Uitslagen Italië speelronde 16

Dit weekend werd in Italië de zestiende speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Juventus - AC Milan
Juventus wist in een hectische wedstrijd te winnen van concurrent AC Milan. De ploeg van Claudio Ranieri was met 4-2 te sterk voor de Rossoneri. De ploeg van Carlo Ancelotti had lang zicht op een punt, echter de rode kaart voor Zambrotta in de tweede helft bleek het breekpunt. Na zestien minuten spelen kwam Juve op een 1-0 voorsprong dankzij Alessandro del Piero, die een penalty benutte. Vijftien minuten later kwam AC Milan echter weer op gelijke hoogte, de jeugdige aanvaller Pato maakte 1-1.

Toch bleek Juventus steviger in de schoenen te staan. Nog voor de rust kwamen de Bianconeri op een 3-1 voorsprong. Giorgi Chiellini en Amauri wisten het doel van de thuisploeg succesvol te bestoken. In de tweede helft wist Massimo Ambrosini nog voor enige hoop aan Milanese zijde te zorgen. De middenvelder zette in de 56e minuut de 3-2 op het scorebord. Een kleine tien minuten later vervloog deze hoop, omdat verdediger Gianluca Zambrotta met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Kort daarna scoorde Amauri zijn tweede treffer van de wedstrijd en was de zege volledig voor Juventus.

Udinese - SS Lazio
Udinese, volgende week tegenstander van NEC Nijmegen in de UEFA Cup, trad aan tegen SS Lazio. Het duel eindigde in een spectaculair 3-3 gelijkspel. Thuisclub Udinese had na 55 minuten al een zeer riante voorsprong te pakken. Antonio di Natale maakte de 1- en de 3-0 en tussendoor mocht Fabio Quagliarella de tweede treffer aantekenen voor de Italiaanse revelatie van dit seizoen. Lazio knokte zich op wonderbaarlijke wijze terug van de achterstand en pakte door doelpunten van Mauro Zárate, Mobido Diakite en Cristian Ledesma nog een punt mee: 3-3.