleden vragen stellen aan wielrenner Tom Stamsnijder. We hebben de tien leukste/interessantste eruit gehaald en deze naar Tom gestuurd. Inmiddels heeft hij de antwoorden retour gestuurd.


Wat is je rol nu binnen de Raboploeg? Ben je vooral knecht of mag je ook in wedstrijden voor eigen kansen gaan?

Ik ben knecht in de grote koersen, maar mag straks in de kleinere koersen voor mezelf gaan rijden en proberen om te laten zien dat ik het kan.

Wat is het meest grappige/bizarre wat je tijdens een wedstrijd ooit hebt meegemaakt?

Het was in een bepaalde wedstrijd zo warm dat iemand zijn bidon pakte om over zich heen te gooien voor de verkoeling, maar inplaats dat er water in zat was het voeding. Je kunt begrijpen dat na een paar minuten alles begon te pikken.

Wat eet je 's morgens voor een lange wedstrijd? Er gaan verhalen dat er 's morgens hele borden met spaghetti naar binnen worden gestouwd. En wat eet je gedurende een koers?

Eerst brood, stuk of acht sneetjes, dan bord muesli of pap en als je echt lange wedstrijden hebt dan eet je af en toe wel een bord pasta naar binnen. In de wedstrijd is het vaak sportrepen en vloeibare voeding.


Het meest vervelende aan zo lang op de fiets zitten lijkt me dat je last krijgt van het zadel. Ik heb dat zelf al na een half uurtje fietsen, en jullie zitten 5 uur op de fiets. Hoe ga je daarmee om?

Hoe vaker je op een zadel zit hoe minder pijn het gaat doen. Dus als je elke dag rond de 5 uur traint dan doet het op een gegeven moment geen pijn meer.

In hoeverre heb je 'last' van de druk van het hebben van een vader die wereldkampioen werd?

Geen druk, hij deed aan cyclecross en ik doe aan wegwielrennen dat zijn twee hele verschillende disciplines. Ik denk als ik cyclecross gedaan had dat ik er meer druk van zou hebben.

Wie had of heb je als held/favoriet uit het verleden?

Lance Armstrong

Wie waren in je jeugd je grootste concurrenten en zijn diezelfde concurrenten er nu ook nog?

Lars Boom, Kai Reus, Sebastiaan Langeveld die zijn allemaal nog actief en denk dat iedereen ze wel kent.

Kan je goed dalen?

Met mijn 1 meter 93 heb ik mijn lengte niet echt mee, maar moet bekennen dat ik het ook niet goed kan. hahaha

Hoe ziet een normale trainingsdag er voor je uit? Train je veel op het vlakke of juist in de bergen?

vaak heb je een blok van drie dagen, een dag van vier,een dag van vijf en een dag van zes uur. Deze varieren van elkaar, de ene keer doe je bloktraining en andere keer doe je een rustige duurtraining. Ik woon in het oosten van Nederland dus veel bergen zijn hier niet. Maar met wedstrijden en trainingskampen heb je genoeg bergen dus is het wel eens fijn om op het vlakke te trainen.

Hoe hard moet je nou ongeveer fietsen als je bidons hebt gehaald en moet bezorgen bij je kopmannen in het peloton?

Je moet rond de 2 a 3 kilometer per uur harder rijden dan het peloton, dus als het peloton 50 rijdt moet jij 53 rijden.

Als je geen wielrenner was geworden wat had je nu dan gedaan ?

Dan was ik student geweest.

Stadion betaalt Feyenoord voor wedstrijden

Het nieuwe stadion van Feyenoord zal de club gaan betalen voor wedstrijden. Stadion NV zal voor iedere gespeelde wedstrijd gaan betalen. De verhuur van skyboxen zal dan niet naar de club gaan.

Een extra beloning voor iedere goed gespeelde wedstrijd moet de Rotterdammers motiveren om betere resultaten neer te zetten. Het unieke concept zal donderdag op een congres bekend gemaakt worden.

Het businessplan zorgt ervoor dat Feyenoord een groot deel van de verantwoordelijkheden overdraagt aan de Stadion NV. De Nieuwe Kuip zal een capaciteit krijgen van minstens 70.000 plaatsen. De kans bestaat dat het stadion ook staanplaatsen krijgt.

Rusland zet bikini in om Tsjernobyl te 'vergeten'

Rusland wil af van het slechte imago rond kernenergie. De vreselijke ramp met de centrale van Tsjernobyl in april 1986 achtervolgt de Russen nog steeds. Hoe kun je dan de harten terugwinnen? Door een verkiezing op poten te zetten met de naam ‘Miss Atom 2009′, of vrij vertaald ‘Miss Straling’.

Zo wil het land aantonen dat niet alleen stoffige oude mannetjes met vijf ogen en drie benen in de sector werken. De voorwaarden voor de deelnemers zijn simpel: vrouw, mooi, slim en ze moeten op de één of de andere manier verbonden zijn aan nucleaire energie.

