FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 april 2007

Internet, lol?

De schietpartij in Virginia is pas enkele uren oud, maar dankzij het internet kunnen we nu al beelden van de schietpartijen vinden op Youtube, maar ook op Google Video. Niet dat er veel verschil is tussen de twee, aangezien ze toch beiden van Google zijn. Het is nu nog wachten op Jack Thompson die zich nu weer fit genoeg voelt voor een nieuwe kruistocht tegen videogames. Bowling for Columbine zal nu ook weer gretig aftrek vinden, en de discussie betreffende vuurwapens op school zal ook weer beginnen.

Maar het internet zou het internet niet zijn zonder de keiharde humor. Daarom de site http://www.vtechdies.com/.

"Life's a joke, its the punchline that kills you."

Update: er is zelfs een handleiding verkrijgbaar.

Creutzfeldt-Jakob in ziekenhuis Aruba

Icoon GezondheidIn het Dr. Horacio Oduber Hospitaal op Aruba is bij een Arubaanse patiënt de ziekte van Creutzfeldt-Jakob (vCJD) vastgesteld. Dat heeft ziekenhuisdirecteur Arnoud Boesten bekendgemaakt.

Volgens het ziekenhuis gaat het niet om de voor mensen gevaarlijke variant van de gekkekoeienziekte, maar om een erfelijke vorm. De kans op besmetting is daardoor klein.

Desondanks treft het ziekenhuis enige voorzorgsmaatregelen. Alle instrumenten worden extra gesteriliseerd, en bloedproducten worden extra onderzocht om de kans op verspreiding te voorkomen.

De ziekte van Creutzfeldt-Jakob is een zeldzame hersenziekte die bij circa 2 op de 1.000.000 mensen voorkomt. Er bestaat geen behandeling voor.

Kargbo gaat vrijuit

Willem II kan in de belangrijke slotfase van de competitie Ibrahim Kargbo weer opstellen. Tegen de verdediger liep een vooronderzoek. Kargbo zou in de wedstrijd tegen FC Utrecht een kopstoot aan Gregoor van Dijk hebben uitgedeeld.

Willem II laat op zijn website weten dat de aanklager betaald voetbal de zaak heeft geseponeerd omdat hij de overtreding niet wettig en overtuigend vindt bewezen. Eerder had Gregoor van Dijk al een gunstige verklaring afgelegd voor Kargbo. Van Dijk beweerde van geen kopstoot te weten.

Metzelder lijkt naar Real Madrid te gaan

Christoph Metzelder lijkt al op weg naar Madrid. De Duitse verdediger van Borussia Dortmund verlengt zijn contract niet, en staat volop in de belangstelling van Real Madrid.

Metzelder werd al langer gelinkt aan De Koninklijke, maar dat kwam vooral door uitspraken uit het Spaanse kamp. De international laat nu zelf ook weten dat alles er op wijst dat hij volgend seizoen in een wit shirt speelt. Het Italiaanse Internazionale leek lange tijd de beste papieren te hebben, maar Real Madrid heeft sinds kort de race om Metzelder's handtekening heropend.

"Er is nog helemaal niets getekend, maar de zaken gaan wel die kant op", vertelde de verdediger aan Westfalische Rundschau. Boze tongen beweren nu al dat Metzelder een tweede Jonathan Woodgate wordt. De Engelse verdediger werd geen succes in Madrid, door zijn vele blessures. De 26-jarige Duitser staat ook bekend om zijn blessuregevoeligheid.

Martin Drent klaar met carrière

Martin Drent voetbalt niet meer. De 37-jarige aanvaller van BV Veendam liep in het competitieduel met Cambuur Leeuwarden een hamstringblessure op en is daardoor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Eerder had de Groninger aangekondigd na dit seizoen zijn carrière te beëindigen. Met het stoppen van Drent verdwijnt één van de laatste echte culthelden van de Nederlandse voetbalvelden.

Drent begon ooit bij Groningen maar kreeg als jongeling weinig kansen. Drent verkaste naar Veendam en speelde een jaar later alweer bij Emmen. Bij Emmen beleefde Drent topjaren. Hij speelde vier jaar met Michel van Oostrum in de spits en haalde met Emmen hoge klasseringen maar geen prijs. Populair was Drent in Emmen gek genoeg niet. "Er was één tribune die altijd tegen me was" aldus Drent "Ik kon niets goed doen. Al maakte ik maar één klein foutje, dan ging de hele tribune alweer staan. Ik heb daar nooit het gevoel gehad dat ik een geliefde speler was".

In 1999 vertrekt Drent terug naar Groningen. In Groningen wordt Drent wel populair op de tribune. Drent heeft wat eigenschappen die de supporters van Groningen geweldig bevalt. Hij lust graag een biertje en rijdt wel eens een scheve schaats. Het maakt van Drent geen voetbalheld, maar één van hen. Drent is menselijk en aanraakbaar.

Zo wordt Drent als eerste speler ooit geschorst omdat hij een uur te vroeg op de training staat. Als de wintertijd is ingegaan is Martin Drent vergeten de klok een uur terug te zetten. Drent verschijnt dus een uur te vroeg op de training op een leeg Oosterpark. Drent ziet zijn fout in, stapt weer in de auto en laat vervolgens niets meer van zich horen. Drent krijgt dus van zijn club een boete. Daarmee is het niet gedaan. Drent trekt in de pers van leer vanwege de in zijn ogen onterechte boete. Het versterkt zijn imago van 'bijzondere' zolas de Groningers hem noemen, alleen maar.

Ook tijdens een trainingskamp in Cyprus maakt Drent het bont. Op de laatste dag van het trainingskamp mogen de spelers op stap. Drent haalt samen met een sponsor goed door en struikelt tien minuten voordat de spelers aan het ontbijt verwacht worden uit de disco. Nog dronken verschijnt Drent aan de ontbijttafel. Hij herkent zelfs zijn eigen trainer, Jan van Dijk, niet eens. Met drie luide boeren wenst Drent iedereen het beste. Drent: "Op Schiphol kwam Jan van Dijk naar me toe. Hij zei: Je bent voorlopig geschorst. Ik zei; dat dacht ik wel."

Lang duurde de schorsing van Drent nooit. Men had hem nodig, de noeste werker voorin, de bonkige en kopsterke spits die voorin voor gevaar zorgde. Want zijn prestaties op het veld spelen natuurlijk ook een belangrijke rol bij het ontstaan van zijn populariteit. Op het veld loopt hij de pollen uit het veld voor zijn club.

Drent: "In Groningen is altijd één soort speler populair: de kopsterke spits. Dat zijn vaak de jongens die keihard werken en voetballend wat minder zijn. Jongens die de kracht uit de voorzetten halen. Wat het Groningse publiek ook altijd aanspreekt: de mooiste goals worden met de kop gemaakt. Daarom wordt je populair. Ik keek ook altijd naar Peter Houtman, toen ik als jongetje op de tribune stond."

Tilburg: imam Salam integreert niet

Imam Ahmed Salam is zo conservatief dat hij onmogelijk in de Nederlandse maatschappij kan integreren. Dat concludeert de Tilburgse gemeenteraad na een gesprek met de omstreden imam.

Het gesprek vond plaats op initiatief van de gemeenteraad. Die wilde graag persoonlijk van Salam en zijn zoon Suhayb Salam horen wat hun bijdrage is aan de Tilburgse maatschappij. Suhayb moest voor zijn vader vertalen, omdat die gebrekkig Nederlands spreekt.

Niet iedereen was het eens met de conclusie van de gemeenteraad. PvdA-fractievoorzitter D. van Griensven vindt dat Salam wel met zijn mond de integratie belijdt, maar dat zijn daden achterwege blijven.


De imam liet in het gesprek weten dat vrouwen wel als verpleegster mogen werken, maar niet op een gemengde afdeling. Ook mogen ze van hem bij de marechaussee, maar mogen ze onder geen beding iemand van het mannelijk geslacht arresteren. Zoon Suhayb spreekt van een goede start, ondanks de conclusie: "'We hebben veel hoop en zijn optimistisch."

Salam veroorzaakte in 2004 een rel door te weigeren de hand van Rita Verdonk, toenmalig minister van Integratie te schudden. De Tilburgse burgemeester Vreeman liet eind maart al weten dat Salam beter kan vertrekken, omdat hij moslims in Nederland oproept geen belasting te betalen.

Haas valt vrouw aan

Een haas heeft in Oostenrijk een 74-jarige vrouw aangevallen. Het dier viel de bejaarde aan in Linz toen die de was aan het ophangen was. De haas viel haar aan en beet in de voet. De vrouw vluchtte naar binnen. De echtgenoot riep de hulp van de politie in om het agressieve dier te verjagen.

Agenten zagen hoe de 78-jarige echtgenoot met de haas aan het vechten was. Een politieman heeft het dier doodgeschoten. De haas zal onderzocht worden op hondsdolheid.


Een dolle haas viel een vrouw aan

Lost Planet laat zich van zijn scherpste kantje zien

Dat Lost Planet naar de PC komt was al bekend, dat dit enkele grafische updates met zich mee zou brengen viel te verwachten. Welke grafische leukigheden dit zijn valt te zien in deze nieuwe screenshots van Lost Planet: Extreme Condition voor de PC.

Daarbij zijn er ook enkele screens waarbij de Xbox 360 versie van de game vergeleken wordt met de PC versie van de game:De game wordt in juni verwacht op de PC, met dus wat mooiere en scherpere graphics.

Agent stuurt slachtoffer overval weg

Icoon PolitieDe rechtbank in Brussel heeft een agent veroordeeld, omdat hij een slachtoffer van een overval niet heeft geholpen. De man kwam bloedend het politiebureau in Schaarbeek binnen. Hij was overvallen en mishandeld. De agent stuurde de man weg, omdat hij geen tijd had. Hij beval het slachtoffer maar naar een ander politiebureau te gaan.

Dat deed de man. Op het commissariaat van Laken werd hij onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht waar hij negen dagen moest doorbrengen voordat hij was hersteld. De 54-jarige agent moet het slachtoffer een schadevergoeding van 500 euro betalen.

