FOK! opent integratie-themaforum!

Het FOK!forum heeft vandaag een nieuw themaforum geopend, namelijk het integratie forum. Dit is een forum waar moslims en niet-moslims samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat staat er écht in de koran, hoe denken moslims over Hollanders en andersom, wat klopt er wel of niet van de vooroordelen over en weer.

De laatste tijd is er ontzettend veel media aandacht voor de integratieproblemen. Met de opening van dit nieuwe forum pogen wij de kloof tussen moslims en niet-moslims te overbruggen. Wij willen iedereen een plek bieden om op respectvolle wijze met elkaar in discussie te gaan. Hier kunnen we leren om door de vooroordelen en generalisaties heen kunnen kijken. En leren we elkaar ook begrijpen. Het is niet zomaar moslims VS niet-moslims.

Heb je een hekel aan moslims, of juist aan niet-moslims, en kun je je niet fatsoenlijk gedragen, dan zul je merken dat we hier vrij strak op modereren en bans eenvoudig gezet zijn. Ga gerust in discussie, maar vermijd persoonlijke aanvallen en grove beledigingen. Praten over de gebruiken en tradities van Nederland en van de Islam. Zijn moslims nou écht tegen terrorisme? Zijn alle Nederlandse vrouwen hoeren? Moeten homo's dood? Wat hebben Hollanders tegen boerka's?

Lees, vraag en deel je ideeën in het nieuwe integratie-forum!