Er zijn al 200 Russinnen die denken dat ze mooi genoeg zijn om Miss Nucleair Reactor 2009 te kunnen worden.  Volgens de organisatie is de aandacht voor kernenergie als een komeet omhoog geschoten door de verkiezing en durft men 23 jaar na de ramp eindelijk weer over deze manier van energiewinning te praten. Wat je met een bikini en een strak lichaam allemaal niet kunt bereiken.


Rusland zet bikini in om Tsjernobyl te 'vergeten'  (foto: DAG)

'Beheerder .nl-adressen maakt misbruik van monopolie'

SIDN, de stichting die in Nederland verantwoordelijk is voor de uitgifte van internetdomeinen eindigend op .nl, wordt beschuldigd misbruik te maken van haar monopoliepositie. Een groep kleinere 'hosters', bedrijven die websites beheren, heeft een klacht ingediend bij toezichthouder NMa.

Het probleem heeft te maken met een korting die SIDN verleent aan grote hosters. Wie meer dan tienduizend internetadressen eindigend op .nl (zoals fok.nl) heeft geregistreerd, krijgt over elk volgend webadres een korting van 2 procent. De korting kan oplopen tot 8 procent bij meer dan honderdduizend .nl-adressen.

Deze korting schaadt de positie van kleine hosters, zegt Berrie Pelser van belangenvereniging ISPBelang. "Wij worden hierdoor uit de markt gedrukt." Doordat SIDN de enige partij is die internetadressen mag uitgeven die eindigen op .nl, kunnen hostingbedrijven niet overstappen naar een concurrent, zegt Pelser. "De functie van SIDN is een goed beheer van het Nederlandse deel van internet. Ze moeten zich dus niet bezighouden met marktwerking."

ISPBelang heeft daarom een klacht ingediend bij de NMa wegens machtsmisbruik. Pelser zegt dat een kwart van de Nederlandse hostingbedrijven hun actie ondersteunt. "Daar zitten ook grotere partijen bij, die het niet eens zijn met de gang van zaken."

Helpdesk

SIDN stelt dat grotere hostingbedrijven recht hebben op een korting omdat zij veel efficiënter werken. "Kleine partijen maken bijvoorbeeld relatief vaak gebruik van onze helpdesk en veroorzaken daardoor meer kosten", zegt een woordvoerster. "Bovendien is de verleende korting zeer beperkt."

SIDN heeft de reductie met terugwerkende kracht tot 1 januari vorig jaar terugbetaald. Volgens Pelser heeft de grootste hoster daardoor 80 duizend euro teruggekregen. "Spreek dan nog maar eens van eerlijke concurrentie."

De NMa zegt nog niet te kunnen reageren omdat ze de aanklacht nog niet ontvangen heeft.

Toch bonus voor medewerkers ING

Duizenden ING-medewerkers krijgen ook dit jaar een bonus. "Deze 'discretionaire' bonus komt boven op de prestatiepremie die is afgesproken in de collectieve arbeidsovereenkomsten", aldus een woordvoerder. Hoe groot de bonuspot dit jaar precies is, maakt ING niet bekend.

De bank-verzekeraar heeft de bonuspot volgens de woordvoerder wel gehalveerd. Bij andere grote banken die een beroep moesten doen op overheidssteun, is de bonuspot echter harder gekrompen. De Royal Bank of Scotland bijvoorbeeld keert dit jaar na zware druk van de Britse regering 90 procent minder bonussen uit. De Zwitserse bank UBS heeft de bonuspot met 80 procent verkleind.

De website 925.nl beweert dat ING dit jaar voor 950 miljoen euro aan bonussen uitkeert. Dat is volgens ING een veel te hoge schatting. Ter vergelijking: ABN Amro kende in 2007 voor 2 miljard aan bonussen toe. Het grootste deel daarvan kwam bij de Londense zakenbankiers terecht. Waar de ING-bonussen vooral vallen, wil de woordvoerder niet zeggen. Ook ING heeft enkele duizenden medewerkers in Londen.

Rode cijfers

ING boekte over 2008 een verlies van 729 miljoen euro. In 2007 werd nog een winst geboekt van 9,1 miljard euro. Niettemin hebben veel medewerkers aan hun prestatiecriteria voldaan, zegt de woordvoerder. 'En dan geldt: afspraak is afspraak.' Veel medewerkers hebben echter ook bedongen dat hun bonus gegarandeerd is. De totale salariskosten bij ING zijn het afgelopen jaar gestegen van 8,2 miljard in 2007 tot 8,4 miljard in 2008.

