FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 maart 2008

Brits leger geeft marteling Irakezen toe

Het Britse leger geeft toe negen Iraakse gevangenen te hebben gemarteld. Een van hen overleed in de cel. De staatssecretaris van de strijdkrachten, Bob Ainsworth, bood donderdag in een verklaring zijn excuses aan voor de wandaden.

De negen, die in 2003 bij de stad Basra werden opgepakt in de veronderstelling dat ze opstandelingen waren, moesten in ongemakkelijke houdingen zitten en werden twee dagen uit de slaap gehouden, terwijl het erg warm was. Een 26-jarige hotelreceptionist overleed door verstikking toen soldaten voorkwamen dat hij ontsnapte.

Een van de betrokken soldaten is wegens de mishandeling veroordeeld. Hij is de eerste Britse soldaat die schuld bekende aan een oorlogsmisdaad onder internationaal recht.

Het Britse ministerie van defensie zal nabestaanden van de dode Irakees en de acht andere Irakezen schadevergoedingen aanbieden. Ainsworth zei dat slechts een zeer klein deel van de Britse soldaten zich heeft misdragen.

'China laat diplomaat VS naar Tibet gaan'

China heeft een Amerikaanse diplomaat uitgenodigd om vrijdag en zaterdag onder begeleiding de Tibetaanse hoofdstad Lhasa te bezoeken. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken donderdag gezegd.

De uitnodiging is een stap in de goede richting, maar ontoereikend als surrogaat voor het toestaan van Amerikaanse diplomaten om vrijelijk door de Himalaya-regio te reizen, zei het ministerie. De Verenigde Staten hebben China al verscheidene malen verzocht Tibet, het toneel van rellen die op bloedige wijze door Chinese troepen zijn neergeslagen, open te stellen voor Amerikaanse waarnemers.

WADA stopt steun aan biologisch paspoort

Het antidopingagentschap WADA stopt met de steun aan het project van de internationale wielerunie UCI om een biologisch paspoort in te voeren. De organisatie is boos omdat de UCI een proces heeft aangespannen tegen voormalig WADA-voorzitter Dick Pound en weigert daarom nog langer geld en mankracht te investeren in het project, dat het eenvoudiger moet maken om te controleren of een renner verboden middelen heeft gebruikt.

Het WADA vindt het onder de huidige omstandigheden niet gepast om de UCI nog langer te steunen. "We zijn in oktober vorig jaar akkoord gegaan om het wielrennen aan een schoner imago te helpen", zegt de nieuwe WADA-voorman John Fahey. "Maar door de huidige aanval van de UCI werken we niet langer samen en gaan we kijken of we andere sporten kunnen helpen met de invoering van een biologisch paspoort."

De UCI maakte vorige week bekend Pound voor de rechter te slepen omdat hij met negatieve uitlatingen schade zou hebben toegebracht aan de internationale wielerunie. Het WADA reageerde daarop met de mededelingen de voormalig voorzitter juridische steun te verlenen.

Bayern-fans boos op Klinsmann

JŁrgen Klinsmann wordt pas volgend jaar trainer van Bayern MŁnchen, maar toch heeft hij nu al de woede van de Bayern-fans op de hals gehaald. Hij wil namelijk een aantal wijzigingen doorvoeren.

De oud-bondscoach wil namelijk achter gesloten deuren trainen. Dat valt niet goed bij de supporters die al jaren de Beierse club steunen. Karl-Heinz Rummenigge steunt echter de plannen van Klinsi. De voorzitter vindt dat zo beter een topformatie gesmeed kan worden.

Schuster blijft bij Real Madrid

Bernd Schuster, trainer van Real Madrid, heeft verklaard volgend jaar ook nog coach te zijn van de club, ook als ze de landstitel niet binnenhalen. Dit zou Real-voorzitter Ramon Calderon aan Schuster gezegd hebben.

"Calderon heeft me onlangs verteld dat ik sowieso bij Real mag blijven. We zijn namelijk bezig met een project om het team verder op te bouwen", verklaarde Schuster. "De tweede fase van deze opbouw moet plaatsvinden na de zomer en ik ben ervan overtuigd dat we dat gaan doen met de landstitel in onze zak."

In de huidige competitie gaat Real Madrid aan de leiding. 'De Koninklijke' heeft vier punten voorsprong op FC Barcelona en zes op Villareal. De overige Spaanse clubs lijken te zijn uitgeschakeld voor de titel.

GroenLinks: film Wilders mislukt

De film Fitna van PVV-leider Geert Wilders voegt volgens fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks "niets toe aan wat de afgelopen jaren is bekendgemaakt over gewelddadig extremisme".

"Terwijl Wilders al maanden aankondigt het bewijs te gaan leveren dat de islam fascistisch is, is hij met Fitna mislukt", aldus Halsema donderdag.

Weliswaar laat Wilders zien dat gewelddadig islamisme een bedreiging vormt voor de democratische rechtsstaat, maar dat is in tal van journalistieke reportages even overtuigend gedaan, zo niet beter, vindt Halsema. "Dat terroristen zich beroepen op de Koran levert geen bewijs voor Wilders' stelling dat de gehele islam een gewelddadige ideologie is die streeft naar de wereldheerschappij."

Aangifte tegen Wilders om film

Advocate Els Lucas uit Lelystad heeft vanavond aangifte gedaan tegen Geert Wilders om diens film Fitna. Ze vindt dat de PVV-politicus over de schreef gaat door in zijn film een relatie te leggen tussen het aantal moslims en een toename van geweld - "bloederigheid" - in de samenleving.

Lucas, die in augustus ook aangifte deed wegens uitspraken van Wilders over het verbieden van de Koran, vindt dat de politicus met Fitna aanzet tot discriminatie en geweld. "Ik heb aangifte gedaan omdat ik vind dat dit niet bijdraagt aan een vreedzame samenleving", aldus de advocate.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niet bekendgemaakt of het naar aanleiding van de aangiften van Lucas en tientallen anderen, die sinds augustus zijn binnengekomen, overgaat tot vervolging van Wilders.

[WK baan] Britten winnen ploegenachtervolging

Groot-BrittaniŽ heeft op het WK de ploegenachtergevolging gewonnen. Onder leiding van Bradley Wiggins, die ook al de individuele achtervolging won, wonnen de Britten in een wereldrecord.

De Britten wonnen met drie seconden verschil van de Denen in de finale. In de strijd om de bronzen plak waren de oude wereldrecordhouders, AustraliŽ, iets te sterk voor Nieuw-Zeeland. De Nederlandse ploeg stelde teleur. Levi Heimans, Jens Mouris, Jenning Huizenga en Peter Schep stelden met een achtste plaats teleur. Die achtste plaats leverden de mannen echter wel een ticket voor de Olympische Spelen op.

'Geen grote onrust onder Nederlandse moslims'

Massapsycholoog Erwin Seydel verwacht in Nederland geen grote onrust onder de moslims naar aanleiding van de film Fitna van Geert Wilders. Hij denkt dat de meeste moslims niet geschokt zijn door de beelden en dat ze de film zullen beschouwen als een karikatuur.

Seydel reageerde vanavond nadat hij de film had gezien.

Seydel denkt wel dat er heftige reacties komen uit de Arabische wereld. "Daar is al lang veel oproer over de film. Het gaat nu niet meer over de inhoud van de film. Er is sprake van een Pavlov-reactie." Verder denkt de massapsycholoog dat Nederland op economisch gebied geboycot gaat worden en dat grote moslimsorganisaties zullen oproepen tot kalmte.

[WK baan] Bos achtste op sprint

Theo Bos heeft zijn titel op de sprint niet kunnen prolongeren. Hij verloor in de kwartfinale van Chris Hoy. Hoy versloeg eerder al een andere Nederlander, namelijk Teun Mulder.

In een best-of-three was Bos, die in 2004, 2006 en 2007, in de eerste run nog de sterkste. De volgende twee runs werd hij verslagen door een sterkere Hoy. In de strijd om de plaatsen tussen vijf en acht had Bos weinig trek. Hij verloor zijn beide races en eindigde zodoende op een achtste plaats.

"Ik ben serieus geklopt, Hoy was vandaag gewoon de sterkste," gaf Bos eerlijk toe. "Het kan altijd een keer gebeuren. Ik had er echter geen rekening mee gehouden dat ik hier niet bij de laatste vier zou komen. Ik had verwacht dat ik zou groeien in het toernooi. Dat is niet gebeurd.

Naast Hoy staan verder Roberto Chiappa, Mickael Bourgain en Kevin Sireau.

Pothuizen verlengt bij NEC

Patrick Pothuizen heeft nog met ťťn jaar bijgetekend bij NEC. De 35-jarige verdediger, die ook vaker als pinchitter wordt gebruikt, is nu bezig aan zijn vierde seizoen.

Pothuizen vertoeft voornamelijk op de bank bij NEC, maar desondanks tekende hij nog voor een jaar bij. Een andere verdediger, Muslu Nalbantoglu, tekende niet bij. Dat betekent dat hij transfervrij weg mag. Hij heeft ook al een club gevonden. Volgend jaar speelt hij in de Turkse competitie voor Kayserispor, de huidige nummer vijf op de ranglijst.

Balkenende betreurt uitkomen Fitna

In een persconferentie heeft premier Jan-Peter Balkenende namens de regering betreurd dat de film Fitna uitgekomen is. Hij stelt dat moslims, christenen en andere mensen goed met elkaar kunnen leven. Niet godsdienst zou het probleem zijn, maar de extremisten die godsdienst misbruiken voor andere doeleinden. Hij laat het Openbaar Ministerie onderzoeken of er in Fitna strafbare feiten te vinden zijn.

Balkenende stelt dat Wilders vooroordelen verspreidt, terwijl Balkenende juist wil dat vooroordelen bestreden worden. Wilders laat niet de meerdere gezichten van de islam zien. De regering staat een samenleving voor waarin vrijheid en respect voor godsdiensten hand-in-hand gaan. Verder stelt hij wel dat de regering extremisme zal bestrijden en dat mensen die de wet breken veroordeeld zullen worden.

Daarna werd deze persconferentie nogmaals in het Engels voorgedragen. Hiermee wil de regering aangeven dat het niet achter het standpunt van Wilders staat. De regering wil zo voorkomen dat er rellen uitbreken zoals bij de cartoonrellen in 2005.

Contador wint, Dekker derde

Astana-renner Alberto Contador heeft de koninginnerit in de rittenkoers van CastiliŽ en Leůn gewonnen. Hij bleef onder andere Thomas Dekker voor, die derde werd.

Een viertal vroege vluchters werden op de slotklim van de 160,8 kilometer lange rit bijgehaald door een groepje met onder andere Contador, Soler, Mollema, Dekker en Mentsjov.

Even later ging Mauricio Soler, die vorig jaar de bolletjestrui in de Tour de France won, in de aanval. Alleen Alberto Contador, winnaar van de Tour de France, had een antwoord klaar. De overigen in de groep moesten het antwoord schuldig blijven. Contador reed in de slotkilometers weg van Soler, die uiteindelijk als tweede binnenkwam. Op 33 seconden kwamen Dennis Mentsjov, Thomas Dekker en Sergio Partilla binnen.

In het klassement blijft Contador leider. Op 39 seconden volgt Soler op een tweede plaats. Dekker moet genoegen nemen met een derde plaats met 46 tellen achterstand. Menchov, Leipheimer en Mollema maken de top zes compleet.

FOK! opent integratie-themaforum!

Het FOK!forum heeft vandaag een nieuw themaforum geopend, namelijk het integratie forum. Dit is een forum waar moslims en niet-moslims samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat staat er écht in de koran, hoe denken moslims over Hollanders en andersom, wat klopt er wel of niet van de vooroordelen over en weer.

De laatste tijd is er ontzettend veel media aandacht voor de integratieproblemen. Met de opening van dit nieuwe forum pogen wij de kloof tussen moslims en niet-moslims te overbruggen. Wij willen iedereen een plek bieden om op respectvolle wijze met elkaar in discussie te gaan. Hier kunnen we leren om door de vooroordelen en generalisaties heen kunnen kijken. En leren we elkaar ook begrijpen. Het is niet zomaar moslims VS niet-moslims.

Heb je een hekel aan moslims, of juist aan niet-moslims, en kun je je niet fatsoenlijk gedragen, dan zul je merken dat we hier vrij strak op modereren en bans eenvoudig gezet zijn. Ga gerust in discussie, maar vermijd persoonlijke aanvallen en grove beledigingen. Praten over de gebruiken en tradities van Nederland en van de Islam. Zijn moslims nou écht tegen terrorisme? Zijn alle Nederlandse vrouwen hoeren? Moeten homo's dood? Wat hebben Hollanders tegen boerka's?

Lees, vraag en deel je ideeën in het nieuwe integratie-forum!

Laatste dagen Saddam Hussein onthuld

Bewakers van de geëxecuteerde ex-dictator Saddam Hoessein noemden hun gevangene Vic, naar Very Important Criminal (Zeer Belangrijke Crimineel). Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN donderdag.

