Colin verrast door contractverlenging

Jurgen Colin weet niet wat hij moet denken van zijn contractverlenging bij Ajax. Zijn contract werd deze week verlengd omdat Marco van Basten, de nieuwe trainer van de Amsterdammers, gecharmeerd is van de verdediger. Colin en zijn zaakwaarnemer twijfelen over de reden van de verlenging van het contract.

Colin liet in het gesprek met Het Parool weten dat hij een raar gevoel heeft bij de contractverlenging. "Het is mooi dat de club vertrouwen in me heeft", aldus de voormalig speler van PSV en NAC Breda. "Anderzijds wil ik ook spelen. Momenteel zit ik op de tribune. Dat is een situatie die niet gezond voor me is. Van alleen trainen word ik niet beter."

De zaakwaarnemer van Colin, Hakim Slimani, was nogal verrast. "Ik had verwacht dat Ajax niet verder wilde met Colin. Technisch directeur Martin van Geel noemde dat twee weken geleden een voorbarige conclusie. Na overleg met Marco van Basten besloot Ajax vorige week toch de optie in het contract te lichten," aldus de belangenbehartiger.

"Maar we zijn zeer tevreden met de contractverlenging, al blijft het opmerkelijk dat zoiets gebeurt met iemand die op de tribune zit," vindt Slimani. De zaakwaarnemer is ook op de hoogte van de geruchten dat Ajax op een transferbedrag aast. "Ik kan me niet voorstellen dat het Ajax daarom te doen is. Van Basten heeft vertrouwen in Colin, het gaat om voetbaltechnische redenen. Als in de voorbereiding op het nieuwe seizoen blijkt dat Colin weer buiten de selectie dreigt te vallen, is in de zomer altijd nog genoeg tijd om een nieuwe club te vinden. Met PSV, NAC, RC Genk, Norwich City en Ajax heeft Colin een goed CV opgebouwd," geeft de zaakwaarnemer aan.