Druk wintersportweekend voor de deur

Komend weekend staan er door heel Europa vermoedelijk flinke files. Bijna een half miljoen Nederlanders gaan dan voor de kerstvakantie naar het buitenland. De ANWB waarschuwt voor de extra drukte. In Nederland zal de drukte komend weekend vermoedelijk meevallen, vrijdagmiddag staat er volgens de toeristenbond maximaal honderd kilometer file in ons land.

Op de belangrijkste wegen naar de wintersportgebieden moeten mensen echter rekening houden met grote drukte. Oostenrijk is volgens de ANWB de favoriete plaats voor wintersporters, ongeveer de helft van de Nederlanders kiest voor een verblijf in dat land. Tirol is het populairste skigebied. Frankrijk staat op de tweede plaats, gevolgd door Duitsland en Zwitserland. Driekwart van alle wintersporters kiest voor de auto om op pad te gaan.

In Oostenrijk is vanwege de uittocht vooral drukte te verwachten op de A10 Salzburg - Villach, voor de Tauerntunnel en op de toegangswegen naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. In Duitsland zal het vooral op de A3/A9 (Frankfurt - Neurenberg - München), de A8 (München - Salzburg) en de A99 rond München druk zijn. In Frankrijk moeten wintersporters rekening houden met drukte op de A41 (Genève - Chambéry - Grenoble) en de wegen A43 en N90 rond Albertville. Op 2, 3 en 6 januari verwacht de ANWB extra drukte door de terugkerende vakantiegangers. Ook op 9 en 10 januari kan het dan nog druk zijn.


Druk wintersportweekend voor de deur  (foto: DAG)