FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 december 2008

De Klerk bepleit militaire actie tegen Mugabe

Als president Robert Mugabe van Zimbabwe niet aftreedt, is militaire actie om hem te verwijderen gerechtvaardigd. Dat heeft de oud-president van Zuid-Afrika, Frederik Willem de Klerk, maandag tegen NOVA gezegd.

De Klerk is niet hoopvol over de toekomst voor Zimbabwe met een regering van Mugabe. "Het komt mij voor dat hij niet meer voor rede vatbaar is", stelt De Klerk. "Mugabe heeft zijn kans gehad, en die heeft hij verspeeld."

Het wanbeleid van Mugabe heeft Zimbabwe in een financiële, politieke en humanitaire crisis gestort. De laatste tragedie in het land is een cholera-epidemie die bijna duizend mensen het leven heeft gekost.

De Klerk leidde Zuid-Afrika van 1989 tot 1994. Hij schafte de apartheid af en vormde samen met Nelson Mandela Zuid-Afrika om tot een democratie. De Klerk ontving samen met Mandela in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede.

Weer meer giften voor goede doelen

De inkomsten uit fondsenwerving van goede doelen zijn vorig jaar weer gestegen. Ten opzichte van 2006 is de gezamelijke opbrengst van 931 goede doelen met 8,6 procent gestegen tot een bedrag van 1,2 miljard euro.

Dat staat in een rapport dat het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) dinsdag presenteert. De 1,2 miljard euro is maar een gedeelte van de inkomsten. Goede doelen ontvangen naast giften ook subsidies. In totaal werd in 2007 2,9 miljard euro uitgegeven aan de doelstellingen.

Bijna 40 procent werd besteed aan internationale hulp, een derde aan welzijnsprojecten, 15 procent aan natuur en milieu en 13 procent voor gezondheidszorg in Nederland.

Onder de tien goededoelenorganisaties met de hoogste baten uit eigen fondsenwervingwaren in 2007 zijn KWF Kankerbestrijding, het Rode Kruis en Unicef. Uit onderzoek van het CBF blijkt dat de organisaties defensief hebben belegd. Ze hebben hun geld grotendeels in obligaties geïnvesteerd.

Op basis van gegevens van de afgelopen 45 jaar concludeert het CBF dat de inkomsten van fondsenwervende instellingen in Nederland gestaag groeien. In tijden van financiële teruggang stagneert deze groei, maar herstelt deze later.

Kabinet laat aparte databank Antillianen varen

De aparte databank voor probleemjongeren uit de Antillen en Aruba is waarschijnlijk definitief van tafel. Het kabinet overweegt nu deze jongeren op te nemen in een alarmeringssysteem voor alle jongeren in Nederland die dreigen te ontsporen.

Dat hebben de minister van Integratie Eberhard van der Laan en de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Ank Bijleveld vandaag laten weten.

"Dat is de richting waarin wordt gedacht", aldus hun woordvoerders. Het is nog niet duidelijk of in het signaleringssysteem ook de etniciteit van probleemjongeren wordt opgenomen.

Het kabinet heeft nog geen definitief besluit genomen over een gezamenlijk systeem voor alle probleemjongeren. De ministerraad spreekt vrijdag opnieuw over de kwestie.

Joling bedreigd door fan

Een 'fan' van Gerard Joling is in de cel beland nadat hij dreigementen aan het adres van de zanger had geuit en een bommelding bij Ahoy had gedaan. De man stalkt Joling al jaren, maar dit weekend ging hij zo ver dat hij een gevaar voor anderen opleverde. "Ik ben net bij de officier van justitie geweest. Die man blijft gelukkig eventjes achter de tralies. Er volgt ook een psychologisch onderzoek. Het is een vervelende situatie", aldus de zanger.

De fan van Joling, die zegt verliefd te zijn op de zanger, deed bij het tweede concert van Joling een bommelding bij Ahoy. Beveiligingspersoneel kamde hierop direct de concerthal uit en de fan probeerde ondertussen Joling te spreken te krijgen. "Als ik hem nu niet te zien krijg, krijgt niemand hem ooit nog te zien", liet hij weten. Na dit telefoontje is de politie gebeld en zij wisten de man direct op te pakken.

Joling laat in een reactie weten blij te zijn dat de melding in de middag kwam. "Anders moet toch een hele concerthal leeg."

Met dank aan LovelyLady voor de submit.

Brandweer redt kind uit badkamer

Zes brandweerlieden waren er vandaag voor nodig om de Alphense kleuter Milan uit zijn badkamer te bevrijden. Het jongetje wist het slot wel dicht te draaien, maar kreeg hem zelf niet meer open. Ook pogingen van moeder Simone om het slot open te krijgen hadden geen voeten in de aarde.

"De vorige bewoner heeft de deur zo vaak van buiten opengemaakt dat het plastic helemaal kapot is", verklaart moeder Simone. "Ik had gelijk in de gaten dat ik het zelf niet op kon lossen." Na het telefoontje van de moeder kwamen de brandweer en de politie aangesneld, maar wie beelden van een brandweerman met een bijl en stormram voor zich ziet komt er toch bedrogen uit. "De brandweer heeft het slot open geschroefd. Zo'n technicus ben ik niet", aldus Simone.

Martijn van Eijsden van de Alphense brandweer laat weten dat de melding van Simone nogal uitzonderlijk is. "Dit is de eerste keer in een jaar of twee dat ik dit meemaak." De brandweer rukt wel vaker uit voor mensen die zichzelf buiten hebben gesloten. "Als ze aan het koken zijn, bestaat het risico dat de vlam in de pan slaat en rukken wij uit", aldus de brandweerman.

Van Eijsden ziet ook genoeg reden om voor een opsluiting als die van Milan de brandweer te alarmeren. "Een kind kan zonder toezicht in een badkamer bijvoorbeeld medicijnen doorslikken. De brandweer is er dan om hulp te verlenen."

Met dank aan DJMO voor de submit.

Kredietcrisis jaagt jeugd naar het buitenland

Uit cijfers van reisorganisatie Activity International blijkt dat er de afgelopen drie maanden flink meer jongeren hun geluk in het buitenland hebben gezocht. De drempel om in het buitenland op werkvakantie te gaan is door de recessie een stuk lager geworden.

Bij de reisorganisatie is vooral Australië populair als werkvakantie. Een woordvoerder van platform Joho voor werk- en vrijwilligersreizen naar het buitenland zegt: "We hebben de laatste maand een kwart meer inschrijvingen op de website voor werken in het buitenland in vergelijking met november vorig jaar. Ook zijn er meer verzekeringen voor expats verkocht."

Stijging in aantallen

Duidelijke verschillen zijn volgens hem pas over een half jaar zichtbaar: "Mensen die nu naar het buitenland vertrekken, hebben de beslissing om te gaan over het algemeen al eerder genomen, voor de crisis zeg maar. We zien wel heel duidelijk dat met name jongeren zich aan het oriënteren zijn op hun mogelijkheden."

Tussen oktober en december gingen in 2007 vertrokken nog 440 mensen naar het buitenland, dit jaar is dat getal opgelopen tot 528 personen. Het gaat voornamelijk om jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Tijdens de vorige dip in de economie, begin deze eeuw, was deze ontwikkeling ook al zichtbaar.

Fans mogen stemmen voor medaillevoorstel

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil nog steeds zijn medaillevoorstel invoeren. De Brit wil dat de coureur die de meeste gouden medailles wint de titel pakt. De fans hebben hierover echter het laatste woord.

Het voorstel van Ecclestone zal het volgende inhouden. "Mijn idee is om geen punten toe te kennen, maar medailles uit te reiken aan de coureurs die op het podium eindigen. Goud voor de winnaar, zilver voor de nummer twee en brons voor de coureur die als derde finisht," aldus de Formule 1-baas. "De coureur die de meeste races wint en dus de meeste gouden medailles verzamelt, wordt dan kampioen. Bij gelijke stand tellen de zilveren en bronzen plakken ook mee."

De afgelopen jaren werd het kampioenschap telkens in de laatste race van het seizoen beslist, maar Ecclestone wil nog meer spanning gedurende het seizoen. "Het medaillesysteem zal voor veel meer spektakel in de Formule 1 zorgen", aldus Ecclestone op Formula1.com.

"Het zal de coureurs meer aansporen om voor de overwinning te rijden. We zullen veel meer inhaalacties gaan zien en we zullen vaker gevechten tot aan de vlag zien. Momenteel nemen coureurs vaak genoegen met een tweede, derde of vierde plaats, waardoor de race na de laatste serie pitstops vaak een beetje saai wordt. Het huidige puntensysteem dwingt de coureurs namelijk om conservatief te rijden. Als je voor de titel gaat, is het nu vaak beter om genoegen te nemen met een paar punten dan voor de zege te gaan en het risico te lopen dat je zonder punten naar huis gaat."

"Als je wereldkampioen wilt worden, gaat het er niet alleen om dat je consistent en betrouwbaar bent, maar ook dat je hard kan rijden, risico's durft te nemen en geen genoegen neemt met de tweede plek", aldus de Brit die actie op de baan wil zien. "Vorig jaar ging Lewis Hamilton op een bepaald moment aan de leiding in het kampioenschap, terwijl hij nog geen race had gewonnen. Dit jaar ging Robert Kubica even aan de leiding in het klassement, terwijl Hamilton, Massa en Räikkönen alledrie meer races hadden gewonnen dan hij. Lewis en Robert zijn beide zeer getalenteerde coureurs, maar ik vind eigelijk niet dat het puntensysteem dit toe had mogen laten. Het moet niet mogelijk zijn dat iemand wereldkampioen kan worden, zonder ook maar een race te hebben gewonnen. Daarom moet het systeem worden veranderd."

De mensen die hun mening willen geven kunnen dat hier doen: Link

Adidas is gezeik Duitse zwemploeg zat

De nationale zwemploeg van Duitsland heeft iets te veel kritiek op hun leverancier van de zwempakken, Adidas, geleverd. De fabrikant heeft de samenwerking met de Duitse zwembond per direct gestaakt, zo werd vandaag bekendgemaakt.

De sportkledinggigant heeft het helemaal gehad met de voortdurende kritiek op de aangeleverde zwempakken. In de voorbereiding op de Olympische Spelen, die eerder dit jaar werden gehouden, waren er ook al klachten. De zwemkleding zou namelijk niet concurrerend genoeg zijn.

Afgelopen weekend, tijdens het EK kortebaan in Rijeka, barstte de discussie opnieuw los. De Duitsers pakten slechts één gouden, drie zilveren en twee bronzen plakken, wat meteen hun slechtste resultaat sinds de invoering van het EK is. De huidige overeenkomst tussen beide partijen liep nog door tot eind 2009 en was goed voor een bedrag van ongeveer één miljoen euro.

Voor meer sport kijk je hier.

 

'Pamela beste Playboymodel aller tijden'

Volgens het publiek van de Amerikaanse mannensite AskMen.com is Pamela Anderson het beste Playboymodel aller tijden. De blonde assistente van Hans Klok sierde maarliefst twaalf maal de cover van de Playboy.

Nummer twee in de lijst is Marilyn Monroe, die het eerste nummer van de Playboy sierde. Bondgirl Ursula Andress vinden we terug op nummer drie en op vier vinden we actrice Bo Derek.

Het lijstje heeft verder een aardige mix van klasieke en recente Playmates: Jayne Mansfeld (op de cover in 1955), Jenny McCarthy, Cindy Crawford, Anna Nicole Smith, Catherine Deneuve (voor het eerst in 1963) en als hekkensluiter Elizabeth Taylor (ook in 1963).

En de vraag aan de FOK!users: Welke Playboymodellen zouden er volgens jou in een Nederlandse top tien niet mogen ontbreken?

'Pamela beste Playboy model aller tijden' (Foto: MissyMirjam)

Matige verkoop HD-TV invloed op PS3

Analist Michael Pachter van het Amerikaanse Wedbush Morgan heeft aangegeven dat de teruglopende verkoop van HD-TV's ook invloed heeft op de verkoop van de PlayStation 3. Omdat mensen geen tv hebben die de HD-visuals van de Blu-ray kan weergeven, kopen ze liever een Xbox 360. Deze heeft het voordeel dat hij namelijk stukken goedkoper is dan de PlayStation 3. Dit alles komt door de economische crisis die zich nu al een tijdje aan het afspelen is.

Toch hoeven de mensen bij Sony zich volgens Pachter geen zorgen te maken. December is altijd een goede maand en hij verwacht dat de verkopen van alle systemen die van vorig jaar zullen overtreffen, mits Nintendo genoeg Wiis op voorraad heeft. Ook 2009 zal een goed begin kennen voor Sony volgens Pachter. Mensen zullen volgens hem meer interesse in Blu-ray gaan tonen het komende jaar en exclusieve titels als LittleBigPlanet zullen ook goed zijn voor de verkopen.

Voor meer gamenieuws klik je hier!

Blatter: "Geen plan B voor WK voetbal"

FIFA voorzitter Sepp Blatter gaat er gewoon vanuit dat het WK in 2010 kan plaatsvinden in Zuid-Afrika. Een eventueel plan B is in de prullenbak gegooid.

"Er is geen plan B, C of D. Voor diegenen die nog twijfelen, zeg ik nu dat het WK in 2010 gaat plaatsvinden in Zuid-Afrika", aldus Blatter. "En daar ben ik trots op, dit is een soort kindje van me. Ik heb 34 jaar lang de droom gehad om het WK naar Zuid-Afrika te brengen."

Hoewel de bouw van de stadions en infrastructuur al lange tijd achter ligt op schema beloven de organisatoren dat alles op tijd af is. Grootste punt van zorg is de veiligheid. Zuid-Afrika heeft een van de hoogste moord- en misdaadpercentages ter wereld. De regering heeft inmiddels beloofd 115 miljoen dollar (92 miljoen euro) extra te investeren in agenten, camera's en helikopters.

Kabelmonteurs ontbloot op kalender

Het Amerikaanse kabelbedrijf Time Warner Cable inc. zet met een opmerkelijke reclamecampagne in New-York haar zinnen duidelijk op de 'desperate housewives'. Het bedrijf geeft namelijk alle klanten een gratis kalender kado. Het is echter geen huis-tuin-en-keuken kalender.