Spijkerbroek maakt vrouwen blij

Voor alle vrouwen die bij het passen van een spijkerbroek verrukt roepen "Gelukkig, nog steeds maatje 36!" is er nu slecht nieuws. Uit onderzoek van de Britse krant 'The Sunday Times' is gebleken dat de meeste spijkerbroeken groter zijn dan de maat aangeeft. De fabrikanten hebben de maten de afgelopen jaren aangepast aan de letterlijk groter wordende klantenkring.

De dames zijn maar wat blij dat ze nog steeds in maatje 38 passen, terwijl de broek in feite al groter is dan een maatje veertig. Vooral de merken Gap, Zara, H&M en French Connection maken de wereld voor de vrouw wat rooskleuriger. Deze praktijk van onjuiste maten is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar wordt dit al veel langer gedaan.

Punten derde ronde

De Grand Prix van Bahrein kende de derde verschillende winnaar op rij en zorgde voor een aantal verrassende puntenaantallen.

Er zijn dit keer zeven rondewinnaars, die allemaal 220 punten hebben gescoord. De gelukkigen zijn al3ktic0n, GeertM, number54, Pouwels, Sthinkpad, STi_Power en SupaMario.

In het totaalklassement blijft MaGNeT koploper, met 701 punten. al3ktic0n, GeertM, number54, Pouwels, Sthinkpad, STi_Power en SupaMario delen de tweede plaats, met 687 punten.

De best scorende subleague van deze ronde was HEMA, met 207 punten. Kennis van zaken en The Plotters delen met 198 punten de tweede plaats. Vierde is !!!! AIM ONLY FOR GOLD !!! geworden met 195 punten, een gedeelde vijfde plaats was er voor ! ! ! Cloudbusters ! ! ! en Racing for BIH, met ieder 194 punten.

In het totaalklassement van de subleagues staat ! ! ! Cloudbusters ! ! ! bovenaan, met 633 punten. Team holland volgt op slechts één punt achterstand, Racing Team X-fi staat met 614 punten derde.

De volgende race is pas over een maand. Wisselen voor de Grand Prix van Spanje kan tot 12 mei 00.01u.

Hollandse kaas nu gemaakt door Marokkanen

De dagen dat alleen Nederlanders worden uitgescholden voor 'kaaskop' lijken geteld. Tegenwoordig zijn zelfs Marokkanen met het edele vak van kaasmaken bezig. In september zullen de eerste Hollandse kazen van Marokkaanse makelij worden verkocht. Deze kazen worden gemaakt in het Marokkaanse stadje Jerada.

Dit meldde de stichting Human Force vandaag met gepaste trots. Deze stichting heeft het hele project opgezet. Bedrijfsleider Montassir Menouar leerde het kaasmaken op een kaasboerderij in het Zuidhollandse Stolwijk.

Het project heeft als doel de werkgelegenheid in het noordoosten van het land te vergroten. Donderdag zwaaien de Marokkaanse ambassadeur en Menouars leermeesters de ambitieuze kaasmaker uit.

Indiërs boos op Gere na kussen wang actrice

Icoon ShowbizzRichard Gere zal zich de kussen die hij gaf op de wangen van Bollywood-actrice Shilpa Shetty nog lang heugen. Demonstranten verbrandden afbeeldingen van de acteur en de gekuste ster. Velen zien de daad van Gere als een wandaad tegen Shetty's eerbaarheid en de Indiase cultuur.

Het voorval vond zondag plaats tijdens een evenement om de bewustwording van de gevaren van aids te stimuleren. Richard Gere is in India om de strijd tegen aids aan te gaan. Nergens ter wereld leven meer hiv-patiënten.

Door het hele land volgden protesten tegen de actie van Gere. Sommige demonstranten wilden Gere en Shetty dood hebben, anderen eisten een publiekelijk excuus.

Shetty heeft verklaard dat ze de reactie op de kus overdreven vindt. Ook zei ze dat Gere zijn excuses heeft aangeboden en heeft gevraagd of zij die wilde overbrengen aan de media.

Zestienjarige rijdt zesjarig meisje dood

Icoon BuitenlandsEen meisje van zes jaar is afgelopen zondag dodelijk gewond geraakt in Lille (Frankrijk) door een wegpiraat van zestien jaar. Het ongeluk gebeurde volgens brandweerlieden in de middag op de phériphérique (rondweg) van de stad, aan de voet van het gebouw waar het slachtoffertje woonde. Het meisje dat bezig was om over te steken werd geschept door de auto die werd bestuurd door de zestienjarige jongen. Tijdens het vervoer naar het ziekenhuis is het meisje overleden.

Volgens de eerste berichten van de ondervraging blijkt de auto (een Audi A3) gezamelijk gekocht te zijn door vrienden en ook was de auto niet verzekerd. De jongen, die geen rijbewijs heeft, is een bekende van de politie vanwege zijn rebelse gedrag. Hij bleef wel ter plaatse na de aanrijding. Hij is onder toezicht gesteld van de poltie en wordt morgenmiddag voorgeleid bij het parket in Lille.

De jongen heeft inmiddels wel bekend, maar verklaarde dat hij rustig reed en dat het meisje door de klap van de auto tegen de grond werd gesmakt. De jongen had niet gedronken en heeft een bloedtest af laten nemen om te kijken of hij andere verdovende middelen heeft gebruikt, maar daarvan zijn de resultaten nog niet bekend.

FOK!radio: Hoofdredacteur en hockeysletjes LIVE

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Er was ooit een tijd dat hij nogal actief was op het forum. En dan met name in Onzin en het Babes & Hunks forum. Want van vrouwen, is hij niet vies. Noem je zijn naam, dan kun je in 1 adem ook Elisha Cuthbert noemen. Zijn fascinatie voor haar lijkt geen grenzen te hebben. Hij was een blauwe maandag mod van het Nieuws-forum, maar tegenwoordig heeft hij zich ver opgewerkt binnen de FP-crew. Hij volgde onlangs Seborik op als Hoofdredacteur van de FrontPage. Wat doet zo iemand? Wie is Snarf eigenlijk en waarom is hij zo braaf tegenwoordig? We gaan het hem allemaal vragen, want Snarf is live in de studio.

Natuurlijk willen we ook alles weten van zijn obsessie voor hockeysletjes. Want daarvan lijkt hij maar geen genoeg te krijgen. En wellicht kan hij nog wat plaatjes met andere FOK!kers delen. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Yvonne roddelt weer met ons en FA Nikky neemt de week met het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Cheruiyot wint marathon van Boston

Robert Cheruiyot heeft de marathon van Boston op zijn naam gebracht. De Keniaanse titelverdediger liep een tijd van 2 uur, 14 minuten en 13 seconden, de slechtste tijd sinds 1977. De tijd had alles te maken met de slechte weersomstandigheden, het sneeuwde flink aan de Amerikaanse oostkust.

Bij de vrouwen zegevierde Lidija Grigorjeva in 2.29.18. De Russische atlete doorbrak de hegemonie van de Keniaanse loopsters in Boston. Evenals Cheruiyot kreeg ze voor de winst een premie van 100.000 dollar.

Spel: Wings of Glory

Niets leukers dan even een stukje te vliegen in de avond. Natuurlijk denken anderen er ook zo over, die moeten dus flink uit de lucht geknald worden, want het luchtruim is van jou.

In Wings of Glory kun je sturen met de pijltjes links en rechts. Pijltje naar beneden zorgt voor een looping en pijltje naar boven gebruik je om te 'rollen' zodat je eventjes iets sneller gaat. Met spatie gebruik je je machinegeweer en met shift laat je een bom op wegtransport vallen. Je kunt het beeld uitvliegen, dan kom je simpelweg aan de andere kant weer in beeld.

Top of Flop: Wake Up

De song van vorige week kon jullie niet echt boeien: OK van Shitdisco is een flop, dus. Sh0g verwoordde jullie mening nog het meest treffend: "Grappige video, maar het nummer was slaapverwekkend. Dat had wel wat steviger gemogen."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Limbeck, een rockband uit California. Limbeck bestaat uit vier personen: Robb, Patrick, Justin en Jon. Hun vierde album "Limbeck" is vorige week uitgekomen. Op dit album staat ook de song "Wake Up". De low budget videoclip van "Wake Up" is 's nachts gefilmd in een hotel in Cleveland.

Quannum vond het eigenlijk wel prima: "Goed liedje, goede clip."

Ik vind de videoclip wel aardig. Het lied is niet zo spannend. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Paul de Leeuw in het rood

Symphonica in RossoTijdens de uitzending van het televisieprogramma 'Mooi! Weer de Leeuw' van afgelopen zaterdag heeft zanger Marco Borsato zijn collega Paul de Leeuw gevraagd om een tweede editie van het concert 'Symphonica in Rosso' uit te voeren. De Leeuw heeft daar ter plekke mee ingestemd.

Vorig jaar werd Symphonica in Rosso gepresenteerd als een concertreeks van Marco Borsato zelf. Dit concert was echter zo succesvol dat werd besloten om van het concert een jaarlijks terugkerend evenement te maken: Elk jaar zal een andere zanger(es) de show uitvoeren, met eigen nummers. Een aantal elementen, het grote podium en 'Guido’s Orchestra', zal komend jaar sowieso weer gebruikt worden.

In begin november zal De Leeuw in het rood te zien zijn in het Gelredome te Arnhem. Behalve door "Guido's Orchestra" zal hij dan muzikaal bijgestaan worden door diverse gastartiesten, onder wie Marco Borsato en pianist Cor Bakker.

Met dank aan nightfalls voor de submit.

Feyenoord blijft achter Koeman staan

De veelgeplaagde trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, kan bij de directie van de club uit de Kuip nog steeds op veel steun en vertrouwen rekenen.

"We staan 100 procent achter hem. Hij is en blijft dit seizoen en ook de volgende twee jaar onze trainer", aldus financieel directeur Onno Jacobs die benadrukte dat er bij de leiding van Feyenoord geen enkele vorm van twijfel heerst over de werkhouding van Koeman. "Hij maakt op ons nog steeds een strijdbare indruk. Natuurlijk, onze prestaties zijn de laatste weken niet goed. Maar daarmee is ons geloof in Koeman niet verdwenen. We moeten gezamenlijk rust en vertrouwen uitstralen bij Feyenoord. Er valt dit seizoen nog genoeg voor ons te winnen."