Staatssteun

Wouter Bos heeft ING inmiddels voor een bedrag van zo'n 40 miljard euro aan steun (kapitaalinjecties en garanties) verleend, maar heeft geen formele zeggenschap. Wel bedong Bos dat het bestuur afzag van een bonus. De kersverse bestuursvoorzitter Jan Hommen neemt voorlopig genoegen met een salaris van 0 euro, totdat in 2010 een nieuwe beloningsbeleid is vastgesteld. Dan pas zal hij met terugwerkende kracht zijn salaris krijgen. Het ministerie van Financiën wilde gisteren geen reactie geven op de duizenden bonussen en verwees naar het nieuwe beloningsbeleid dat ING in 2010 gaat invoeren.


Toch bonus voor medewerkers ING  (foto: DAG)

IJsland officieel in recessie

IJsland is officieel in een recessie beland. De economie kromp in het vierde kwartaal van 2008 met 0,9 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat maakte het statistische bureau vandaag bekend.

In het derde kwartaal was de krimp een herziene 2,9 procent, van een eerder gemelde 3,4 procent. Een recessie wordt aangeduid als minimaal twee kwartalen van economische teruggang.

IJsland verkeert al maanden in een uiterst moeizame economische situatie. De financiële sector, de kurk waarop de economie van het eiland grotendeels dreef, is ingestort en in meerderheid genationaliseerd. De IJslandse munt is sterk in waarde gedaald.

Over heel 2008 groeide de economie van IJsland met 0,3 procent, onder meer als gevolg van een gestegen export en een dalende import. In 2007 was de groei 5,5 procent.

Gesnapt met pistool op Hyves

De politie heeft gisteren een 29-jarige man en twee vrouwen van 30 en 33 jaar uit Enschede aangehouden, toen er vuurwerkpistolen in hun woning werden ontdekt. De politie kwam het drietal op het spoor omdat de 33-jarige vrouw met een pistool op het vriendennetwerk Hyves stond afgebeeld. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

De politie stuitte bij toeval op de foto. "We hebben onze ogen niet in onze zak en blijven dienders. Als we stuiten op iets dat onderzoek behoeft zullen we dat zeker niet laten", aldus een woordvoerder.

Uit onderzoek kwam het adres van deze vrouw naar voren. Ze vertelde dat de foto gemaakt was in de woning van de 30-jarige vrouw. Uiteindelijk bleken in deze woning meerdere vuurwerkpistolen met munitie aanwezig. De politie heeft ze in beslag genomen. De eigenaren van de pistolen, de 30-jarige vrouw en haar 29-jarige huisgenoot, krijgen een boete.

Groningen pompt miljoenen in economie

De provincie Groningen trekt een bedrag van 88 miljoen uit om de economie een impuls te geven. Dat meldde de provincie vandaag.

Vanwege een daling van de werkgelegenheid en een toenemend aantal bedrijven dat met financiële problemen kampt, hebben Gedeputeerde Staten besloten een aantal projecten versneld uit te voeren. Het gaat daarbij onder meer om projecten op het gebied van energie en infrastructuur. Groningen verwacht dat het pakket aan maatregelen ongeveer duizend volledige banen oplevert.

Eerder al maakten onder andere de provincies Noord-Holland en Utrecht bekend geld te steken in de provinciale economie.

Borstencampagne stuit op protest

De speelse borstencampagne van clint.be, naar aanleiding van de verkiezingen in juni, viel niet bij iedereen in goede aarde. Er werd een officiële klacht bij JEP (Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame) neergelegd. JEP heeft Think Media nv, eigenaar van clint.be, verzocht de affiches niet langer te verspreiden. Clint.be denkt nog even over dat verzoek na.

De affiches vertonen twee borsten, met op de plaats van de tepels een kiesvakje. De vraag 'stemt u rechts of links' moet de kiezer, volgens clint.be aan het denken zetten. Hebt u voor de rechterborst gestemd (en dus links) of voor de linker (en dus rechts)?

Met deze campagne wil clint.be tot de kern van de zaak doordringen. 'Het één kan niet zonder het ander, zonder rechts is er geen links. Net zoals een mooie gezonde boezem uit twee exemplaren bestaat, eentje rechts en eentje links', verdedigt clint.be zich.

De jury was het hier niet mee eens en vindt dat de afbeelding van ontblote borsten geen verband houdt met het voorwerp van de campagne en daardoor de vrouw herleidt tot een object. Clint.be bestrijdt het feit dat de borsten 'ontbloot' zijn, omdat de tepels zedig achter twee stemvakjes verstopt zijn.


Wat stem jij?

Schaars: "Nog steeds fantastisch seizoen"

Stijn Schaars is van mening dat men na de uitschakeling in de KNVB beker gewoon door moet gaan. De Alkmaarse formatie ging donderdag met 2-1 onderuit tegen NAC Breda, waardoor er een einde aan de lange zegereeks kwam.