Op de kalender zijn kabelmonteurs in verschillende poses te zien, waarbij meer dan eens vergeten wordt de knoopjes dicht te doen. Overigens werkte er ook vrouwelijk personeel uit het callcenter mee aan de kalender. De afgebeelde monteurs zijn erg blij met de extra aandacht die ze nu krijgen van vrouwen...

De foto's staan hier.

Eerste testdag 15-12-2008

Sébastien Buemi heeft de goede resultaten van de vorige testweek voortgezet. In Jerez was hij in 1:17.704 wederom de snelste. Ook op het nieuwe Autodromo Internacional do Algarve reden de coureurs hun ronden. Gary Paffet was met 1:31.788 de snelste van de dag.

In Spanje reed Buemi 71 ronden, echter was dit niet geheel probleemloos. Hij crashte de Red Bull net na de Peluqui-bocht, maar bleef ongedeerd. Ook Nick Heidfeld kwam in actie. De Duitser reed de tweede tijd en dat ondanks dat hij de motor halverwege de dag moest laten vervangen. Formule 3-coureur Brendon Hartley maakte voor Red Bull zijn testdebuut met een derde plaats. Hiermee bleef hij Christian Klien en Nico Hülkenberg voor.

In de Portugese Algarve testten de teams van Ferrari en McLaren. Paffet reed 63 ronden en probeerde de voorvleugel van de McLaren voor volgend jaar uit. Ferrari zette Felipe Massa in, maar hij moest halverwege de dag afhaken omdat hij zich niet goed voelde. De Braziliaan kwam tot 1:32.926.

Deze week wordt er wederom in Bahrein getest door Toyota. Ook nu is dit weer achter gesloten deuren. Tijden daarvan worden pas aan het eind bekend gemaakt. Morgen wordt er verder getest in Jerez en in de Algarve.

Jerez

#Rijder Team Tijd Ronden
1 S. Buemi Red Bull 01:17.704 71
2 N. Heidfeld BMW Sauber01:19.223 75
3 B. Hartley Red Bull 01:19.586 83
4 C. Klien BMW Sauber01:19.655 95
5 N. Hülkenberg Williams 01:20.704 100

Autodromo Internacional do Algarve

#Rijder Team Tijd Ronden
1 G. Paffett McLaren 01:31.788 63
2 F. Massa Ferrari 01:32.926 36

Naaktfoto's Doutzen Kroes op internet

Neerlands internationale topmodel Doutzen Kroes staat naakt op het internet. De Friese schone heeft 'high-fashion naaktfoto's' laten maken door een bekende fotograaf en deze zijn op het wereldwijde web beland.

Doutzen: "Ik heb bewust deze fotoshoot gedaan omdat hij met één van mijn favoriete fotografen is gemaakt. Dat ze nu zijn uitgelekt is jammer, maar internet hou je niet tegen".

De schone dame voelt zich niet helemaal prettig om haar ouders onder ogen te komen: "Ik had eigenlijk liever niet dat ze de foto's zouden zien. Maar we wonen in een heel erg open land en ik ben ruimdenkend opgevoed. Dus ze snappen het heus wel."

De ontklede Friese schone vind je hier.

Video Game Awards uitgereikt

De Video Game Awards zijn weer uitgereikt. In een door Jack Black gepresenteerde show waren er naast de premieres van onder andere God of War III, Mafia II en Uncharted II awards voor games als Gears of War 2, LittleBigPlanet en Metal Gear Solid. De grote winnaar was Grand Theft Auto IV, die werd verkozen als game of the year. Ook waren er prijzen voor acteurs Kiefer Sutherland en Jenny McCarthy.

Best independent game: World of Goo
Studio of the year: Media Molecule (van LittleBigPlanet)
Game of the year: Grand Theft Auto IV
Best team sports game: NHL 09
Big Name in the game female: Jenny McCarthy as "Tanya" (Red Alert 3)
Big Name in the game male: Kiefer Sutherland as "Sergeant Roebuck" (Call of Duty: World at War"
Best performance by a Human Female: Debi Mae West as "Meryl Silverburgh" (Metal Gear Solid 4: Guns of the Patrioits)
Best performance by a Human Male: Michael Hollick As "Niko Bellic" (GTA IV)
Best Multi-player game - Left 4 Dead
Best original score: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Best PC game: Left 4 Dead
Best PlayStation 3 game: LittleBigPlanet
Best Wii game: Boom Blox
Best Xbox 360 game: Gears of War 2
Best Soundtrack: Rock Band 2
Best Action-Adventure game: Grand Theft Auto IV
Best Driving game: Burnout Paradise
Best Music game: Rock Band 2
Best game based on a movie or TV show: LEGO Indiana Jones: The Original Adventures
Best graphics: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Best Handheld game: Professor Layton and the Curious Village
Best Individual sports game: Shaun White Snowboarding
Best Fighting game: Soul Calibur IV
Best RPG game: Fallout 3
Best Shooter: Gears of War 2

Klik op de bron voor een volledig overzicht van de winnaars en genomineerden.

Gorilla's laten bezoekers poepie ruiken

Een groep gorilla's in een Engelse dierentuin heeft het publiek letterlijk een poepie laten ruiken. De dieren lieten zulke vieze scheten, dat het publiek er over begon te klagen.

Nu zijn apen sowieso niet de schoonste dieren in het dierenrijk, maar deze slingeraars maakten het wel erg bont. De oppasser van de dierentuin heeft echter wel een verklaring: de dieren hebben spruitjes gegeten.

De medewerker had echter niet verwacht dat dit voedsel zulke stank zou veroorzaken. De dierentuin heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan het publiek.

Springpaard Berlin klaar in topsport

Het springpaard Eurocommerce Berlin zal niet langer in wedstrijden te zien zijn. Het wordt door de eigenaren teruggetrokken uit de topsport.

Vooral Gerco Schröder boekte boekte grote successen met Berlin. De combinatie maakte deel uit van het Nederlands team dat in 2006 wereldkampioen werd en een jaar later de Europese titel greep. De Spelen in Peking gingen aan het paard voorbij omdat de prestaties minder werden. Berlin wordt nog wel ingezet in de fokkerij.

Kaká mogelijk drie maanden out

AC Milan moet het mogelijk drie maanden doen zonder Kaka. De Braziliaanse middenvelder kampt al geruime tijd met rugklachten en er wordt nu gevreesd voor een hernia.

Kaká moest de topper tegen Juventus van zondagavond missen en zal dit kalenderjaar vermoedelijk niet meer in actie komen. "Het is niet serieus," aldus de speler tegen Sky Sport Italia. "Ik hoop zo snel mogelijk te herstellen, maar in ben in elk geval in 2009 weer terug. Misschien kan ik morgen weer spelen, maar misschien ook pas over twee of drie maanden."

Kaká vervolgde: "Ik ben teleurgesteld dat ik de confrontatie met Juventus heb moeten missen, maar ik ga in de toekomst nog meer grote wedstrijden spelen."

Hoe dan ook, het is slecht nieuws voor trainer Carlo Ancelotti, die met Milan inmiddels negen punten achterstand heeft op koploper Inter.

Schweinsteiger langer bij Bayern München

Bastian Schweinsteiger zal ook de komende jaren nog voor Bayern München uitkomen. De middenvelder van de ploeg uit München zal nu tot medio 2012 aan zijn huidige werkgever verbonden blijven. Het oude contract liep na de zomer af.

Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, was erg blij met de keuze van Schweinsteiger. "Het is goed om te zien dat een van onze belangrijkste spelers langer voor de club behouden blijft."

Schweinsteiger beleefde zijn debuut toen hij achttien jaar was. Het betrof destijds het Champions League-duel tegen Lens. Sindsdien speelde de middenvelder 168 competitiewedstrijden en wist hierin achttien keer doel te treffen.

Daarnaast is Bayern München van plan om de verbintenissen van Franck Ribéry, Ze Roberto en aanvoerder Mark van Bommel open te breken. De contracten van de laatste twee spelers lopen deze zomer af. De overeenkomst met Ribéry loopt nog tot medio 2011.

Ready at Dawn overweegt nieuwe PSP game

Daxter en God of War: Chains of Olympus zijn twee van de betere games beschikbaar voor de PSP. Beide games komen van Ready at Dawn, een jonge developer in Irvine, California met aardig wat talent afkomstig van onder andere Naughty Dog en Blizzard. Naast Daxter en God of War: Chains of Olympus heeft de developer ook Okami Wii op haar naam staan.

Na God of War: Chains of Olympus besloot Ready at Dawn de ontwikkeling van PSP games definitief te staken, maar de goede verkoopcijfers voor hun PSP games heeft het schip doen keren. Ze overwegen wederom een game te gaan ontwikkelen voor de PSP, welke titel dit dan zal zijn is nog niet bekend.

Kritiek kost Duitse zwemmers sponsor

De nationale zwemploeg van Duitsland heeft iets teveel kritiek op hun leverancier van de zwempakken, Adidas, geleverd. De fabrikant heeft de samenwerking met de Duitse zwembond per direct gestaakt. Dit werd maandag bekend gemaakt.

De sportkledinggigant heeft het helemaal gehad met de voortdurende kritiek op de aangeleverde zwempakken. In de voorbereiding op de Olympische Spelen, die eerder dit jaar werden gehouden, waren er ook al klachten. De zwemkleding zou namelijk niet concurrerend genoeg zijn.

Afgelopen weekend, tijdens het EK kortebaan in Rijeka, barstte de discussie opnieuw los. De Duitsers pakten slechts één gouden, drie zilveren en twee bronzen plakken, wat meteen hun slechtste resultaat sinds de invoering van het EK is.

De huidige overeenkomst tussen beide partijen liep nog door tot eind 2009 en was goed voor een bedrag van ongeveer één miljoen euro.

De wedstrijddag van DerMeister

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user en tevens crewlid DerMeister het duel tussen Chelsea en West Ham United. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Zondag 14 december was het zover, Chelsea - West Ham United stond op het programma en ik zou erbij zijn! Het avontuur startte zaterdagnacht om twee uur al. Na wat drank te hebben genuttigd in Knokke en om vijf uur nog iemand te hebben opgehaald, vervolgden we onze weg in de richting van Brugge. Daar stonden een busje en zes mede-Chelseagangers te wachten op ons. De boot gepakt bij Calais en omstreeks een uur of één in de middag arriveerden we in Londen. We besloten een pub binnen te gaan, waar het al aardig blauw-wit gekleurd was. Nadat we nog de nodige 'gezonde' broodjes naar binnen hadden gewerkt, vervolgden we rond een uurtje of drie de weg richting Stamford Bridge. Sjaaltje gekocht, nog wat bier genuttigd en omstreeks vier uur konden we ons gaan zetten en genieten van de wedstrijd.


Van dat genieten is bar weinig gekomen, aangezien Chelsea vanaf het begin van de wedstrijd maar niet uit de verf kwam. Tot overmaat van ramp scoorde Bellamy, de enige fout die ex-PSV'er Alex maakte in de wedstrijd, na een groot half uur zelfs de 0-1 voor de bezoekers. Meteen daarna braken de eerste relletjes los in ons vak. Een paar 'supporters' van West Ham United hadden het slimme idee in hun hoofden gekregen om overduidelijk te gaan juichen, terwijl het vol zat met Chelsea-supporters. Na een paar rake klappen over en weer, werden de West Ham-fanaten het vak uitgestuurd door de aanwezige politie en keerde de rust weer terug in het vak. Chelsea had de eerste helft een duidelijk overwicht, maar kon deze niet in doelpunten uitdrukken. West Ham daarentegen bleef vanachter solide spelen en raakte geen moment van de eerste helft in gevaar.


Na rust, Drogba als extra spits gebracht, was het na een minuutje of tien direct raak. Anelka werd door het centrum bediend en liet dit buitenkansje niet onbenut, 1-1. Chelsea drong vervolgens wel aan, bracht Kalou en Belletti nog in het veld, maar kon niet meer scoren. In de blessuretijd was West Ham zelfs nog het dichtst bij een doelpunt, maar Cech wist met een sublieme redding de bezoekers van score te houden. Eindstand 1-1, iets waar de Chelsea-supporters duidelijk niet op zaten te wachten. Zo werd Deco bijvoorbeeld uitgemaakt voor scumbag en heerste er een luid boe-geroep na het laatste fluitsignaal. Dit werd nog eens extra bekrachtigd door de West Ham-supporters die maar niet konden ophouden met juichen en zingen.

Na de wedstrijd zorgden we er maar voor dat we snel van het stadion weg waren, want als ik de verhalen moet horen van de mede-reizigers die al vaker bij Chelsea waren geweest, kon het wel eens ongezellig worden voor Stamford Bridge. Na een terugrit van ongeveer zeven uur, kon ik me rond een uurtje of drie eindelijk neerleggen op mijn bed, iets waar ik onderhand wel aan toe was. Waarschijnlijk is er in februari weer een trip naar Chelsea en deze zal ik zeker te weten niet aan mij voorbij laten gaan!

Wildcard voor Haase in Rotterdam

Richard Krajicek, toernooidirecteur van het ABN Amro World Tennis Tournament, heeft de hand weten te legeen op drie deelnemers voor dit evenement. Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils en Robin Haase zullen allen in Rotterdam aanwezig zijn, dat van 9 tot en met 15 februari wordt gehouden.

Tsonga slaagde er dit jaar in om de top tien van de wereldranglijst binnen te dringen, mede door zijn goede optreden op de Australian Open. De Fransman wist daar namelijk de finale te bereiken. Monfils is momenteel veertiende van de wereld en Haase ontving een wildcard.

"Het is bekend dat Haase op dit moment hard aan zijn herstel werkt om binnenkort zijn rentree te maken op de ATP Tour. Een fitte Haase mag wat mij betreft niet ontbreken in Rotterdam, zeker omdat hij afgelopen jaar heeft laten zien een meerwaarde voor ons toernooi te zijn", motiveerde Krajicek zijn keuze voor Haase.

Krajicek kreeg overigens ook nog een afmelding. Novak Djokovic laat het ABN Amro World Tennis Tournament aan zich voorbij gaan. Eerder werd al bekend gemaakt dat Rafael Nadal en Andy Murray wel van de partij zullen zijn.

