De wedstrijddag van DerMeister

Niels (DerMeister)
FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user en tevens crewlid DerMeister het duel tussen Chelsea en West Ham United. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Zondag 14 december was het zover, Chelsea - West Ham United stond op het programma en ik zou erbij zijn! Het avontuur startte zaterdagnacht om twee uur al. Na wat drank te hebben genuttigd in Knokke en om vijf uur nog iemand te hebben opgehaald, vervolgden we onze weg in de richting van Brugge. Daar stonden een busje en zes mede-Chelseagangers te wachten op ons. De boot gepakt bij Calais en omstreeks een uur of één in de middag arriveerden we in Londen. We besloten een pub binnen te gaan, waar het al aardig blauw-wit gekleurd was. Nadat we nog de nodige 'gezonde' broodjes naar binnen hadden gewerkt, vervolgden we rond een uurtje of drie de weg richting Stamford Bridge. Sjaaltje gekocht, nog wat bier genuttigd en omstreeks vier uur konden we ons gaan zetten en genieten van de wedstrijd.


Van dat genieten is bar weinig gekomen, aangezien Chelsea vanaf het begin van de wedstrijd maar niet uit de verf kwam. Tot overmaat van ramp scoorde Bellamy, de enige fout die ex-PSV'er Alex maakte in de wedstrijd, na een groot half uur zelfs de 0-1 voor de bezoekers. Meteen daarna braken de eerste relletjes los in ons vak. Een paar 'supporters' van West Ham United hadden het slimme idee in hun hoofden gekregen om overduidelijk te gaan juichen, terwijl het vol zat met Chelsea-supporters. Na een paar rake klappen over en weer, werden de West Ham-fanaten het vak uitgestuurd door de aanwezige politie en keerde de rust weer terug in het vak. Chelsea had de eerste helft een duidelijk overwicht, maar kon deze niet in doelpunten uitdrukken. West Ham daarentegen bleef vanachter solide spelen en raakte geen moment van de eerste helft in gevaar.


Na rust, Drogba als extra spits gebracht, was het na een minuutje of tien direct raak. Anelka werd door het centrum bediend en liet dit buitenkansje niet onbenut, 1-1. Chelsea drong vervolgens wel aan, bracht Kalou en Belletti nog in het veld, maar kon niet meer scoren. In de blessuretijd was West Ham zelfs nog het dichtst bij een doelpunt, maar Cech wist met een sublieme redding de bezoekers van score te houden. Eindstand 1-1, iets waar de Chelsea-supporters duidelijk niet op zaten te wachten. Zo werd Deco bijvoorbeeld uitgemaakt voor scumbag en heerste er een luid boe-geroep na het laatste fluitsignaal. Dit werd nog eens extra bekrachtigd door de West Ham-supporters die maar niet konden ophouden met juichen en zingen.

Na de wedstrijd zorgden we er maar voor dat we snel van het stadion weg waren, want als ik de verhalen moet horen van de mede-reizigers die al vaker bij Chelsea waren geweest, kon het wel eens ongezellig worden voor Stamford Bridge. Na een terugrit van ongeveer zeven uur, kon ik me rond een uurtje of drie eindelijk neerleggen op mijn bed, iets waar ik onderhand wel aan toe was. Waarschijnlijk is er in februari weer een trip naar Chelsea en deze zal ik zeker te weten niet aan mij voorbij laten gaan!