Brandweer redt kind uit badkamer

Zes brandweerlieden waren er vandaag voor nodig om de Alphense kleuter Milan uit zijn badkamer te bevrijden. Het jongetje wist het slot wel dicht te draaien, maar kreeg hem zelf niet meer open. Ook pogingen van moeder Simone om het slot open te krijgen hadden geen voeten in de aarde.

"De vorige bewoner heeft de deur zo vaak van buiten opengemaakt dat het plastic helemaal kapot is", verklaart moeder Simone. "Ik had gelijk in de gaten dat ik het zelf niet op kon lossen." Na het telefoontje van de moeder kwamen de brandweer en de politie aangesneld, maar wie beelden van een brandweerman met een bijl en stormram voor zich ziet komt er toch bedrogen uit. "De brandweer heeft het slot open geschroefd. Zo'n technicus ben ik niet", aldus Simone.

Martijn van Eijsden van de Alphense brandweer laat weten dat de melding van Simone nogal uitzonderlijk is. "Dit is de eerste keer in een jaar of twee dat ik dit meemaak." De brandweer rukt wel vaker uit voor mensen die zichzelf buiten hebben gesloten. "Als ze aan het koken zijn, bestaat het risico dat de vlam in de pan slaat en rukken wij uit", aldus de brandweerman.

Van Eijsden ziet ook genoeg reden om voor een opsluiting als die van Milan de brandweer te alarmeren. "Een kind kan zonder toezicht in een badkamer bijvoorbeeld medicijnen doorslikken. De brandweer is er dan om hulp te verlenen."

Met dank aan DJMO voor de submit.