"Matige verkoop HD-TVs heeft ook invloed op PS3"

Analist Michael Pachter van het Amerikaanse Wedbush Morgan heeft aangegeven dat de teruglopende verkoop van HD-TV's ook invloed heeft op de verkoop van de PlayStation 3. Omdat mensen geen tv hebben die de HD-visuals van de Blu-ray kan weergeven, kopen ze liever een Xbox 360. Deze heeft het voordeel dat hij namelijk stukken goedkoper is dan de PlayStation 3. Dit alles komt door de economische crisis die zich nu al een tijdje aan het afspelen is.

There was likely some substitution of Xbox 360 for PS3 purchases, due to recent price reductions for the Xbox 360 and the bundling of the console with two free games. In addition, we believe that PS3 sales are being impacted by lower demand for HD televisions as a result of the recession.

Toch hoeven de mensen bij Sony zich volgens Pachter geen zorgen te maken. December is altijd een goede maand en hij verwacht dat de verkopen van alle systemen die van vorig jaar zullen overtreffen, mits Nintendo genoeg Wiis op voorraad heeft. Ook 2009 zal een goed begin kennen voor Sony volgens Pachter. Mensen zullen volgens hem meer interesse in Blu-ray gaan tonen het komende jaar en exclusieve titels als LittleBigPlanet zullen ook goed zijn voor de verkopen.

[NHL] Avery keert niet meer terug bij Stars

Sean Avery zal dit seizoen niet meer terugkeren bij de Dallas Stars. Dit kondigden de Stars zondagochtend aan. De NHL had Avery zes wedstrijden geschorst vanwege opmerkingen over Calgary-speler Dion Phaneuf die het aanlegde met zijn ex.

Voormalig Stars-speler, NHL-legende en vice-general manager Brett Hull zei in een statement: "Sean moet zich concentreren op zichzelf en de Stars moeten zich concentreren op hockey in de strijd om een playoff-plaats. We moeten allemaal vooruit."

De Stars zien af van de mogelijkheid om Avery's contract te ontbinden door middel van paragraaf 2 van het standaard NHL-spelerscontract waarin staat dat alle NHL-spelers zich onthouden van gedrag dat de club, de league of ijshockey in het algemeen beschadigt. "De boodschap hierachter is dat we geen afleiding willen. Sean kan zich nu focussen op het oplossen van zijn persoonlijke problemen en de Stars kunnen hun energie in het winnen van wedstrijden stoppen."

Stars-coach Dave Tippett en enkele sleutelspelers zeiden al eerder dat het moeilijk zou worden voor AVery om terug te keren in de kleedkamer. "Tien minuten voordat Sean naar buiten kwam met deze opmerkingen stond ik hem nog te verdedigen, en hij heeft mij en vooral het team hiermee ernstig teleurgesteld. Er is een hoop moeite vanuit het management en de staf ingestopt om hem in de groep opgenomen te laten worden, en dan doet hij dit."

Overleg met Balkenende na bommelding verplaatst

Wegens een bommelding is een bijeenkomst die premier Jan Peter Balkenende vandaag in Willemstad zou voorzitten verplaatst. Voor aanvang van de Ronde Tafel Conferentie werd gemeld dat er een bom in het World Trade Center zou zijn geplaatst.

De organisatoren besloten vervolgens de bijeenkomst te verplaatsen naar de marinebasis nabij Willemstad. Balkenende liet via zijn woordvoerder weten de opschudding te betreuren. De premier wees erop dat de parlementen van Nederland en de Antillen de beslissingen over de nieuwe justitiële verhoudingen al hebben genomen.

Volgens protesten op de Antillen zou Nederland te veel invloed krijgen. "Wie achteruit kijkt, krijgt geen blik op wat voor hem ligt", zei Balkenende. "Het gaat om de toekomst van de Antillen."

3FM-dj Michiel Veenstra start FOK!actie

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Nog een paar dagen en dan gaat Serious Request weer van start. Vanaf 19 december staat er een Glazen Huis in het centrum van Breda. Drie dj's van Radio 3FM laten zich daarin vrijwillig opsluiten om geld in te zamelen voor vluchtelingen wereldwijd. Michiel Veenstra, die zelf ook vaak op FOK! te vinden is, zit daar niet bij. Hij is net vader geworden en wil dus graag thuis zijn rond de kerst. Maar dat wil niet zeggen dat hij stil zit tijdens Serious Request. Zo is hij vanavond bij ons in de uitzending te horen. Hij trapt een speciale actie af die FOK! doet voor Serious Request. Hoe dat allemaal zit hoor je van hem. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Ga jij geld geven aan Serious Request? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Naast de FP, het forum, Sport, de weblog en het fotoboek hebben we ook een PR-afdeling op FOK! Zij gaan over alle externe contacten en prijsvragen die FOK! heeft. Vanaf vandaag hoor je ook een update van dat front. PR-dame BrandX bellen we vanavond.

Uiteraard hoor je het overige nieuws van FOK! van Shmoopy en Sj0rsz.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

[NHL] Stand per 15-12-2008

Hieronder vind je de stand in de NHL per 15-12-2008

Atlantic GP W L OT Pts GF GA
New York Rangers33 20 11 2 42 88 88
Philadelphia Flyers29 16 7 6 38 100 89
Pittsburgh Penguins30 16 10 4 36 100 87
New Jersey Devils27 16 9 2 34 84 73
New York Islanders30 10 18 2 22 76 110

Northeast GP W L OT Pts GF GA
Boston Bruins30 21 5 4 46 106 67
Montréal Canadiens29 16 8 5 37 85 75
Buffalo Sabres30 15 12 3 33 83 85
Toronto Maple Leafs29 11 12 6 28 86 99
Ottawa Senators28 11 12 5 27 66 70

Southeast GP W L OT Pts GF GA
Washington Capitals31 18 10 3 39 98 89
Florida Panthers30 14 13 3 31 75 83
Carolina Hurricanes30 13 12 5 31 78 92
Atlanta Thrashers29 9 16 4 22 84 107
Tampa Bay Lightning30 7 15 8 22 68 95

Central GP W L OT Pts GF GA
Detroit Red Wings29 20 5 4 44 105 90
Chicago Blackhawks28 15 6 7 37 99 77
Nashville Predators30 15 12 3 33 82 90
Columbus Blue Jackets30 13 14 3 29 82 91
St Louis Blues29 12 14 3 27 84 96

Northwest GP W L OT Pts GF GA
Vancouver Canucks31 17 11 3 37 94 81
Calgary Flames30 16 11 3 35 86 91
Minnesota Wild29 15 13 1 31 76 66
Edmonton Oilers28 14 12 2 30 77 80
Colorado Avalanche29 14 14 1 29 81 85

Pacific GP W L OT Pts GF GA
San Jose Sharks29 24 3 2 50 109 68
Anaheim Ducks31 17 11 3 37 90 85
Phoenix Coyotes30 14 13 3 31 81 88
Los Angeles Kings29 13 12 4 30 79 81
Dallas Stars29 11 14 4 26 78 102

Makers van Dead Space komen met Dante's Inferno

EA Redwood Shores, de developers van de buitenaardse horror-game Dead Space hebben vandaag hun nieuwe project aangekondigd; Dante's Inferno.

Over het spel zelf is erg weinig bekend gemaakt. Het zal een third-person actie-game worden die gebaseerd is op Dante Alighieri's "The Divine Comedy". Dit literaire juweeltje uit de 14e eeuw zal als basis gebruikt worden. Volgens uitvoerend producent Jonathan Knight is de tijd gekomen om dit boek te verwerken tot een game. Of de komst van deze tijd samen hangt met de komst van een film over het gedicht heeft hij er niet bij gezegd.

Dante's Inferno zal de speler meenemen naar negen delen van de hel, zoals hebzucht en geweld. Voor meer informatie over de game kun je de teaser-website bekijken op dantesinferno.com.

[NHL] Canucks verslaan Panthers

De Vancouver Canucks hebben hun thuiswedstrijd tegen de Florida Panthers na een 2-0 achterstand in de eerste periode uiteindelijk toch weten te winnen met 5-3. Een sterke tweede periode, waarin de Canucks 18 keer op doel schoten en vier keer wisten te scoren, was voldoende om de wedstrijd te kantelen.

Pavel Demitra scoorde tweemaal voor de Canucks. Ryan Kesler voegde daar een goal en een assist aan toe. Verder scoorden Kyle Wellwood en Darcy Hordichuk. Pavel Demitra werd dit seizoen als free agent toegevoegd aan de selectie van Vancouver, en scoorde tot nu toe tien keer in 21 wedstrijden.

De Panthers, die vijf uitwedstrijden op rij wonnen voordat ze naar Vancouver kwamen, scoorden twee keer in de eerste periode en sloten deze af met een 2-1 voorsprong. Vancouver scoorde echter vier keer in de tweede periode, waarvan twee tijdens de power play en één in een man-minder-situatie.

"Het was gewoon één van die avonden. We verloren onze flow in de tweede periode en zij kregen een aantal goede kansen en gelukkige goals. Het was een periode waarin niets goed ging voor ons", liet Panthers-goalie Craig Anderson weten. "Het was een sneeuwbal-effect. We hadden een moment nodig om de flow weer terug te krijgen, zoals een goede redding van mijzelf, maar dat moment kwam helaas niet."

Volgens Demitra was de goal van Hordichuk de ommekeer. "Dat was een gigantische ommekeer in de wedstrijd, vanaf dat moment ging alles goed bij ons. Het was ook de mooiste goal die we scoorden vanavond." Florida-verdediger Bryan McCabe weigerde om de lange reeks uitwedstrijden als een excuus te gebruiken: "Vermoeidheid was vandaag niet het probleem. We waren gewoon niet scherp vanavond en gaven de puck te gemakkelijk weg."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Vancouver CanucksFlorida Panthers3-1
Chicago BlackhawksColumbus Blue Jackets3-1
Anaheim DucksMinnesota Wild4-2

[Gerucht] PlayStation Home nu al gekraakt

Het is nog maar een week geleden sinds Home voor iedereen beschikbaar is geworden, maar een hacker genaamd StreetskaterFU claimt dat hij Sony's Home servers heeft gehackt en verspreidt instructies over hoe andere mensen hetzelfde kunnen doen.

Door de hack zou het mogelijk zijn om posters en trailers in het Home Theater lokaal aan te passen. Deze wijzigingen zijn echter niet door andere mensen te zien, wat deze bewering nogal twijfelachtig maakt.

Voor meer informatie over wat StreetskaterFU allemaal ontdekt zou hebben kun je terecht op zijn blog.

Rokers lightsigaretten jarenlang misleid

Amerikaanse rokers van lightsigaretten kunnen een proces aanspannen tegen de tabaksindustrie bij het federale hooggerechtshof, omdat ze jarenlang misleid zijn door reclames van de tabaksindustrie. Dat heeft een Amerikaans hooggerechtshof vandaag bepaald. Hierdoor maken rokers meer kans een zaak te winnen en flinke bedragen aan schadevergoeding te eisen.

Drie ex-rokers uit de staat Maine hadden een zaak aangespannen tegen de Amerikaanse sigarettenfabrikant Altria Group, bekend van Marlboro. Ze beweren dat ze misleid zijn door reclames die het roken van lightsigaretten als gezonder bestempelden.

Volgens Altria is de tabaksindustrie niet verantwoordelijk, omdat de Amerikaanse handelsautoriteit FTC rokers zei te kunnen vertrouwen op testuitslagen, waaruit bleek dat lightsigaretten minder teer bevatten en dus gezonder zijn. De tabaksindustrie gebruikte de testuitslagen in reclames. Volgens het hooggerechtshof gaat het niet om de gezondheidsfactor, maar om het feit dat rokers wel degelijk zijn misleid door de fabrikanten.

Tijgers krijgen weer te weinig

De Amstel Tijgers namen het afgelopen weekend wederom op tegen de Tilburg Trappers, maar wisten ook ditmaal niet te winnen. De Brabantse formatie legde de Amsterdammers met 3-2 over de knie.

De Tijgers kwamen in de eerste minuut al op voorsprong door een goed van Tanner. Nog geen drie minuten later was de stand alweer gelijk door een treffer van Don Nichols, die in de puck in het dak van het doel plaatste. In de 13e minuut dachten de Amsterdammers weer op voorsprong te komen. Scheidsrechter Bergman dacht hier anders over en keurde het doelpunt af. Hij was namelijk in de veronderstelling dat de puck al in het bezit van de keeper van de Trappers was.

Tijdens powerplay voor wisten de Tilburg Trappers hun tweede doelpunt van de wedstrijd te maken en ook hier was sprake van een arbitrale fout. In de 34e minuut demonstreerde Thomassian zijn schaatsvaardigheid aan het aanwezige publiek en werkte een fraaie actie af, waardoor het opnieuw gelijk was.

In de laatste periode is erg eenzijdig. De Amsterdammers vallen naar hartenlust aan, maar het zijn de Trappers die de beslissende goal uiteindelijk maken. De resterende minuten werden gebruikt om nog wat kansen te creëren, maar de zege ging wederom naar Brabant.

Ludiek protest spelers Leganés

De spelers van het Spaanse Leganés hebben dit weekend op ludieke wijze geprotesteerd tegen het uitblijven van hun salaris. De voetballers van de nummer twee van de Segunda División B, het derde profniveau in Spanje, hebben het hele seizoen nog geen cent gezien.

In de wedstrijd tegen Atlético Madrid B werd daarom geprotesteerd door de heren. Na de aftrap gingen alle spelers op een knie zitten, om vervolgens een minuut lang niets te doen. De sportieve tegenstander uit Madrid toonde medeleven met de ontevreden elf van Leganés en weigerde te profiteren van de staking. Zij tikten op eigen helft de bal rond.

Na deze minuut brandde de wedstrijd toch los en wist Leganés met 2-1 te winnen, waardoor men op één punt van koploper Cartagena tweede blijft. De spelers lieten het bestuur weten dat ze nog een week wachten op uitbetaling. Als dit niet werkt, zal men met ernstigere acties op de proppen komen.