Verslaggevers bezochten Saddams oude cel in Bagdad om te achterhalen hoe hij zijn laatste dagen doorbracht.

Voor het eerst zijn videobeelden naar buiten gekomen van de kleine ruimte zonder raam. Saddam mocht van zijn bewakers een tuintje houden, waar hij sigaren rookte en in zijn dagboek schreef.

Op de dag van de executie - 30 december 2006 - waste Saddam zich kort bij de wastafel. "Het was winter en erg koud'', aldus een van de bewakers. Saddam vroeg de bewakers tegen zijn dochter te zeggen dat hij God ging ontmoeten met een schoon geweten, als een militair die zichzelf opoffert voor Irak en zijn mensen.

Nederlandse militairen lichtgewond door bermbom

Drie Nederlandse militairen zijn vandaag lichtgewond geraakt toen hun voertuig nabij Chora in de Afghaanse provincie Uruzgan op een geïmproviseerd explosief reed. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

De gewonde militairen zijn afgevoerd naar de zogenoemde Role 2, het militaire hospitaal op Kamp Holland in Tarin Kowt. Allen maken het naar omstandigheden goed. Ze hebben zelf hun families geïnformeerd.

Punten ronde 15

Door omstandigheden was het niet mogelijk om de punten eerder bekend te maken, maar het is ons toch gelukt om deze voor aanvang van een nieuwe ronde in de Voetbalmanager bekend te maken.

Daemician is met 123 punten rondewinnaar. Fulcrum_X eindigt deze ronde met 122 punten als tweede. Bassmeister_H eindigt deze week als derde en heeft 121 punten. De vierde plaats is deze keer voor VerrekteZakHooi met 119 punten. Ferry3 en WeebI zijn vijfde geworden en kunnen 118 punten bijschrijven.

Bij de subleagues won Twijzel Boppe!!! met 114 punten. Tweede deze ronde is FM Productions. Zij hebben 112 punten behaald. Op die enkels! en Hengelo League eisten met 105 punten de derde plaats voor zich op. GK vs. BW completeerde de top vijf met 99 punten.

De algemene stand bij de users en de subleagues is even weggelaten, omdat er nog een aantal punten zijn die moeten worden bijgewerkt. Op die manier zou er ook een foutief klassement worden weergegeven. Dat is uiteraard niet de bedoeling, dus we hopen op begrip van jullie. Wij zorgen ervoor dat alle punten zo snel mogelijk kloppend zijn.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot 28 maart 19:00 uur.

Ijskoud moordmysterie in hotel vindt uitgever

De Nederlands/Canadese uitgever Lighthouse Interactive heeft de rechten verkregen om in Noord-Amerika, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, ScandinaviŽ en de BeNeLux de adventure game Dead Mountaineer’s Hotel uit te geven. Het spel wordt ontwikkeld door Electronic Paradise en is gebaseerd op de in Rusland wereldberoemde boeken van de gebroeders Strugatsky. Lighthouse heeft de rechten verkregen in overleg met de Russische uitgever Akella.

In het spel ben je een politie-agent op vakantie in een bergrijk gebied. Je zoekt onderdak in een leuk hotel, met de ietwat vreemde naam Dead Mountaineer's Hotel. Al snel beland je middenin een moordonderzoek en is iedere hotelgast en -medewerker een mogelijke verdachte. In het hotel wonen en werken vijftien mensen, met verschillende persoonlijkheden, verhalen en motieven.

"Players are in for a real treat! Dead Mountaineer’s Hotel is a great addition to our first-rate Adventure game catalog. The game looks incredible. There is such close attention to detail that you feel completely immersed in the game world. We are looking forward to bringing the game to English speaking Adventure communities across North America and Europe," aldus Erik Schreuder, CEO van Lighthouse Interactive.

Het spel zal vijf verschillende eindes kennen die afhangen van jouw acties en beslissingen. Door een 3D real-time engine is het spel echt non-lineair. Dead Mountaineer's Hotel belooft ook grafisch het adventure genre naar een hoger plan te tillen door bijzonder gedetailleerde omgevingen, dynamische licht/schaduw-effecten en subtiele veranderingen die afhangen van het weer en het dagdeel.

Het spel heeft een voorlopige release datum van 'derde kwartaal 2008' meegekregen. De officiŽle website vind je **hier**

Bradley wil weg uit Eredivisie

Michael Bradley, de middenvelder van SC Heerenveen, is bezig met een topseizoen bij de Friese club. De Amerikaanse middenvelder scoorde al vijftien keer in 29 competitieduels in dienst van Heerenveen. De jonge speler heeft zich hiermee in de kijker gespeeld bij meerdere Europese clubs, zoals het Engelse Everton.

De 20-jarige Bradley ziet hierdoor een vertrek naar een andere Nederlandse club niet zitten."De Nederlandse manier van spelen past niet bij me, denk ik. Ik vind mezelf een 'two-way-midfielder'. Ik val aan en maak doelpunten, maar verdedig ook hard mee en verover veel ballen. In Nederland is het vaak het ťťn of het ander, " zegt de Amerikaan over zijn speelwijze.

Het huidige contract van de Amerikaans international loopt medio 2009 af. Het lijkt erop dat Bradley deze zomer gaat vertrekken. De Friese clubleiding heeft echter al laten weten dat dit alleen voor een goede transfersom zal gebeuren.

Colin verrast door contractverlenging

Jurgen Colin weet niet wat hij moet denken van zijn contractverlenging bij Ajax. Zijn contract werd deze week verlengd omdat Marco van Basten, de nieuwe trainer van de Amsterdammers, gecharmeerd is van de verdediger. Colin en zijn zaakwaarnemer twijfelen over de reden van de verlenging van het contract.

Colin liet in het gesprek met Het Parool weten dat hij een raar gevoel heeft bij de contractverlenging. "Het is mooi dat de club vertrouwen in me heeft", aldus de voormalig speler van PSV en NAC Breda. "Anderzijds wil ik ook spelen. Momenteel zit ik op de tribune. Dat is een situatie die niet gezond voor me is. Van alleen trainen word ik niet beter."

De zaakwaarnemer van Colin, Hakim Slimani, was nogal verrast. "Ik had verwacht dat Ajax niet verder wilde met Colin. Technisch directeur Martin van Geel noemde dat twee weken geleden een voorbarige conclusie. Na overleg met Marco van Basten besloot Ajax vorige week toch de optie in het contract te lichten," aldus de belangenbehartiger.

"Maar we zijn zeer tevreden met de contractverlenging, al blijft het opmerkelijk dat zoiets gebeurt met iemand die op de tribune zit," vindt Slimani. De zaakwaarnemer is ook op de hoogte van de geruchten dat Ajax op een transferbedrag aast. "Ik kan me niet voorstellen dat het Ajax daarom te doen is. Van Basten heeft vertrouwen in Colin, het gaat om voetbaltechnische redenen. Als in de voorbereiding op het nieuwe seizoen blijkt dat Colin weer buiten de selectie dreigt te vallen, is in de zomer altijd nog genoeg tijd om een nieuwe club te vinden. Met PSV, NAC, RC Genk, Norwich City en Ajax heeft Colin een goed CV opgebouwd," geeft de zaakwaarnemer aan.

'In de blote kont' leidt tot schorsing

Een verstandelijk gehandicapte medewerker van een kwekerij in het Groningse Sappemeer is door zijn werkgever geschorst. Frank, de geschorste medewerker, zingt namelijk telkens hard mee als het bekende nummer 'In de blote kont' van de onvolprezen Drentse band Mooi Wark op de radio komt. Tot groot ongenoegen van zijn collega's.

Een van hen, een eveneens verstandelijk gehandicapte medewerker, heeft via zijn ouders een klacht ingediend wegens seksuele intimindatie. Hierop heeft de stichting NOVO, die mensen met een verstandelijke beperking aan het werk helpt, besloten Frank te schorsen. "In welke context Frank 'In de blote kont' zei, dat was volgens het unithoofd niet belangrijk", aldus Franks moeder. "Het meezingen is helemaal verkeerd opgevat. Mooi Wark vindt-ie mooi. Uit enthousiasme zingt hij dan mee."

Volgens NOVO zou Frank 'grenzen hebben overschreden op seksueel gebied, met name verbaal'. De bandleden van Mooi Wark snappen er helemaal niets van. "In de blote kont is gewoon een Drentse uitspraak", aldus bassist William Bossong. "Het is de tegenhanger van het Engelse whatever, wat kan't schelen. Het nummer is absoluut niet seksueel getint." Toevallig werkt de bassist zelf met verstandelijk gehandicapten. Bossom denkt dat het meezingen de aanleiding was Frank te schorsen. "Bij ons op het werk gaat de radio juist harder als dat nummer ervoor komt."

NOVO gaat kijken of Frank elders aan de slag kan. "Ter bescherming van onze cliŽnt en zijn medecliŽnten zoeken we naar een adequate instelling waar Frank beter op zijn plek is", zegt Mirjam Dopheide, woordvoerder van Stichting NOVO. Ze kan nog niet met zekerheid zeggen of de ouders van Franks collega ook namens hem aangifte zullen doen.


En om deze plaat is het allemaal te doen

'Aanpassing regels kwalificatie'

Grote kans dat er al vanaf de race in Bahrein andere regels van kracht zijn in de kwalificatie. Dit naar aanleiding van het incident in MaleisiŽ, waar Nick Heidfeld werd opgehouden door beide McLarens.

Om benzine te sparen, reed een behoorlijk aantal wagens na hun vliegende rondes met een slakkengangetje terug naar de pits. De beide McLarens deden dit echter op de racelijn waardoor Heidfeld en Alonso hen - al slalommend - moesten ontwijken. Dat kostte de BMW- en de Renault-coureur kostbare tijd. Het sparen van brandstof is sinds dit seizoen van belang voor de rijders in Q3: de eerste tien mogen de weggereden benzine niet meer bijtanken voor de start.

Al snel werd er nagedacht over een verandering van de regels om een herhaling te voorkomen. Volgens Auto Motor und Sport kon dat wel eens op korte termijn gebeuren. Er bestaat tijdens de race al de 'lap-to-grid-regel' die zegt dat de rondetijd om van de pitstraat naar de startgrid te rijden, niet meer dan twintig procent langzamer mag zijn dan de snelste ronde in de kwalificatie. De regel is ingesteld na een ongeval in 2005 tussen Michael Schumacher en Christijan Albers. Albers knalde in de GP van China bovenop de langzaam rijdende Ferrari van Schumacher.

Eenzelfde regel zou de FIA nu ook in willen stellen voor de inlap bij de kwalificatie. Het liefst nog voor de GP van Bahrein, die over anderhalve week verreden wordt. Ook Red Bull-coureur David Coulthard pleitte in een column voor aanpassing: "Een verandering van de regels is volgens mij de eenvoudigste manier om herhaling hiervan te voorkomen. Het beste zou zijn om de coureurs binnen een bepaalde percentage van hun snelste tijd terug te laten rijden naar pits en de rijders die zich daar niet aan houden, te straffen. Dan is het gewoon duidelijk en hoeft de wedstrijdleiding ook geen onderzoek meer in te stellen naar dit soort situaties."

Film Wilders op internet gezet

Na maanden wachten heeft politicus Geert Wilders vanavond zijn anti-Koranfilm Fitna op internet gezet. Dat heeft de PVV-leider laten weten aan persbureau ANP.

De 16-minuten durende film is te zien via de website Liveleak.com. De film begint met de waarschuwing dat er schokkende beelden te zien zijn. Er worden er beelden getoond van de aanslagen van 11 september 2001 en van de aanslagen in Madrid en Londen. Ook worden er oproepen getoond van moslimleiders tot het doden van niet-moslims en zijn er uitspraken te zien van filmmaker Theo van Gogh en moordenaar Mohammed B. De beelden worden afgewisseld met verzen uit de Koran.

De beelden beginnen en eindigen met beelden over de omstreden Mohammedcartoons. Verder zijn er echter geen Mohammedbeelden of andere godslasterlijke beelden te zien. Er wordt gesuggereerd dat het hoofd van Mohammed aan het einde van de film explodeert, maar volgens Wilders is dat geen explosie maar donder en bliksem. Hij stelt dat de boodschap van Mohammed tot "donder en bliksem in het westen leidt".


Fitna de filmWilders stelt dat het "geen provocatie is, maar een harde werkelijkheid. De islam is een gevaar voor de vrijheid van Nederland op de langere termijn. Het is vijf voor twaalf". Er zijn nog geen reacties van andere politici binnengekomen. Wel stelt hoogleraar islamkunde Maurits Berger in het NOS Journaal dat de beelden niet schokkend zijn voor moslims. Hij stelt dat het "allemaal beelden zijn die we al kennen uit het nieuws en niet provocerend zijn voor moslims". De film lijkt zich te houden aan de wet en wordt de Koran niet verscheurd. Een islamitische organisatie heeft gereageerd. "De film is niet schokkend voor moslims en zet een karikatuur neer van de islam". De woordvoerder stelde dat de film schokkender werd voorgesteld dan deze werkelijk is.