Vanmiddag sprak de directie van Feyenoord met Ger Lagendijk, de zaakwaarnemer van Koeman, over de huidige situatie. "Beide partijen hebben hun vertrouwen in elkaar uitgesproken. We gaan samen door. Van een patstelling is geen sprake," aldus Jacobs.

Wrak van de weg

Vroeger toen de televisie nog net in kleur was, je de held van de buurt was als je een televisie had met 12 kanalen en de kabeltelevisie nog iets was wat alleen in de grote steden beschikbaar was.

Toen was er een programma op televisie, de moeder van alle consumentenprogramma's, de oudere jongeren onder ons zullen Kieskeurig nog wel voor de geest kunnen halen, en een vast onderdeel van dat programma was het Wrak van de weg.

En ik kwam op youtube dit prachtig stukje nostalgie tegen en moest het wel met jullie delen.

Chela maatje te groot voor Verkerk

Martin Verkerk is er wederom niet in geslaagd om de tweede ronde van een ATP-toernooi te bereiken. De Nederlander ging vandaag in de eerste ronde van het toernooi uit de Masters Series op gravel in Monte Carlo met 7-5 en 6-2 onderuit tegen de Argentijn Juan Ignacio Chela.

Verkerk, die dit jaar zijn rentree maakte na lang blessureleed, ging eerder dit jaar in de eerste ronde onderuit bij de toernooien in Rotterdam, Miami en Houston. Verkerk speelde voor de derde keer in zijn loopbaan tegen Chela, de nummer 22 van de wereld. In 2003 verloor hij van de Argentijn in Madrid en Miami.

Raúl: 'ik wil gewoon blijven'

Raúl González Blanco heeft zijn club Real Madrid te kennen gegeven dat hij zijn contract gewoon uit zal dienen. Wel wil hij duidelijkheid van de directie over zijn toekomst bij De Koninklijke.

Real Madrid vroeg de Spaans ex-international wat zijn toekomstplannen waren. Raúl vertelde dat zijn enige intentie op dit moment gewoon het uitdienen van zijn huidige nog drie jaar durende contract is, en zo mogelijk verlengen. De aanvoerder is eigenlijk onomstreden in het elftal van Fabio Capello, toch kwamen er geruchten dat Raúl weg zou willen, om elders prijzen te kunnen winnen. Dat laatste is Real Madrid al sinds 2003 niet meer in geslaagd.

"Ik wil gewoon bij Real Madrid blijven en mijn nog drie jaar durende contract uitdienen", vertelde de schaduwspits in een persconferentie. "Ik word een beetje moe van alle geruchten over een vertrek. Ik hoor overal dat ik misschien naar Liverpool ga, terwijl ik nooit iets van die club gehoord heb." Raúl wil wel de garantie dat hij in de resterende drie jaar van zijn huidige contract niet op het tweede plan komt. Als dat wel gebeurt, wil El Angel de Madrid de mogelijkheid om eventueel weg te gaan uit de Spaanse hoofdstad.

B-staal Landis opnieuw onderzocht

Het dopinglaboratorium in het Franse Châtenay-Malabry is vandaag van start gegaan met een nieuw onderzoek naar het tweede bloed- en urinemonster van wielrenner Floyd Landis. Een woordvoerder van het Franse antidopingbureau AFLD heeft gezegd dat de test gebeurt op verzoek van het Amerikaanse dopingagentschap Usada.

Naar verluidt zal het tweede onderzoek, waar een afgevaardigde van het Usada en een vertegenwoordiger van Landis aanwezig bij zullen zijn, zo'n tien dagen in beslag nemen.

Landis is tegen het nieuwe onderzoek door het dopinglaboratorium, dat net buiten Parijs ligt. De op doping betrapte Amerikaanse Tour de France-winnaar wil dat het dopingagentschap in de Verenigde Staten het onderzoek uitvoert. Maar dat is niet mogelijk omdat er onderhoud aan de Amerikaanse apparatuur wordt gedaan.

In mei moet Landis op een hoorzitting van het Usada in Californië verschijnen waarin waarschijnlijk het resultaat van het nieuwe onderzoek van de B-staal wordt besproken. In juli vorig jaar werd de 31-jarige Amerikaan na afloop van de door hem gewonnen zeventiende etappe van de Tour de France betrapt op een te hoog testosterongehalte in zijn bloed.

Landis houdt tot nu toe vol dat hij onschuldig is. Pas als hij door het Usada schuldig wordt verklaard, kan de Tourorganisatie hem zijn titel ontnemen.

Nederland en Engeland op één lijn over EU

Icoon EuropaNederland en Groot-Brittannië willen beide een nieuw Europees verdrag dat een aanvulling vormt op de oude verdragen van Amsterdam en Nice. Dit wijzigingsverdrag moet in de plaats komen van de Europese Grondwet, die is verworpen door Nederland en Frankrijk.

Premier Jan Peter Balkenende en de Britse premier Tony Blair hebben dat maandag in Londen met elkaar besproken. Balkenende bracht een bliksembezoek aan Blair in zijn ambtswoning op Downingstreet 10.

Beide landen blijken goeddeels op één lijn te zitten over het toekomstige EU-verdrag. De Britse regering heeft zich tot nu toe nauwelijks uitgelaten over de koers voor een nieuw verdrag.

Blair zei maandag dat hij de opstelling van Nederland in het Europees debat ondersteunt. Hij denkt ook dat het tijd is voor een heel ander verdrag dat vooral gericht moet zijn op het efficiënter maken van de Europese Unie.

Groot-Brittannië is één van de zeven landen die de Europese Grondwet nog niet hebben geratificeerd. Zij hadden het besluit daarover in 2005 in de koelkast gezet na de afwijzing van de bevolking in Frankrijk en in Nederland van het Europese grondwettelijke verdrag.

Achttien landen hadden het verdrag wel aanvaard. Sindsdien zit de EU in een bestuurlijke impasse. De komende tijd moeten de Europese landen onderhandelen over een nieuw verdrag.


'Einsteins relativiteitstheorie klopt'

Ruim 90 jaar nadat Albert Einstein zijn roemruchte relativiteitstheorie lanceerde, denken collega's eindelijk via experimenten te hebben bewezen dat de theorie klopt, zo meldde gisteren The Sunday Times. Einsteins speciale relativiteitstheorie uit 1905 - ooit door een prominent geleerde beschreven als een theorie die slechts door drie mensen op aarde echt wordt begrepen - verklaart hoe tijd en ruimte aan elkaar gekoppeld zijn en toont aan dat niets of niemand sneller kan reizen dan het licht.

Het uitgangspunt van de theorie werd eerder al bewezen via experimenten met deeltjesversnellers. Er bleef echter een probleem: dat van de zwaartekracht. Die gedraagt zich als een kracht die zich onmiddellijk over zeer grote afstanden verplaatste, wat in strijd lijkt te zijn met de idee dat niets sneller kan bewegen dan het licht.

Einstein ontwikkelde daarop zijn 'algemene theorie' dat onder andere de structuur van ruimte en tijd krom getrokken en uitgerekt zou kunnen worden door de zwaartekracht van een draaiend lichaam, zoals de aarde. Anders gezegd: de zwaartekracht wordt niet beschouwd als een 'kracht' maar als een 'veld' dat de ruimte om zich heen vervormt.

Dat overtuigde echter niet iedereen en was tot dusver onbewezen. Om die onzekerheid weg te nemen werd het GP-B-project ontwikkeld, een ruimtemissie die 600 miljoen euro kostte en moest nagaan of de theorie van Einstein klopte, dan wel moest worden aangepast. Het project ging al in 1959 van start, maar het duurde ruim 40 jaar voordat het echt werd uitgevoerd. Pas in 2004 lanceerde de ruimteorganisatie NASA het met vier uiterst precieze gyroscopen uitgeruste satellieten.

Hierdoor kunnen de wetenschappers nu eindelijk stellen dat Einstein inderdaad gelijk had. Ze waarschuwden wel dat het nog driekwart jaar duurt voordat alle gegevens allemaal zijn verwerkt, maar ze twijfelen niet langer aan de correctheid van Einsteins theorie.

-
Meer info hierover op Kennislink.

Verdachte diamantroof ABN Amro opgepakt

De politie heeft een van de twee verdachten opgepakt van de grote diamantroof bij de Antwerpse ABN Amro begin maart. Een inbreker kon toen ongestoord 21 miljoen euro aan diamanten meenemen uit de kluizen, nadat hij het vertrouwen had gewonnen van het bankpersoneel.

De verdachte Eliser M. (47) blijkt recent in de kraag te zijn gevat in Duitsland, meldde een woordvoerster van de Antwerpse justitie maandag. België vraagt Duitsland om uitlevering.

Hoofdverdachte Yehuda M. (55) is nog op vrije voeten. Hij ging na de kraak vermoedelijk naar Israël. De buit is nog niet teruggevonden.

De bankmedewerker die verantwoordelijk was voor de kluizenruimte heeft inmiddels ontslag genomen.Vraag het aan Wikiwoei en Googlemutti

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?"-spelletje en als volwasse ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom-vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikiwoei zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in Australië het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Sciccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag één waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikiwoei.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

Wegens een personele wisseling, heeft het even geduurd!

Endemol en Electronic Arts gaan samenwerken

Icoon GamesTv-producent Endemol en Electronic Arts (EA), maker van vele interactieve computerspellen, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dat maakten beide bedrijven maandag bekend op 's werelds grootste mediabeurs, MipTV in het Franse Cannes.

Hoeveel geld is gemoeid met de deal brachten zij niet naar buiten. De firma's hopen de kloof tussen het traditionele tv-kijken en het spelen van computerspelletjes te overbruggen. Hun samenwerkingsproject Virtual Me moet daarvoor zorgen.