MVV - FC Dordrecht zonder publiek

De wedstrijd tussen MVV en FC Dordrecht in de Jupiler League zal op 23 januari zonder publiek worden gespeeld. De club uit Maastricht kreeg deze straf opgelegd van de KNVB.

Na afloop van de wedstrijd MVV - Fortuna Sittard op 7 november waren er ongeregeldheden. De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde dat MVV hier schuldig aan was en legde de club dus een sanctie op. De Geusselt zal als gevolg hiervan leeg zijn op 23 januari, als FC Dordrecht op bezoek komt.

Prijsvragennieuws week 51

De afgelopen weken kon je weer heel wat prijzen winnen op FOK! Sommige winnaars hebben de prijs al in huis en de andere zullen nog even geduld moeten hebben. Belangrijk om te melden is dat de winnaars van de domeinnamen inclusief hosting benadert zullen worden door E-Creative.

De domeinnamen inclusief hosting zijn gewonnen door:
LWaS
Bass
gday
yavanna
WorkForce
Brad
Hanneke1983
fris
Sunclair
markbreda
ToAoM
no3o5
nyand
Baseboy
MacManus
UsurPia
ijsmeis
testbeeld
King_of_cubes
jankalab
MutZ
plais001
jorjor
Pesserlan
R.Klaasen
tripack
Trayek
2xdehelft
Mjay1
Sharpdressedman
RainofDeath
LasTer
stigmatic_agony
MrPasoa
braampie
Banzaiaap
Noorseviking
Raii
lawlhalla
bballer89
Elina
Likwit_Snake
erikarno
fuzzy_logic66
27nick27
Rellix
Elcadarn
BartSmart
InfernoRed
cresq

iBOOD sponsorde de afgelopen weken twee prijsvragen. In de eerste prijsvraag kon je een LCD monitor winnen deze is gewonnen door:
WhiteAss_NL

en afgelopen week kon je één van de twee speakersets winnen. Deze zijn gewonnen door:
Bakkioli
pearlnl

Microsoft gaf de afgelopen week een aantal webcams weg. Deze zijn gewonnen door:
Dwarrelski
geluksvogel
robinotten
Elberrie
Focusdriver
maros
breeksio
chroest

Als laatste kon je een horloge, sticker en wintermuts winnen van The Day The Earth Stood Still. Deze zijn gewonnen door:
LuxXie
MacManus
Baamert
vries007
JapyDooge
ofnoavail
Bafnek
Martijn_16
Dreamer67
moosje73

De X-box 360 die op de frontpage werd weggeven is gewonnen door:
Raii

Ben je ditmaal in de prijzen gevallen? Namens de hele FOK!crew van harte gefeliciteerd! De winnaars zullen binnen een aantal weken hun prijzen ontvangen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan kun je natuurlijk altijd met ons mailen.

 

Bosvelt in technische staf Eagles

Paul Bosvelt treedt toe tot de technische staf van zijn oude club Go Ahead Eagles. De 38-jarige oud-international zal een contract voor 2,5 seizoen tekenen en gaat hoofdcoach Andries Ulderink assisteren.

Bosvelt begon zijn voetballoopbaan bij de Eagles. Hij speelde daarna voor FC Twente, Feyenoord, Manchester City en SC Heerenveen. De voormalige middenvelder speelde 24 keer voor het Nederlands elftal.

Two Tribes komt met nieuw WiiWare-project

In een gesprek dat we vandaag hadden met een aantal medewerkers van de Nederlandse ontwikkelstudio Two Tribes, waarvan later nog een uitgebreid verslag zal verschijnen, maakten de heren kenbaar bezig te zijn met een nieuwe Wiiware-titel. Hoe de game gaat heten en waar de game om draait konden ze nog niet prijsgeven, dat zal ergens in de loop van de komende maanden naar buiten komen via een blog op IGN.

Two Tribes bracht eerder al een remake van de GameBoy Color-game Toki Tori naar WiiWare. Lizardtattoo beoordeelde deze platform/puzzelgame als een game die erg leuk was om te spelen met een score van 78%.


Het schattige Toki Tori

Bijna 200 miljoen omzet op Miljonair Fair

Organisator van de Miljonair Fair Yves Gijrath vindt het zelf bijna ongeloofwaardig, maar de beurs voor rijken heeft afgelopen dagen een omzet van bijna 200 miljoen euro gedraaid. Het bezoekersaantal was hoger dan vorig jaar: ruim 49.000 tegen 47.000.

"Ik kan er ook niets aan doen, maar ondanks de kredietcrisis is de beurs zeer goed verlopen. De standhouders zijn overwegend positief", aldus Gijrath. Zo zijn er onder meer twee Riva-boten verkocht van 1,9 miljoen euro per stuk. Op de openingsavond werd in 20 minuten het inmiddels beroemde Grönefeldhorloge, van de gebroeders Bart en Tim Grönefeld uit Oldenzaal, voor 325.000 euro van de hand gedaan.

Ook Gassan Diamonds deed goede zaken met de verkoop van horloges en juwelen, weet Gijrath. Mini verkocht een limited edition, een matzwarte wagen. Verder ging er een modulair zwembadsysteem over de toonbank van ruim 1 miljoen euro.

Gijrath zegt niet te willen meedoen aan het negativisme rondom de financiële crisis: "Dat werkt averechts. De media zijn veel te negatief. Het is goed dat er zaken worden belicht die niet goed gaan, maar hier hebben de mensen allemaal een houding van: 't zal allemaal wel. Het leven gaat door'."

Amoah en Penders terug bij NAC Breda

De trainer van NAC Breda, Robert Maaskant, kan komend weekend waarschijnlijk weer beschikken over Matthew Amoah en Rob Penders. Sinds het duo vanwege blessures afwezig is, pakte NAC nog maar weinig punten. De afgelopen drie wedstrijden gingen allen verloren.

Zowel verdedigend als aanvallend doet de club uit Breda het niet goed. In drie wedstrijden scoorde ze geen enkele keer terwijl ze elf tegengoals te verwerken kreeg.

Tsonga, Monfils en Haase naar ABN AMRO-toernooi

Richard Krajicek, toernooidirecteur van het ABN AMRO-tennistoernooi, heeft drie spelers vastgelegd. De Franse spelers Jo-Wilfried Tsonga en Gaël Monfils en de Nederlander Robin Haase hebben alledrie toegezegd voor het toernooi dat van 9 tot en met 15 februari in Rotterdam is. Eerder contracteerde Krajicek al de Spaanse nummer één van de wereld Rafael Nadal en de Brit Andy Murray.

De 23-jarige Tsonga, begin 2008 finalist op de Australian Open, drong door zijn goede resultaten van dit jaar top tien van de wereld binnen. Gaël Monfils is de huidige nummer veertien van de wereld en Haase kreeg van Krajicek een wildcard. "Het is bekend dat Robin op dit moment hard aan zijn herstel werkt om binnenkort zijn rentree te maken op de ATP Tour. Een fitte Haase mag wat mij betreft niet ontbreken in Rotterdam, zeker omdat hij afgelopen jaar heeft laten zien een meerwaarde voor ons toernooi te zijn", aldus Krajicek die ook te horen kreeg dat de Serviër Novak Djokovic niet naar Rotterdam komt.

Blessure Poepon valt mee

De knieblessure van Sparta-aanvaller Rydell Poepon lijkt mee te vallen. Een woordvoerder van de Rotterdamse club zei vandaag dat Poepon nog wat mank loopt en dat hij daarom vandaag niet meetrainde. Morgen wordt duidelijk of de spits aankomend weekend in actie kan komen tegen Heerenveen.

Na een harde charge van Mark Looms viel Poepon gisteren uit in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf Sparta slechts een vrije trap mee. Nadat hij na afloop de tv-beelden terugzag moest Kuipers toegeven dat hij de overtreding van achteren door Looms met een rode kaart had moeten bestraffen.

Bolt aast op wereldrecord Michael Johnson

Ook al is hij drievoudig olympisch kampioen, Usain Bolt barst nog van de ambities. De snelste man op de 100 en 200 meter wil het komende seizoen ook een aanval doen op het wereldrecord op de 400 meter.

In 1999 liep Michael Johnson op de 400 meter naar een tijd van 43,18 en sindsdien is die tijd niet meer verbeterd. Bolt wil daar nu dus verandering in brengen, maar denkt wel dat het hem misschien pas in 2010 gaat lukken: "Voor mij is de 400 meter nieuw en trainen voor die afstand is veel moeilijker dan voor de sprint." aldus Bolt die tijdens de Spelen in Peking de onevenaarbare geachte tijd van Johnson op de 200 meter uit de boeken liep. Zijn tijd van 19,30 was tweehonderdste sneller dan de toptijd van Johnson uit 2000.

[FOK!] Bekijk de FOK!weekagenda

Voortaan zal op iedere maandag de FOK!weekagenda verschijnen. Hierop is te zien wat er in de aankomende week allemaal op FOK! online komt en staat te gebeuren.

Zo is er een overzicht van alle prijsvragen op heel FOK! van die week en kan je ook vooruitkijken op welke reviews er zullen verschijnen. In het overzicht staan van alle subsites de lopende actie vermeld.

Iedere maandag verschijnt dit topic dus het in het MEDedelingen subforum op het FOK!forum. Klik hier om de FOK!weekagenda voor deze week te bekijken! 

Groep van dertig man mishandelt tieners

Ongeveer dertig mensen hebben gisteravond op een parkeerdek in Den Haag een 18-jarige Hagenaar en zijn drie vrienden in elkaar geslagen. Vermoedelijk was dit gevolg van een ruzie in een discotheek op zaterdagavond, meldt de politie.

Het Haagse viertal zat rond 19.10 uur in een auto op het parkeerdek aan het De Savornin Lohmanplein. De jongens van 17 en 18 jaar oud werden plotseling omsingeld door een aantal auto's. Uit de wagens stapte een groep met knuppels en ploertendoders.

De auto werd vernield en de vier vrienden werden mishandeld, waarbij de 18-jarige Hagenaar een scheurtje in zijn oor opliep. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.


Groep van dertig man mishandelt tieners  (foto: DAG)

Bezoekersrecord Bundesliga

In de eerste helft van dit seizoen heeft de Bundesliga een recordaantal bezoekers getrokken. Bij 153 wedstrijden waren gemiddeld 40.880 toeschouwers aanwezig. In totaal trokken 6.254.776 fans naar de stadions om een wedstrijd te zien.

Het oude record dateert van drie jaar geleden toen in het seizoen 2005-2006 6.120.662 mensen de wedstrijden voor de winterstop bijwoonden, een gemiddelde van 40.004.

Druk wintersportweekend voor de deur

Komend weekend staan er door heel Europa vermoedelijk flinke files. Bijna een half miljoen Nederlanders gaan dan voor de kerstvakantie naar het buitenland. De ANWB waarschuwt voor de extra drukte. In Nederland zal de drukte komend weekend vermoedelijk meevallen, vrijdagmiddag staat er volgens de toeristenbond maximaal honderd kilometer file in ons land.

Op de belangrijkste wegen naar de wintersportgebieden moeten mensen echter rekening houden met grote drukte. Oostenrijk is volgens de ANWB de favoriete plaats voor wintersporters, ongeveer de helft van de Nederlanders kiest voor een verblijf in dat land. Tirol is het populairste skigebied. Frankrijk staat op de tweede plaats, gevolgd door Duitsland en Zwitserland. Driekwart van alle wintersporters kiest voor de auto om op pad te gaan.

In Oostenrijk is vanwege de uittocht vooral drukte te verwachten op de A10 Salzburg - Villach, voor de Tauerntunnel en op de toegangswegen naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. In Duitsland zal het vooral op de A3/A9 (Frankfurt - Neurenberg - München), de A8 (München - Salzburg) en de A99 rond München druk zijn. In Frankrijk moeten wintersporters rekening houden met drukte op de A41 (Genève - Chambéry - Grenoble) en de wegen A43 en N90 rond Albertville. Op 2, 3 en 6 januari verwacht de ANWB extra drukte door de terugkerende vakantiegangers. Ook op 9 en 10 januari kan het dan nog druk zijn.


Druk wintersportweekend voor de deur  (foto: DAG)

Israël laat 224 Palestijnen vrij

Israël heeft vandaag 224 Palestijnse gevangenen vrijgelaten als een teken van goede wil tegenover de Palestijnse regering van president Mahmoud Abbas. Gevangenen sprongen, zwaaiend met Palestijnse vlaggen, jubelend op en neer op het dak van een van de bussen die hen naar hun vrijheid reed.

De meeste bussen reden van de Israëlische gevangenis Ofer op de Westelijke Jordaanoever naar een nabijgelegen militaire controlepost waar honderden Palestijnen wachtten om een glimp van de vrijgelatenen, allen verbonden aan de Fatah-partij van Abbas, op te vangen. Rond het middaguur passeerde de eerste bus de controlepost.

Triomfantelijke muziek klonk toen de bussen in het zicht kwamen. Veel van de vrijgelatenen droegen vlaggen van Fatah en hadden de kenmerkende zwartwit geblokte Palestijnse sjaals om hun nek. De bussen waren onderweg naar het hoofdkwartier van Abbas in Ramallah, waar een welkom voor de vrijgelatenen was voorbereid.

Aanvankelijk zouden 227 gevangenen worden vrijgelaten, maar de vrijlating van de drie overigen wordt heroverwogen, liet een woordvoerder van de gevangenis weten. Achttien gevangen werden in de Gazastrook vrijgelaten.

Een Israëlische groepering heeft nog geprobeerd de vrijlating tegen te houden, omdat het een gevaar voor Israël zou betekenen. De vrijlating liep al vertraging op, eigenlijk zouden de gevangenen vorige week al vrijkomen, vlak voor de viering van het offerfeest. De Palestijnen zouden volgens Israël echter om een vertraging hebben verzocht, zodat Abbas, vorige week nog op pelgrimstocht naar Mekka, de gevangenen vandaag persoonlijk kon verwelkomen. De Palestijnen ontkennen dit.