Door de populariteit van de film draait de site van LiveLeak traag. Ook is de website van de PVV onbereikbaar.

 

Chelsea test jonge Nederlander

Het gaat snel met de loopbaan van Shayron Curiel. De zestienjarige aanvaller mag op stage bij Chelsea.

Curiel kwam onlangs in het nieuws door als speler van een amateurclub voor een vertegenwoordigend jeugdelftal te spelen. De aanvaller van het Rotterdamse Spartaan '20 speelde toen met Oranje onder 17 tegen BosniŽ. Het was sinds 1989, toen Elroy Asmus namens Unitas uit Gorinchem een jeugdinterland speelde, niet meer voorgekomen dat een amateurvoetballer in een Nederlands jeugdelftal speelde.

Chelsea heeft Curiel nu uitgenodigd om zijn kunsten in Engeland te vertonen. Als zijn stage niets oplevert, zal hij binnen Nederland van club veranderen. De vleugelspeler kiest dan voor Sparta Rotterdam.

WK-droom Antillen blijft in stand

De Nederlandse Antillen houden zicht op het WK. De return tegen Nicaragua werd gisteren in CuraÁao met 2-0 gewonnen. Eerder wist de ploeg van de Nederlandse bondscoach Leen Looyen uit al met 0-1 te winnen.

De overwinning kwam tot stand door een doelpunt van aanvoerder Tyrone Loran kort voor rust en een door Angelo Zimmerman benutte strafschop in de tweede helft. De Nederlandse Antillen zullen in de tweede ronde tegen HaÔti spelen. De ploeg die over twee duels de beste is, mag deelnemen aan de kwalificatiepoules die uiteindelijk tot het WK 2010 kunnen leiden. De ontmoetingen met HaÔti vinden plaats op 14 en 21 juni. De Nederlandse Antillen spelen eerst uit.

Looyen liet zijn ploeg in de volgende opstelling spelen: Wencho Farrell; Angelo Cijntje, Angelo Martha, Tyrone Loran, Djuric Winklaar; Anton Jongsma, Angelo Zimmerman, Giovanni Franken; Orlando Smeekes (90 (+5). Benjamin Martha), Dyron Daal (84. Revy Rosalia) en Sidney Sendley Bito

Marokko verliest koppositie in cannabis

Marokko lijkt zijn koppositie als 's werelds grootste cannabisleverancier te verliezen aan Afghanistan.

Dat zegt het hoofd van de anti-drugsorganisatie van de Verenigde Naties UNODC.

De miljarden oogst van Marokko is tussen 2003 en 2006 bijna gehalveerd. Dat komt doordat de overheid op grote schaal de gewassen vernietigde. Veel boeren gingen op zoek naar andere inkomstenbronnen.

In 2006 was in Marokko zo'n 70.000 hectare begroeid met cannabis, aldus Antonia Maria Costa, directeur van het UNODC. 'Momenteel is dat nog ongeveer 60 duizend hectare, hoewel het onderzoek daarnaar nog loopt.'

In Afghanistan vindt momenteel juist een tegenovergestelde befweging plaats. 'We zien een enorme toename van de cannabisteelt', zegt Costa. 'Afghanistan kan heel goed de koppositie al hebben overgenomen.' Uit een onderzoek bleek volgens Costa dat in Afghanistan vorig jaar al ongeveer 70 duizend hectare met cannabis wordt verbouwd. De cannabisteelt lijkt op meer plekken in het Midden-Oosten in opkomst te zijn: in de Sinaï, Oost-Libanon en zelfs delen van Irak, aldus Costa.

De Marokkaanse overheid werd er al jaren van beschuldigd niet genoeg te doen voor de ontwikkeling van het verlaten Riff-gebergte waar hele families uit armoede cannabis verbouwen. Om de economie in de regio te stimuleren, opende vorig jaar een grote containerterminal in Tanger en wil de regering daar een aantal vrije handelszones openen.

Vier jaar geleden omvatte de Marokkaanse drugshandel naar schatting 12 miljard dollar (zo'n 8 miljard euro). Daarvan stroomde een kwart terug in de economie. Aangespoord door verdachtmakingen dat de drugsgelden terroristische activiteiten zouden financieren, verscherpten de overheid de drugsbestrijding. Zo kwamen er scanners die de drugs opsporen in vrachtwagens en containers.

Marokko blijft waarschijnlijk nog 's werelds grootste cannabisexporteur, een record van 35 ton hasj werd afgelopen jaar in de haven van Tanger in beslag genomen, maar Costa zegt een verschuiving te zien in de smokkelroutes. 'We zien dat de drugssmokkel zich naar het oosten verplaatst, via Noord-Afrika komt de drugs via de kusten van Italië en griekenland in Europa', zegt hij. 'We hebben signalen opgevangen dat een deel van het drugsgeld wordt gebruikt om terroristische cellen te financieren, waaronder enkele groepen in Algerije.'

Lost Cities komt naar Xbox Live Arcade, met screens!

Sierra Online, een onderdeel van Vivendi Games, brengt ons nog deze lente het veelgeprezen kaartspel Lost Cities. De game zal exclusief op Xbox Live Arcade verschijnen en zal 800 Microsoft points gaan kosten.

In Lost Cities trekken de spelers kaarten uit een dek met als doel zo veel mogelijk punten te verzamelen en grote avontuurlijke reizen te maken door de verschillende "lost cities". Deze "lost cities" bevinden zich in ondermeer de Himalayas, het Braziliaanse regenwoud, de verraderlijke woestijngrond, nabij vulkanen en in de grote dieptes van de oceanen.S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky krijgt releasedatum

GSC Game World en Koch Media lieten vandaag eindelijk een geplande releasedatum voor hun aankomende game S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky los. Als alles volgens plan verloopt, zullen we op 29 augustus dit jaar de game in de winkels kunnen verwachten.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky is een overlevings FPS game waarin je een scenario beleefd wat (volgens de makers) had kunnen afspelen na de nucleaire ramp in Chernobyl.
De originele S.T.A.L.K.E.R. speelde zich af in het jaar 2012 waarin de speler naar Tsjernobyl ging om daar informatie, technologie en andere waardevolle dingen te vinden en deze te verkopen op de zwarte markt. Clear Sky is de prequal op deze game die ťťn jaar voor de gebeurtenissen uit de eerste game speelt. Deze keer zullen we bijvoorbeeld te weten komen hoe The Zone uiteindelijk gevormd is.

Schietpartij bij basisschool in Deventer

Een 34-jarige man uit Deventer is vanmiddag bij een basisschool in zijn woonplaats gewond geraakt toen hij vanuit een auto werd beschoten door zijn 36-jarige ex-vrouw, meldde de politie.

De man zou zijn geraakt in zijn nek, lies en een arm. Het slachtoffer werd onder vuur genomen terwijl hij op een kind stond te wachten.

De man wist gewond het schoolgebouw binnen te gaan. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht. De vrouw heeft zich kort na het schietincident zelf aangegeven bij de politie. De schietpartij had plaats bij de Sint Lebuinusschool aan het Spijkerpad. De schoolkinderen waren op het moment van de schietpartij nog binnen.

Klik je weg naar gewillige slachtoffers in Dracula: Origin screens

De nieuwe adventure uit de handen van Ascaron zullen we mei dit jaar kunnen verwachten. In de game zal je als Prof. Van Helsing op jacht gaan naar het befaamde monster om zijn plannen te dwarsbomen. Vandaag kunnen we alvast genieten van enkele sfeervolle gameplaybeelden.
Dracula: Origins zal een avontuur worden vol romantiek, mysterie en horror. De charmante graaf Dracula is gebroken door de zelfmoord van zijn vrouw en is hierdoor in een bloeddorstig monster veranderd. Jij als speler neemt de rol van Professor Van Helsing op je om Dracula te stoppen, die op zoek is naar een manuscript waarmee hij doden kan laten herrijzen. Het geheel zal een Point & Click adventure zijn met traditionele gameplay. De wereld zal bestaan uit gedetailleerde 2D omgevingen met 3D geanimeerde personages. Dit alles zal gepaard gaan met een uitgebreid verhaal dat je meeneemt naar Londen, Egypte, Oostenrijk en natuurlijk Transylvania.

Imam onder verdachten fraude thuiszorg

Onder de verdachten die zijn opgepakt voor de miljoenenfraude van Rotterdamse islamitische thuiszorginstelling ‘U en Zo’, bevindt zich ook een imam. Het gaat om de 50-jarige Bouchta T. uit Schiedam. De imam van een Tilburgse moskee is als ‘Broeder Bouchta’ tot ver buiten Brabant bekend onder moslimjongeren door zijn koranlessen op internet. Ook de andere drie verdachten (31, 33 en 34 jaar) staan bekend als zeer vrome moslims.

De 34-jarige verdachte, die spastisch is, richtte na jarenlange slechte ervaringen met zorginstellingen vanwege culturele verschillen in 2003 ‘U en Zo’ op. Een thuiszorgclub die streng is in de islamitische leer: mannen en vrouwen werken in gescheiden kantoren. Net als ook de hulp gescheiden is. Zo wordt een hulpbehoevende moslim alleen gewassen door iemand van het eigen geslacht. De jonge mannen wierven klanten bij onder meer de Abou Bakrmoskee, waar zij bezoekers opwachtten. Ook gingen ze hier, tot enkele maanden geleden, zelf naar het gebed.

Het AD meldt dat vanwege de streng religieuze achtergrond van de verdachten de AIVD de zaak kort heeft gevolgd. Toen bleek dat het van oorsprong Marokkaanse viertal geen terroristische plannen had - het ging ze alleen om financieel gewin - trok de AIVD zich terug.

Op Marokkaanse fora wordt driftig gediscussieerd over het gebeuren. Ook al omdat de salafistische ‘Broeder Bouchta’ en zijn companen harde kritiek leverden op in hun ogen niet goed genoeg gelovige moslims van Marokkaanse komaf.  Momenteel zit hij samen met de drie anderen vast op verdenking van verduistering, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

 

 

GTST-sterren helpen weeskinderen

Drie sterren uit de soap Goede Tijden Slechte Tijden gaan zich inzetten voor weeskinderen. Marly van der Velden, Joris Putman en Everon Jackson Hooi hebben zelf een actie bedacht. Hun doel is via Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) hulp te bieden aan Congo en Guatemala. Dat meldt de organisatie, die momenteel kinderdorpen bouwt in achttien landen, donderdag.

Van der Velden organiseert de actie 'Kilometers voor Congo'. Voor elke kilometer tussen Nederland en Congo wil de actrice tien euro ophalen. De totale afstand betreft 6300 kilometer, dus ze hoopt uiteindelijk 63 duizend euro op te halen.

De actie 'Handen uit de mouwen met Joris' richt zich ook op Congo. Acteur Putman, die vorig jaar Dancing on Ice won, wil een broeikas in Guatemala bouwen. Zo probeert hij ervoor te zorgen dat de inwoners van het kinderdorp zich zelfstandig kan redden en wil 5000 euro binnenhalen.

Acteur Jackson Hooi hoopt dat zijn actie 'Bouwen met Everon' 7000 euro oplevert. Hij wil hiermee een familiehuis in een Congolees kinderdorp bouwen.

Om een actie te steunen, kan geld worden gedoneerd op de speciaal opgerichte websites van de sterren. Via weblogs geven de acteurs ook hun visie op de armoede in de arme landen.

Voetzoollezer verraadt kippenleven

Een kippenvoetzoollezer in de kuikenslachterij verraadt of de daar aangevoerde kippen een goed leven hebben gehad. Als de lezer verwondingen aan de kippenpoten opmerkt, wordt de pluimveehouder ingelicht dat er iets mankeert aan het welzijn van zijn dieren.

Als kippen kwetsuren aan de zolen van hun poten hebben, bewijst dat het beest op te natte grond heeft geleefd. Verwondingen aan kippenpoten gelden als een internationale graadmeter voor het welzijn van pluimvee. Wetenschappers van de Wageningen Universiteit, een pluimveeslachterij en een technologisch bedrijf hebben daarom een volautomatische kippenvoetzoollezer ontwikkeld, zo maakte de instelling vandaag bekend.

Huntelaar gaat strijd aan met RvN

Klaas-Jan Huntelaar, spits van Ajax, legt zich niet zomaar neer om tijdens het EK te fungeren als tweede man achter Ruud van Nistelrooy. Hij wil de concurrentiestrijd om de spitspositie met Van Nistelrooy aangaan.

"Van Nistelrooy is normaal gesproken eerste keus, maar ik ga het de bondscoach moeilijk maken," zei Huntelaar toen hij aankwam op Schiphol. In de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk van afgelopen woensdag scoorde Huntelaar twee maal.