In Virtual Me kunnen bezoekers net als in Second Life een computerpoppetje (avatar) van zichzelf aanmaken. Met dat poppetje kunnen ze meespelen in online-edities van tv-shows van Endemol, zoals Deal or no Deal, 1 Tegen 100 en Big Brother.

Meer informatie en de eerste screenshots vind je op onze games site .

Rechtbank legt proces Holleeder tijdelijk stil

De rechtbank die de zaak-Holleeder behandelt, heeft maandag het proces tijdelijk stilgelegd. Begin mei bekijkt de rechtbank of hoofdverdachte Willem Holleeder gezond genoeg is om weer in de rechtszaal te verschijnen. Holleeder werd vorige week aan zijn hart geopereerd.

De rechtbank wil de zaken van Holleeder en negen medeverdachten graag bij elkaar houden. Op 7 mei maakt de rechtbank in Haarlem opnieuw de balans op. Als dan de gezondheidstoestand van Holleeder tot verder uitstel van het proces moet leiden, gaat de zaak half september pas verder.stil...

Federer maakt rentree in Daviscup

De Zwitserse tennisbond heeft vandaag laten weten dat Roger Federer in september zijn rentree zal maken in de Davis Cup. De nummer één van de wereld zal dan samen met zijn land in het duel tegen Tsjechië strijden om een de plaats in de wereldgroep.

De afgelopen drie jaar ontbrak Federer telkens in de eerste ronde omdat hij zich wilde concentreren op zijn eigen carrière. Daarna kwam hij wel steeds terug om zijn land op het hoogste niveau te houden.

Twee games op Xbox Live arcade deze week

Net zoals altijd zal op woensdag weer wat te downloaden zijn vanaf Xbox Live Arcade. Anders dan andere weken zijn het deze week maar liefst twee games die beschikbaar zullen zijn. Het betreft hier de game 3D Ultra minigolf en Gyruss. Ze zullen voor respectievelijk 800 en 400 Microsoft punten te downloaden zijn.

3D Ultra minigolf zal gebaseerd zijn, zoals de naam al doet vermoeden, op de vorm van golf waar de gemiddelde persoon het beste in is, namelijk die met Carnaval en Wild-West thema's. Er zit zelfs een editor-mode in waarmee je je eigen banen kunt maken.
Gyruss is een shooter van Konami die lijkt op games als Space Invaders en Galaga.

Geen tbs voor kindermoord Tolbert

Icoon JustitieHet gerechtshof in Leeuwarden heeft maandag Avi C. veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor het familiedrama in Tolbert. De 47-jarige man werd vorig jaar door de rechtbank in Groningen nog veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Het hof vindt tbs echter niet noodzakelijk. C. ging na de uitspraak in Groningen in beroep bij het hof in Leeuwarden. Het OM eiste twee weken geleden voor het hof ook achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen C. wegens moord op de twee kinderen van zijn ex-vriendin en een poging haar te vermoorden in Tolbert in 2005.

De uitspraak van het hof druist in tegen het oordeel van het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. Volgens het PBC heeft de geboren Israeliër een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Daardoor zou er gevaar voor herhaling zijn, één van de voorwaarden voor tbs.

C., die de Nederlandse en Israëlische identiteit heeft, stelde dat hij waanbeelden van de duivel had en daarom de kinderen aanviel. Zonder speedverslaving, C. is inmiddels afgekickt, zouden die waanbeelden echter niet verschijnen en is C. dus niet meer gevaarlijk.

Rouvoet wil jong schorem aanpakken

ChristenUnie-minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin wil ook hele jeugdige etterjeugd aan gaan pakken. Hij zegt dat naar aanleiding van alarmerende berichten uit Utrecht, waar in de wijk Overvecht grote problemen zijn met een groep - voornamelijk Marokkaanse - kinderen tussen de 8 en 12 jaar die gewelddadig zijn en zich van niemand iets aan trekken.

Tot nog toe richtte de minister zich vooral op 15- en 16-jarige probleemjongeren. Volgens de minister moet de overheid te allen tijde zien te voorkomen dat kinderen van 8 of 9 jaar al in de criminaliteit belanden. ''Dus als in het gezin ook al oudere broers of zussen bij justitie bekend zijn, moeten de ouders direct hulp krijgen bij de opvoeding. We moeten hier echt werk van maken'', aldus de bewindsman.

De Utrechtse PvdA-wethouder Rinda den Besten van jeugdzaken is blij met de steun van de minister: ''Wettelijk is het helaas niet mogelijk ouders die geen hulp willen te dwingen. Het is aan Rouvoet om daar wetgeving voor te maken.''

Rouvoet wil de jonge ettertjes zo snel mogelijk bij de kladden grijpen en ze met verplichte opvoedingsondersteuning weer op het rechte pad krijgen. Als dat niet helpt, moeten ze maar naar een internaat. In het regeerakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie staat al dat kinderen uit probleemgezinnen sneller onder toezicht moeten worden gesteld. Ook komt er een wet om lichtere maatregelen op te leggen, zoals de al genoemde verplichte opvoedingsondersteuning in het belang van het kind.

Binnenkort grotere HDD in de PS3?

Een aantal weken geleden was er nog het gerucht dat Sony met een nieuwe versie van de PS3 zou komen met een grotere harde schijf. Na eerst de geruchten ontkend te hebben heeft Sony nu gezegd dat ze een nieuwe versie met een grotere harde schijf zouden overwegen.

Een woordvoerder van Sony wilde echter nog geen details geven over deze eventuele nieuwe versie. Het gerucht van een tijdje terug ging over een harde schijf van 80GB, maar dit is slechts een kleine sprong ten opzichte van de standaard 60GB schijf. Alleen in Japan is de 20GB versie nog te koop en het schrappen van de 20GB versie in Amerika en Europa komt door de lage vraag naar deze versie. Ongeveer 90% van de verkopen in Amerika bestond uit de 60GB versie. This decision in line with our strategy as we had planned to choose models based on consumer needs.

Na het ontkennen van de geruchten, zegt Sony nu dus juist dat deze geruchten wel eens waar kunnen zijn. We kunnen niets meer doen dan afwachten.

Schenkel twee duels aan de kant

Sparta moet het in de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen doen zonder Danny Schenkel. Vandaag accepteerde Schenkel een straf van twee duels schorsing plus één voorwaardelijk die de aanklager betaald voetbal hem had opgelegd. De 29-jarige verdediger kreeg de straf naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen vrijdag in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht.

Indien Sparta in de Eredivisie tussen de tiende en de dertiende plaats eindigt, kan de aanvoerder van de Rotterdammers dit seizoen nog in actie komen. Als de Rotterdammers dat weten te halen, dan mogen ze meedoen aan de play-offs voor een plaats in het Intertoto-toernooi.

Too Human toont zijn nieuwe smoelwerk

Vorig jaar maakte developer Silicon Knights de fout een vroege versie van Too Human te tonen op de E3. Het zag er destijds beneden verwachting uit en kreeg daarom ook veel kritiek te verwerken. Maar Silicon Knights gaf niet op en ging meteen weer aan de slag om het spel compleet op te schroeven. Ze beloofden dat ze Too Human pas zouden laten zien op het moment dat zij er zelf tevreden mee waren. Dat moment is eindelijk aangebroken en IGN is de gelukkige, zij hebben namelijk de eer gekregen het nieuwe gezicht van Too Human te tonen.

Too Human moet een epische trilogie worden, welke zowel verhaalelementen uit de Noorse mythologie als moderne sci-fi invloeden gebruikt. De gameplay moet een combinatie gaan worden tussen Japanse twitch gameplay en een Westerse RPG zoals Diablo II en spellen van Bioware. Leuk is dat je een enorm scala aan customization objecten tot je beschikking krijgt waardoor je een uniek personage kan samenstellen. Met dit personage kun je vervolgens online met nog drie anderen coöperatief aan de slag gaan.

Hier kun je het filmpje bekijken in hoge kwaliteit. Hieronder kun je het filmpje in Youtube formaat bekijken.

EA en Endemol starten project 'Virtual Me'

De twee entertainment grootheden gaan samen werken aan een nieuw concept dat games en tv moet verenigen. Het is de bedoeling dat 'spelers' hun eigen avatar creëren en hiermee een digitale wereld betreden. Er is redelijke verwantschap met Second Life, maar Virtual Me moet meer nadruk leggen op de versmelting van TV en games. Je virtuele personage zal volgens EA van ongekende kwaliteit zijn en met dit karakter kun je vervolgens virtueel meedoen aan spellen als 1 tegen 100 of jezelf opwerken tot pop- of filmster.


Endemol geeft aan dat dit een strategische keuze is geweest, aangezien mensen steeds meer tijd online doorbrengen in plaats van voor de tv. Naast 'Virtual Me' zullen de twee bedrijven in de toekomst ook samen gaan werken op het gebied van online tv en het ontwikkelen van nieuwe (tv) formats.De website virtualme.com zal in de komende maanden online gaan, zodat de wereld aan de slag kan met het maken van digitale klonen. Het debut van Virtual Me zal plaatsvinden in de Britse Big Brother. Zeer zeker zullen we de komende tijd hier nog veel van gaan horen.


Met dank aan Joop voor de submitDoodstraf na smokkelen drugs voor eigen begrafenis

Icoon OpmerkelijkEen bejaarde Chinese vrouw die door drugs te smokkelen haar eigen laatste rustplaats wilde bekostigen, is dat duur komen te staan. De 80-jarige werd gesnapt en kreeg de doodstraf opgelegd. Ze werd schuldig bevonden aan de smokkel van 8 kilo opium. Ze had daarvoor 10.000 Yuan (ongeveer 1000 euro) gekregen van drugsbazen.

"Ik wilde met het geld een goed graf krijgen op het kerkhof", aldus de bejaarde tegen het Chinese staatspersbureau Xinhua. Of ze ook daadwerkelijk geëxecuteerd zal worden, is overigens de vraag. Bij goed gedrag worden doodvonnissen na twee jaar geregeld omgezet in levenslang.

Naast de bejaarde vrouw werden ook haar dochter (15 jaar cel) en haar ex-man (12 jaar cel) gestraft.