Toch zal AZ het vizier direct alweer op de volgende wedstrijd moeten richten. Dan speelt de formatie van trainer Louis van Gaal in Nijmegen tegen NEC. "Je weet dat de media nu dingen gaan zoeken. Maar vergeet niet dat we gewoon een fantastisch seizoen hebben. Oké, we liggen nu uit de beker; maar we zijn nog steeds in de race om de titel," liet Schaars in een eerste reactie weten.

De middenvelder is bovendien van mening dat AZ het verlies aan zichzelf te wijten heeft. "Het was niet eens zo slecht. De tegengoals waren echter behoorlijke verdedigingsfouten. Je weet dan dat NAC bij een voorsprong in staat is om zeer compact te verdedigen. Ze kunnen als geen ander achterover leunen met die lange gasten achterin. Ons 'alles of niets' offensief, met lange ballen, lukte helaas niet. Ik wil NAC niets tekort doen, maar we hebben het zelf uit handen gegeven. We hadden de wedstrijd al eerder moeten beslissen. Of we ons zorgen moeten maken over Sergio Romero? Nee, het is nu klote voor hem. Maar dit soort dingen zullen hem alleen maar groter maken."

Bij het eerste doelpunt ging Sergio Romero overigens in de fout. De international van de Argentijnse nationale ploeg liet een schot van Nourdin Boukhari namelijk door zijn handen glippen.

Dekker gebruikt Tirreno voor wedstrijdritme

Thomas Dekker zal zich in de Tirreno-Adriatico niet gaan mengen om de eindzege. Deze wielerkoers gebruikt de jonge renner, samen met Milaan-San Remo, vooral om ritme op te doen.

"Ik heb een goede winter gehad, vervolgens ben ik gestart in de Etoile de Bessèges en viel ik in de tweede etappe, daardoor heb ik enkele dagen niet kunnen trainen," aldus Dekker. "Normaal gesproken zou ik in de Tirreno gaan voor de eindoverwinning, maar mijn conditie is niet perfekt nu, we zullen zien hoe het gaat."

Na Milaan-San Remo zal Dekker ook nog aan Settimana Coppi-Bartali en de Ronde van het Baskenland deelnemen. Vervolgens rijdt hij de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

King gooit dartpijl richting Taylor

Mervyn King bezorgde Phil Taylor gisteravond de schrik van zijn leven. De twee darters speelden namelijk een Premier League-wedstrijd tegen elkaar, maar in de zevende leg gooide King zijn dart rakelings langs het hoofd van Taylor.

The Power was namelijk bezig zijn pijl op te rapen, die op de grond lag. King had dit waarschijnlijk niet waargenomen en was al begonnen met zijn volgende beurt. De regerend wereldkampioen kon de actie van zijn opponent niet waarderen. "Ik was niet blij toen hij de pijl over mijn hoofd heen gooide. Ik kon die actie absoluut niet waarderen. Op dat moment stond ik voor (4-2 in legs) en ik dacht door te kunnen stoten. Vervolgens kwam hij toch terug."

Het duel tussen beide heren eindigde uiteindelijk in een gelijkspel (7-7). King voert de ranglijst van The Premier League nog altijd aan. Raymond van Barneveld staat vijfde en is hiermee de beste Nederlander. Jelle Klaasen staat achtste en laatste.

NAC Breda heeft patent op halve eindstrijd

NAC Breda lijkt er aan te wennen om de halve finales van de KNVB beker te bereiken. Gisteren wonnen de Brabanders met 2-1 van AZ en plaatsten zich hiermee opnieuw voor de halve eindstrijd van het nationale bekertoernooi.

NAC Breda deed in 2004, 2007 en 2008 hetzelfde. Tijdens de loting, die gisteravond werd gehouden, hoopte elke supporter met een NAC Breda-hart dat er een thuiswedstrijd uit de koker zou rollen. Niets bleek echter minder waar te zijn. De manschappen van trainer Robert Maaskant moeten voor de halve finale naar Enschede afreizen. Daar neemt men het namelijk op tegen FC Twente.

Het is voor NAC Breda ook niet de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, die in het kader van de KNVB beker staat. Eerder moest de Brabantse formatie ook al op bezoek bij GVVV en FC Omniworld.

Bakens: "Groter contrast niet mogelijk"

FC Volendam maakt een knotsgek seizoen mee. In de Eredivisie staat de ploeg op de laatste plaats, maar in de KNVB beker schaarde zij zich gisteren bij de laatste vier. Hiervoor was wel een overwinning op Roda JC (3-2) nodig, die pas in de verlenging tot stand kwam.

"Een groter contrast is nauwelijks mogelijk: In de competitie staan we laatste, maar zitten bij de laatste vier in de beker. Nu nog één wedstrijd en we staan in de finale. Al zijn de overgebleven ploegen in het toernooi op papier sterker dan ons, zo realistisch moet je zijn," liet Tim Bakens na afloop weten. FC Volendam moet het in de halve finale tegen sc Heerenveen opnemen.