EU bespreekt boycot ceremonie OS

Tijdens een halfjaarlijks overleg tussen de ministers van buitenlandse zaken dat voor dit weekend gepland staat, wordt ook gesproken over een mogelijke boycot van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Het overleg vindt in SloveniŽ plaats.

De president van TsjechiŽ en de premier van Polen hebben al aangegeven de ceremonie te boycotten. Ook de Franse premier Sarkozy heeft aangegeven een boycot als een optie te zien. Overige lidstaten hebben nog niks aangegeven, daar wordt dit weekend dus over gesproken. Reden voor de boycot is de schending van de mensenrechten in China.

Thialf wordt verbouwd of vernieuwd

De schaatshal Thialf zal hoogstwaarschijnlijk verbouwd of geheel vernieuwd worden. De provincie Friesland, de gemeente Heerenveen en Thialf onderzoeken de mogelijkheden voor een verbouwing of een geheel nieuw stadion.

De betreffende partijen willen graag dat Thialf bij de wereldtop van de ijshallen blijft behoren. Daar is wel minimaal een verbouwing voor nodig. Thialf zal na een van de veranderingen een ultramoderne hal worden. De hal is dan bestemd voor zowel topsporters als recreanten. Er hebben zich ook al investeerders gemeld die geld willen steken in het project.

Van Basten evenaart Michels

De huidige bondscoach Marco van Basten evenaart met zijn dertigste overwinning Rinus Michels. Zij delen nu de derde plek wat betreft het aantal gewonnen wedstrijden voor Oranje.

De eerste plaats behoort toe aan Bob Glendenning. Hij was bondscoach van 1923 tot 1940. Hij behaalde in 87 duels 36 zeges. Dick Advocaat bezet de tweede plaats, hij won 31 duels in 55 wedstrijden. Michels en Van Basten delen dus de derde plaats. Kanttekening is echter dat Van Basten er 45 duels voor nodig had en Michels 53.

Sony: 'Verkoop PSP met 85% gestegen in 2008'

2008 is nu al een goed jaar voor de PSP. John Koller, Sony's PSP Senior Marketing Manager, vertelt dat de Amerikaanse verkopen van de PSP in het afgelopen jaar met 85 procent gestegen zijn. De redenen hiervoor zijn de prijsverlaging en de introductie van de PSP Slim. Volgens Koller gebruiken consumenten de PSP voor verschillende doeleinden; om te gamen, te browsen op internet, muziek te luisteren en films af te spelen. Hij zegt het volgende:

"We're finding in a lot of our research that the consumer's using the PSP because of its gaming but then also because it has these other elements as some of the other devices they own, but they don't want to bring four or five devices with them in their pocket. The PSP solves all of those multifunctional demands in one product. It's primarily centred as a gaming machine. That said, the multifunctional aspects differentiate it from any competitive platform - and that's including the DS and the iPod, the Zune and the Zen and all the other handheld products that are available in the market, inclusive of mobile phones."

Sony doet hard haar best om de PSP de topgames te bieden die het nodig heeft. Volgens Koller doen voornamelijk games als God of War en Final Fantasy het erg goed op de PSP. Het jaar 2008 duurt nog lang en we zullen ook zeker nog velen aankondigingen krijgen voor de PSP zoals meer functies voor de connectiviteit tussen de PSP en PS3.

[update]Vervolg op 50 Cent aangekondigd, met screenshots

50 Cent: Bulletproof ging ondanks de tegenvallende reviews toch flink wat keren over de toonbank. Een vervolg op deze game is dan ook het logische gevolg.
Deze sequel zal de naam 50 Cent: Blood On The Sand dragen en je wederom in de K-Swiss-sneakers van 'fiddysent' plaatsen.

Over het verhaal is niets bekend, maar het is aannemelijk dat je net zoals in het eerste deel het op zult moeten nemen tegen mensen die jou het liefst 2 meter diep met een tuintje op je buik willen zien. Tot de gouden tanden bewapend ga jij daar natuurlijk een stokje voor steken.
In de game zul je bovendien op de hulp van Tony Yayo, Whoo Kid en Lloyd Banks kunnen rekenen.

De game moet deze herfst in de winkel liggen voor X360 en PS3.

[update] 16:40

Er zijn nu ook 5 screenshots voor de game verschenen.

Boete geŽist wegens 'antisemitische column'

Tegen oud-columnist Arnold Scheepmaker van Havana (het blad van de Hogeschool Amsterdam) is vanmiddag door het Openbaar Ministerie (OM) 800 euro boete geëist wegens jodenhaat. Van die boete mag de helft voorwaardelijk worden opgelegd, zo zei de officier van justitie.

Scheepmaker (35) schreef in 2006 onder meer: "Sinds de nazi-tijd is het niet cool om negatieve dingen te zeggen over joden. Maar soms snap ik best hoe het in 1937 zover heeft kunnen komen.’’  De column was gebaseerd op een ervaring van Scheepmaker  tijdens een vakantie in Egypte. Daar  stoorde hij zich aan het gedrag van Joodse toeristen. "Hadden ze mij zo benaderd en was ik in het bezit geweest van explosieven, dan had je hun ledematen verspreid tussen Sharm el Sheikh en Dahab terug kunnen vinden.''

Volgens de officier van justitie is in deze tekst sprake van ''onverdund antisemitisme'' en is dergelijke taal ''een voedingsbodem voor haat, niet bedoeld als bijdrage aan het maatschappelijk debat". Daarom zou de columnist zich ook niet kunnen beroepen op vrijheid van meningsuiting.

Scheepmaker zei tegen  de rechter dat hij bij nader inzien zijn tekst 'te zwart-wit' vindt. Maar hij stelde dat hij niemand had willen kwetsen. Justitie legde hem  ten laste dat hij met zijn teksten een groep mensen beledigde op basis van hun ras. Daarop staat overigens maximaal één jaar cel. De advocaat van de oud-stukjesschrijver vroeg om vrijspraak. De rechter doet over 14 dagen uitspraak.

De Neerlandse Vertaaling

RPCB stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Iedereen in ons geweldige kikkerlandje is het gewend om, bijna op automatische wijze, de ondertitels te lezen die anderstalige programma’s er op na houden. Daar is niks mis mee, zo leert men andere talen kennen.
Tenzij deze vertalingen slechter zijn en elke literaire vorm missen.
Denk hierbij aan de nieuwe statenbijbel. De bijbel is een boek met een aardige metaforiek en literaire diepgang. Maar tegenwoordig wordt dubbelzinnigheid niet meer gewaardeerd en daarom hebben bijbelkenners dan ook besloten het zo kaal, kil en gevoelloos mogelijk te hertalen.

Ook autochtone A'dammer voelt discriminatie

Uit een groot onderzoek naar discriminatie in de provincie Noord-Holland blijkt dat ook autochtonen zich redelijk vaak gediscrimineerd voelen. In Amsterdam ligt het percentage autochtone Amsterdammers dat aangaf wel eens last te hebben van discriminatie vanwege hun 'witte' afkomst bijna even hoog als de Amsterdammers van allochtone komaf (17 tegen 20%).

In de provincie is het beeld anders. Daar voelt de allochtoon zich bijna twee keer zo vaak gediscrimineerd dan de autochtoon (20 tegen 11%).

Van de totale bevolking van Noord-Holland zei 12% zich gediscrimineerd te voelen. In Amsterdam ligt dat op 18%. Leeftijdsdiscriminatie komt nog altijd het vaakst voor. Ruim 33% van alle personen met een discriminatie-ervaring heeft met deze vorm te maken gehad, vooral 55 plussers.

Waarom autochtone Amsterdammers zich zo vaak gediscrimineerd voelen, is niet duidelijk. "Wij constateerden dat al langer en dit wordt nu gestaafd door dit rapport. Wat de reden kan zijn voor dit verschijnsel, durf ik niet te zeggen. Dat is niet onderzocht en daar kan ik dus geen uitspraken over doen. Maar dit leent zich wel voor een vervolgonderzoek'', aldus de directeur van Meldpunt Discriminatie Amsterdam.

Uit het onderzoek bleek verder dat maar weinigen (15%) bereid zijn om discriminatie te melden.

"Gebeten? Had je maar karate moeten leren!"

Een verzekeringsmaatschappij in China weigert een claim uit te betalen. Nu is dat op zich niet heel bijzonder, maar de reden is wel wat raar. Een man die door twee honden gebeten werd, had namelijk gewoon karate moeten leren, dan was er niks gebeurd!

Wang Zhiqing had een inenting tegen hondsdolheid en hechtingen nodig nadat hij door twee wilde honden was aangevallen. Toen hij aanklopte bij zijn verzekering om zijn medische behandeling vergoed te krijgen, kreeg hij te horen: "je had de honden maar moeten afweren. Als je een vechtsport als karate had geleerd, was er niks aan de hand geweest."

World of Warcraft patch Fury of the Sunwell

Gisteren is de lang verwachtte World of Warcraft patch ‘Fury of the Sunwell’ (2.4) uitgekomen. In deze patch is er een heel nieuw gebied aan het spel toegevoegd, The Isle of Quel’Danas. Dit gebied is gemaakt voor spelers van level 70 en zal 2 nieuwe instances bergen. De 5-man instance draagt de naam Magister’s Terrace waarin Kael’thas Sunstrider terugkeert nadat hij in Tempest Keep: The Eye vermoord was en nu dus op vreemde wijze teruggekeerd is. De tweede instance is een nieuwe raid dungeon genaamd ‘Sunwell Plateau’, waarin 25 spelers het moeten opnemen tegen de leider van de ‘Burning Legion’ Kil’jaeden. Deze raid zal de moeilijkste zijn tot aan de release van het nieuwe uitbreidingspakket ‘Wrath of the Lich King’.


She's a golddigger.

'Comazuipend' meisje (16) aangehouden

Een 16-jarig meisje uit Sliedrecht is gisteren aangehouden, nadat ze maandag in coma was geraakt nadat ze te veel had gedronken. Het meisje wordt verdacht van betrokkenheid bij inbraak en diefstal in een pand aan de Merwestraat in Dordrecht. Ze had daar de drank gestolen, waardoor ze in het ziekenhuis is beland.

Maandagavond kreeg de politie een melding over een meisje dat onwel was geworden in een leegstaand pand aan de Gantelweg. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht waar werd geconstateerd dat ze een alcoholpromillage had van 2,7.

De politie vond in het pand lege en volle bierflesjes en een stukgeslagen wodkafles. Het 16-jarige drankorgel maakt het naar omstandigheden goed.

Onderzoekers trainen zelfmoordvissen

Amerikaanse onderzoekers willen vissen gaan trainen die uit zichzelf een net in zwemmen wanneer ze een toon horen die aangeeft dat het voedertijd is. Hierbij gebruiken ze de Pavlov-methode; iedere keer als ze gevoerd worden, horen ze een signaal. Dit signaal gaan ze geleidelijk associëren met voedsel en daar reageren ze op.

Als de vissen gewend zijn aan het signaal, worden ze losgelaten in open water. Hier kunnen ze doorgroeien tot ze de juiste grootte hebben bereikt om verkocht te worden op de markt. Tegen de tijd dat ze groot genoeg zijn, gebruiken de onderzoekers het signaal om ze zelf in de klaargezette kooien te laten zwemmen. Dat is althans het idee.

“Het klinkt vreemd, maar het kan echt”
, aldus Simon Miner, een onderzoeksassistent van het maritiem-biologisch laboratorium dat 270.000 dollar subsidie voor het onderzoek ontving. Volgens hem zouden de Pavlov-vissen mogelijk makkelijker overleven in het wild omdat ze elke paar dagen gevoerd kunnen worden. Op deze manier zouden ze op de lange termijn ook bedreigde vissoorten aan kunnen vullen.

Vissen op deze manier kweken zou een enorme geldbesparing kunnen opleveren. De grote vraag blijft uiteraard wel hoeveel van deze vissen uiteindelijk zullen terugkeren.

Bloedige stammenoorlog in Pakistan

Bij een bloedige strijd tussen twee stammen in het noordwesten van Pakistan zijn al 25 doden gevallen. De Mishti en de Kachai strijden al vijf dagen om de plaats Nauroze. Dit berichtten vandaag Pakistaanse media.

Een groot probleem is volgens de plaatselijke politie dat beide stammen in de streek van Kohat over een enorm arsenaal aan wapentuig beschikken. Ze bestrijden elkaar onder meer met zware artillerie, antitankgeschut en luchtdoelraketten, die in deze streek ruim voorradig zijn. De stamoudsten en plaatselijke autoriteiten pogen de twee stammen tot een staakt-het-vuren te bewegen, maar vooralsnog tevergeefs. Morgen is een speciale bijeenkomst, een jirga, in de stad Kohat belegd om de partijen tot inkeer te brengen.

