Ontvoerde 'baby' na 16 jaar gevonden

Michel (OA)

Een jongen uit Letland die als baby was ontvoerd, is na zestien jaar door toeval gevonden. De politie had zijn 'moeder' gearresteerd waar de jongen bij was. De agenten wilde de identiteitspapieren van de jongen zien, maar die konden niet worden getoond. Rechercheurs die destijds aan de ontvoeringszaak hadden gewerkt, legden een link daarmee. Een DNA-test wees uit dat de 'zoon' inderdaad de ontvoerde jongen is.

De jongen verdween zestien jaar geleden met kinderwagen en al toen hij anderhalve maand oud was. Zijn moeder had hem even buiten een winkel laten staan, waar zij boodschappen deed. De vrouw die nu voor zijn moeder doorging, zei de jongen niet te hebben ontvoerd. Haar man was op een dag met een baby thuisgekomen, die afkomstig was uit Dagestan.

De jongen is nooit ver weg geweest van zijn biologische ouders. Hij heeft al die tijd in de Letse stad Daugavpils gewoond, net als zijn echte ouders. Momenteel woont de 16-jarige puber bij een pleeggezin. Of hij in de toekomst weer bij zijn biologische moeder gaat wonen is nog niet bekend. Het besluit daarover, waarin zijn mening ook belangrijk is, volgt nog.