Coalitie verdeeld over visum Haniyeh

Coalitiepartijen CDA en PvdA zijn verdeeld over de vraag of de Palestijnse premier Ismail Haniyeh een visum zou moeten krijgen voor een bijeenkomst in Nederland.

De Christendemocraten vinden dat de Hamas-politicus geen visum moet krijgen. De Sociaal-Democraten vindt dat hij wel als premier, maar niet op persoonlijke titel mag komen praten, zo bleek maandag.

Ismail Haniyeh komt mogelijk volgende maand naar Nederland. Hij is de hoofdgast op de vijfde Palestijns-Europese Conferentie die op 5 mei in de Doelen in Rotterdam wordt gehouden. De conferentie wil aandacht vragen voor het lot van de Palestijnse vluchtelingen.Ismail Haniyeh

Nederlandse clubs willen Volders

Mark Volders keert deze zomer misschien terug naar ons land. Het Laatste Nieuws meldt dat Sparta, Willem II en Roda JC alledrie belangstelling voor de Belgische doelman. Momenteel speelt de keeper voor Excelsior Moeskroen.

Toen Moeskroen tegen Lokeren speelde, zaten er scouts van de drie clubs op de tribune. Ook waren er mensen aanwezig van Lierse SK. Vorige zomer vertrok Volders na één jaar bij RBC Roosendaal.

Juve toont interesse in Saviola

Niet alleen Klaas-Jan Huntelaar, Miroslav Klose en Luca Toni staan op het verlanglijste van Juventus-trainer Didier Deschamps. Ook Javier Saviola wordt in verband gebracht met de Italiaanse club.

Saviola moet momenteel genoegen nemen met een plaats op de bank bij zijn huidige club Barcelona. Door diverse blessures bij zijn concullega’s heeft hij inmiddels wel zeventien wedstrijden gespeeld, waarin hij vijf keer doel trof. Zijn lopende contract bij Barcelona loopt na dit seizoen af. Saviola zou dan transfervrij naar Italië kunnen vertrekken.

Frings in gesprek met Juve

Torsten Frings heeft bevestigd dat hij in gesprek is met het Italiaanse Juventus. De gesprekken vinden de komende dagen plaats in Turijn. De huidige werkgever van Frings, Werder Bremen, heeft vooralsnog geen akkoord bereikt met de Italiaanse club.

Naar verluidt wil Werder Bremen een te hoge transfervergoeding ontvangen. Frings staat nog één seizoen onder contract bij de nummer twee in de Duitse competitie. Eerder al legde Juventus Hasan Salihamidzic vast, die ook uitkwam in de Bundesliga.

Door de transfer van Frings lijkt een eventuele overgang van Ajacied Wesley Sneijder niet meer aan de orde.

Koeman ontbreekt bij Feyenoord

Trainer Erwin Koeman is de grote afwezige bij de middagtraining van Feyenoord. De training wordt nu geleid door assistent-trainers John Metgod en Henk Duut. Koeman zou om privéredenen afwezig zijn.

De afwezigheid van Koeman is, onafhankelijk van elkaar, bevestigd door een woordvoerder van de Rotterdamse club en de zaakwaarnemer van Koeman. De woordvoerder van Feyenoord: "Je moet er niets achter zoeken. Er is niets aan de hand. Het komt wel vaker voor dat Koeman de maandagtraining mist door andere afspraken."

Williams op zoek naar tienden

Afgelopen weekend lukte het Williams om twee auto’s aan de finish te brengen. Weliswaar buiten de punten verzilverden Nico Rosberg en Alexander Wurz hun kwalificatieposities, met een tiende en elfde plaats.

Rosberg was niet tevreden over zijn race: "Niet zo’n goede race, ik vond het zwaar. Ik had dit weekend problemen met mijn remmen. Op een circuit waar je zo hard moet remmen was het moeilijk om in te halen, omdat het niet goed voelde. Ook ging ik telkens van mijn lijn af als ik wilde inhalen, met mijn banden in het vuil. Het verbaasde me hoe lang het duurde voordat die weer in orde waren, soms wel anderhalve ronde. Ik was steeds aan het vechten, veel mensen om me heen maakten steeds foutjes. Niet makkelijk. Nu hebben we ruim 3 weken tot de volgende race en we moeten er hard aan trekken om terug te komen aan de kop van het middenveld, waar we in Maleisië zaten. Want we zijn heel dicht bij de top en we moeten die belangrijke paar tienden vinden om vooraan te blijven en punten te scoren."

Ook Alexander Wurz sprak van een zware middag: "Het was zwaar vandaag. Ik had problemen met de grip en overstuur en kon de auto’s voor me niet aanvallen, ook al waren ze langzamer dan ik. De auto had wel snelheid en onze strategie was prima, maar het probleem was dat ik niet kon inhalen omdat ik door gebrek aan grip steeds weggleed als ik de bochten uitkwam. Jammer, want ik hoopte vandaag in de punten te komen. Helaas lukte ons dat geen van beiden."

Barca moet Belletti missen

Barcelona zal de Juliano Belletti zeker een maand moeten missen. In het duel met Real Mallorca liep de Braziliaanse vleugelverdediger een spierblessure op aan zijn rechterbeen.

Frank Rijkaard kan hierdoor geen beroep op hem doen tijdens de ontknoping van het Spaanse voetbalseizoen. Na controle door de medische staff van de Catalaanse club werd een spierscheuring geconstateerd. Het verwachtte herstel zal ongeveer een maand in beslag nemen. Belletti was net fit, na zijn blessure aan het schaambeen.

'Allochtone akkerbouw in probleemwijken'

Kunstenaar en stedenbouwkundige Ton Matton vindt dat nutteloze grasvlaktes in achterstandswijken van grote steden moeten worden omgevormd tot akkers met zonnebloemen, maïs, of exotische groenten. Op deze wijze kunnen de veelal allochtone wijkbewoners met de ervaring voor hun bekende gewassen, geld verdienen met het zaaien en oogsten.

Volgens Matton is de samenstelling van achterstandswijken zeer geschikt voor dergelijke doeleinden: ''Veel immigranten in dergelijke wijken komen van het platteland. Dat zijn mensen die weten hoe ze zelf groenten moeten telen. Zij hebben kennis die in onze maatschappij verdwijnt.''

Op initiatief van de stedenbouwkundige worden de komende maanden braakliggende terreinen in Rotterdam-Hoogvliet omgeploegd tot mediterrane akkers met zonnebloemen en maïs. De drie akkers beslaan in totaal enkele honderden vierkante meters. Rondom de terreinen worden groeilampen en picknicktafels geplaatst.

Matton onderzoekt met speciale 'klimaatmachines' welke mediterrane gewassen in Nederland kunnen gedijen. Zo heeft hij met de Landbouwuniversiteit van Wageningen een 'klimaatmachine' ontwikkeld. Dat is een paviljoen waarin allerlei klimaatwisselingen worden nagebootst om kleine hoeveelheden zwarte bonen, rijst en maniokka te kweken. Volgens Matton moet ons land veel meer gebruikmaken van de positieve effecten van de klimaatverandering.

-
Link: meer info over het initiatief in Hoogvliet.

Nederlandse hacker steelt de game Darkfall Online

Icoon InternetEen 21-jarige hacker uit Beusichem (Gelderland) heeft door middel van het hacken van mailboxen toegang verkregen tot de server van de Griekse spelontwikkelaar Aventurine. Hierdoor kon hij het spel Darkfall Online downloaden en ook spelen terwijl het spel nog in ontwikkeling is.

De hacker heeft illegaal toegang verkregen tot een aantal mailboxen waarin hij een gebruikersnaam en wachtwoord vond van de server van Aventurine. De ontwikkeling van het spel zal echter geen vertraging oplopen, want de hacker heeft een oude versie van het spel gestolen. "Deze 'hacker' heeft een onderdeel van een oude testversie van het in ontwikkeling zijnde online computerspel, Darkfall Online, illegaal gekopieerd" aldus Tasos Flambouras van Aventurine.

De hacker heeft ook nog een banner geplaatst op de website van Aventurine om zijn goldfarm te promoten. In deze goldfarm wordt virtueel geld verdiend in online games en dit wordt dan voor echt geld weer verkocht.

Flambouras is erg tevreden over de Nederlandse autoriteiten. Het Openbaar Ministerie trad volgens hem zeer doortastend op en heeft de hacker zeer snel in hechtenis genomen. Uit de in beslag genomen computer-spullen is gebleken dat de hacker het spel nog niet heeft verspreid over de rest van het internet.

Eenhoorn roept 24 spelers op

De bondscoach van het nationale honkbalteam heeft 24 spelers geselecteerd ter voorbereiding op het EK dat in september in Barcelona van start gaat. Aankomende woensdag beginnen de buitentrainingen.

In het kader van de voorbereiding speelt Nederland eind juli drie oefenwedstrijden tegen het nationale team van Amerika. In augustus neemt het team ook deel aan het World Port Tournament in Rotterdam. In november van dit jaar wordt het Wereldkampioenschap gespeeld in Taiwan.

Bij het Europees Kampioenschap kan het Nederlands Team kwalificatie afdwingen voor de Olympische Spelen van Peking.

De volledige selectie:

Werpers: David Bergman, Michiel van Kampen (Corendon Kinheim), Duko Jansen, Kenny Berkenbosch, Nick Stuifbergen (Amsterdam Pirates), Leon Boyd, Gregory Gustina, Ferenc Jongejan, Diegomar Markwell, Jurjen van Zijl (DOOR Neptunus), Dave Draijer (Konica Minolta Pioniers).

Catchers: Johnny Balentina (DOOR Neptunus), Mark Duursma (Konica Minolta Pioniers), Sidney de Jong (Amsterdam Pirates), Tjerk Smeets (Corendon Kinheim).

Binnenvelders: Michael Duursma (Konica Minolta Pioniers), Percy Isenia (ADO), Roel Koolen (Corendon Kinheim), Raily Legito (DOOR Neptunus).

Buitenvelders: Bryan Engelhardt, Eugene Kingsale (Almere Magpies), Dirk van t Klooster, Danny Rombley (Corendon Kinheim), Harvey Monte (ADO).

