Wildcard voor Haase in Rotterdam

Richard Krajicek, toernooidirecteur van het ABN Amro World Tennis Tournament, heeft de hand weten te legeen op drie deelnemers voor dit evenement. Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils en Robin Haase zullen allen in Rotterdam aanwezig zijn, dat van 9 tot en met 15 februari wordt gehouden.

Tsonga slaagde er dit jaar in om de top tien van de wereldranglijst binnen te dringen, mede door zijn goede optreden op de Australian Open. De Fransman wist daar namelijk de finale te bereiken. Monfils is momenteel veertiende van de wereld en Haase ontving een wildcard.

"Het is bekend dat Haase op dit moment hard aan zijn herstel werkt om binnenkort zijn rentree te maken op de ATP Tour. Een fitte Haase mag wat mij betreft niet ontbreken in Rotterdam, zeker omdat hij afgelopen jaar heeft laten zien een meerwaarde voor ons toernooi te zijn", motiveerde Krajicek zijn keuze voor Haase.

Krajicek kreeg overigens ook nog een afmelding. Novak Djokovic laat het ABN Amro World Tennis Tournament aan zich voorbij gaan. Eerder werd al bekend gemaakt dat Rafael Nadal en Andy Murray wel van de partij zullen zijn.