Israël laat 224 Palestijnen vrij  (foto: DAG)

Pakistanen willen niet meer voor NAVO rijden

Veel Pakistaanse chauffeurs willen geen vracht meer vervoeren voor de internationale vredesmacht (ISAF) in Afghanistan wegens de voortdurende aanvallen op de vrachtwagens. Dat stelden transportbedrijven en vervoersorganisaties vandaag.

Radicale islamitische groepen vallen bij de grens met Afghanistan sinds kort geregeld vrachtwagens aan die materiaal vervoeren voor de door de NAVO geleide troepenmacht. De afgelopen week zijn al meer dan driehonderd trucks met lading verwoest, aldus de Pakistaanse autoriteiten.

"We hebben de bevoorrading voor NAVO-troepen om veiligheidsredenen stilgelegd", zei Noor Khan Niazi. Hij is de voorzitter van de vereniging van vrachtvervoerders in Karachi. De leden van zijn organisatie vervoeren de meeste voorraden voor de NAVO naar Afghanistan.

Massagraf met 250 lijken ontdekt in Irak

De Iraakse autoriteiten hebben bij de Zuid-Iraakse stad Basra een massagraf ontdekt met daarin de stoffelijke overschotten van zeker 250 mensen. Zij zijn gedood tussen 1985 en 1995, toen wijlen president Saddam Hussein aan het bewind was, aldus het persbureau Aswat al-Irak.

Zeker 150 lijken zijn al geïdentificeerd. Mensenrechtenorganisaties denken dat er rond Basra nog meer massagraven zijn uit de tijd van Saddam Hussein. Na de oorlog in 1991, toen de Verenigde Staten het Iraakse leger uit Koeweit verdreven, kwam de sjiitische bevolking in het zuiden van Irak in opstand tegen Saddam. De revolte werd vervolgens bloedig neergeslagen.

Mourinho 'adviseert' Adriano te vertrekken

De dagen van spits Adriano bij Inter lijken geteld. Trainer José Mourinho verklaarde gisteren dat een vertrek bij de nerazzurri beter zou zijn voor de carrière van de Braziliaan.

"Als ik hem was, zou ik er serieus over denken wat beter is: blijven met dit imago of ergens anders naartoe gaan," zei de Portugees tegen Sky na de wedstrijd tegen Chievo Verona.

Volgens de officiële lezing keerde Adriano onlangs terug naar Brazilië om van blessureleed te herstellen. Mourinho: "Bij 40 graden genees je beter dan bij vier graden. Verder is hij dan ver weg van alles wat er de afgelopen dagen is gezegd."

Overigens is de deur nog niet helemaal dicht voor de spits. "Op 2 januari komt hij terug, net als alle andere spelers," aldus Mourinho.

Froukje de Both bevallen van dochter

Presentatrice Froukje de Both is gisterenavond bevallen van een dochter. Dat heeft haar management vandaag bekendgemaakt. De naam van het meisje luidt Emma Sara. Moeder en dochter maken het goed.

Emma Sara is de dochter van Froukje en haar vriend dj Jeroen te Rehorst. De baby is bijna twee weken na de uitgerekende datum geboren.

Kersverse moeder Froukje  (foto: ANP)
Met dank aan LovelyLady voor de submit.

Watergekoelde HD4870 X2 binnenkort uit

Sapphire brengt deze week een nieuwe videokaart uit met als chipset het vlaggenschip van AMD: de HD 4870 X2. Daar zijn ze natuurlijk verre van uniek mee, maar het bijzondere aan deze kaart is dat hij standaard met waterkoeling uitgerust is. Hierdoor wordt de kaart single-slot, terwijl de standaard luchtgekoelde kaarten ook de ruimte van het lagergelegen uitbreidingsslot in beslag nemen. Tevens is er een extra koelblok aanwezig die je op je CPU kan plaatsen waardoor deze ook gelijk gekoeld wordt.

De kaart wordt in een sjieke koffer geleverd, waarin naast de kaart ook een uv-lamp te vinden is. Leuk als je een doorzichtige kast hebt. Voor de verandering worden de drivers eens niet op cd meegeleverd, maar op een usb-stick. Vanaf 18 december is de Atomic te koop voor een adviesprijs van 649 dollar.Technobabble:
De Sapphire Atomic HD4870 X2 bevat twee RV770-GPU's die gebakken zijn op 55 nanometer. Deze GPU's met elk 800 streamprocessors draaien op 800MHz (50MHz hoger dan de standaard HD4870 X2) en hebben beide 1GB GDDR5-geheugen tot hun beschikking. Dit geheugen is geklokt op 1000MHz en wordt aangestuurd via een 256-bits geheugenbus. Door twee DVI-uitgangen, die Dual Link ondersteunen, en een tv-out, kan het beeld op je scherm getoverd worden.

[Fotoreportage] Miss Pabo 2008

Gisteren organiseerde het erotiek warenhuis Pabo.nl een erotische party in de Outland in Rotterdam, waar men zich de hele nacht kinky kon vermaken.

Hoogtepunt van de avond was de verkiezing van de Miss Pabo Babe 2008, welke gepresenteerd werd door Jennifer de Jong. De jury werd vertegenwoordigd door: Playboy Fotograaf Rene de Haan, Beckam's ex sletje Rebecca Loos & trendwatcher Günther Lammer.

Ms. Pacman-tattoo op een wel erg bijzondere plek

Je tattoeages en je hebt tattoeages. We weten bij de redactie nog niet helemaal in welke categorie deze valt, maar opvallend is hij zeker. Een meisje besloot op een rustige werkdag uit pure verveling een tattoo te nemen. Na wat wikken en wegen werd er besloten een tattoeage van Ms. Pacman te laten zetten. Zo gezegd, zo gedaan, aanschouw hieronder het eindresultaat.

Head tattoos are THE SHIT!!!!!! LOL. So I was workin yesterday and we decided to tattoo me cause well, it was slow.. A few ideas were thrown around and Ms Pacman WON!! So now I am the proud owner of an ultra geeky head tattoo!!!! Not sure if life gets any better, hahahahahaha////////////

Reker: "Afellay vertrekt niet tussentijds"

PSV houdt geen rekening met een tussentijds vertrek van Ibrahim Afellay. Jan Reker, de algemeen directeur van de landskampioen, heeft gezegd dat de zaakwaarnemer van de speler, Rob Jansen, hem heeft laten weten dat er geen interesse is in Afellay.

De afgelopen tijd had PSV enige hoop op een terugkeer van oud-spelers Mark van Bommel, Alex en Heurelho Gomes. Chelsea wil Alex echter niet laten gaan. En Gomes lijkt zijn draai te hebben gevonden bij Tottenham Hotspur, waardoor hij ook niet zal terugkeren.

Ook Van Bommel komt in de winterstop niet naar Eindhoven. "Zijn club Bayern München wil kampioen worden van Duitsland, ze laten hem niet gaan. Van Bommel heeft geen nee gezegd tegen PSV, maar als hij naar een grote club kan in Engeland, zoals Liverpool, Arsenal, Chelsea of Manchester United, gaat hij daarheen," aldus Reker die zei dat men wel bezig is om spelers aan te trekken. "Er moet wat gebeuren. André Ooijer is een optie. Er is nog geen contact, maar daar wordt aan gedacht."

De geschiedenis van het American Football (Deel I)

Vanaf vandaag vind je om de twee weken op zondag een stuk van FOK!user Days-Of-Wild. Hij neemt ons mee in de wereld van het American Football, en dan met name de NFL.

Het vroege begin (Vóór het jaar 0 - 1800)

Voetbal, rugby en American Football stammen alle drie af van een gemeenschappelijke voorouder waarbij een balachtig object in een vooraf gedefinieerd doel geplaatst moet worden. Reeds voor Christus waren er in zowel Europa als China spellen bekend die op voetbal/rubgy leken. Het is niet zeker waar de term voetbal vandaan komt, sommige bronnen zeggen dat het komt van het verplaatsen van de bal met de voet, anderen zeggen dat het uit middeleeuws Europa komt, en het een balspel te voet was voor de gewone burgers, in tegenstelling tot de (bal)spelen die door de aristocratie te paard werden gespeeld. Voetbal (voornamelijk) en rugby zijn wereldwijd populaire sporten. Alhoewel American Football ook wereldwijd gespeeld wordt, is het toch voornamelijk in het ontstaansgebied Noord-Amerika en Canada het populairst.

American Football wordt ook wel met de term gridiron football (rastervoetbal) aangeduid. Net als voetbal en rugby is het ontstaan uit sporten die als mob football (bende- of kluitjesvoetbal) bekend staan. Veelal was dit een jaarlijks festijn waarbij twee naast elkaar gelegen dorpen tegen elkaar speelden. Het doel was om een balvormig voorwerp, zoals een schapenblaas, op het dorpsplein of bij de kerk van het rivaliserende dorp te krijgen. Deze vorm van voetbal was zeer gewelddadig en er vielen ook regelmatig slachtoffers.

Ontstaan en ontwikkeld op universiteiten (1820 - 1860)

American Football, in een totaal andere vorm dan nu weliswaar, is zo'n 190 jaar oud. Vanaf ongeveer 1820 werd de sport gespeeld op universiteiten, in vele verschillende variëteiten en met verschillende regels. American Football werd toen gespeeld door teams van heel veel spelers die met alle mogelijke middelen de bal in het doel of over de lijn wilden brengen. Doordat er weinig regels waren was dit een zeer gewelddadige sport, net als in de middeleeuwen het mob football, met vaak gewonden en gevechten en werd om die reden dan ook vanaf 1860 verboden op de universiteiten.

Tegelijkertijd met het verbieden van de sport op universiteiten werd de sport enorm populair op de zogeheten prep-schools, vergelijkbaar met het voortgezet onderwijs, aan de oostkust. In die tijd waren er twee varianten van football, de ene stond alleen het schieten van de bal toe ('kicking game'), de andere alleen het lopen met de bal ('running game'). In 1862 was er in Boston een footballteam dat een combinatie speelde van deze twee stijlen, dit werd de Boston Game genoemd. Dit team, de Oneida Football Club, wordt gezien als de eerste American Footballclub.

Het begin van standaardregels (1860 - 1880)

Eind jaren '60 van de negentiende eeuw keert football als 'kicking game' weer terug op de universiteiten. Iedere universiteit speelt echter nog steeds voornamelijk tegen eigen ploegen met eigen regels. In 1869 vindt er voor het eerst een wedstrijd plaats tussen twee universiteiten, Princeton en Rutgers. In de jaren die volgen doen er meerdere teams mee en ontstaat er een losse inter-universitaire competitie. Iedere universiteit heeft echter nog steeds zijn eigen regels en de thuis spelende ploeg bepaalt hoe er gespeeld wordt. Om hier een eind aan te maken is er eind 1873 een bijeenkomst van afgevaardigden van vier universiteiten, Columbia, Princeton, Rutgers en Yale, om tot algemeen geldende regels te komen. Nog steeds zijn deze gebaseerd op de kicking game.

Harvard, dat de Boston Game-variant speelt, weigert om aan deze meeting deel te nemen omdat ze hun eigen spel prefereren. Na een wedstrijd tegen een Canadees team, dat een meer rugby-achtig spel speelt, schakelt Harvard over naar deze rugbyvariant. Hierbij wordt de try gebruikt en is wat nu de touchdown is, het plaatsen van de bal in het doelgebied (de end zone) om te scoren. In 1875 is er een wedstrijd tussen Harvard en Yale in de rugbyvariant. Omdat het spel ze bevalt wordt deze vorm ook door Yale meer gespeeld. Deze wedstrijd werd een jaarlijks terugkerend evenement, The Game genaamd, en beleefde dit jaar zijn 125e editie. Ook op Princeton groeit de populariteit van dit spel en in 1876 worden nieuwe regels samengesteld door afgevaardigden van Columbia, Harvard, Princeton en Yale, gebaseerd op de rubgy regels. Zij vormen de Intercollegiate Football Association. Yale doet pas in 1879 aan de competitie mee omdat zij het niet eens zijn over de hoeveelheid spelers per team.

Walter Camp: De grondlegger van het hedendaagse American Football (1880 - 1900)

In 1876 gaat een zekere Walter Camp naar de Yale-universiteit, en wordt ook aanvoerder van het Yale-team. Vanaf 1878 is hij betrokken bij het jaarlijkse overleg over de regels en komt met vele voorstellen voor het aanpassen van de regels. Hij wordt gezien als de grondlegger van het moderne American Football. Zijn grootste verandering is het vervangen van de scrum door de scrimmage. Bij een scrum, zoals nog steeds gebruikt bij rubgy, staan de teams tegen elkaar aan voor de bal in het spel gebracht wordt. Bij een scrimmage staan de teams tegenover elkaar, gescheiden door een denkbeeldige lijn, de line-of-scrimmage. Deze lijn mag niet overgestoken worden voordat de bal in het spel is gebracht door de zogeheten 'snap', het achterwaarts spelen van de bal door de center naar de quarterback, of de kicker. In plaats van het spel te versnellen en de score te verhogen werd deze mogelijkheid door verschillende teams echter misbruikt om het balbezit zo lang mogelijk te rekken, waardoor er saaie wedstrijden ontstonden. Om dit tegen te gaan heeft hij de 'down-and-distance'-regel toegevoegd; dit bepaalt het aantal malen dat je een poging mag wagen om een bepaald aantal yards vooruit te komen, waarmee het 'rastervoetbal' was ontstaan. In eerste instantie was de regel dat je in drie pogingen 5 yards vooruit moest komen. Momenteel is dit vier downs voor 10 yards. Een down is dat de bal 'dood' is en het team dat balbezit heeft een nieuwe poging kan wagen om vooruit te komen of te scoren.

Ook werd mede door zijn inbreng het aantal spelers per team verlaagd, werden de afmetingen van het veld verkleind en de tijd per speelhelft vastgesteld. Ook het toevoegen van meerdere scheidsrechters en veranderde scoretellingen werden vastgelegd en aangepast. Camp was ook de bedenker van de 'safety', twee punten als een speler met de bal in zijn eigen end zone getackled wordt. Tot aan zijn dood in 1925 heeft Camp zich intensief met het spel en de regels bemoeid en het is voornamelijk dankzij zijn inbreng aan het eind van de negentiende eeuw dat American Football een eigen, unieke sport geworden, met een duidelijke onderscheid tussen voetbal en rugby.