Microsoft komt met reactie op Kassa

Microsoft is vandaag gekomen met een officiële reactie op het verhaal van Kassa en hun bevindingen betreffende krassende 360's.


Aangezien we niet betrokken zijn geweest bij het experiment van Kassa en weinig inzicht hebben in de methoden die zijn toegepast, is het niet mogelijk in detail te reageren op de bevindingen. Als gevolg van regelmatig gebruik is het mogelijk dat er krassen op discs kunnen ontstaan. Echter, wij hebben geen indicatie dat de bevindingen uit de test van Kassa zich op grote schaal voordoen.

Uiteraard is het belangrijk voor ons dat onze klanten de best mogelijke game ervaring hebben en deze testresultaten nemen we dus zeer serieus. Xbox bezitters die menen dat hun discs op dezelfde manier zijn bekrast als aangegeven door Kassa, kunnen het beste contact met ons opnemen. We zullen dan de console onderzoeken en indien nodig repareren naar volledig werkende staat. Bovendien zullen wij de Xbox bezitters informeren hoe zij vervangende discs kunnen verkrijgen mochten zij die nodig hebben.


Telefonische ondersteuning:

0800 023 3894
of +31 202036606 als je mobiel belt. Slechthorenden (teksttelefoon): 0800 023 3895
De service is bereikbaar op:
maandag - vrijdag: 09:00-22:00
zaterdag: 09:00-20:00
zondag: 09:00-17:00

Mocht je problemen ondervinden met je 360, dan kun je ze gerust bellen en zullen ze samen met jou zoeken naar een oplossing.

Vervolg op S.T.A.L.K.E.R.?

Het lijkt er op dat de shooter S.T.A.L.K.E.R. een vervolg gaat krijgen. De game had een beetje last van het Duke Nukem Forever syndroom, maar kwam uiteindelijk toch uit en werd een groot succes.

Nu heeft GSC Gameworld een vacature op de site gezet, waarin gezocht wordt naar ontwikkelaars voor de 'voortzetting' van S.T.A.L.K.E.R.. Het Russisch is ietwat lastig te lezen, maar men zoekt nieuwe talenten en hen wordt prestige, een hoog loon en de kans om met andere vakmensen te werken geboden.

We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.
België naturaliseert 330.000 buitenlanders

België geeft ruim 4200 vreemdelingen per maand de Belgische nationaliteit. Het gaat om 338.000 buitenlanders sinds de mogelijkheid is geschapen in mei 2000.

Dat heeft de Belgische minister Patrick Deweal maandag bekendgemaakt in krant Gazet van Antwerpen. Door de zogeheten snel-Belgwet kunnen buitenlanders na zeven jaar wettig verblijf de Belgische nationaliteit krijgen van de gemeentelijke burgerlijke stand. Ze hoeven geen Nederlands of Frans te spreken of hun integratiebereidheid te bewijzen.

Bløf grote winnaar 3FM Awards

3FMBløf is de onbetwiste winnaar van de 3FM Awards geworden. De Zeeuwse band ging zondag naar huis met vier prijzen: voor beste band, beste popartiest, beste album (Umoja) en Paskal Jakobsen won de prijs voor beste zanger.

Hangend aan een groot kruis, naar voorbeeld van zangeres Madonna, opende 3FM-dj Claudia de Breij zondagmiddag de 3FM Awards. De jaarlijkse prijzenshow van de radiozender wordt gehouden in poptempel Paradiso in Amsterdam. Luisteraars van 3FM konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete Nederlandse artiesten. In totaal werd dat zo'n 422.000 keer gedaan.

Marco Borsato mocht twee awards mee naar huis nemen, die voor beste live act en beste single (Rood). Zanger VanVelzen pakte ook twee prijzen mee, voor beste nieuwkomer en eerder werd al bekend dat hij de Schaal Van Rigter had gewonnen omdat zijn hit Baby Get Higher het afgelopen jaar het meest op de radiozender is gedraaid. De prijs voor beste zangeres ging naar Ilse DeLange en de beste rockartiest was volgens de luisteraars Within Temptation. Ali B nam de prijs voor beste r&b en hiphop artiest in ontvangst en Tiësto was tot slot voor het derde opeenvolgende jaar de winnaar van prijs voor beste dance.

Terreurnetwerk wil Indonesische leiders vermoorden

Icoon TerrorismeHet terreurnetwerk Jemaah Islamiyah (JI), vooral berucht door bloedige bom- en zelfmoordaanslagen in Indonesië, heeft een team schutters opgericht om tegenstanders in de archipel te vermoorden.

De Indonesische autoriteiten kwamen achter de tactiekwijziging na invallen op Java, vorige maand, meldde dagblad The Straits Times (Singapore) maandag.

Op de lijst van bij name genoemde 'ongelovigen' staan zowel Indonesiërs als buitenlanders. De extremistische moslimbeweging heeft het onder anderen voorzien op politiecommandanten, openbaar aanklagers en rechters. Ook de rector van de christelijke universiteit in Salatiga, Midden-Java, is doelwit van JI, aldus de leider van de Indonesische antiterreurbrigade, Ansyaad Mbai.

De antiterreurpolitie vond behalve papieren met de nieuwe opzet van de organisatie ook grote hoeveelheden M16-geweren. ''Dat is nog nooit eerder gebeurd'', aldus Mbai. De Indonesische autoriteiten weten de laatste jaren redelijk succesvol op te treden tegen de groepering. De schimmige organisatie zou, nadat leider Azahari Husin eind 2005 werd gedood, nu worden geleid door de extremist Abu Dujana.

JI streeft naar een moslimstaat die alle islamitische delen van Zuidoost-Azië moet beslaan. Om dat te bereiken pleegde het tot nog toe vooral in het oog springende aanslagen met meer dan tweehonderd doden tot gevolg, onder wie vijf Nederlanders.

SP vult de partijkas

Icoon PolitiekDe grote winst bij de Tweede Kamerverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen legt de Socialistische Partij bepaald geen windeieren. Jaarlijks stroomt er maar liefst 12 miljoen euro de partijkas binnen. Wouter Bos kan zijn borst alvast natmaken.

Het geld is onder andere afkomstig van SP-politici, die hun salaris aan de partij afstaan. In ruil daarvoor krijgen ze of een modaal partij-salaris, of alleen een onkostenvergoeding, of helemaal niets terug. De inkomsten zijn als volgt te herleiden: Statenleden (720.000 Euro), Eerste- en Tweede kamerleden, Europarlementariërs (2,4 miljoen euro), gemeente en deelraadsleden (3,7 miljoen euro) en wethouders (1,3 miljoen euro). Samen zijn de huidige 512 volksvertegenwoordigers van de SP op jaarbasis goed voor 8,1 miljoen euro.

Daar komt de contributie van minstens 20 euro per jaar (meer mag ook) van de ruim 52.000 SP-leden bij. Ook ontvangt de partij subsidie. In 2005 bedroeg die ruim 3 miljoen, zo blijkt uit de SP-jaarrekening. Daarmee stroomt er dus jaarlijks zo'n 12 miljoen euro de partijkas binnen. Tot slot bezit de SP een aantal gebouwen, die samen vele miljoenen euro's waard zijn.

Uitgaven
De SP besteedt dit geld aan de ondersteuning van de SP-politici, de jongerentak ROOD, wetenschappelijk onderzoek, scholing van leden en verkiezingscampagnes. Daarnaast verricht de partij ook kosteloos maatschappelijke dienstverlening. Voorbeelden hiervan zijn de hulp aan minima bij het aanvragen van subsidies, het helpen van voedselbanken en assistentie van ouderen bij het invullen van hun belastingformulieren.

Die strategie loont, want waar de andere grote partijen hun ledenaantal zien dalen, is de SP de snelst groeiende partij aan het Binnenhof. De partij telt nu 52.085 leden en is daarmee de derde partij van Nederland. Alleen het CDA (69.560) en de PvdA (62.864) zijn nog groter dan de SP. Bij de VVD blijft de teller steken op een luttele 40.849. Ook alle andere partijen moeten het met minder doen, zo blijkt uit gegevens van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP).
Met dank aan Longmen voor de submit.

'Dodelijk gsm-virus' zorgt voor paniek in Pakistan

Icoon OpmerkelijkIn Pakistan is een grapje over een dodelijk virus dat zich via de gsm verspreidt zwaar uit de hand gelopen. Duizenden Pakistani hebben in paniek contact opgenomen met hun gsm-provider.

In sommige moskeeën worden de gelovigen gewaarschuwd voor het virus. Religieuze leiders stellen dat "het virus de wraak van God is", aldus Reuters.

De telecomproviders hebben inmiddels een gezamenlijke verklaring uitgebracht om de abonnees gerust te stellen. "De geruchten zijn op niets gefundeerd en kloppen vanuit technologisch oogpunt van geen kant", aldus de belbedrijven.

Met dank aan moniek2006 voor de submit.

Webber: Betrouwbaarheid verbeteren noodzaak

Mark Webber is niet tevreden over de betrouwbaarheid bij zijn team Red Bull Racing. Afgelopen weekend wist geen van beide Red Bull-coureurs de finishvlag te passeren. David Coulthard viel uit door een kapotte aandrijfas, van Webber is nog niet exact bekend wat er kapot ging.

"Ik heb dit al te vaak meegemaakt," vindt de Australiër. In Bahrein wilde de benzineklep van zijn RBR3 niet meer dicht. "Hetzelfde overkwam me tijdens de eerste race van het seizoen in Melbourne. Sterker nog, dat probleem plaagt mij al sinds de eerste keer dat ik in deze auto stapte," aldus een gefrustreerde Webber. Door het openstaan van de benzineklep veranderen de aerodynamische eigenschappen van een F1-bolide behoorlijk. Het rijgedrag wordt hierdoor ernstig beïnvloed.

Ondanks zijn problemen was Webber wel op weg naar punten, met een zevende positie in de race. Totdat er in de tweeënveertigste iets aan zijn wagen kapotging. "Toen ik eindelijk weer een beetje op een goede positie reed, ging er iets kapot. Ik weet niet precies wat, het kan zo veel zijn. Of de auto er nou in de eerste ronde mee ophoudt, of in de laatste, het maakt allemaal niet uit. Het resultaat is hetzelfde."