Lerares stuurt kinderen op pad met nepwapens

Haagse politieagenten keken woensdag raar op toen ze een 12-jarig meisje aanhielden met een handvuurwapen. Zij gaf aan het nepwapen nodig te hebben voor een opdracht van school. De docente verklaarde tegen de politie zich van geen kwaad bewust te zijn geweest.

Het gewapende meisje werd met enkele vrienden om 09.50 uur op de Kapelweg staande gehouden. Ze verklaarden dat ze van school een film moesten maken en thuis nog meer nepwapens in hun bezit te hebben. Bij een 13-jarige jongen thuis werden inderdaad nog twee nepvuurwapens in beslag genomen.

De agenten togen daarop met de kinderen naar school. Na een informatief praatje met de politie begreep de lerares waarom nepvuurwapens zijn verboden.

De school organiseerde direct een inleveractie. Die leverde nog eens twee nepvuurwapens op. De politie kondigt aan dat plaatselijke agenten binnenkort op de school een les geven over het gevaar van nepwapens.

Bos ziet niets in verbod op leenreclames

Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) ziet niets in een algemeen verbod op leenreclames. Dat bleek donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Het CDA diende een initiatief-wetsvoorstel in om alle kredietreclames op televisie te verbieden.

Kamerlid Elly Blanksma kreeg voor haar wetsvoorstel steun van de SP en GroenLinks. Vooral de suggestieve spotjes met 'blije, gelukkige mensen in mooie keukens' die via de laptop een lening afsluiten en vervolgens 'samen naar de brievenbus fietsen' om de aanvraag te posten, moeten het ontgelden. "Kredietreclames brengen mensen onnodig in de verleiding, waardoor ze in geldproblemen komen", zei Sadet Karabulut (SP). "Die spotjes moeten gewoon van de buis."

Coalitiepartner PvdA steunt het initiatief van het CDA om met een wet te komen, maar zet wel vraagtekens bij de juridische haalbaarheid van een algemeen verbod. Volgens Hans Spekman (PvdA) heeft een specifiek verbod op 'verleidende' leenreclames meer kans van slagen.

De VVD is als enige tegen het voorstel. Volgens Atzo Nicolaï getuigt het van 'bemoeierigheid en paternalisme'. Hij wees op de eigen verantwoordelijkheid van consumenten. "Mensen die een krediet aanvragen, zijn geen kinderen."

Bos ziet niets in een algemeen verbod, omdat het in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. Het brengt volgens hem schade toe aan kredietverstrekkers die op een eerlijke manier adverteren. "Je mag consumenten niet het recht ontnemen om geïnformeerd te worden over leningen waarmee ze goedkoper uit zijn." Hij sloot niet uit dat het wetsvoorstel zal afketsen op deze juridische bezwaren.

Daarnaast wees de bewindsman er op dat suggestieve reclames nu ook al verboden zijn. De boete voor kredietverstrekkers die hun klanten misleiden, is verhoogd van dertigduizend euro naar maximaal een half miljoen euro. Desalniettemin zegde Bos zijn medewerking toe aan het formuleren van het initiatief-wetsvoorstel.

De Kamer wil verder dat er voortaan bij leenreclames een duidelijke waarschuwing in beeld komt met de 'gevaren' van het bewuste product. Bos denkt op dit punt nog dit jaar tot actie te kunnen overgaan.

Schildpad mag graag sigaretje roken

In het noordoosten van China is een schildpad opgedoken die rookt en verslaafd is aan nicotine. Dat heeft staatspersbureau Xinhua vandaag laten weten. De schildpad is het huisdier van een man genaamd Yun, die zelf ook rookt.

Yun wilde een keer een geintje uithalen met zijn huisdier door hem een sigaret in zijn mond te steken. Tot Yuns verbazing begon de schildpad de sigaret op te roken. Vanaf dat moment rookten Yun en zijn huisdier de sigaretten samen op.

''Het lijkt erop dat hij verslaafd is geworden'', aldus Yun. ,,Elke keer wanneer ik een sigaretje opsteek in zijn aanwezigheid, steekt hij zijn hoofd boven water en wiebelt hij net zo lang met zijn kop heen en weer tot ik hem het peukje geef.'' Yun liet het kunstje aan een verslaggever van een lokale krant zien. De schildpad rookte de sigaret binnen vier minuten op.

Huntelaar laakt inzet Oranje

Klaas Jan Huntelaar heeft kritiek geuit op de inzet van het Nederlands elftal woensdagavond in het duel met Oostenrijk. Het Nederlands elftal wist ondanks een 3-0 achterstand alsnog met de winst naar Nederland terug te keren.

"Als we tijdens het EK zo tegen ItaliŽ starten, kunnen we het wel vergeten", aldus de aanvaller. Huntelaar sprak over een slechte eerste helft. "Alle kansen die Oostenrijk kreeg, gingen erin." Dat Oranje alsnog van ťťn van de twee gastheren van het EK wist te winnen, kwam voor de topschutter als een verrassing. "In de tweede helft scoorden wij niet echt snel. Daardoor zou je niet verwachten dat het duel alsnog zou kantelen."

Huntelaar had een behoorlijk aandeel in de overwinning van het Nederlands elftal hij wist tweemaal te scoren. De overige doelpunten kwamen van John Heitinga en Jan Vennegoor of Hesselink

Jong-A-Pin mist waarschijnlijk Ajax

Calvin Jong-A-Pin kon gisteren al niet mee doen met Jong Oranje in het kwalificatieduel tegen Jong Estland, de speler van Heerenveen kan nu ook het duel met Ajax van aanstaande zaterdag naar alle waarschijnlijkheid vergeten.

De verdediger van de Friezen kampt met knieproblemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen aantoonbare schade aan het gewricht is. Aanstaande vrijdag zal voor alle zekerheid alsnog een MRI-scan plaatsvinden. "Dat doen we om volledig uit te sluiten dat er schade is", aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde.

Mulder langer bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft het contract van Hans Mulder verlengd. Mulder, die vooral als verdedigende middenvelder bij de Brabantse club speelt, kreeg een verlenging tot de zomer van 2011.

Hij kwam uit de jeugd van RKC Waalwijk en zit sinds 2006 bij de selectie. Het oude contract van de middenvelder liep in de zomer van 2009 af. "Hans is een speler uit onze eigen opleiding die zich ontwikkeld heeft tot een vaste waarde in het eerste elftal", aldus algemeen directeur Henry van der Vegt op de officiŽle site van de Waalwijkers.

"Hij boekt nog ieder jaar progressie en ondanks dat hij van origine rechtsback is, kan hij ook prima op het middenveld uit de voeten. Hans is een speler die door het Waalwijkse publiek graag gezien wordt door zijn inzet en uitstraling. Hij speelt met veel energie en is keihard in de duels", zo vertelde Van der Vegt.

[NBA] West bezorgt de Hornets de overwinning

De man die de New Orleans Hornets al het hele seizoen draagt, bewees gisteravond nogmaals waarom hij zo belangrijk is. Chris Paul, de point guard van de Hornets, gaf de beslissende pass aan David West die raak shoot en een 100-99 overwinning bezorgde tegen de Cleveland Cavaliers.

De 27-jarige West scoorde twintig punten en pakte zes rebounds maar zijn laatste schot bleek het belangrijkste. Na afloop had hij maar weinig woorden voor zijn prestatie, hij genoot nog na van zijn moment. Chris Paul, die met zijn derde seizoen in de NBA al bezig is als een echte ster, gaf twintig assists en scoorde vijftien punten. De 1 meter 83 centimeter kleine guard wordt nu al vergeleken met de legendarische John Stockton, die ooit bij de Utah Jazz schitterende met Karl The Mailman Malone. Stockton heeft nog steeds het record in handen met de meeste assists in de NBA, namelijk 15.806. Paul heeft nog een lange weg te gaan maar voorlopig is het een genot om naar de speler te kijken met zijn 'no look passes' en 'achter de rug passes'.

Zydrunas Ilgauskas, de center uit Litouwen, keerde terug bij de Cavs na een lange blessure. Hij vierde zijn terugkomst met 29 punten en vijftien rebounds maar door het mooie laatste schot van West werd zijn feestje verstoord.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Cleveland CavaliersNew Orleans Hornets99-100
Los Angeles LakersCharlotte Bobcats95-108
Seattle SonicsWashington Wizards99-104
Toronto RaptorsDetroit Pistons89-82
New York KnicksMiami Heat103-96
Philidelphia SixersChicago Bulls121-99
Atlanta HawksMilwaukee Bucks115-96
Boston CelticsPhoenix Suns117-97
New Jersey NetsIndiana Pacers124-117
Houston RocketsMinnesota Timberwolves97-86
San Antonio SpursLos Angeles Clippers97-88
Sacramento KingsMemphis Grizzlies107-106

"Renault kan dit jaar nog winnen"

Volgens teambaas Flavio Briatore kan het Renault-team dit jaar nog races op zijn naam schrijven. Hij ziet het seizoen daarmee een stuk zonniger dan zijn rijder Fernando Alonso, die zelfs al aangaf over te willen stappen naar Ferrari.

"In Barcelona krijgen we een nieuw pakket en ik denk dat we daarmee absoluut nog races kunnen winnen", vertelde Briatore. "In 2005 en 2006 verwachtte ook niemand dat Renault kampioen zou worden."

Alonso, die achtste werd in de Grand Prix van MaleisiŽ, zei eerder deze week: "We zullen in Barcelona wel wat nieuwe dingen op de auto hebben, maar dat heeft iedereen. Het kampioenschap blijft gewoon ongeveer hetzelfde. We hebben het vorig jaar gezien en we zien het elk seizoen weer. De teams die de eerste twee of drie races winnen, blijven aan kop. We gaan geen grote verrassingen zien, dit jaar."

Holocaust stof voor wiskundelessen

Een docent uit Venlo gebruikt de Holocaust als onderwerp voor zijn wiskundelessen. Dat blijkt uit een studieopdracht die hij onlangs schreef voor het behalen van zijn tweedegraads bevoegdheid als leraar. De wiskundedocent, Wim van Bussel, geeft zijn lessen aan het College Den Hulster in Venlo.

Van Bussel vraagt zijn leerlingen uit te rekenen hoe efficiënt de crematoria waren in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en om staafdiagrammen te maken van het percentage slachtoffers van de naziterreur. Volgens de wiskundeleraar is het zijn bedoeling om leerlingen bewust te maken over wat er tijdens de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. De docent mathematica heeft een fascinatie voor het concentratiekamp. Hij leerde er zijn vrouw kennen tijdens een studiereis en trad in 1996 in een voormalig officiersgebouw op het kampterrein in het huwelijk.

De docent schrijft verder dat hij sommen over de Holocaust al enige tijd in de praktijk brengt. Van Bussel kan zich voorstellen 'dat mensen er versteld van staan en dat het bizar kan overkomen. Maar toch weet ik zeker dat leerlingen deze stof prima kunnen verwerken.' De Venlose leraar wil zijn lesstof inpassen in bestaande leermethoden.

Moeilijke start verzoeningsmissie Fitna-film

De missie van Nederlandse christenen en moslims om in het Midden-Oosten de schade van de nog steeds niet vertoonde anti-Koranfilm van PVV-leider Geert Wilders te beperken, is deze week ''vrij dramatisch'' begonnen. Het belangrijkste doel van de delegatie, een gesprek met de Egyptische grootmoefti  Mohammed Said Tantawi van de invloedrijke Al-Azhar universiteit in Caïro, duurde in plaats van anderhalf uur, maar een half uurtje.

De eerste tien minuten viel de grootmoefti hard uit naar Nederland omdat die de film van Wilders niet wil/kan verbieden. ''Eén parlementslid in Nederland beledigt anderhalf miljard moslims. Dat is onverdraaglijk'', zei Tantawi, die als een gematigde stem in de moslimwereld geldt.

Volgens de missieleden was de grootmoefti zo boos omdat hij een dag eerder met de Nederlandse ambassadeur had gesproken. Die had hem verteld dat in verband met de vrijheid van meningsuiting ons land de film niet kan verbieden. Toen hij er na tien minuten achter kwam dat de delegatie een ander doel had, namelijk aangeven dat niet heel Nederland achter Wilders staat, kalmeerde hij enigszins.  Maar hij waarschuwde dat het imago van Nederland onherstelbaar schade lijdt, en voor wat de film losmaakt in de moslimwereld ''kan ik niet instaan'', zei hij.

Bas Plaisier, die namens de Protestantse Kerk meereist,  zegt in een reactie: ''Ons is eens temeer duidelijk geworden hoe ontzettend emotioneel deze kwestie ligt in de Arabische wereld. Deze film speelt met vuur.'' Volgens een andere delegatielid, Driss el-Boujoufi van het Contactorgaan Moslims en Overheid, maakt Wilders ons land ''kapot'' met zijn Fitna-film.

Vanuit Israël is overigens ontzet gereageerd op het bezoek van de delegatie aan de grootmoefti. Zo wordt er op gewezen dat Tantawi in diverse uitspraken zijn zegen gaf aan het ’martelaarschap’ van Palestijnse zelfmoordterroristen in Israël. Ook riep hij op tot ’jihad’ tegen westerse troepen in Irak. 