Berg wijt slechte vorm aan transfergeruchten Ajax

Marcus Berg is de laatste weken matig in vorm. De Zweedse spits heeft echter wel een verklaring voor zijn mindere prestaties: "De vele aandacht die ik krijg."

Daarmee doelt de spits op zijn link met Ajax, dat hem ziet als mogelijke opvolger van Klaas Jan Huntelaar, die in de winterstop naar Real Madrid vertrekt. Berg wordt met regelmaat genoemd bij de Amsterdammers, die daarnaast onder meer Bojan Krkic, Ryan Babel, Baye Djiby Fall en Ricky van Wolfswinkel op het lijstje hebben staan.

Berg kwam in 2007 naar Groningen en scoorde reeds 24 keer in 39 wedstrijden. De laatste weken gaat het echter minder. "De hoeveelheid aandacht die ik heb gehad, is ongekend. Iedereen wil weten of de transfer (naar Ajax) plaats gaat vinden," aldus Berg tegenover Fotbollskanalen.

"Mijn huidige vorm is echter verre van imponerend, ik wil me nu alleen op het voetbal richten. Het gaat om Groningen en wat er in de toekomst gaat gebeuren, zien we dan wel."

Lekker naar de kerk in Mafia II trailer

Mafia II is een game waar veel mensen naar uit zitten te kijken. Niet vreemd gezien de kwaliteit van het eerste deel. Om ons zoet te houden heeft Illusion Softworks een trailer op het net gegooid.

Mafia 2 zal alle elementen die het eerdere Mafia succesvol maakte bevatten, maar dan beter. Je zult je op moeten werken in het criminele circuit in de jaren '40-'50, wat weer gepaard gaat met een sterke verhaallijn.

[Exclusief] Trailer Spion van Oranje

Spion van Oranje is de nieuwste film van de makers van Vet Hard en Alles is Liefde. Het is een actiekomedie met in de hoofdrollen Paul de Leeuw, Najib Amhali en Jennifer Hoffman.

Als Nederland wordt bedreigd door de terroristische tweelingbroer van de couturier Francois van Vliet, is Francois de enige die ons kan redden. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn gestoorde broer innemen en zijn plannen stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

Bekijk hier op FOK! exclusief de trailer van dé Nederlandse film van 2009!

 
Klik hier om naar de site van Spion van Oranje te gaan.

 

Van Bronckhorst fit voor duel tegen PSV

Feyenoord kan zondag tegen PSV waarschijnlijk beschikken over Giovanni van Bronckhorst.

Afgelopen zaterdag, in de wedstrijd tegen AZ, kreeg de 33-jarige aanvoerder vlak voor het einde van de wedstrijd de schoen van Mounir El Hamdaoui in zijn gezicht. Van Bronckhorst moest vervolgens met een brancard van het veld worden gedragen. De wond is direct gehecht en de medische staf van de Rotterdammers verwachten dat Gio aankomende zondag gewoon kan spelen.

GeenStijl: Najib Amhali jat grappen

Weblog GeenStijl (GS) voert momenteel een hetze tegen cabaretier Najib Amhali. De Marokkaan beschuldigde net als enkele collega's ooit Guido Weijers van grappendiefstal maar ligt nu zelf onder vuur. Hij zou diverse grappen uit zijn show 'Zorg dat je erbij komt' elders hebben gestolen.

In diverse voorbeelden laat GS zien dat Amhali inderdaad niet overal origineel is. Zo is een grap over moslims en maagden al eerder gedaan door buikspreker Jeff Dunham en komt een grap bij een fastfoodrestaurant uit Wayne's World. Amhali heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. GS heeft de lezers opgeroepen om meer voorbeelden op te sturen.
Zoek de verschillen.

Suzuki schrapt deelname rally-WK

Suzuki heeft zich teruggetrokken uit het wereldkampioenschap rallyrijden. De hoofreden van het besluit is de sterke daling van de autoverkopen als gevolg van de kredietcrisis.

"De mondiale economische toestand maakt voortvarend ingrijpen noodzakelijk. Een gevolg daarvan is dat Suzuki besloten heeft per 2009 de WRC (World Rally Car) activiteiten schorten", aldus de autofabrikant in een verklaring.

'OPEC moet olieproductie drastisch verlagen'

De OPEC, de Organisatie van Olie-Exporterende Landen, moet tijdens de bijeenkomst later deze week een "forse" verlaging van de productie overeenkomen. Dat heeft de secretaris-generaal van de OPEC, Abdullah al-Badri, laten weten.

Volgens Al-Badri is er een overproductie op de markt van ongeveer 100 miljoen vaten per dag. "Wij moeten nu actie ondernemen. We willen een forse verlaging van de productie." De OPEC heeft eerder dit jaar de productie al met twee miljoen vaten per dag verlaagd. De laatste keer was in oktober.

Het oliekartel heeft andere olieproducerende landen nog niet gevraagd om eveneens de productie te verlagen. "Wij hopen wel dat zij ook de markt zullen helpen", aldus Al-Badri.

De olieprijs maakte de afgelopen maanden een duikvlucht en staat nu rond de 48 dollar per vat. In juli lag de prijs van een vat lichte Amerikaanse olie nog zo'n 100 dollar hoger.

Olieproductie  (foto: ANP)

Automobilisten ingesneeuwd in Spanje

Het Spaanse leger heeft 120 automobilisten bevrijd die in hun voertuigen waren ingesneeuwd, aldus de Spaanse media.

Op de snelweg tussen de steden Oviedo en León lag op sommige plaatsen meer dan een meter sneeuw. Sommige mensen zaten uren vast in hun voertuig. In het noorden van het land zijn bijna veertig bergpassen afgesloten voor verkeer. Ook op het vakantie-eiland Mallorca viel sneeuw.

Ook in het centrum en het zuiden van Frankrijk zijn er problemen. Er zitten ongeveer 100.000 huishoudens zonder stroom. Elektriciteitsleidingen zijn onder het gewicht van de overvloedig gevallen sneeuw bezweken. Twee mensen kwamen om het leven. Dit hebben plaatselijke autoriteiten en energiebedrijven laten weten. Op sommige plaatsen ligt de sneeuw 60 centimeter hoog.


Flinke sneeuwval in Spanje  (foto: ANP)

Overmars denkt serieus aan stoppen

De rentree van Marc Overmars in het betaalde voetbal zal waarschijnlijk niet langer dan een half seizoen duren. Enkele maanden geleden trok hij zijn voetbalschoenen weer aan om Go Ahead Eagles uit de brand te helpen, maar die noodzaak is nu verdwenen.

De club uit Deventer kampte destijds met een dunne bezetting van de voorhoede. Trainer Andries Ulderink komt echter steeds ruimer in zijn aanvallers te zitten, waardoor er voor Overmars steeds minder speelminuten zijn weggelegd. "Die jongens zijn weer fit en ik wil ze niet in de weg lopen. Ik ga de komende dagen eens goed nadenken of ik nog wel verder moet gaan," zegt de vleugelspeler tegenover Sportweek. "Ik bood mijn diensten aan, omdat de nood hoog was. Dat is nu niet meer het geval."

Overmars kwam de afgelopen maanden veelal als invaller in actie voor Go Ahead Eagles. Afgelopen vrijdag in het duel met VVV-Venlo waren er slechts tien minuten voor hem weggelegd.

Britten kiezen Hoy als sporter van het jaar

Tijdens de verkiezing van BBC's Sports Personality of the Year is baanwielrenner Chris Hoy verkozen tot sporter van het jaar. Hoy won tijdens de Olympische Spelen van afgelopen zomer in Peking drie gouden medailles. Hij hield wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton en zwemster Rebecca Adlington bij de verkiezing achter zich.

Hoy ontving de meeste stemmen van het Britse publiek. De Britse baanrenners werden uitgeroepen tot beste team van het jaar en wielercoach Dave Brailsford als beste coach van 2008. De baanequipe won in totaal veertien medailles in Peking.

Reker: "Ik heb me verkeken op Huub Stevens"

De algemeen directeur van PSV, Jan Reker, heeft gisteren in Studio Voetbal toegegeven dat hij zich heeft verkeken op manier waarop Huub Stevens reageert op bepaalde situaties. Reker zei dat hij had gehoopt dat Stevens de afgelopen jaren, voordat hij naar PSV kwam, had geleerd anders op bepaalde situaties in te gaan.

"Ik heb me verkeken op Stevens. Huub is authentiek. Huub wilde zo graag naar PSV en op momenten dat het tegenzit, reageert hij soms fel. Hij heeft het allemaal al meegemaakt, hij heeft een enorme CV, maar omdat hij zo graag wil, reageert hij dus soms zo," aldus Reker die niets zei over de positie van Stevens bij PSV.

Gisteren liet Stevens, na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse, weten dat hij zijn lidmaatschap van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal CBV had opgezegd.

Finland wint WK floorball

Finland is de nieuwe wereldkampioen floorball heren 2008 dankzij een
overwinning op regerend kampioen Zweden in de finale.

De finale was spannender dan ooit. In de eerste periode nam Finland
een 4-0 voorsprong waarna de Zweden in de tweede periode terugkwamen
tot 4-3 en in de derde periode zelfs uitliepen tot 6-4. Maar anders
dan in het verleden wisten de Finnen zich te herpakken en de stand op
6-6 gelijk te trekken. In de extra tijd hadden beide teams kansen maar
wist Finland uiteindelijk de beslissende treffer te plaatsen.

De grote winnaar van dit toernooi was echter floorball zelf. Het WK
was in meerdere opzichten historisch: Het zevende WK kende voor het eerst namelijk een andere winnaar dan Zweden. Bovendien werd tijdens het WK bekend dat floorball de Olympische erkenning door het IOC kreeg.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren stond er weer een speelronde in de zondaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

DWV - Hollandia 0-1
42' Nick Velzeboer 0-1

VUC - Haaglandia / Sir Winston 2-3
1' Brutil Hosé 0-1
33' Steven Kenepa 1-1
62' Erkan Sensoy 1-2
69' Bram van der Berg 1-3
80' Fouad El Hamdaoui 2-3 strafschop

Westlandia - FC Omniworld 2-2
11' Marco van der Knaap 1-0
37' Raily Ignacio 2-0
45' Jeroen Hessing 2-1
61' Jeroen Hessing 2-2 strafschop

60. Ronald van der Aar (Westlandia)

VVSB - FC Hilversum 1-2
35' Tom Clobus 0-1
73' Wouter Kos 0-2
79' Maurice Fransen 1-2

FC Türkiyemspor - HBS 2-2
25' Yuncel Gundogdu 1-0
45' Kerim Bulut 2-0
63' Paul Bekker 2-1
80' Cor Roeleveld 2-2

84. Moaad El Aakel ( FC Türkiyemspor)

Elinkwijk - Argon afgelast

AFC - ADO '20 afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia132626-16
2. AFC122327-18
3. Argon122022-12
4. FC Hilversum111918-19
5. FC Omniworld131926-22
6. Haaglandia / Sir Winston131821-25
7. Hollandia111715-11
8. HBS131519-32
9. ADO '20101420-16
10. VVSB111414-12
11. VUC111315-17
12. FC Türkiyemspor111215-15
13. DWV12108-22
14. Elinkwijk11912-21

Hoofdklasse B

Baronie - EVV 2-2
41' Jeroen Evelein 0-1
66' Joost Postma 0-2
69' Tyron Zschüsschen 1-2
90+5' Mathijs Hage 2-2

Guido van Sant (Baronie), Kristof Aelbrecht (EVV, twee keer geel), Luc Janssen (EVV)

Papendrecht - DESK 3-2
' Giovanni Klaverweide 1-0
' Robert-Jan de Vos 2-0
' Jelle Hakkert 2-1
' Joost-Willem Bink 2-2
' Giovanni Klaverweide 3-2

sv Meerssen - LONGA 7-2
1' Michael Ramakers 1-0
2' Stef Wissink 1-1
3' Michiel Pluim 2-1
26' Bram Somers 2-2
54' Jorg Heusschen 3-2
56' Jorg Heusschen 4-2
65' Michiel Pluim 5-2
71' Michiel Pluim 6-2
87' Luc Fiddelers 7-2

sv Venray - Gemert 0-1
25' Mark van Dijk 0-1

Bijzonderheden: Wedstrijd begon kwartier later omdat de lijnen niet zichtbaar waren volgens de scheidsrechter.

JVC Cuijk - Schijndel / Bol Accountants 0-0

Dijkse Boys - OJC Rosmalen 0-0

sv Deurne - UNA afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie133023-10
2. EVV132422-16
3. UNA122323-13
4. JVC Cuijk132122-16
5. Dijkse Boys132120-14
6. Gemert132119-13
7. Papendrecht131718-19
8. sv Meerssen131722-24
9. Schijndel131618-17
10. DESK131624-32
11. OJC Rosmalen131313-15
12. sv Venray131325-29
13. sv Deurne121214-15
14. LONGA13212-42


Hoofdklasse C

Achilles '29 - De Bataven 2-2
40' Bob Verweij 1-0
52' Thijs Hendriks 2-0
62' Luc Kipmulder 2-1
72' Rein Meekels 2-2

HSC '21 / Carparc - WSV 2-2
25' Boy Kamphuis 1-0
33' Sjoerd Jens 1-1
47' Sjoerd Jens 1-2
90' Maurice Bartelds 2-2

Reza Ngarigota (2x geel, WSV), Hans Bossink (trainer WSV)

De Treffers - Be Quick 1887 afgelast

Babberich - Germania afgelast

WKE - Sneek Wit Zwart afgelast

Alcides - Quick '20 afgelast

SC Joure - FC Lienden afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Quick '20122527-17
2. HSC'21 / Carparc132531-15
3. Achilles '29122118-9
4. WKE112027-10
5. FC Lienden111923-14
6. De Treffers111914-10
7. Be Quick 1887121917-15
8. WSV111316-19
9. Sneek Wit Zwart111310-14
10. SC Joure111214-21
11. Babberich10913-20
12. Germania1287-18
13. Alcides1288-30
14. De Bataven13812-25

Meisjes (17) in bikini in spoelbak KFC

Drie 17-jarige werkneemsters van Kentucky Fried Chicken zijn geschorst nadat foto's opdoken, waarop de meiden een bad nemen in de spoelbak van het fastfoodrestaurant waar ze in dienst zijn. Gekleed in bikini's vierden de dames na sluitingstijd een feestje in de keuken van het restaurant. Een van de tieners zette de foto's op haar Myspacepagina, waarna het hele zaakje openbaar werd.