De Australier staat niet alleen in zijn opvatting. Ook Christiaan Horner, teambaas bij het team, is van mening dat er snel verbetering moet komen. "We moeten deze problemen heel snel zien op te lossen, want dit is natuurlijk onacceptabel."

Dewinter: desnoods pol. asiel in Nederland

Vlaams Belangvoorman Filip Dewinter wil desnoods politiek asiel aanvragen in Nederland als hij in België geen politieke functie meer mag uitoefenen. Hij heeft dat gezegd als protest tegen een wetsvoorstel in België, aldus zijn woordvoerder maandag.

Het Belgisch parlement bespreekt woensdag een voorstel om politici automatisch uit te sluiten van hun functie, zodra ze veroordeeld zijn wegens racisme. Nu kan alleen de rechter zo'n uitsluiting opleggen.

''Dewinter voelt zich aangesproken, omdat tegen hem een zaak loopt'', aldus zijn woordvoerder. In een tijdschrift had hij namelijk gezegd bang te zijn van de islam.

Het voorstel volgt op plannen om de subsidie aan het Vlaams Belang stop te zetten na een veroordeling wegens racisme van het voormalige Vlaams Blok. ''Als hij in België politiek monddood wordt gemaakt, wil hij desnoods naar Nederland. Daar is kennelijk meer vrijheid van meningsuiting''.Filip Dewinter

'The game' - deel 4.

In de weken welke verstreken waren sinds het fiasco met de naturiste waren Ryan en ik weer regelmatig op stap geweest. Wat bescheiden begon liep met de weken vanzelf over in steeds sneller slagende pogingen tot vrouwen versieren. In een maand tijd hadden onder andere een Angela, Sanne, Floortje, Brenda, Eva en een Niki kennis gemaakt met mij en mijn bed. Niets leek Ryan en mij nog in de weg te staan. We voelden ons absoluut onoverwinnelijk en ik was ervan overtuigd dat ik geen zwakke plekken meer had.

Groepering al-Sadr stapt uit regering Irak

De politieke beweging van de Iraakse sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr heeft haar zes ministers officieel opdracht gegeven om de regering te verlaten. Het opstappen van de bewindslieden is bedoeld om een tijdschema af te dwingen voor het vertrek van Amerikaanse militairen.

Het is onwaarschijnlijk dat de regering van premier Nuri al-Maliki zal vallen door het vertrek van de zes. Het blok van Sadr heeft 32 parlementariërs in de volksvertegenwoordiging die uit 275 leden bestaat.

Sadrs Mahdi-militie zou een grote rol hebben in het sektarische geweld tussen sjiieten en soennieten. Dat heeft het afgelopen jaar al duizenden Iraakse levens gekost. Sadr zelf houdt zich al maanden schuil.

CD: Kings of Leon - Because Of The Times

"I don't care what nobody says we're gonna have a baby. Taking off in a Coup deVille she's buckled up on navy. She don't care what her momma says no she's gonna have my baby"

Deze tekst komt uit de opener van het nieuwe album Because Of The Times van Kings Of Leon en is gelukkig totaal niet te vergelijken met de kinderwens van Natasha Beddingfield die in haar nieuwe single ook om baby'tjes schreeuwt. Kings Of Leon start de verse plaat met Knocked Up, het eerste nummer van de band dat boven de vijf minuten klokt. Bezwerende gitaarklanken, rollende drumroffels en de klaagzang van Caleb Followill zetten de toon meteen goed neer. Zuidelijke klanken, die dreiging met zich meedragen zoals ook Dave Eugene Edwards dat kan neerzetten. Donkere wolken stapelen zich op boven een desolate woestijn, het wachten is op de donder en bliksem die op één van de laatste bomen van het verlaten zandlandschap inslaat en deze smeulend achterlaat.

Tottenham moet Lee missen

Tottenham Hotspurs zal verdediger Young-Pyo Lee de rest van het seizoen moeten missen. De oud PSV-speler heeft een blessure aan de knieband en zal waarschijnlijk drie maanden aan de kant staan.

De Zuid-Koreaan werkt er naartoe op tijd fit te zijn voor de Azië Cup, welke vanaf 11 juli gespeeld wordt. Het toernooi dat gespeeld wordt in Thailand, Maleisië, Indonesië en Vietnam is de Aziatische tegenhanger van het Europees Kampioenschap.

Binnenkort gratis content en update voor Worms Arcade

Een tijdje terug was al bekend dat er een update aan zit te komen voor Worms op Xbox Live Arcade. Nu is bekend geworden dat de update in principe klaar is en nu wacht op goedkeuring. Dit kan iets langer duren dan normaal vanwege de multiplayer-mogelijkheden.

Een flink aantal bugs en problemen zullen opgelost worden met deze patch. Het hosting-probleem zal worden aangepakt, maar bijvoorbeeld ook het lange wachten voordat de AI eens iets ging doen. The update for Worms XBLA is now in the hands of the test group and due to go into a final certification check soon. We'd hope that this means it's available in the next couple of weeks. It's taken some time because with the title being heavy multi-player there's a lot to check etc. Sorry for the delay.

Naast de update zal er ook nieuwe content beschikbaar komen. Deze content zal nieuwe stemmen voor de Worms bevatten, een nieuwe achtergrond en ook nieuw geluid voor de achtergrond. Al deze content zal gratis te downloaden zijn binnenkort. De nieuwe stemmen bevatten de volgende talen: Africaan, Angry Scots, Classic, Cyberworms, Danish2, DanisPyrus, DoubleohSeven, Dutch, Dutch2, Finnish, Greek, Hungarian, Irish, Norwegian, Polish, Portuguese, Redneck, Russian, Scouser, Stiff Upper Lip, Swedish & Swedish 2 .

Daarnaast zal er ook nog een dashboard-thema komen en een aantal gamer-pictures. Deze content zal de standaard prijs meekrijgen, namelijk 150 punten. Er zal nog veel meer extra content aankomen, en een gedeelte zal geld kosten en een gedeelte zal gratis zijn. De verwachting is dat in ieder geval de extra stemmen gratis zullen zijn.

Kogel na 39 jaar uit hart

Artsen in Vietnam hebben met succes een kogel uit het hart van een man verwijderd die daar 39 jaar had gezeten. Het projectiel was 2,5 centimer lang en zat in de hartwand vast.

Tijdens de drie uur durende operatie kreeg de 60-jarige ook een kunstmatige hartklep, meldde het ziekenhuis in Hanoi maandag. De man vocht tijdens de Vietnamoorlog aan communistische zijde tegen het Amerikaanse leger. In 1968 werd hij tijdens een schietpartij geraakt, waarbij de kogel via zijn maag zijn hart binnendrong. Een jaar later werd tevergeefs geprobeerd de kogel te verwijderen.

Volgens de artsen die hem nu hebben behandeld is het een wonder dat hij het projectiel al die tijd heeft overleefd.

Nederlandse hacker steelt de game Darkfall Online

Een 21-jarige hacker uit Beusichem (Gelderland) heeft door middel van het hacken van mailboxen toegang verkregen tot de server van de Griekse spelontwikkelaar Aventurine. Hierdoor kon hij het spel Darkfall Online downloaden en ook spelen terwijl het spel nog in ontwikkeling is.

De hacker heeft illegaal toegang verkregen tot een aantal mailboxen waarin hij een gebruikersnaam en wachtwoord vond van de server van Aventurine. De ontwikkeling van het spel zal echter geen vertraging oplopen, want de hacker heeft een oude versie van het spel gestolen. Deze 'hacker' heeft een onderdeel van een oude testversie van het in ontwikkeling zijnde online computerspel, Darkfall Online, illegaal gekopieerd aldus Tasos Flambouras van Aventurine.

De hacker heeft ook nog een banner geplaatst op de website van Aventurine om zijn goldfarm te promoten. In deze goldfarm wordt virtueel geld verdiend in MMORPG en dit wordt dan voor echt geld weer verkocht.

Flambouras is erg tevreden over de Nederlandse autoriteiten. Het Openbaar Ministerie trad volgens hem zeer doortastend op en heeft de hacker zeer snel in hechtenis genomen. Uit de in beslag genomen computer-spullen is gebleken dat de hacker het spel nog niet heeft verspreid over de rest van het internet.

Met dank aan Nlboy en LeisureSuitLarry voor het submitten van dit nieuws

'Mensen maken vissen doof'

Icoon WetenschapVolgens Michael Smith, een universitair docent biologie, worden vissen doof door het geluid dat de mens onder water maakt. Vooral sonarapparatuur en de scheepvaart zorgen voor de schadelijke geluidsproductie. Dit leidt ertoe dat vissen niet meer op hun gehoor kunnen vertrouwen, terwijl zij dat juist nodig hebben om zich te kunnen oriënteren en hun vijanden aan te horen komen.

Smith gaat zijn hypothese toetsen door experimenten uit te voeren met plaatselijk gekochte regenboogforellen, zilverbaarzen en goudvissen. Door de vissen onder water aan geluiden bloot te stellen en met elektroden hun hersenactiviteit te meten, wil Smith het gehoor van vissen analyseren.

Uitslagen Spanje speelronde 30

Barcelona heeft de leiding in de Spaanse Primera División weer stevig in handen. Directe concurrenten Sevilla en Real Madrid faalden in hun achtervolging.

Real Madrid had zaterdag in Santander eigenlijk weinig problemen met Real Racing Club. Ezequiel Garay kwam door een slechte pass in de problemen, en gaf de bal weg aan Gonzalo Higuaín. Deze speelde Raúl aan, en de Spaanse spits rondde af. In de tweede helft kregen de mannen van coach Portugal een dubieuze penalty. Garay maakte zijn fout goed door deze te verzilveren. Iván Helguera kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart. De vrije trap die volgde was gevaarlijk, en Fabio Cannavaro maakte de overtreding, welke Racing opnieuw een strafschop opleverde. Garay bezorgde de thuisploeg de onverdiende overwinning, terwijl de ingevallen Álvaro Mejía ook nog eens verantwoordelijk was voor de tweede rode kaart van Real Madrid.

