Ajax wil Janko als opvolger Huntelaar

Na het vertrek van topscorer Klaas-Jan Huntelaar blijft Ajax op zoek naar een extra spits. De club heeft het oog ditmaal op de Oostenrijker Marc Janko laten vallen. De aanvaller komt momenteel uit voor Red Bull Salzburg, de club van oud-Ajax-trainer Co Adriaanse.

Na voornamelijk geruchten over namen als Ricky van Wolfswinkel (Vitesse), Marcus Berg (FC Groningen), Jack Tuyp (FC Volendam), Bojan Krkic (FC Barcelona) en Djiby Fall (Odense BK) wordt nu de naam van Marc Janko genoemd. Volgens de Oostenrijkse krant Salzburger Nachtrichten heeft Ajax al een bod van 10 miljoen uitgebracht op Janko. Volgens dezelfde krant zijn ook andere clubs geïnteresseerd in de aanvaller. Zo worden onder andere AS Roma, Tottenham Hotspur, Schalke 04 en Bayern München genoemd als mogelijke kandidaten.

De 25-jarige spits, die sinds 2005 uitkomt voor Salzburg is dit seizoen bijzonder goed op dreef in de Oostenrijkse competitie. Hij scoorde al 30 treffers in 20 wedstrijden. Volgens Adriaanse is het daarom ook niet aan de orde dat Janko de club zal verlaten. "Janko zal naar het buitenland gaan, maar dat is omdat wij op trainingskamp naar Spanje gaan. We gaan hem niet tussentijds verkopen, we willen kampioen worden."