Het laatste bekersucces van de Volendammers dateert alweer van 1995. " In dat jaar bereikte de club de finale van het bekertoernooi en daar praten de mensen in het dorp nu nog over", lachte Bakens.

'West Ham United wil Pranjic'

Het Engelse medium The Sun bericht dat sc Heerenveen-middenvelder Danijel Pranjic wordt gevolgd door West Ham United. The Hammers hebben in dit geval concurrentie van Sunderland, Sevilla en Real Betis.

Pranjic maakte er deze week geen geheim van dat hij op een transfer aast. Zijn zaakwaarnemer Kaj Lerby deelt deze visie. "Danijel heeft nog niets besloten, maar misschien wordt het tijd om te verkassen naar een competitie van een hogere kwaliteit", aldus de mening van Lerby.

De 27-jarige Pranjic kwam in 2004 over van Dinamo Zagreb. De Kroatische linkspoot was afgelopen zomer tijdens Euro 2008 basisspeler bij Kroatië. Met vijftien competitietreffers is Pranjic dit seizoen uiterst productief. Geen enkele middenvelder in de Eredivisie scoorde deze jaargang zoveel als de Kroaat, die in Friesland nog een contract tot medio 2012 heeft.

Uitbaters Bredaas rookcafé aangeklaagd

Justitie in Breda brengt de uitbaters van het Bredase café Victoria voor de rechter wegens overtreding van het rookverbod. Exploitant Tonny van Haperen heeft dat vandaag desgevraagd gezegd.

Justitie bevestigt dat de ondernemers meerdere keren zijn betrapt en gewaarschuwd.

Het is voor de tweede keer dat het Openbaar Ministerie kroegbazen aanklaagt wegens overtreding van het rookverbod. Eerder kregen de eigenaren van het Groningse café De Kachel in Groningen in februari een boete van 1200 euro opgelegd omdat zij er zes keer op werden betrapt dat ze klanten binnen lieten roken.

De zaak dient op 23 maart.

Uitbaters Bredaas rookcafé aangeklaagd  (foto: ANP)

Caissière casht 17.000 euro om ontslag over 60 cent

Wie het laatst lacht, lacht het best moet een Franse caissière gisteren gedacht hebben. Zij kreeg ruim 17.000 euro schadevergoeding omdat haar baas haar vorig jaar had ontslagen wegens een kasverschil van 60 cent. Dat maakte supermarktketen ATAC bekend.

Volgens de rechter is de vrouw zonder goede reden ontslagen. Daarom moest de werkgever haar een schadevergoeding betalen. ATAC heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de beslissing.

Rentree Ronaldo goed verlopen

Ronaldo kan tevreden terugkijken naar zijn comeback bij Corinthians. De 32-jarige spits uit Brazilië was meer dan een jaar uit roulatie door een blessure aan zijn linkernie, maar eerder deze week maakte hij zijn rentree met een invalbeurt.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste wedstrijd gespeeld heb", aldus Ronaldo tijdens de persconferentie na de wedstrijd. De voormalige spits van onder andere Real Madrid en AC Milan gaf toe nogal zenuwachtig te zijn. "Ik had diverse twijfels, verschillende moeilijkheden. Ik wil weer zijn zoals voorheen, ik krijg ook betaald voor wie ik was. Ik wil me ook niet aan mijn verantwoordelijkheid onttrekken en ik zal dus ook weer de oude worden."

De aanvaller is op dit moment niet op ideale gewicht maar daar is hij zelf ook van bewust. "Ik moet meer afvallen, zodat ik sneller en beslissend kan zijn. Maar, dit is het begin. Ik zal vanaf nu meer wedstrijden spelen, al is het misschien niet mogelijk om ze allemaal te spelen."

The Beatles komen naar Rock Band

De Beatles zijn terug! Ja, je leest het goed. The Beatles: Rock Band komt op 9 september uit in de Verenigde Staten voor de Xbox 360, Playstation 3 en Wii. Over een Europese release is nog niet gesproken. De game is geen uitbreding en zal zelfs gebundeld worden met gitaren die lijken op die van John Lennon, Paul McCartney en George Harrison. De gitaren uit Rock Band en Guitar Hero zijn ook gewoon te gebruiken.

De prijzen (USD):
The Beatles: Rock Band Software - Xbox 360, PlayStation 3, Wii: $59.99
The Beatles: Rock Band Standalone Guitars - Xbox 360, PlayStation 3, Wii: $99.99
The Beatles: Rock Band Limited Edition Premium Bundle: Xbox 360, PlayStaton 3 3, Wii: $249.99

Foster wacht op nieuw contract

Ben Foster heeft aangegeven langer te willen blijven bij Manchester United. De goalie was de matchwinnaar in het gewonnen bekerfinale tegen Tottenham Hotspur, maar wacht nog op een nieuwe contract van zijn club.