In een recente fatwa pleit Tantawi voor het toedienen van ’tachtig zweepslagen’ aan personen die zich schuldig maken aan laster en smaad.   De grootimam wil verder een wereldwijd verbod op het beledigen van religieuze gevoelens.  De Telegraaf omschrijft hem vandaag zelfs als een haatimam.

Ontvoerde 'baby' na 16 jaar gevonden

Een jongen uit Letland die als baby was ontvoerd, is na zestien jaar door toeval gevonden. De politie had zijn 'moeder' gearresteerd waar de jongen bij was. De agenten wilde de identiteitspapieren van de jongen zien, maar die konden niet worden getoond. Rechercheurs die destijds aan de ontvoeringszaak hadden gewerkt, legden een link daarmee. Een DNA-test wees uit dat de 'zoon' inderdaad de ontvoerde jongen is.

De jongen verdween zestien jaar geleden met kinderwagen en al toen hij anderhalve maand oud was. Zijn moeder had hem even buiten een winkel laten staan, waar zij boodschappen deed. De vrouw die nu voor zijn moeder doorging, zei de jongen niet te hebben ontvoerd. Haar man was op een dag met een baby thuisgekomen, die afkomstig was uit Dagestan.

De jongen is nooit ver weg geweest van zijn biologische ouders. Hij heeft al die tijd in de Letse stad Daugavpils gewoond, net als zijn echte ouders. Momenteel woont de 16-jarige puber bij een pleeggezin. Of hij in de toekomst weer bij zijn biologische moeder gaat wonen is nog niet bekend. Het besluit daarover, waarin zijn mening ook belangrijk is, volgt nog.

Yab Yum definitief dicht

De Amsterdamse roemruchte seksclub Yab Yum moet definitief de deuren sluiten. Dat heeft de bezwaarschriftencommissie van de gemeente besloten, zo bleek donderdag.

Yab Yum sloot 4 januari op last van de rechter de deuren, omdat de seksclub zich mogelijk schuldig zou maken aan criminele activiteiten. Amsterdam had eerder de vergunning van het luxe bordeel ingetrokken na een advies daartoe van het bureau Bibob. Dat controleert of ondernemers licenties misbruiken voor malafide praktijken.

Tijdens het kort geding dat aan de sluiting voorafging, betoogden juristen van de gemeente dat Yab Yum feitelijk in handen is van de Hells Angels en dat eigenaar Hennie Vittali niet meer dan hun zetbaas is. De motorclub zou de zaak in 1999 hebben overgenomen door middel van afpersing en bedreiging.

Volgens de gemeente bevestigt de commissie met haar uitspraak dat er een ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen van Yab Yum zullen worden gebruikt om strafbare feiten te plegen. De commissie is van oordeel dat alles erop wijst dat de overname van de seksclub destijds niet zakelijk is verlopen en heeft geconstateerd dat het bordeel in werkelijkheid door iemand anders wordt gerund dan de aanvrager van de vergunningen.


Yab Yum definitief dicht

Britse badplaats heft Stones-boycot op

In de hele wereld hebben ze concerten gegeven, zelfs in het communistische China. Maar inéén Britse stad waren de Rolling Stones de afgelopen 44 jaar niet welkom, in Blackpool.

Het gemeentebestuur van de badplaats heeft echter deze week besloten om de Stones-boycot na 44 jaar op te heffen, meldden Britse media donderdag.

De laatste keer dat de rockers de badplaats aandeden, 24 juli 1964, eindigde in een fiasco. Opgewonden fans vernielden destijds de plaatselijke Empress Ballroom door te gooien met stenen en flessen. Meer dan vijftig mensen raakten gewond, waarna voor het stadsbestuur 44 jaar lang de maat vol was.

Inmiddels vindt burgemeester Peter Callow dat de boycot wel kan worden opgeheven. Hij hoopt dat de band wil komen optreden, maar volgens een woordvoerster van de Stones ligt dat voorlopig nog niet in het verschiet. Op de beslissing van de gemeenteraad wil ze verder geen commentaar geven.


Weer welkom in Blackpool

Kamer wil geld van Herfkens graag terug

De Tweede Kamer vindt dat oud-minister Eveline Herfkens het geld dat zij jarenlang ten onrechte van Buitenlandse Zaken heeft ontvangen, eigenlijk moet terugbetalen. Dat bleek vanochtend tijdens een debat over de kwestie.

De regeringsfracties CDA, PvdA en ChristenUnie vinden dat Herfkens het geld moet teruggeven als de oud-bewindsvrouw de regels willens en wetens heeft overtreden en terugvordering juridisch mogelijk is.

De oppositiepartijen VVD, SP, D66, PVV en GroenLinks vinden dat Herfkens het geld sowieso moet teruggeven omdat zij het niet had mogen ontvangen. Zij hekelen het gedrag van Herfkens.

Meer mensen naar huisarts bij seksuele problemen

Het aantal mensen dat naar de huisarts gaat met vragen of problemen op het gebied van seksuele gezondheid neemt toe. In vijf jaar tijd steeg dit aantal onder mannen met 72 procent en onder vrouwen met 25 procent. Dit meldt het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel donderdag.

In 2001 hadden vijf op de duizend mannen een seksgerelateerd probleem of vraag waarmee ze naar de huisarts gingen. In 2005 was dit aantal gestegen naar 8,6. Onder vrouwen steeg het aantal van 9,2 op de duizend in 2001 naar 11,5 in 2005. De meeste vragen gingen volgens het Nivel over geslachtsziektes.

Het Nivel kan geen duidelijke reden geven voor de toename. Het taboe rondom seksualiteit onder patiënten kan zijn afgenomen. Ook voelen huisartsen mogelijk minder aarzeling om seksualiteit ter sprake te brengen. De resultaten van het onderzoek wijzen hier volgens Nivel op.

Behalve voor vragen over seksuele gezondheid kloppen Nederlanders ook steeds vaker bij de huisarts aan voor relatieproblemen. In vijf jaar tijd is het aantal bij zowel mannen als vrouwen met dertig procent gestegen. Vrouwen stappen echter twee keer zo vaak naar de huisarts als mannen. In 2005 ging het om bijna zeven op de duizend vrouwen, tegenover 3,3 op de duizend mannen.

De cijfers van het onderzoek zijn afkomstig van het Landelijk Informatie Netwerk Huisartsenzorg (LINH) van het Nivel. De gebruikte gegevens zijn afkomstig uit dossiers van bijna 340 duizend patiënten van 85 aangesloten praktijken. De cijfers vanaf 2006 worden eind dit jaar verwacht.

Amy Winehouse heeft krentenbaard

De Britse zangeres Amy Winehouse heeft last van impetigo, een huidinfectie in het gezicht, ook bekend als krentenbaard. Dat verklaart volgens haar manager deze foto's in Britse media waarop zij met een zwaar gehavend gelaat terugkomt van een gevangenisbezoek aan haar man.

Maar vrienden vrezen in The Daily Mail dat er opnieuw meer aan de hand is.

De 24-jarige verslaafde zangeres ziet er twee keer zo oud uit als ze is, constateert de krant. De wonden in haar gezicht zouden het gevolg kunnen zijn van een opnieuw uit de hand lopende verslaving aan alcohol en drugs, vrezen vrienden. In de krant stellen ze dat Winehouse nauwelijks groenten en fruit eet en slecht voor zichzelf zorgt. De krant belde met een dermatologe die op basis van de foto's concludeert dat het wél om impetigo gaat. ''Maar ja, je huid reflecteert toch hoe het in je binnenste zit.''

'Asbest in scholen eist tien slachtoffers'

Asbest in schoolgebouwen heeft de afgelopen jaren zeker tien slachtoffers geëist. Dat is donderdag gebleken uit onderzoek van het radioprogramma De Ochtenden.

Vaak gaat het om conciërges en klussende leerkrachten, die onderhoudswerk hebben verricht in gebouwen en zo met het kankerverwekkende asbest in aanraking zijn gekomen. Nergens wordt precies bijgehouden hoeveel asbestslachtoffers er vallen op scholen.

Advocaten waren al op de hoogte van vijf mensen van wie verondersteld wordt dat ze via het schoolgebouw de dodelijke asbestkanker opliepen. Onderzoek van De Ochtenden via de verzekeringsbranche leverde nog vijf onderwijsslachtoffers op.

Asbest als bouwmateriaal werd in 1993 verboden, maar zit nog volop in scholen en andere gebouwen. TNO adviseerde negen jaar geleden om een asbestinventarisatie te doen in gebouwen met een hoog risico, waaronder de 12.500 schoolgebouwen die voor het verbod zijn gebouwd. Hooguit de helft van de schoolgebouwen is op asbest nagekeken, aldus asbestspecialist Jan Tempelman van TNO.

Bieden en Wonen introduceert online huizenveiling

Bieden en Wonen introduceert donderdag een online veilinghuis voor de aan- en verkoop van woningen. Het is de eerste website in zijn soort in Nederland. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Bieden en Wonen is het derde project van Marc SchrŲder en Michiel Muller, die eerder de onbemande tankstations Tango en pechhulpdienst Route Mobiel introduceerden. Internetondernemer Albert Akkermans is de derde aandeelhouder.

Het verschil met bestaande veilingen is volgens Muller het feit dat mensen bij biedenenwonen.nl elkaars biedingen kunt zien en dat ze weten wat de rangorde is. "Een groot verschil met bijvoorbeeld bieden met gesloten enveloppen, waarbij je een huis kunt mislopen op 1 euro of misschien 30.000 euro te veel betaalt."

Gameplay Resident Evil 5 getoond

Vorige week meldden we jullie al dat er deze week meer informatie zou komen van Resident Evil 5. Nu is die informatie er dan, in de vorm van een filmpje van een DVD van het blad Famitsu.

Helaas wordt er alleen Japans gepraat, maar toch laten de beelden flink wat zien. Zo zien we een stuk van het ontwikkelingsproces en zien we eindelijk een stukje gameplay.

Resident Evil 5 is de opvolger van Resident Evil 4, een game die door de media zeer goed werd ontvangen, en door menig gamer als beste game ooit wordt bestempeld. In deel 5 zal je op pad gaan in Afrika, waar hordes zombies je het zeer moeilijk zullen gaan maken.

Mocht onderstaand filmpje het niet doen, dan kan je hier terecht.

Geen naakte vrouwen in Filipijnse Playboy

In april is het dan zover, dan ligt ook in de Filipijnen de Playboy in de schappen. Deze lokale editie van het internationale naaktblad toont echter geen blote vrouwen in erotische poses, zei de leiding van het tijdschrift donderdag.

In het overwegend katholieke land is gekozen voor "een lifestylemagazine voor succesvolle mannen en vrouwen", aldus de hoofdredacteur.

In de Filipijnse maatschappij speelt de kerk een belangrijke rol. De hoofdredacteur hoopt daarom dat zijn editie van de Playboy meer een blad zal worden dat de huidige tijdgeest schetst.

Tientallen doden bij strijd in Kut

In de Iraakse stad Kut zijn donderdag bij gevechten tussen sjiitische militieleden en Iraakse en Amerikaanse militairen zeker 44 doden gevallen. Dat zei de politiechef van de stad.

"De veiligheidstroepen begonnen rond middernacht een operatie om gebieden in handen van sjiitsche strijders terug te veroveren", aldus politiechef Abdul Hanin al-Amara. "Zeker veertig strijders en vier agenten werden gedood. Ongeveer 75 mensen raakten gewond. De politie heeft nu volledige controle over deze wijken."

Het is in verscheidene steden in het zuiden van Irak onrustig nadat regeringstroepen dinsdag in de Zuid-Iraakse stad Basra een offensief waren begonnen tegen milities en gewapende bendes.

NIF komt met reeks eisen tegen Wilders

De Telegraaf heeft inzage gehad in de aanklacht die de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) morgen in het kort geding indient tegen Kamerlid Geert Wilders. In een reeks eisen vraagt de NIF aan de voorzieningenrechter om de PVV-leider de mond te snoeren wegens het herhaaldelijk plegen van een onrechtmatige daad.

NIF eist niet alleen een verbod op de nog steeds niet vertoonde anti-Koranfilm Fitna, maar ook openbare excuses van Wilders aan de moslimbevolking. Als het aan de Turkse moskeeorganisatie ligt moet Wilders op straffe van een dwangsom van 50.000 euro per dag  in twee landelijke dagbladen op de voorpagina een rectificatie plaatsen, waarin hij verklaart dat zijn uitlatingen over de islam, de Koran en de profeet Mohammed 'onjuist en onnodig grievend' zijn. De rectificatie moet eindigen met een spijtbetuiging.