"Ik was in shock toen ik het zag", vertelt de manager van het restaurant tegen een Amerikaanse krant. Het is niet de eerste keer dat dergelijke beelden opduiken op het internet. In augustus zette een Amerikaanse punker een filmpje online, waarin hij een bad nam in de spoelbak van het Burger King-filiaal waar hij werkte.


Kentucky Fried Chickies zorgen voor rel  (foto: DAG)

Compilatie van de foto's


Update:
Het filmpje is helaas offline, maar de betere foto's zijn hier te bewonderen: http://www.flickr.com/photos/7422037@N06/tags/kfcgirls/.

DSM schrapt 1000 banen, verwacht minder winst

Het chemieconcern DSM gaat bezuinigen om de economische malaise het hoofd te bieden. Daarbij verdwijnen onder meer duizend banen, ongeveer 5 procent van het totaal aantal DSM-werknemers. Voor de tweede keer dit jaar verlaagt het concern de winstverwachting voor 2008.

DSM verwacht met de banenreductie vanaf 2010 jaarlijks 100 miljoen euro te besparen. De reorganisatie kost DSM eenmalig 50 miljoen euro, waarvan 20 miljoen euro als bijzondere post in het vierde kwartaal in de boeken wordt meegenomen. "Het is duidelijk dat de hevige onrust die is begonnen in de financiële sector nu het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de bredere economie ernstig aantast", aldus DSM-topman Feike Sijbesma vandaag.

DSM heeft vooral last van een dalende vraag naar auto's, elektronica en een inzakkende bouwmarkt, waarvoor het concern hoogwaardige materialen levert. Inmiddels heeft DSM een aantal tijdelijke maatregelen genomen, waaronder de sluiting van fabrieken, vermindering van het aantal tijdelijke werknemers en uitstel van projecten.

Door de verslechterende marktomstandigheden tempert DSM de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat. Het bedrijf rekent nu op een resultaat voor bijzondere posten van ruim 900 miljoen euro, wat nog altijd een record is voor DSM. Nog geen twee maanden terug gaf DSM een prognose af van rond de 1 miljard euro. Eerder dit jaar verhoogde het Heerlense concern tot twee keer toe de winstverwachting.

Chemieconcern DSM schrapt duizend banen.  (foto: ANP)

Ajax wil Janko als opvolger Huntelaar

Na het vertrek van topscorer Klaas-Jan Huntelaar blijft Ajax op zoek naar een extra spits. De club heeft het oog ditmaal op de Oostenrijker Marc Janko laten vallen. De aanvaller komt momenteel uit voor Red Bull Salzburg, de club van oud-Ajax-trainer Co Adriaanse.

Na voornamelijk geruchten over namen als Ricky van Wolfswinkel (Vitesse), Marcus Berg (FC Groningen), Jack Tuyp (FC Volendam), Bojan Krkic (FC Barcelona) en Djiby Fall (Odense BK) wordt nu de naam van Marc Janko genoemd. Volgens de Oostenrijkse krant Salzburger Nachtrichten heeft Ajax al een bod van 10 miljoen uitgebracht op Janko. Volgens dezelfde krant zijn ook andere clubs geïnteresseerd in de aanvaller. Zo worden onder andere AS Roma, Tottenham Hotspur, Schalke 04 en Bayern München genoemd als mogelijke kandidaten.

De 25-jarige spits, die sinds 2005 uitkomt voor Salzburg is dit seizoen bijzonder goed op dreef in de Oostenrijkse competitie. Hij scoorde al 30 treffers in 20 wedstrijden. Volgens Adriaanse is het daarom ook niet aan de orde dat Janko de club zal verlaten. "Janko zal naar het buitenland gaan, maar dat is omdat wij op trainingskamp naar Spanje gaan. We gaan hem niet tussentijds verkopen, we willen kampioen worden."

Financieel tekort bij Roda JC

Roda JC kampt met een liquiditeitstekort van ruim drie miljoen euro. Het gat is grotendeels gedekt doordat één van de commissarissen een bedrag tussen de 2 en 2,5 miljoen euro heeft toegezegd, meldt de Limburger.

Hoewel Roda bijna jaarlijks kampt met een tekort, dat vervolgens door geldschieters wordt gedicht, is het bedrag ditmaal beduidend hoger dan normaal. Roda moet het namelijk vaak hebben van grote transfers, maar sinds het vertrek van Arouna Koné naar PSV in 2005 kreeg de club hier amper meer geld van binnen.

Daarbij moest dit seizoen het contract van trainer Raymond Atteveld nog eens afgekocht worden na zijn ontslag. Als laatste moest de komst van technisch directeur Martin van Geel worden gefinancierd.

Jack Black volop te horen in Brütal Legend-trailer

Tim Schafer, Jack Black en snoeiharde rockmuziek. Dat is zo'n beetje Brütal Legend in een dop. Als een roadie ga je op pad om een leger van rockers samen te stellen. Hierbij maak je gebruik van je V8, hakbijl en gitaar. De gamedesigner Tim Schafer en de acteur, muzikant, komiek en gamer Jack Black doen vermoeden dat er veel humor in het spel zal zitten. Onderstaande trailer bevestigt dit vermoeden.

Mocht de trailer het niet doen, dan kun je hier klikken of als je de trailer liever in pimping HD wilt zien kun je daar klikken.

Pearl Jams 'Ten' naar Rockband

Tijdens de Spike TV Video Game Awards 2008 is bekend gemaakt dat het klassieke album 'Ten' van Pearl Jam aankomende maart te spelen zal zijn op Rockband. Waarschijnlijk gaat het hier alleen om de gangbare nummers van de plaat; de kans is klein dat de bonus-tracks het spel gaan halen. Desalniettemin is het iets om naar uit te kijken. Met nummers als 'Black', 'Jeremy', 'Even Flow' en natuurlijk 'Alive' belooft dit een feestje te worden...


Stevie Wonder naar Dancing With the Stars

Je kunt zeggen van zanger Stevie Wonder wat je wilt, hij is wel dapper! Hij wil namelijk de eerste blinde deelnemer worden aan 'Dancing With the Stars', het internationaal succesvolle programma waar 'gewone' mensen mogen dansen met sterren in een Idolsachtige formule. De 58-jarige blinde soulster denkt dat hij gewoon net als ieder ander kan meedansen, ondanks zijn visuele handicap. Zo zegt Wonder tegen DJ Valentine van een radiostation in Los Angeles: "Het zou echt lachen zijn, het is echt niet onmogelijk hoor. Op dit moment is er echter nog niets concreet, het is maar een gedachte."

Toen de DJ een beetje ongelovig reageerde, zei Wonder: "Oh kom op joh, als ik 7 kinderen kan maken en grootbrengen, denk je dan niet dat ik ook een beetje kan dansen? Het lijkt me gewoon enorm grappig en het zou ook goed voor mijn lijn zijn. Zoals je ziet, mag er wel wat van die immense buik van mij af. Ik heb contact opgenomen met de organisatie. Normaal komen ze naar jou toe, maar ik denk dat de drempel om dat in mijn geval te doen te hoog is, ik ben bang dat ze bang zijn om me te beledigen maar dat is helemaal niet zo."

Wonder is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet blind geboren maar vlak na zijn geboorte blind geworden. De man heeft sowieso zintuiglijk niet een makkelijk leven gehad, want in de jaren zeventig raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk waardoor hij na hersenbeschadiging te hebben opgelopen ook nog zijn geur- en smaakzin verloor. Wonder boven wonder bleef zijn gehoor intact en kon hij wel muziek blijven maken. "Dat is mijn redding geweest, ik kan al niet meer zien, ruiken en proeven. Als ik ook nog eens niet had kunnen horen, dan was ik van een brug gesprongen. Tenminste als iemand me daar naartoe had willen begeleiden, want dat is dan ook weer de ellende." Aldus Wonder.


Stevie Wonder naar Dancing With the Stars  (foto: DAG)

Balkenende niet geliefd op Curaçao

Waarschijnlijk had premier Balkenende zijn bezoek aan Curaçao net iets anders voorgesteld. Toen hij arriveerde werd door demonstranten uitgejouwd. Nederland stelt zich te koloniaal op vinden de demonstranten.

Curaçao, Bonaire, Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten krijgen vanaf 2010 een nieuwe staatkundige band met Nederland. De staatsschuld van ruim 1,5 miljard euro wordt dan overgedragen aan Nederland. De tegenprestatie is echter dat Nederland meer te zeggen krijgt over het bestuur van de eilanden, de financiën en justitie. Veel bewoners van de eilanden voelen hier niets voor.

Met dank aan Caesu voor de submit

Thaise oppositieleider wordt premier

In Thailand heeft het parlement vandaag oppositieleider Abhisit Vejjajiva gekozen tot premier. Hij kreeg 235 stemmen, terwijl zijn rivaal, Pracha Promnok, oud-politiechef en bondgenoot van de afgezette premier Thaksin Shinawatra, 198 stemmen kreeg.

Met de stemming is een eind gemaakt aan de maandenlange protesten tegen de vorige regering. Tegenstanders van Thaksin bezetten uiteindelijk vorige maand de twee vliegvelden van Bangkok. De democraten hebben met het aantreden van de nieuwe premier hun zin gekregen.

Tijdens de stemming protesteerden enkele honderden aanhangers van Thakzin bij het parlementsgebouw. "Wij zullen dit niet accepteren. Hij (Abhisit) heeft de verkiezingen niet gewonnen", aldus aanvoerder Sukhum Wongprasit. "We zullen de poorten van het parlementsgebouw blokkeren, zodat ze niet naar buiten kunnen." De poorten werden van binnenuit afgesloten door de politie, zodat de woedende demonstranten het gebouw niet binnen konden stormen.

Na de verkiezing bedankte Abhisit de parlementsleden en het publiek, maar hij zei dat hij geen politieke uitspraken wil doen voor zijn benoeming officieel goedgekeurd is door koning Bhumibol Adulydej.  

Met dank aan M0DERATOR voor de vertaalde submit.

Nathan in de problemen in Uncharted 2 trailer

Met Uncharted: Drake's Fortune bracht Naughty Dog ons vorig jaar een sterk spel op de Playstation 3. Een opvolger kon dan ook niet lang op zich laten wachten en momenteel werkt het bedrijf aan Uncharted 2. Op de VGA 2008 zouden we de eerste beelden krijgen.

En die beelden hebben we nu in de vorm van een trailer. In dit deel gaat Nathan op zoek naar de verloren stad Shambala. Uiteraard gaat niet alles volgens plan en kunnen we opnieuw een avontuur verwachten. Voor de HD beelden klik je hier.

Hoe Soulja Boy te ownen

Misschien kennen jullie rapper Soulja Boy wel van zijn dansje. Hij publiceerde zijn nummer zelf op het internet en kreeg een platencontract aangeboden. Deze rapper had op het internet een filmpje gezet waarin hij Braid "reviewt." Soulja Boy noemde de game "stupid as hell". MTV-werknemer Stephen Totilo was het daar niet mee eens, en dit leidde tot Soulja Boy die de man uitdaagde voor een potje multiplayer gamen.

Er zou gestreden worden in Gears of War 2 en Halo 3. Maar Totilo was meer van de singleplayer (ondanks dat hij de MTV-blog genaamd Multiplayer runt) en dus vroeg hij advies aan Epic en Bungie om Soulja Boy te verslaan. Cliff Bezinsky reageerde voor Epic met goed advies:

• Use your smoke grenades to incapacitate him and then rush in with a chainsaw finish.
• The one two punch of melee plus shotgun is always a good thing.
• When in doubt, bring up “Braid” and how trippy it was. He’s likely to start spouting and become distracted.

Maar bij het advies van Bungiewordt het verhaal pas echt mooi:

In a one-on -one scenario with Soulja Boy, you’re dealing with a guy who barely pushes a 1.0 kp/d (kills per death) at level 14. Contrary to his self-professed cranking, Soulja Boy ain’t no Robocop.

His primary tools of destruction are melee and AR (like a lot of Halo 3 players). Most of his gameplay is going to center on getting close to you and thwacking you with a melee.

Douse his fire in water. Super soak dat oh! Play a ranged game. Learn where the scoped weapons are and find the right place to set up a perch. Remember to crouch-walk if you want to stay off of his radar. When possible, pair your Battle Rifle with a close-quarters weapon. Grenades don’t always have to be offensive, you can throw grenades in places you’ve been or places you don’t want him to get to. Soulja Boy is probably going to chase you a lot. You should go all Ice Tea on that azz.

Bungies statistieken laten zien dat de rapper helemaal niet zo'n grote gamer is als hij beweert, met een kill/death ratio van net iets minder dan één. Bungie is watching you! Het zal vast een epische strijd worden.


Soulja Boy speelt Braid

Man vermoord om grassproeien

De 66-jarige Australische opa Ken Proctor is doodgeslagen in zijn tuin, omdat hij zijn gazon stond te sproeien. De dader, zijn 37-jarige buurman Tod Munter, stormde plotseling scheldend de tuin van Proctor in, die op dat moment met de tuinslang zijn gazon van water voorzag.

Munter was van mening dat Proctor zijn gras niet mocht besproeien met water, vanwege de droogtemaatregelen. Deze maatregelen waren op dat moment echter niet van kracht, waarop het slachtoffer de slang op zijn buurman richtte. Deze ging helemaal door het lint en deelde enkele rake klappen uit aan Proctor. Hij kreeg hierdoor een hartaanval en overleed. De rechter zal zich over enkele maanden over de zaak buigen.

Neonazi steekt politiechef neer

In Duitsland is de politiechef van de Beierse stad Passau neergestoken door een neonazi. De politie is met man en macht op zoek naar de dader. De aanval op Alois Mannichl (52) vond plaats voor zijn woning in de naburige gemeente Fuerstenzell, aldus de politie.

