Ijskoud moordmysterie in hotel vindt uitgever

De Nederlands/Canadese uitgever Lighthouse Interactive heeft de rechten verkregen om in Noord-Amerika, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en de BeNeLux de adventure game Dead Mountaineer’s Hotel uit te geven. Het spel wordt ontwikkeld door Electronic Paradise en is gebaseerd op de in Rusland wereldberoemde boeken van de gebroeders Strugatsky. Lighthouse heeft de rechten verkregen in overleg met de Russische uitgever Akella.

In het spel ben je een politie-agent op vakantie in een bergrijk gebied. Je zoekt onderdak in een leuk hotel, met de ietwat vreemde naam Dead Mountaineer's Hotel. Al snel beland je middenin een moordonderzoek en is iedere hotelgast en -medewerker een mogelijke verdachte. In het hotel wonen en werken vijftien mensen, met verschillende persoonlijkheden, verhalen en motieven.

"Players are in for a real treat! Dead Mountaineer’s Hotel is a great addition to our first-rate Adventure game catalog. The game looks incredible. There is such close attention to detail that you feel completely immersed in the game world. We are looking forward to bringing the game to English speaking Adventure communities across North America and Europe," aldus Erik Schreuder, CEO van Lighthouse Interactive.

Het spel zal vijf verschillende eindes kennen die afhangen van jouw acties en beslissingen. Door een 3D real-time engine is het spel echt non-lineair. Dead Mountaineer's Hotel belooft ook grafisch het adventure genre naar een hoger plan te tillen door bijzonder gedetailleerde omgevingen, dynamische licht/schaduw-effecten en subtiele veranderingen die afhangen van het weer en het dagdeel.

Het spel heeft een voorlopige release datum van 'derde kwartaal 2008' meegekregen. De officiële website vind je **hier**