Bijna 200 miljoen omzet op Miljonair Fair

Redactie
Organisator van de Miljonair Fair Yves Gijrath vindt het zelf bijna ongeloofwaardig, maar de beurs voor rijken heeft afgelopen dagen een omzet van bijna 200 miljoen euro gedraaid. Het bezoekersaantal was hoger dan vorig jaar: ruim 49.000 tegen 47.000.

"Ik kan er ook niets aan doen, maar ondanks de kredietcrisis is de beurs zeer goed verlopen. De standhouders zijn overwegend positief", aldus Gijrath. Zo zijn er onder meer twee Riva-boten verkocht van 1,9 miljoen euro per stuk. Op de openingsavond werd in 20 minuten het inmiddels beroemde Grönefeldhorloge, van de gebroeders Bart en Tim Grönefeld uit Oldenzaal, voor 325.000 euro van de hand gedaan.

Ook Gassan Diamonds deed goede zaken met de verkoop van horloges en juwelen, weet Gijrath. Mini verkocht een limited edition, een matzwarte wagen. Verder ging er een modulair zwembadsysteem over de toonbank van ruim 1 miljoen euro.

Gijrath zegt niet te willen meedoen aan het negativisme rondom de financiële crisis: "Dat werkt averechts. De media zijn veel te negatief. Het is goed dat er zaken worden belicht die niet goed gaan, maar hier hebben de mensen allemaal een houding van: 't zal allemaal wel. Het leven gaat door'."