[NHL] Canucks verslaan Panthers

Denny (nyny83)
De Vancouver Canucks hebben hun thuiswedstrijd tegen de Florida Panthers na een 2-0 achterstand in de eerste periode uiteindelijk toch weten te winnen met 5-3. Een sterke tweede periode, waarin de Canucks 18 keer op doel schoten en vier keer wisten te scoren, was voldoende om de wedstrijd te kantelen.

Pavel Demitra scoorde tweemaal voor de Canucks. Ryan Kesler voegde daar een goal en een assist aan toe. Verder scoorden Kyle Wellwood en Darcy Hordichuk. Pavel Demitra werd dit seizoen als free agent toegevoegd aan de selectie van Vancouver, en scoorde tot nu toe tien keer in 21 wedstrijden.

De Panthers, die vijf uitwedstrijden op rij wonnen voordat ze naar Vancouver kwamen, scoorden twee keer in de eerste periode en sloten deze af met een 2-1 voorsprong. Vancouver scoorde echter vier keer in de tweede periode, waarvan twee tijdens de power play en één in een man-minder-situatie.

"Het was gewoon één van die avonden. We verloren onze flow in de tweede periode en zij kregen een aantal goede kansen en gelukkige goals. Het was een periode waarin niets goed ging voor ons", liet Panthers-goalie Craig Anderson weten. "Het was een sneeuwbal-effect. We hadden een moment nodig om de flow weer terug te krijgen, zoals een goede redding van mijzelf, maar dat moment kwam helaas niet."

Volgens Demitra was de goal van Hordichuk de ommekeer. "Dat was een gigantische ommekeer in de wedstrijd, vanaf dat moment ging alles goed bij ons. Het was ook de mooiste goal die we scoorden vanavond." Florida-verdediger Bryan McCabe weigerde om de lange reeks uitwedstrijden als een excuus te gebruiken: "Vermoeidheid was vandaag niet het probleem. We waren gewoon niet scherp vanavond en gaven de puck te gemakkelijk weg."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Vancouver CanucksFlorida Panthers3-1
Chicago BlackhawksColumbus Blue Jackets3-1
Anaheim DucksMinnesota Wild4-2