Buiten de film Fitna, waarin Wilders wil aantonen dat de Koran een fascistisch boek is, maakt de NIF zich boos over Wilders' mening dat de islam een fascistische ideologie is en de profeet Mohammed een barbaar. In  de dagvaarding vergelijkt de NIF het discrimineren van moslims wat Wilders zou doen, met de situatie van de 'Israëlitische bevolkingsgroep' in de jaren dertig voor de Tweede Wereldoorlog.

Het kort geding is uit veiligheidsoverwegingen door de Haagse rechtbank verplaatst naar de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam.

De Nederlandse Islamitische Federatie kwam overigens zelf in 2005 in opspraak toen het tv-programma NOVA onthulde dat in een aantal moskeeën van de Turkse organisatie een uiterst antisemitische film werd verkocht. Het bestuur van de  NIF zag echter geen redenen om die film te verbieden.

Gezakte borsten Linda de Mol hot in Duitsland

Linda de Mol boezemde de Duitsers deze morgen flink ontzag in met haar openheid. De mededeling van de presentatrice dat haar borsten sinds haar twintigste zeker 4 centimeter gezakt zijn, hield onze oosterburen duidelijk bezig.

De 'onthulling' , gedaan in haar eigen glossy, was namelijk nog voor 9.00 uur het best gelezen bericht van de mensenrubriek op de internetversie van het blad Bild. In de entertainmentrubriek van Bild leggen de borsten van Linda het nipt af tegen de berichtgeving over een voetbalwedstrijd.

De Mol vertelt overigens dat ze 'tevreden is met wat ze heeft'. Ze laat er niets aan doen. Wel heeft ze recent de oogleden laten liften, las Bild in Linda.

'Raketten Hezbollah kunnen nu heel IsraŽl treffen'

De Libanese guerrillabeweging Hezbollah beschikt over raketten die bijna heel Israël kunnen bereiken. Dat zeggen hoge Israëlische defensiemedewerkers.

Hezbollah heeft volgens de zegslieden Iraanse raketten verworven die een bereik van driehonderd kilometer hebben. Dergelijke raketten zouden alle Israëlische bevolkingscentra kunnen treffen en ook Dimona, waar de enige kernreactor van Israël staat.

In de oorlog die Hezbollah en Israël in 2006 uitvochten schoten de guerrillastrijders in een maand tijd bijna vierduizend raketten op Israël af. Die hadden een bereik van maximaal zeventig kilometer. Na de oorlog stuurden de Verenigde Naties een nieuwe vredesmacht naar Libanon, die moest voorkomen dat Hezbollah zich opnieuw zou bewapenen. Volgens de defensiemedewerkers bezit Hezbollah momenteel echter meer raketten dan voor het conflict. Toen waren het er veertienduizend.

'Sambora dronken achter stuur met dochtertje'

Richie Sambora heeft dinsdagavond niet alleen zichzelf, maar ook zijn 10-jarige dochter Ava in gevaar gebracht. De gitarist van Bon Jovi werd door een agent staande gehouden toen hij met zijn zwarte Hummer over de weg slingerde in Californië. Hij wordt ervan verdacht met drank op achter het stuur te hebben gezeten, zo heeft de politie bevestigd. Zijn dochtertje zat bij hem in de auto, tekende showbizzwebsite TMZ op uit de mond van een anonieme politiebron.

De 48-jarige rocker vervoerde in zijn auto in totaal drie vrouwen, van wie er twee minderjarig zijn. De politie weigerde de identiteit van de passagiers bekend te maken, maar meldde dat het niet ging om beroemde personen.

Als blijkt dat het alcoholpromillage in zijn bloed ten tijde van de arrestatie boven het toegestane minimum was, wordt Sambora mogelijk vervolgd voor het in gevaar brengen van kinderen. Naar verwachting duurt het ongeveer een week voordat de testresultaten binnen zijn. Sambora moet op 7 mei voor de rechter verschijnen.

De muzikant kreeg Ava in 1997 met zijn ex-vrouw, actrice Heather Locklear.

COC en BZ gaan Turkse homo's steunen

De Nederlandse vereniging tot integratie van homoseksualiteit COC start samen met Turkse homogroeperingen en het ministerie van Buitenlandse Zaken een campagne om de homo-emancipatie in Turkije te bevorderen. Volgens een woordvoerder van het COC gaat de actie zich vooral richten op de Turkse media en politiek.

''In de Turkse steden is men de afgelopen jaren een stuk homovriendelijker geworden, maar de Turkse overheid negeert het onderwerp zo veel mogelijk. Daarom is de juridische positie van homo's vaak erg zwak'', aldus een woordvoerder van het COC in het Parool. ''De Turkse gemeenschap in Nederland denkt over het algemeen nogal conservatief over homoseksualiteit. Daarom vinden wij het belangrijk om te laten zien dat er in Turkije zelf ook sprake is van een kentering.''

Komende zaterdag gaat de campagne van start met een groot feest in concertzaal Paradiso in Amsterdam onder de naam Pink Istanbul.

Aanhouding voor liquidatie Nedim ImaÁ

In verband met de liquidatie van de ex-voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor Nedim Imaç heeft de politie in de hoofdstad de 37-jarige Edwin M.  aangehouden. Imaç (40) werd ruim een jaar terug doodgeschoten toen hij een Turks restaurant in Amsterdam-Osdorp wilde binnengaan,  om de verjaardag van zijn zoontje te vieren.

Justitie ziet een ander persoon, de 33-jarige Ali A., als opdrachtgever voor de moord. A., die al geruime tijd vastzit, was jarenlang aanvoerder van Türkiyemspor toen Imaç daar voorzitter was. De twee kregen  later ruzie.

Imaç was 16 jaar voorzitter van de Turks/Amsterdamse voetbalclub uit de hoogste klasse van het zondagamateurvoetbal. In november 2006 trad hij af wegens familieomstandigheden. Hij was buiten voorzitter van de club óók een vooraanstaand lid van de Turkse gemeenschap in Nederland. Achteraf bleek Imaç echter ook een drugshandelaar (heroïne) te zijn geweest.

Releasedates voor Killzone 2, LittleBigPlanet en Resistance 2

In het onlangs uitgebrachte release-schema van Sony Computer Entertainment UK staat te lezen dat eind dit jaar drie grote titels zullen verschijnen op de PlayStation 3.

Zo zal de schattige platformer LittleBigPlanet in september verschijnen, net als de uit Amsterdam afkomstige shooter Killzone 2. De opvolger van de succesvolle FPS Resistance: Fall of Man zal in november in de winkels komen te liggen.

Zoals we gewend zijn in deze industrie zijn deze data onder voorbehoud, en altijd onderhevig aan veranderingen.

Black Bean komt met racegame Evolution GT

Uitgever Black Bean heeft aangekondigd dat ze in juni de racegame Evolution GT, ontwikkeld door Firebrand Games, uit zal brengen op de Nintendo DS in Europa. In deze racegame draait alles om het de GT-races. Je zult als opkomende coureur de strijd aan gaan met de grote der aarde gedurende vier seizoenen met als doel de beste te worden. De game kent een aantal gelicenceerde GT-auto's zoals de Audi A4 Touring Car en de Corvette Z06 waarmee je over acht circuits kan racen in steden als Londen en Milaan.

Evolution GT verschijnt 26 juni voor de Nintendo DS.Open beta van Home half april?

Er is al veel gezegd over Home, de virtuele community-service van Sony, maar een releasedate nog niet. Momenteel is de software in de closed beta-fase, wat betekent dat een beperkt aantal mensen de software testen. Als we de geruchten mogen geloven zal de status rond 18 april echter veranderen naar open beta, wat inhoudt dat iedereen die dat wil de software kan downloaden, gebruiken en eventuele verbeteringen kan voorstellen aan Sony.


Die pata's zijn viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiies

Home is een PS3-applicatie waarmee je kunt rondlopen in een virtuele wereld met daarin je eigen virtuele huis, die je naar eigen smaak (of wansmaak) kan inrichten. Vanuit Home kun je ook PS3-games starten en met je vrienden die op dat moment in je huis zijn direct multiplayer spelen.

Veel destructie in Battlefield: Bad Company trailer

De nieuwe battlefield voor de PS3 en de Xbox360 zal dit jaar nog verschijnen. De game zal uiterst realistisch zijn, en alles in de grote omgevingen kan kapot. Er is nu een nieuwe trailer verschenen waarin we kunnen zien hoe we met verschillende wapens en voertuigen, alles aan flarden kunnen schieten.

De nieuwe game van EA DICE heeft eerder deze week al voor veel ophef gezorgd doordat bekend werd dat voor verschillende wapens betaald zou moeten worden. Toch zullen nog genoeg mensen deze game nog graag in huis willen halen.


Softwareverkopen Japan, Pokémon is IN

Deze week is de lijst totaal omgegooid en zijn er een aantal nieuwe binnenkomers aan de lijst toegevoegd. Yakuza is van de tweede plaats getrapt en vorige nummer ťťn DS Beautiful Letter Training heeft ook een kleine schop onder zijn kont gekregen. Wii Fit die al een lange tijd op nummer drie stond moest ook zijn positie moeten inleveren en staat nu op de vijfde plek. De nieuwe nummer ťťn is Pokťmon Ranger voor de DS, gevolgd door Deca Sporta voor de Wii en Armored Core for Answer voor Sony's Playstation 3.
Gotta Catch 'em All?

01./00. [NDS] Pokťmon Ranger: Batonnage (Pokťmon) - 242,000 / NEW
02./00. [WII] Deca Sporta (Hudson) - 65,000 / NEW
03./00. [PS3] Armored Core for Answer (From Software) - 54,000 / NEW
04./00. [NDS] SimCity DS 2 (EA) - 49,000 / NEW
05./03. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 48,000 / 1,752,000
06./00. [PSP] Tales of Rebirth (Bandai-Namco) - 47,000 / NEW
07./04. [WII] Super Smash Bros. Brawl (Nintendo) - 41,000 / 1,490,000
08./00. [NDS] Crayon Shin-chan (Banpresto) - 35,000 / NEW
09./01. [NDS] DS Beautiful Letter Training (Nintendo) - 35,000 / 101,000
10./00. [NDS] Time Hollow: Seeking the Lost Past (Konami) - 34,000 / NEW

11./00. [NDS] Dramatic Dungeon: Sakura Wars (Sega)
12./00. [PSP] Echochrome (Sony)
13./00. [360] Armored Core for Answer (From Software)
14./02. [PS3] Yakuza 3: Kenzan! (Sega)
15./08. [WII] Wii Sports (Nintendo)
16./05. [PS2] Gundam Musou Special (Bandai-Namco)
17./00. [NDS] Super Dodge Ball (ArcSystemWorks)
18./10. [WII] Wii Play (Nintendo)
19./00. [WII] The House of the Dead 2 & 3 Return (Sega)
20./00. [360] Army of Two (EA)
21./22. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
22./00. [PS3] Army of Two (EA)
23./09. [NDS] Harvest Moon (Marvelous Entertainment)
24./20. [NDS] Mario Party DS (Nintendo)
25./00. [NDS] Kekkaishi: Kubourou Shuurai (Bandai-Namco)
26./21. [NDS] Mario and Sonic at the Olympic Games (Nintendo)
27./14. [WII] Everyone's General Knowledge Training TV (Nintendo)
28./12. [PSP] Musou Orochi (Koei)
29./06. [NDS] Shugo Chara! Three Eggs and the Joker in Love (Konami)
30./24. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)

NDS - 14
WII - 7
PSP - 3
PS3 - 3
360 - 2
PS2 - 1

'Jami voor de rechter gesleept om anti-moslimfilm'

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) spant een kort geding aan tegen de nog te verschijnen anti-moslimfilm van Ehsan Jami. De oprichter van het comité voor ex-moslims wil de animatiefilm, The life of Mohammed, op 20 april vertonen.

"Ik kan dit niet meer uitleggen aan mijn achterban of de mensen in moslimlanden. Zij denken: waar zijn ze mee bezig in Nederland?" zei CMO-bestuurslid Ayhan Tonca donderdag in het actualiteitenprogramma Netwerk. Hij denkt dat Nederland niet klaar is voor een tweede antikoranfilm. Er is al maanden commotie over de nog te verschijnen film van Geert Wilders (PVV). Wilders heeft aangegeven de film, 'Fitna', voor 1 april te willen verspreiden.

Als het aan minister van Staat Hans van den Broek ligt moet het kabinet ook een kort geding aanspannen tegen Geert Wilders om te proberen zijn antikoranfilm te verbieden. Nederlanders kunnen namelijk wereldwijd het slachtoffer worden van geweld door moslims, stelt hij. "Laat de rechter bepalen wat zwaarder weegt: de vrijheid van meningsuiting of het landsbelang", zei hij woensdag in de Volkskrant.

De actualiteitenrubriek zegt een fragment van de film van Jami gezien te hebben. Hierin loopt de profeet Mohammed met zijn 9-jarige vrouw Aisa hand in hand op weg naar de moskee om haar daar te ontmaagden. In moslimkringen is het een groot taboe om alleen al de profeet uit te beelden.

