Marokkanen dulden geen naakte neger in rookhok

In het anders zo rustige Rotterdam is onrust ontstaan over een naaktschilderij. Het betreft hier een schilderij van een naakte zwarte man, dat hangt in cultureel centrum in Rotterdam-Zuid. De overwegend Marokkaanse bezoekers willen nu dat het schilderij wordt verwijderd, aldus de maker van het doek, schilderes Mirjam Visker uit Spijkenisse.

Volgens de kunstenares zijn er tal van klachten binnengekomen over het doek. Het grote schilderij van de neger hangt in de rokersruimte van het gebouw. Over de zestien andere schilderijen van de expositie, waarop vrouwen met blote borsten staan, heeft Visker echter geen klachten ontvangen.

Het fel bekritiseerde schilderij is onderdeel van een expositie die maandag zal worden geopend. De kunstenares vindt het sneu dat de allochtone bezoekers, waarvan het gros bestaat uit Marokkaanse mannen, zo intolerant zijn. Ze peinst er dan ook niet over haar schilderij uit de collectie te verwijderen, aangezien de beheerder van het pand vooraf al zijn goedkeuring had gegeven.

 

Schilderij van Mirjam Visker
Het omstreden schilderij van Mirjam Visker
 
Met dank aan piano_'s hilarische KLB-topic