Uitslagen Jupiler League speelronde 29

Dit weekend werd in de Jupiler League de 29e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Na vier wedstrijden zonder winst heeft koploper VVV-Venlo weer eens de drie punten overgehouden aan een wedstrijd. BV Veendam werd simpel verslagen: 1-2. Achtervolgers RKC Waalwijk(1-0) en Cambuur Leeuwarden(1-0) wonnen eveneens. De supporters maakten zich al zorgen, want VVV stond vier weken geleden op een schier ononverbrugbare achterstand. Omdat viermaal niet werd gewonnen bood het achtervolger RKC de kans het gat tot zeven punten te verkleinen.

In het hoge noorden herstelde VVV echter de hiërarchie. Keisuke Honda en Soufiane Dadda stelden voor de thee de zege al veilig: 0-2. De aansluitingstreffer van Veendam, Lip scoorde, kwam te laat waardoor het bij 1-2 bleef. Voor Veendam was het alweer de zesde nederlaag op rij. RKC Waalwijk moest dus winnen om de achterstand op zeven punten te houden. En dat deden de Waalwijkers. Binnen twintig minuten werd de eindstand al bereikt, nadat Anton Jongsma raak mikte: 1-0. Cambuur Leeuwarden, nummer drie, had het lang heel moeilijk met RBC. Maar tien minuten voor tijd buitte de ploeg van trainer Stanley Menzo de rode kaart van de Roosendalers pas uit: 2-1.

FC Den Bosch haalde op bezoek bij FC Eindhoven flink uit. Het werd 1-7 voor de bezoekers. Barakat en Van Weert waren allebei tweemaal trefzeker.