Stevie Wonder naar Dancing With the Stars

Je kunt zeggen van zanger Stevie Wonder wat je wilt, hij is wel dapper! Hij wil namelijk de eerste blinde deelnemer worden aan 'Dancing With the Stars', het internationaal succesvolle programma waar 'gewone' mensen mogen dansen met sterren in een Idolsachtige formule. De 58-jarige blinde soulster denkt dat hij gewoon net als ieder ander kan meedansen, ondanks zijn visuele handicap. Zo zegt Wonder tegen DJ Valentine van een radiostation in Los Angeles: "Het zou echt lachen zijn, het is echt niet onmogelijk hoor. Op dit moment is er echter nog niets concreet, het is maar een gedachte."

Toen de DJ een beetje ongelovig reageerde, zei Wonder: "Oh kom op joh, als ik 7 kinderen kan maken en grootbrengen, denk je dan niet dat ik ook een beetje kan dansen? Het lijkt me gewoon enorm grappig en het zou ook goed voor mijn lijn zijn. Zoals je ziet, mag er wel wat van die immense buik van mij af. Ik heb contact opgenomen met de organisatie. Normaal komen ze naar jou toe, maar ik denk dat de drempel om dat in mijn geval te doen te hoog is, ik ben bang dat ze bang zijn om me te beledigen maar dat is helemaal niet zo."

Wonder is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet blind geboren maar vlak na zijn geboorte blind geworden. De man heeft sowieso zintuiglijk niet een makkelijk leven gehad, want in de jaren zeventig raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk waardoor hij na hersenbeschadiging te hebben opgelopen ook nog zijn geur- en smaakzin verloor. Wonder boven wonder bleef zijn gehoor intact en kon hij wel muziek blijven maken. "Dat is mijn redding geweest, ik kan al niet meer zien, ruiken en proeven. Als ik ook nog eens niet had kunnen horen, dan was ik van een brug gesprongen. Tenminste als iemand me daar naartoe had willen begeleiden, want dat is dan ook weer de ellende." Aldus Wonder.


Stevie Wonder naar Dancing With the Stars  (foto: DAG)