Jami zei zich niets aan te trekken van de eventuele gevolgen van zijn film. "Ik weet niet hoeveel tumult de film van Wilders zal veroorzaken, maar ik kan je een ding garanderen: mijn film gaat komen".

Jami werd eind oktober officieel uit de PvdA gezet. Hij was voor de partij gemeenteraadslid in het Zuid-Hollandse Leidschendam-Voorburg. Mede door een opiniestuk dat hij samen met Geert Wilders in de Volkskrant schreef, ontstond een conflict tussen Jami en de PvdA. De auteurs vergeleken de profeet Mohammed met Adolf Hitler.

'Gevaarlijke stoffen in kinderpyjama's'

Kinderpyjama's die bij Hema en Zeeman worden verkocht kunnen gevaarlijke chemische stoffen bevatten. De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop testte vijftien pyjama's voor kinderen van 2 tot 3 jaar en concludeerde dat er in zes daarvan schadelijke stoffen zaten. Het gaat om ftalaten, een verboden kleurstof en formaldehyde.

Ftalaten kunnen onder meer een negatief effect op het voortplantingsstelsel hebben. Formaldehyde kan leiden tot diverse gezondheidsklachten als huidirritatie, hoofdpijn en ademhalingsproblemen.

De pyjama's die door de Belgische organisatie 'gevaarlijk' zijn bevonden worden verder verkocht bij supermarktketen Carrefour, Trafic Maffle en Prémaman.

Kwart eeuw cel voor baby in magnetron

Een jury in Texas heeft woensdag een jonge vader veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar, omdat hij zijn dochtertje in de magnetron stopte. Het meisje van 2 maanden liep ernstige brandwonden op. Vlak voordat Joshua Mauldin zijn dochter in een hotelkamer in de plaats Galveston de magnetron in duwde en deze aanzette, sloeg hij haar en stopte haar in de ijskast en de kluis.

De advocaat van Mauldin bracht de geestesziektes in herinnering waaraan zijn cliënt in het verleden leed en vroeg om een voorwaardelijke straf, zodat hij behandeld kon worden. De aanklager zei dat Mauldin zijn dochter pijn deed omdat hij kwaad was en vastzat in een liefdeloos huwelijk. Ook voerde hij aan dat Mauldin al eerder gewelddadig was en vaak loog dat hij geestesziek was, om onder straf uit te komen.

'Vliegtaks populaire bestemmingen omlaag'

Staatssecretaris Financïen: 'vliegen naar Turkije en Canarische eilanden goedkoper.'

De vliegtaks voor populaire vakantiebestemmingen als Turkije en de Canarische Eilanden moet omlaag. Dat vindt staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA). Hij wil nog eens kritisch naar de tarieven kijken.

Door de vliegtaks die 1 juli wordt ingevoerd, betalen passagiers voor vluchten buiten de Europese Unie en verder dan 2500 kilometer 45 euro extra. Voor kortere vluchten geldt een toeslag van 11,25 euro. Passagiers die naar Turkije of de Canarische Eilanden vliegen, betalen het hoge tarief.

De Jager zegt dit verschil te groot te vinden. "Ik vind het niet eerlijk dat je van de ene op de andere kilometer meer moet betalen." Hij zegt 'absoluut bereid' te zijn om daar nog eens naar te kijken.

Wilders wil debatavonden over Fitna

Geert Wilders wil na de presentatie van zijn film in debat gaan met voor- en tegenstanders. Dat zegt hij donderdag in een interview met de GPD.

De debatten zouden moeten voorkomen dat na publicatie van de film alleen nog gesproken wordt over eventuele rellen, en niet over de inhoud van de film.

Met het initiatief voor de avonden reageert Wilders op verwijten dat hij de discussie met zijn tegenstanders zou ontlopen. "Laten we nou eens met elkaar praten over wat we vinden van die problemen. Ik houd van het debat en kan tegen een stootje. Mijn tegenstanders mogen me knettergek noemen. Zolang er maar niet wordt gescholden of gedreigd."

Film: Lars and the Real Girl

Iedereen heeft vast wel eens van opblaaspoppen gehoord. Plastic poppen waarop iedereen zijn of haar seksuele lusten kan botvieren. De website www.realdoll.com gaat nog een stapje verder, met een ruim assortiment levensechte poppen. Bij deze poppen valt werkelijk elke denkbare eigenschap naar eigen wens aan te passen. In het komische drama Lars and the Real Girl zien we hoe de enigszins in zichzelf gekeerde Lars in een dergelijke pop de liefde van zijn leven vindt.Biologisch eten niet populair

Biologische levensmiddelen zijn niet populair bij de Nederlandse consument. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek dat Research International uitvoerde in opdracht van de krant DAG.

Zelfs wanneer een biologisch product even duur is als een niet-biologisch product kiest minder dan de helft van de consumenten voor het biologische product.

Bij de beslissing om een product te kopen is de prijs de belangrijkste overweging. Deze ligt bij niet-biologische producten doorgaans lager dan bij biologische producten. Bovendien speelt het geitenwollensokkenimago van biologische levensmiddelen mee.

Robin Williams gaat scheiden

Robin Williams gaat scheiden. Dat heeft zijn manager woensdag bevestigd, aldus Amerikaanse media.

De acteur was sinds 1989 getrouwd met zijn voormalige oppas Marsha Garces. Naar nu is bekend geworden heeft zij op 21 maart de scheiding aangevraagd. Onverzoenbare verschillen werden genoemd als de reden hiervoor.

De twee hebben twee kinderen samen, Zelda (18) en Cody (16). Williams heeft ook een zoon uit een eerder huwelijk.

Het moeilijkste spel ooit

Het is het jaar 2000 nog wat. Een jongen wordt 15 en verlaat zijn huis. Hij gaat op een moeilijke en epsiche queeste om 'The Guy' te worden.

Zo begint het spel dat misschien wel het moeilijkste spel ooit is. "I wanna be the Guy" voor Windows machines is een 2D-platformer met retro stijl. Alleen dan wel iets moeilijker dan de games die vroeger uitkwamen.

Dit spel is ontzettend moeilijk en praktisch iedereen heeft minstens een paar uur nodig om al voorbij het tweede scherm te komen. Het is heel lastig door het extreem hoge trial-and-error-gehalte.

Je kunt de demo (eerste paar levels en drie bossfights) hier downloaden. De volledige versie is voor de die-hard via deze link te downloaden.Jij speelt het kleine mannetje.

Team Fortress 2 krijgt nieuwe injectie

Valve heeft bekend gemaakt dat in de week van 20 april de nieuwe gratis content zal worden vrijgeven. Buiten de nieuwe Goldrush map en nieuwe wapens, zal de game ook een nieuwe game mode kennen, Payload.
In Payload is het de bedoeling dat je een karretje vol explosieven naar het kamp van de vijand brengt, hoe meer mensen het karretje duwen, hoe sneller het zijn einddoel zal bereiken. Uiteraard word het de taak van de vijand dat te stoppen.


Verder kan je een nieuwe cinematic verwachten, Meet the scout, en voor de medics onder ons, onder andere een gun die je "slachtoffer" gegarandeerd 10 seconden critical hits geeft.

Condoom kopen is mannenwerk

De man moet condooms kopen. Zeventig procent van de vrouwen doet dit niet graag zelf, uit angst voor een slecht imago. Dit is één van de uitkomsten die naar voren komt uit een onderzoek van de campagne 'Move your lips', die jongeren bewust wil maken van hiv en aids.

Vrouwen hebben ook liever niet zelf een condoom op zak, omdat ze niet als een makkelijke prooi willen worden gezien. Maar zestien procent van de vrouwen geeft aan wel een condoom bij zich te hebben als ze gaan stappen.

Het percentage mannen dat wel met een condoom op zak loopt, ligt veel hoger. Ruim tweederde heeft tijdens het uitgaan een kapotje bij zich. Mannen die geen rubbertje bij zich hebben, hebben het idee dat een condoom de kans verkleint om een vrouw het bed in te krijgen. Mannen voelen zich in tegenstelling tot de vrouwen niet ongemakkelijk, het is gewoon bijgeloof. Wat beide seksen wel gemeen hebben is het beeld van hun eigen imago. Ook mannen willen niet als 'makkelijk' en 'op seks belust' worden gezien door het andere geslacht.

Film: The Bucket List

Het leven is maar kort: voor je het weet loopt het alweer op zijn eind terwijl er nog zoveel dingen zijn die je ooit in je leven zou willen doen. De meeste mensen berusten in hun lot wanneer ze te horen krijgen dat ze niet lang meer te leven hebben, maar de miljardair Edward Cole en de automonteur Carter Chambers zien dat toch anders. Nadat bij de twee terminale kanker is geconstateerd besluiten ze de wereld rond te reizen en The Bucket List af te werken.

Vuurwerkexplosie in China: 22 doden

Een vuurwerkexplosie heeft gisteren aan zeker 22 mensen het leven gekost in het noordwesten van China. Het Chinese staatspersbureau repte verder over minstens tien gewonden.

De explosie vond plaats terwijl de autoriteiten in de stad Turpan, gelegen in de autonome provincie Xinjiang, vuurwerk vernietigde. Na de explosie is een grote brand ontstaan. Het is niet bekend gemaakt waarom het vuurwerk vernietigd moest worden

PC-gedonder: van alles naar de bliksem (1)

FLITS! BAOEM!
Ik zit gelijk rechtop in bed. Wat was dat? Het was een flits, onmiddellijk gevolgd door een enorme knal. Of nee, de klap was gelijk met de flits. Ik hoor hoe slagregen tegen het slaapkamerraam aan klettert. Shit, het onweert, en de inslag moet hier vlakbij geweest zijn.
Even wacht ik. Dan zie ik opnieuw een flitsende schittering op het behang. Vol spanning wacht ik op de donder. Die duurt nogal wat tellen. De rommeling in de verte doet me concluderen dat het onweer in vliegende vaart over het land dendert. Niet veel later hoor ik alleen nog maar wat gerommel, zij het nauwelijks hoorbaar. Wel regent het nog hard, maar er is geen onweer meer.

FOK! zoekt nieuw nieuwsposttalent

Heb je een goede taalbeheersing en lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die iedere maand door bijna een miljoen unieke gebruikers gelezen wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk nieuwsposters om de nieuwe Frontpage iedere dag van het meest opmerkelijke en ook serieus nieuws te voorzien.

Vind je het leuk om iets met journalistiek te doen of krijg je een harde plasser of tepels van een flinke dosis aandacht? Dan bieden wij een groot platform waarop je stukken gelezen worden. En je maakt ook nog eens deel uit van een gezellige club crew die bestaat uit 200 mannen en vrouwen. Het enige wat wij je niet kunnen bieden is geld, je werkt dus mee op vrijwillige basis. Natuurlijk ben jij je er van bewust dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid betekent.

We zoeken mensen voor alle tijdstippen van de dag. Het maakt niet uit of je bijvoorbeeld alleen in de ochtend of avond nieuws kan posten, al heeft de ochtend de voorkeur. Verder weet je dat FOK! groot is geworden met opmerkelijke- en showbizznieuwtjes. Maar ook het normale harde nieuws staat op de FP. Kortom: lijkt het jou leuk om nieuwsposter op FOK! te worden?

Stuur dan voor 27 maart om 23.59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, in welke categorie(ën) je nieuws wilt plaatsen, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten over het algemeen herschreven moeten worden).

Ehsan Jami komt met anti-islam tekenfilm

De eind 2007 aangekondigde anti-Islam film van Ehsan Jami zal op 20 april als een tekenfilm verschijnen. Dat zei Jami vanavond in het actualiteitenprogramma Netwerk.

Het Contactorgaan Moslims en Overheid heeft laten weten juridische stappen te zullen ondernemen tegen de film.

In een tekening uit de film 'The life of Mohammed', die werd getoond door Netwerk, is te zien dat de profeet van de islam samen met zijn 9-jarige vrouw Aisha onderweg is naar een moskee om haar te ontmaagden.

Hans van den Broek, Minister van Staat, noemde de film na het zien van de tekening: "politieke pyromanie: brand stichten, maar blussen ho maar."

Hypnotiserende dief op video vastgelegd

De Italiaanse politie is op zoek naar een man die zijn hypnotiserende gaven als een wapen inzet bij het beroven van winkels. De hypno-dief heeft tot nu toe minstens tweemaal toegeslagen, bij een bank en een kruidenierszaak, en daarbij ruim 1400 euro buitgemaakt. Zijn slachtoffers kunnen zich weinig herinneren van de hypnotisering, behalve het zinnetje: "kijk in mijn ogen". Pas na natelling van de kassa ontdekte men te zijn beroofd.

De diefstal op de kruidenierszaak in Jesi is vastgelegd op video. In de hoop dat de hypno-dief wordt herkend, heeft de politie de beelden openbaargemaakt. De hypnotiseur wordt mogelijk geholpen door een handlanger, die de omstanders afleidt.

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.