Tijdens de aanval riep de kaalgeschoren dader extreemrechtse slogans als: "Groeten van het nationaal verzet, jij links varken. Je zal niet langer de graven van onze kameraden vertrappelen." Vermoedelijk stond een medeplichtige de man op te wachten in een auto. Het mes dat de neonazi gebruikte heeft het hart van de commissaris op twee centimeter na gemist. Na een spoedoperatie was de Mannichl niet langer in levensgevaar en was hij in staat om zelf een beschrijving van de dader te geven.

De politiechef had eerder dit jaar groen licht gegeven voor politieacties in het extreemrechtse milieu van Passau. Hij kreeg hierdoor veel kritiek vanuit de extreemrechtse wereld. Deze kritiek werd met name geuit op websites. De commissaris werd door de extreemrechtse partij NDP beschuldigd van het lastigvallen van partijleden tijdens een herdenking voor Duitse oorlogsslachtoffers. De politie van Passau greep in juli nog in op de begrafenis van een neonazi toen er een nazivlag over de kist werd gedrapeerd: nazisymbolen zijn namelijk verboden in Duitsland.

Twee kinderen omgekomen door brand

Een brand in een vrijstaande woning aan de Mouterij in Workum heeft gisteravond aan twee meisjes van 7 en 9 jaar het leven gekost. De andere leden van het gezin, de ouders en nog twee kinderen, wisten op tijd het huis te verlaten. Dat meldde de politie vandaag.

De brand brak rond 23.00 uur uit. Buurtbewoners probeerden de woning binnen te gaan om de meisjes te redden, maar dat was onmogelijk. Ook de brandweer kon het huis niet meteen in gaan, vanwege een gaslek in de woning.

Omdat het om een houten huis ging, duurde het uren voordat de brand geblust was en de lichamen konden worden geborgen. Om 4.00 uur was het vuur gedoofd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bush waarschuwt voor lange strijd in Afghanistan

De Amerikaanse president George Bush heeft vandaag in Afghanistan gewaarschuwd voor de "lange strijd" die het door oorlog verscheurde land nog wacht. "Ideologische krachtmetingen kosten tijd", aldus Bush tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Afghaanse ambtgenoot Hamid Karzai.

Bush bracht een verrassingsbezoek aan Afghanistan, waar Amerikaanse troepen actief zijn sinds 2001. Destijds werd het extreem islamitische Taliban-bewind omvergeworpen naar aanleiding van de terreuraanslagen van 11 september in de Verenigde Staten.

Bush wordt op 20 januari opgevolgd door de Democraat Barack Obama en dook dit weekeinde al op in Irak voor een afscheidsbezoek. Maandagmorgen vroeg landde Bush in het donker en met vrijwel alle lichten van het regeringsvliegtuig Air Force One gedoofd, op de luchtmachtbasis bij Kabul. Daar sprak hij Amerikaanse militairen toe.

Vervolgens vertrok hij voor een onderhoud met Karzai. Bush erkende dat er nog een moeilijke tijd aankomt voor de Afghaanse autoriteiten en voor de circa 70.000 militairen van de internationale troepenmacht in Afghanistan. Tegelijkertijd wees hij erop dat de omstandigheden in Afghanistan vandaag de dag een stuk beter zijn dan ze waren in 2001.

Dit jaar is het bloedigste tot nog toe voor de internationale troepenmacht. David McKiernan, de belangrijkste VS-commandant in Afghanistan, heeft gevraagd om 20.000 extra Amerikaanse militairen om het verzet te breken.

Bush verzekerde Karzai dat de Amerikanen hem blijven steunen in de strijd tegen de Taliban en andere extremistische verzetsgroepen.

Bush  (foto: ANP)

China en Taiwan herstellen verbindingen

China en Taiwan hebben met ingang van vandaag weer rechtstreekse verbindingen via de lucht, over het water en via de posterijen. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

De verhoudingen tussen China en Taiwan waren ruim een halve eeuw lang slecht. In 1949 vluchtte de aanhang van de nationalistische Kuomintang-partij naar Taiwan vanwege de verloren burgeroorlog tegen de communisten op het vasteland van China. Ze begonnen een eigen staat op het eiland. De afgelopen maanden verbeterden de relaties, vooral doordat een China-gezinde partij aan de macht kwam op Taiwan.

Eerder dit jaar was er al een rechtstreekse vlucht uitgevoerd tussen China en Taiwan. De afgelopen maanden waren er alleen directe vluchten in de weekeinden.

Sinds vandaaag kunnen Taiwanezen en Chinezen ook op doordeweekse dagen heen en weer vliegen. De animo onder het bedrijfsleven is enorm. Twaalf luchtvaartmaatschappijen willen in de eerste week 101 vluchten uitvoeren, tussen vier vliegvelden in Taiwan en twaalf in China.

Niet alleen de luchtverbindingen zijn maandag drastisch verbeterd. Scheepstransporten en de wederzijdse postverwerking werden eveneens hervat.

Burgers aan weerszijden van de Straat van Taiwan besparen naar schattingen van deskundigen tientallen miljoenen euro's dankzij de betere verbindingen tussen China en Taiwan. Voorheen moesten ze via een derde land op en neer pendelen en arriveerden vracht en post ook via een tussenstop op hun eindbestemming.

China en Taiwan herstellen verbindingen  (foto: ANP)

Zeker 55 doden door busongeval Egypte

Een ongeval met een bus in Egypte heeft gisteren aan zeker 55 mensen het leven gekost. Het was het ernstigste ongeval in het Egyptische wegverkeer sinds 1987.

De bus was met circa zeventig inzittenden onderweg van Caïro naar de stad Minya ten zuiden van de hoofdstad. Bij het dorp Bahrut, ongeveer 200 kilometer van Caïro, moest de chauffeur uitwijken voor een tegemoetkomende vrachtwagen. Het voertuig belandde in het Ibrahimiya-kanaal, een van de grootste irrigatiekanalen ter wereld. Vrijwel alle slachtoffers kwamen door verdrinking om het leven.

Beide bestuurders zijn aangehouden voor ondervraging. Door de slechte toestand van de wegen en chaotisch gedrag in het verkeer vallen er elk jaar in Egypte duizenden doden bij ongelukken.

Meer dan 14.000 kerstmannen breken record

Meer dan 14.000 mensen zijn gisteren in de Portugese stad Porto verkleed als kerstman de straat opgegaan. Ondanks het slechte weer was de opkomst hoog en werd het wereldrecord verbroken, maakte de organisatie bekend.

Alle deelnemers aan de recordpoging doneerden een euro. Met het geld worden kerstcadeaus gekocht voor arme kinderen in de stad.

Het oude record stond op 12.965 kerstmannen, gehaald in Noord-Ierland. Dat record was pas een jaar oud.

Meer dan 14.000 kerstmannen breken record  (foto: ANP)

Uitslagen Italië speelronde 16

Dit weekend werd in Italië de zestiende speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Juventus - AC Milan
Juventus wist in een hectische wedstrijd te winnen van concurrent AC Milan. De ploeg van Claudio Ranieri was met 4-2 te sterk voor de Rossoneri. De ploeg van Carlo Ancelotti had lang zicht op een punt, echter de rode kaart voor Zambrotta in de tweede helft bleek het breekpunt. Na zestien minuten spelen kwam Juve op een 1-0 voorsprong dankzij Alessandro del Piero, die een penalty benutte. Vijftien minuten later kwam AC Milan echter weer op gelijke hoogte, de jeugdige aanvaller Pato maakte 1-1.

Toch bleek Juventus steviger in de schoenen te staan. Nog voor de rust kwamen de Bianconeri op een 3-1 voorsprong. Giorgi Chiellini en Amauri wisten het doel van de thuisploeg succesvol te bestoken. In de tweede helft wist Massimo Ambrosini nog voor enige hoop aan Milanese zijde te zorgen. De middenvelder zette in de 56e minuut de 3-2 op het scorebord. Een kleine tien minuten later vervloog deze hoop, omdat verdediger Gianluca Zambrotta met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Kort daarna scoorde Amauri zijn tweede treffer van de wedstrijd en was de zege volledig voor Juventus.

Udinese - SS Lazio
Udinese, volgende week tegenstander van NEC Nijmegen in de UEFA Cup, trad aan tegen SS Lazio. Het duel eindigde in een spectaculair 3-3 gelijkspel. Thuisclub Udinese had na 55 minuten al een zeer riante voorsprong te pakken. Antonio di Natale maakte de 1- en de 3-0 en tussendoor mocht Fabio Quagliarella de tweede treffer aantekenen voor de Italiaanse revelatie van dit seizoen. Lazio knokte zich op wonderbaarlijke wijze terug van de achterstand en pakte door doelpunten van Mauro Zárate, Mobido Diakite en Cristian Ledesma nog een punt mee: 3-3.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Fiorentina Catania 2-0
Udinese Lazio Roma 3-3
AS Roma Cagliari 3-2
Genoa Atalanta Bergamo 1-1
Reggina Sampdoria 0-2
Palermo Siena 2-0
Internazionale Chievo 4-2
Juventus AC Milan 4-2
Napoli Lecce 3-0
Bologna Torino 5-2


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Internazionale 1612313929-10
2Juventus 1610333327-12
3Napoli 169343025-15
4AC Milan 169343023-17
5Fiorentina 169252924-14
6Genoa 167542623-17
7Atalanta Bergamo 167362420-16
8Lazio Roma 167362425-22
9AS Roma 157262319-20
10Palermo 167272321-20
11Udinese 166462224-21
12Catania 166462215-18
13Cagliari 166282018-20
14Sampdoria 155461915-17
15Siena 165471912-16
16Bologna 163581419-27
17Lecce 162771314-24
18Torino 1633101217-29
19Reggina 1633101214-32
20Chievo 16231199-26


Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Di Vaio Bologna 12
=Diego Milito Genoa 12
=Gilardino Fiorentina 12
4Amauri Juventus 10
=Ibrahimovic Internazionale 10
6Floccari Atalanta Bergamo 8
=Zarate Lazio Roma 8
8Corradi Reggina 7
=Denis Napoli 7
=Di Natale Udinese 7


Programma

DatumThuisUit
za 20/12 Siena Internazionale
za 20/12 Lazio Roma Palermo
zo 21/12 Cagliari Reggina
zo 21/12 Sampdoria Fiorentina
zo 21/12 AC Milan Udinese
zo 21/12 Chievo Genoa
zo 21/12 Catania AS Roma
zo 21/12 Atalanta Bergamo Juventus
zo 21/12 Lecce Bologna
zo 21/12 Torino Napoli

Uitslagen Spanje speelronde 15

In de vijftiende speelronde van de Spaanse Primera División waren alle ogen gericht op het treffen tussen FC Barcelona en Real Madrid. De Catalanen wonnen El Clásico met 2-0.

Valencia kreeg het moeizaam presterende Espanyol op bezoek in het Mestalla, en van harte ging het bij geen van de ploegen. Vooral in de eerste helft werden er slechts sporadisch goede kansen gecreëerd. Een goal viel er wel, aan de kant van de bezoekers. Román Martínez zette Espanyol op een voorsprong, maar zag even later dat het moeilijk zou worden deze te verdedigen toen Rufete zijn tweede geel kaart al kreeg. Na rust zorgden Los Che er voor dat de punten alsnog in Valencia zouden blijven. Raúl Albiol maakte gelijk, alvorens Vicente met een knappe goal voor de winst tekende.

Dat Villarreal in een slechte periode zit werd zondagavond nogmaals benadrukt toen El Submarino Amarilla op bezoek ging bij Sevilla. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán stonden de mannen van Manuel Pellegrini onder druk, en keken bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Renato was degene die Los Palanganas op voorsprong had gezet. Vlak na rust bemoeilijkte Joseba Llorente het nog voor de bezoekers, door zijn tweede gele kaart te pakken. Gescoord werd er niet meer in het verder troosteloze duel. Sevilla neemt de derde plaats over.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
13/12Valencia CFRCD Espanyol2-1
13/12FC BarcelonaReal Madrid CF2-0
14/12UD AlmeríaReal Racing Club1-1
14/12Athletic Club de BilbaoReal Sporting de Gijón3-0
14/12Getafe CFRCD Mallorca4-1
14/12Málaga CFCD Numancia2-0
14/12RC Recreativo de HuelvaCA Osasuna1-0
14/12Real Valladolid CFDeportivo de La Coruña3-0
14/12Sevilla FCVillarreal CF1-0
14/12Club Atlético de MadridReal Betis Balompié2-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona1512213846-9
2Valencia CF159333030-19
3Sevilla FC159333023-14
4Villarreal CF158522926-19
5Club Atlético de Madrid158342735-21
6Real Madrid CF158252633-26
7Deportivo de La Coruña157352416-17
8Real Valladolid CF157262322-20
9Getafe CF155642121-20
10Málaga CF156362123-25
11Real Betis Balompié155371821-21
12Real Sporting de Gijón156091823-35
13Real Racing Club de Santander154561717-21
14Athletic Club de Bilbao154471619-24
15UD Almería154471616-24
16CD Numancia154291417-30
17RCD Espanyol153481312-22
18RCD Mallorca153481317-29
19RC Recreativo de Huelva153481310-22

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona15
2David VillaValencia CF12
3Diego ForlánClub Atlético de Madrid10
=Gonzalo HiguaínReal Madrid CF10
=Lionel MessiFC Barcelona10
6Álvaro NegredoUD Almería8
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid8
8Mate BilićReal Sporting de Gijón7
=Thierry HenryFC Barcelona7

Programma:

DatumThuisUitTijd
20/12Real Madrid CFValencia CF20.00
20/12RCD EspanolClub Atlético de Madrid22.00
21/12RCD MallorcaSevilla FC17.00
21/12CA OsasunaGetafe CF17.00
21/12Deportivo de La CoruñaRC Recreativo de Huelva17.00
21/12CD NumanciaReal Valladolid CF17.00
21/12Real Racin ClubMálaga CF17.00
21/12Real Sporting de GijónUD Almería17.00
21/12Villarreal CFFC Barcelona19.00
21/12Real Betis BalompiéAthletic Club de Bilbao21.00

Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.