Diverse Engelse media beweerden na het gewonnen Carling Cup-beker dat de doelman een nieuw contract ontvangen heeft en getekend had. De zaakwaarnemer van de keeper, Lee Payne, ontkent voorlopig alle berichten.

"Berichten dat Foster met United een akkoord heeft over een nieuw contract zijn niet waar", laat hij weten tegenover SkySports. "Ben is momenteel erg gelukkig, maar wij hebben nog geen enkele gesprekken gehad met United." Foster is al sinds 2005 actief voor Manchester United en kreeg tot nu toe één uitnodiging voor het Engelse nationale elftal.

Wenger ontkent geruchten Manchester City

De geruchten dat Arsenal-coach Arsène Wenger naar Manchester City gaat vertrekken kunnen de kast in. De trainer van de club uit Londen liet duidelijk weten niet te willen vertrekken bij de Gunners. Het vertrek van Wenger zou gepaard gaan met Cesc Fàbregas, die zijn leermeester zou gaan volgen.

Wenger beschouwt de Spanjaard een steunpilaar van de club en ziet een mooie toekomst voor hem in. "Cesc zou een van de steunpilaren van deze club moeten zijn. Ik denk dat de club rondom persoonlijkheden als Cesc gebouwd zou moeten worden en daarom hoop ik dat hij hier over tien jaar nog is."

Wenger was eerder kritisch op vroegtijdig ontslag van trainers in de Premier League, reageerde vrij kort op de geruchten. "Ik heb, in goede en slechte tijden, nooit toegestaan dat iemand mijn toewijding aan deze club in twijfel trok", was de klare taal van Wenger tegenover Sky Sports. "Manchester City heeft met Mark Hughes een prima manager. Ze moeten hem vertrouwen blijven geven."

Cambuur en Menzo bereiken akkoord

SC Cambuur en Stanley Menzo zijn er uit gekomen. Er zal een nieuw contract worden ondertekend wat de voormalige keeper aan de club voor een jaar verbindt.

Menzo is opgelucht dat het eindelijk zover is: "Het ging echt niet alleen om geld, ik wilde dat meer dingen goed zouden worden geregeld, maar eindelijk zijn we er uit." Ondanks het feit dat het slechts om een jaar gaat zijn beide partijen zeer tevreden. Menzo zal het contract voor de thuiswedstrijd tegen RBC tekenen.

Vanavond treedt Cambuur aan tegen RBC Roosendal zonder Ale de Boer, die een schorsing heeft opgelopen. Marc Mboua en Randy Rustenberg zullen er ook niet bij zijn vanwege een blessure. De wedstrijd begint om acht uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen.

Record voor Bosman

Jelle Bosman, vijfvoudig NK-kampioen tafetennis, liet gisteren een bijzonder record noteren. In de harste-bal-competitie liet hij een snelheid noteren van 130 kilometer per uur. Het leek om een meetfout te gaan maar even later liet de jonge Bosman 121 km/u noteren.

Martij de Vries liet een tweede score noteren met 113 km/u maar de score van 130 km/u blijft onaantastbaar. Het was de backhand van De Vries, wat ook een vermelding waard is. Komende zaterdag begint het NK tafeltennis waar uiteraard ook een snelheidsmeter geplaatst zal worden.

[NBA] Anthony trefzeker voor Nuggets

Basketbal is een teamsport maar zo nu en dan staan er bepaalde mensen op om het team te dragen. Zo ook bij de Denver Nuggets. De ploeg, onder leiding van Carmelo Anthony, won van de Portland Trailblazers met 106-90.

Anthony was goed voor 38 punten in 38 minuten speeltijd. De small forward had een zeer effectief schotpercentage van boven de vijftig procent. Teamgenoot JR Smith kwam tot 17 punten, zeven rebounds en vijf assists. Chauncey Billups, voormalig speler van de Detroit Pistons, scoorde tien punten en gaf negen assists. Linas Kleiza was goed voor vijftien punten.

De Trailblazers moesten het doen zonder de geblesseerde Greg Oden. Brandon Roy speelde niet een van zijn beste wedstrijd maar kwam ondanks dat toch tot 22 punten. LaMarcus Aldridge was goed voor negentien punten. Joel Przylbilla scoorde slechts vier punten maar pakte wel twaalf rebounds.

Er zit iets in de zee! Is het een Big Daddy?

Bioshock was in 2007 een verrassing voor de PC en Xbox 360. De game was rete spannend met spectaculaire actie en liet veel vragen onbeantwoord voor een vervolg. Als alles goed gaat komt het tweede deel in de serie nog dit jaar uit. 2K games is al begonnen met het opbouwen van de hype met een teaser-website: There is Something in the Sea.

