Gall: "We straalden machteloosheid uit"

Olga (Nuongirl)
Door de 1-2 nederlaag tegen VVV-Venlo verloor BV Veendam gisteren voor de zesde keer op rij. Na afloop van het duel was Veendam-trainer Joop Gall dan ook ontevreden.

"We wilden deze wedstrijd vooral gebruiken om vertrouwen te krijgen voor de langere termijn", aldus Gall na afloop van het duel tegenover de aanwezige pers. "Ik vond de beginfase cruciaal. Wij startten als team heel goed, hadden aardige aanvallen en we hadden in mijn ogen een penalty moeten krijgen. Gersom Klok werd gewoon voorover geduwd."

"Als je in die fase de goal had gemaakt dan weet je niet hoe kwetsbaar VVV is. In plaats daarvan kwamen we op een achterstand. Dat voelde toen als een mokerslag. Daarna straalden we machteloosheid uit. VVV maakt dan de tweede goal, wederom een 'slaapmoment' van onze kant. Cijntje liet Soufiane Dadda voor zich komen en toen was het over en sluiten."

"In de tweede helft hebben we nog getracht – mede door wissels en opportunistisch spel- een aansluitingstreffer te maken Maar ook toen waren wij machteloos. Daarentegen had Barry Ditewig ook niets te doen. De 2-1 valt dan wel, maar dat is meer voor de statistieken. Er was nog te weinig tijd om een goed gevoel aan de wedstrijd over te houden."