Fans mogen stemmen voor medaillevoorstel

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil nog steeds zijn medaillevoorstel invoeren. De Brit wil dat de coureur die de meeste gouden medailles wint de titel pakt. De fans hebben hierover echter het laatste woord.

Het voorstel van Ecclestone zal het volgende inhouden. "Mijn idee is om geen punten toe te kennen, maar medailles uit te reiken aan de coureurs die op het podium eindigen. Goud voor de winnaar, zilver voor de nummer twee en brons voor de coureur die als derde finisht," aldus de Formule 1-baas. "De coureur die de meeste races wint en dus de meeste gouden medailles verzamelt, wordt dan kampioen. Bij gelijke stand tellen de zilveren en bronzen plakken ook mee."

De afgelopen jaren werd het kampioenschap telkens in de laatste race van het seizoen beslist, maar Ecclestone wil nog meer spanning gedurende het seizoen. "Het medaillesysteem zal voor veel meer spektakel in de Formule 1 zorgen", aldus Ecclestone op Formula1.com.

"Het zal de coureurs meer aansporen om voor de overwinning te rijden. We zullen veel meer inhaalacties gaan zien en we zullen vaker gevechten tot aan de vlag zien. Momenteel nemen coureurs vaak genoegen met een tweede, derde of vierde plaats, waardoor de race na de laatste serie pitstops vaak een beetje saai wordt. Het huidige puntensysteem dwingt de coureurs namelijk om conservatief te rijden. Als je voor de titel gaat, is het nu vaak beter om genoegen te nemen met een paar punten dan voor de zege te gaan en het risico te lopen dat je zonder punten naar huis gaat."

"Als je wereldkampioen wilt worden, gaat het er niet alleen om dat je consistent en betrouwbaar bent, maar ook dat je hard kan rijden, risico's durft te nemen en geen genoegen neemt met de tweede plek", aldus de Brit die actie op de baan wil zien. "Vorig jaar ging Lewis Hamilton op een bepaald moment aan de leiding in het kampioenschap, terwijl hij nog geen race had gewonnen. Dit jaar ging Robert Kubica even aan de leiding in het klassement, terwijl Hamilton, Massa en Räikkönen alledrie meer races hadden gewonnen dan hij. Lewis en Robert zijn beide zeer getalenteerde coureurs, maar ik vind eigelijk niet dat het puntensysteem dit toe had mogen laten. Het moet niet mogelijk zijn dat iemand wereldkampioen kan worden, zonder ook maar een race te hebben gewonnen. Daarom moet het systeem worden veranderd."

De mensen die hun mening willen geven kunnen dat hier doen: Link