Wat zit er in de zee? We weten het nog niet. Op de site zijn een aantal dingen te zien zoals het kleine poppetje dat één van de grote little sisters droeg in de eerste trailer van de game, een krantenknipsel met details over de kidnapping van een zeven-jarig meisje en een handgeschreven brief waarin iets staat over een andere kidnapping.




Een oplettende gebruiker op Kotaku heeft van onderstaande poster een foto gemaakt. Deze hing bij hem in de straat. Wat zit er in de zee? Hou de website in de gaten want de hype-machine is gestart!

Ontslag na negatief commentaar op Facebook

Roddelen over je baan is een leuk tijdverdrijf, of je dat nou doet in de kroeg of op internet. Kijk alleen wel uit dat je je niet negatief uitlaat, want als je baas het leest, zou het je wel eens je baan kunnen kosten. Dat overkwam de 16-jarige Kimberley Swan uit Engeland. 

Ze schreef op haar Facebookprofiel dat ze haar bijbaantje op een kantoor maar een saaie bedoening vond. Hierop werd ze door haar baas op het matje geroepen. Ze kreeg een brief met de mededeling dat ze ontslag op staande voet kreeg: "Kijkend naar je commentaar op Facebook over je baan en ons bedrijf lijkt het ons beter als we onze samenwerking niet voortzetten. Het is namelijk wel heel duidelijk dat je het hier niet naar je zin hebt.” 

Kimberley is van plan om het ontslag aan te vechten: “Ik heb niet eens de naam van het bedrijf gebruikt. Ze hebben dus willens en wetens op Facebook naar mijn naam gezocht. Ik vind dat een inbreuk op mijn privacy." Ze staat niet alleen in haar gevecht tegen haar voormalige baas. De vakbond steunt haar. Iets wat mensen in hun privéleven zeggen of schrijven zou niet als reden voor ontslag gebruikt mogen worden. "Dan zouden alle bazen ook hun personeel moeten achtervolgen naar de pub, om daar te luisteren naar wat ze allemaal over hun baan zeggen."


Kimberley Swan

Met dank aan Moszkophicz voor de submit.

Animatronische danseressen in Eat Lead gameplay-beelden

Eat Lead: The Return of Matt Hazard neemt zichzelf niet zo serieus. Het is een game die andere games op de hak probeert te nemen. Je speelt Matt Hazard die terecht is gekomen in een game. Precies, je speelt een game waarin een personage zich in een game bevindt. Dit leidt tot leuke persiflages op populaire games en genres.

Er zijn twee nieuwe gameplay-video's verschenen die je hieronder kunt bekijken.

DVD: Horton hears a who

De makers van de succesvolle Ice Age-films wagen zich weer aan een nieuw avontuur. Dit keer gaat het om een verhaal van Dr. Seuss, de in Amerika bekende schrijver en tekenaar. Zijn verhalen worden in de VS als pedagogisch verantwoord beschouwd wanneer het gaat om de kinderen. De mensen van 20th Century Fox zagen er in ieder geval brood in en bracht de films Horton hears a who uit. Deze is inmiddels alweer een tijdje geleden op dvd verschenen en bij FOK! kregen we alsnog een versie toegezonden, die we toch nog even willen bespreken. Animatie is tegenwoordig een serieus genre geworden waarbinnen de diverse makers wedijveren om de beste en mooiste animatiefilm te maken. Horton hears a who kan aardig meekomen.

Robin Williams moet hartoperatie ondergaan

De Amerikaanse komiek en acteur Robin Williams moet een hartoperatie ondergaan. Dat maakte zijn woordvoerster gisteren bekend. Hij kreeg deze week plotseling last van benauwdheid.

De 57-jarige komiek heeft alle geplande optredens van zijn Amerikaanse theatertournee langs tachtig Amerikaanse steden voorlopig uitgesteld. Het is onbekend wanneer Williams onder het mes gaat. Hij wil zijn tournee later dit jaar voortzetten.

"Ik ben diepgeraakt door de steun van iedereen en de beterschapswensen", aldus Williams in een verklaring. Naar verluidt ligt de acteur op de intensive care van een ziekenhuis in Miami.

Williams werd vooral bekend door zijn acteerwerk in films als Good Morning Vietnam, Dead Poets Society en Good Will Hunting. Hij is later dit jaar te zien in de rol van president Theodore Roosevelt in de film Night at the Museum 2.

Verwarring rondom veiling spullen Gandhi

Persoonlijke spullen van de Indiase held Mahatma Gandhi zijn gisteren in New York alsnog geveild voor 1,8 miljoen dollar (1,4 miljoen euro). Veilinghuis Antiquorum zette de verkoop door, hoewel de eigenaar opdracht had gegeven de veilig af te lasten wegens protesten uit India.

Een Indiase zakenman zou de nieuwe eigenaar zijn van onder meer Gandhi's karakteristieke ronde brilletje. Hij moet echter twee weken langer wachten op zijn kersverse eigendommen, om juridische problemen rondom de omstreden verkoop op te lossen.

Tony Bedi, die een bod uitbracht namens de Indiase miljardair Vijay Mallya, zei dat de aankoop betekent dat Gandhi's items terugkeren naar India. "Hij was eigenlijk aan het bieden voor het land", aldus Bedi. In de veilingzaal, die volgepakt zat met Indiase bieders, klapten en juichten mensen toen de hamer de tafel raakte.

Maar Mallya's patriottistische gebaar zorgt voor een complexe juridische kwestie. Het is onduidelijk wanneer en of de spullen daadwerkelijk naar de miljardair gaan. Volgens de advocaat van de Amerikaanse eigenaar had het veilinghuis helemaal geen recht om de spullen te verkopen.

De Amerikaan James Otis, een vredesactivist uit Californië, had namelijk eerder op de dag gezegd dat hij de eigendommen aan India wilde doneren. Otis zag na gesprekken met het Indiase consulaat in New York af van de veiling. Hij sprak af de bril, sandalen, een horloge, een bord en een kom aan India te geven. India zou in ruil daarvoor de uitgaven van de gezondheidszorg voor de armen moeten vergroten en Gandhi's spullen gebruiken voor een internationale tentoonstelling.

De familie van de leider van India's geweldloze onafhankelijkheidsstrijd was mordicus tegen de veiling, die zij als een belediging beschouwt. Ze vindt daarbij, net als de regering, dat de spullen in India thuishoren, zodat het publiek ze kan bekijken.

Verwarring rondom veiling spullen Gandhi  (foto: ANP)

Volkswoede rond rampplek in Keulen

De handelswijze van de hulpverleners bij de rampplek in Keulen stuit op onbegrip bij de belangstellenden aan de dranghekken. Burgers vinden het onbegrijpelijk dat reddingswerkers meer dan twee etmalen na de instorting van het Historisch Stadsarchief nog steeds niet op zoek gaan naar de twee vermiste jongemannen.

Dit hebben Duitse media vannacht gemeld vanaf de plek des onheils vlakbij hartje Keulen. Eigenlijk wilden hulpverleners gisteravond beginnen met de zoektocht naar twee mogelijke overlevenden. De rampplek is echter nog niet stabiel genoeg.

Aanpalende gebouwen die dreigen in te storten, moeten eerst worden afgebroken. Daarvoor is zwaar materieel nodig. Hulpverleners durven dat niet aan te voeren voordat de grond voldoende draagkracht heeft. De kelders moeten eerst worden opgevuld met puin en beton. De stad vermoedt dat een wand van een bouwput van de metro het heeft begeven, waardoor zand onder het archief en de aangrenzende gebouwen kon wegglijden.

De verwachting is dat pas vandaag overdag daadwerkelijk wordt gezocht naar mogelijke overlevenden. De politie heeft inmiddels het mobieltje gelokaliseerd van een van de twee vermisten. De twee woonden in een huis naast het Stadsarchief dat ook gedeeltelijk is ingestort. De hoop om de vermisten van 17 en 24 jaar levend onder het puin vandaan te halen, wordt steeds kleiner.

Nederland telt steeds minder discotheken

Vorig jaar hebben veertien discotheken voorgoed hun deuren gesloten. Nederland telt nu 312 van dergelijke uitgaansgelegenheden, 23 procent minder dan tien jaar geleden. Vooral de kleinere discotheken hebben het moeilijk en moeten vaker sluiten dan de grote zaken.

Mat een dansvloer in 2003 nog gemiddeld 330 vierkante meter, tegenwoordig is een beetje vloer al 470 vierkante meter. Dat bleek gisteren uit het jaarlijkse onderzoek van Spronsen & Partners in opdracht van het discothekentijdschrift Nightlife Magazine.

Noord-Brabant en Gelderland hebben de meeste discotheken zien verdwijnen; in beide provincies nam het aanbod met drie discotheken af. Noord-Holland zag als enige provincie het aanbod toenemen, met één discotheek.


Nederland telt steeds minder discotheken  (foto: DAG)

Lara's schaduw in Tomb Raider: Underworld DLC video

Binnenkort verschijnt er downloadable content voor Tomb Raider: Underworld. Deze DLC zal nieuwe levels aan de game toevoegen, maar misschien nog wel belangrijker; een nieuw speelbaar personage. Het gaat om de dubbelganger van Lara Croft: Lara's Shadow.

Deze mysterieuze dubbelganger heeft veel meer kracht dan Lara en haar vechtstijl zal dus niet berusten op twee pistolen. Bovendien haalt ze Prince of Persia-achtige taferelen uit als het gaat om klimmen. Benieuwd naar de details? Bekijk dan onderstaande video.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.