FC Barcelona kon hierdoor verder uitlopen op zijn aartsrivaal. De regerend kampioen kreeg Real Mallorca op bezoek in het eigen Camp Nou. Het ging aanvankelijk gelijk op, en na een half uur spelen maakte doelman Victor Valdés de overtreding op Jonas. De keeper kreeg geel, maar wist de penalty vervolgens wel te keren. In de tweede helft was Barça beter dan de bezoekers. Dat resulteerde echter niet in een doelpunt. Tot de laatste minuut althans. Een vrije trap belandde bij Márquez. Zijn inzet werd gekeerd, viel tot bij Javier Saviola, en de Argentijn schoot op de paal. De bal kwam terug het veld in tegen de knie van verdediger Fernando Navarro, die de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte.

Sevilla speelde de topper tegen Valencia in het Mestalla stadion. De thuisploeg was beter en kwam daarom ook op voorsprong in de 27e minuut. Na een één-tweetje met Marchena zette David Villa Valencia op 1-0. Even later kreeg Sevilla een penalty na een fout van Miguel. Enzo Maresca ramde de bal op doel, maar doelman Santiago Cañizares redde knap. Vlak na rust ontving Andreas Hinkel de rode kaart namens Sevilla, en Villa besliste het duel met zijn tweede treffer. Ook in het restant was Valencia beter, maar zou niet meer scoren.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
14/4Real RacingReal Madrid2-1
14/4Real BetisReal Sociedad0-1
15/4GetafeVillarreal3-0
15/4Atlético MadridLevante1-0
15/4Athletic ClubEspanyol2-1
15/4OsasunaRecreativo Huelva1-1
15/4Celta de VigoDeportivo la Coruña1-0
15/4GimnàsticReal Zaragoza1-0
15/4BarcelonaReal Mallorca1-0
15/4ValenciaSevilla2-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Barcelona305960-27
2Sevilla305548-26
3Real Madrid305442-27
4Valencia305342-29
5Real Zaragoza305043-30
6Atlético Madrid305035-24
7Real Racing304737-35
8Recreativo Huelva304641-39
9Getafe304228-23
10Espanyol304133-33
11Deportivo la Coruña303922-31
12Villarreal303829-39
13Osasuna303635-36
14Real Mallorca303631-41
15Real Betis303329-36
16Athletic Club303234-46
17Celta de Vigo303031-44
18Levante302924-40
19Real Sociedad302421-37
20Gimnàstic302430-52

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Frederic KanoutéSevilla19
2Diego MilitoReal Zaragoza18
3RonaldinhoBarcelona17
4Ruud van NistelrooijReal Madrid15
5David VillaValencia13
6Fernando BaianoCelta de Vigo11
=Luis GarcíaEspanyol11
=Fernando MorientesValencia11
=Florent Sinama-PongolleRecreativo Huelva11

Programma:

DatumThuisUitTijd
21/4Real SociedadAtlético Madrid20.00
21/4Real MadridValencia22.00
22/4Real ZaragozaCelta de Vigo17.00
22/4Deportivo la CoruñaOsasuna17.00
22/4Recreativo HuelvaReal Racing17.00
22/4LevanteGetafe17.00
22/4EspanyolReal Betis17.00
22/4Real MallorcaGimnàstic17.00
22/4SevillaAthletic Club19.00
22/4VillarrealBarcelona21.00

Rokjesdag...

Afgelopen zaterdag was het rokjesdag. Prachtige beschrijving van de eerste echte lentedag door Martin Bril. De dag dat alle meisjes en vrouwen weer in rokjes lopen. De dag waar Martin Bril en velen met hem, waarschijnlijk zo'n beetje iedereen naar uit kijkt. En ik ook. Niet zozeer vanwege de rokjes maar omdat het de dag is waarop alles weer lijkt te ademen, te leven...

'Japan direct betrokken bij seksslavernij'

Icoon Buitenlands Documenten van Nederlandse openbaar aanklagers bewijzen dat het Japanse leger rechtstreeks opdracht gaf om Aziatische vrouwen te dwingen tot seksslavernij. Dat heeft een Japanse hoogleraar geschiedenis maandag gezegd.

Het misbruik van de vrouwen in handen van het Japanse leger is zestig jaar na dato opnieuw een heikel punt. Vorige maand zorgde de Japanse premier Shinzo Abe voor ophef toen hij stelde dat er geen direct bewijs is dat zogenoemde troostmeisjes zijn ingezet.

Hoogleraar Hirofumi Hayashi is evenwel op een document gestoten van aanklagers uit het toenmalige Nederlands-Indië. Daarin citeren de Nederlanders een lid van het Japanse leger dat vertelt hoe een officier vrouwen in het bezette Borneo naakt opstelde en in het gezicht sloeg. "We arresteerden hen op bevel van de hoogste veiligheidsofficier om een aanleiding te hebben om hen in bordelen te stoppen", aldus de getuige.

Autodief maakt brokken

Icoon Domme criminelenEen autodief in Nieuw-Zeeland heeft binnen één uur drie gestolen voertuigen in de prak gereden. De politie kon hem na het derde ongeluk arresteren.

De 23-jarige dief knalde met zijn eerste gestolen auto tegen een woning, waarop hij zich uit de voeten maakte. Vervolgens probeerde hij met een limousine weg te komen, maar daarmee ramde hij een brievenbus.

Met een kleine vrachtauto tenslotte raasde hij door een afgesloten poort richting afgrond. De wagen viel 8 meter, de onfortuinlijke dief raakte lichtgewond.

Surprise-eieren met drugs

Icoon OpmerkelijkIn het Noord-Brabantse Raamsdonksveer heeft de politie onder overlast bezorgende hangjongeren verrassingseieren gevonden, waar drugs in zat. Drie personen zijn in dat verband aangehouden.

De politie en de gemeente kregen verscheidene klachten binnen over hangjongeren, die alcohol en drugs zouden gebruiken en de omgeving zouden vernielen. Daarop besloot de politie om op inspectie te gaan in hun leefhabitat: de Rembrandtlaan.

Acht agenten, van wie enkele in burger, hielden vrijdagavond de boel in de gaten. Zij beptrapten een 22-jarige man uit Raamsdonksveer met minder dan één gram speed in een surprise-ei. Een 19-jarige plaatsgenoot had twee eieren met speed bij zich. Een 17-jarig meisje uit de plaats werd betrapt met twee eieren. Eén daarvan was leeg, in het andere zat een halve gram speed.

De ouders van het minderjarige meisje zijn ingelicht. Een politiewoordvoerder weet niet of het vaker voorkomt dat surprise-eieren worden gebruikt om drugs te verstoppen. "Voor ons was het in elk geval de eerste keer dat we het zagen. Maar dat we nu drie mensen zien met dit soort eieren geeft aan dat het vaker voorkomt."

CD: Porcupine Tree - Fear Of A Blank Planet

Het is lastig om echt door te breken als je in de hoek van de progressive rock zit de laatste decennia. Porcupine Tree probeert het al bijna twintig jaar, en kwam met het album 'Stupid Dream' nog het dichtst in de buurt van deze echt grote doorbraak in 1999. Maar als je op de straat vraagt naar Porcupine Tree zul je vaak met glazige ogen worden aangekeken. De band gaat gelukkig onverstoord door met musiceren en komt in 2007 met de opvolger van het studio-album 'Deadwing' uit 2005. Twee jaartjes wachten dus voor de fans, en is het wachten de moeite waard geweest, is dan de vraag die deze mensen rest?

Bandenslijtage hindert Renault

Renault F1 heeft nog altijd moeite met de Bridgestone-banden die vanaf dit seizoen gebruikt worden. In Bahrein scoorde de regerend wereldkampioen slechts één punt. Het grootse probleem zit hem in de hoge bandenslijtage.

Het begin van de race was nog hoopvol voor Giancarlo Fisichella. Na zijn eerste pitstop was de hoop echter snel verdwenen: "Tijdens mijn eerste stint zat het tempo er aardig in. Dat was na mijn pitstop wel anders. Binnen de kortste keren waren mijn achterbanden versleten," aldus de Italiaan. Fisichella kwam terecht in een grote middengroep, waar hij een aantal gevechten heeft moeten leveren. "Ik zat op de limiet. Meer kon ik niet doen, anders sneed ik mezelf in de vingers. Op de hardere banden ging het gelukkig weer beter, want toen voelde de auto veel fijner. Ik heb het Jarno Trulli nog zo moeilijk mogelijk geprobeerd te maken, helaas was de race net even te snel afgelopen." Fisichella eindigde uiteindelijk als achtste.

Heikki Kovalainen stelde andermaal teleur met een negende plaats. Het meest tevreden was hij over zijn start: "Ik ging voorbij de Williams-coureurs en de Toyota Racing van Trulli. Net als vorige week, maar toen won Trulli zijn plek weer terug. Dat wilde ik nu voorkomen en dat lukte. Dat was nog het meest positieve moment van de race, want ik had veel benzine aan boord en dat werkte door op de banden. De achterbanden sleten erg snel, waardoor Trulli en Nico Rosberg me konden passeren. In het vervolg van de race bleef mijn prestatie een beetje op en neer gaan. We verwachtten een zware middag en die kregen we ook, jammer dat ik geen punten kon scoren," aldus de rookie.

De Visser niet onder indruk Alves

SC Heerenveen had afgelopen weekend een scout van Chelsea op de tribune zitten. Piet de Visser bezocht het Willem II-stadion om Alvonso Alves te bekijken. Ondanks de drie doelpunten is de scout niet onder de indruk.

Tegen Willem II was de Braziliaan driemaal trefzeker. De Visser betwijfelt of Alves dit ook kan in een grote competitie. "In Nederland wordt slecht verdedigd. Dat zie je vandaag ook. Misschien is het eenmalig dat hij er in één seizoen dertig maakt."

Volgens Koos Formsma wordt Alves niet verkocht. Dat zegt de voorzitter althans op de website van de Friese club. "Wij hebben geen vraagprijs. Alves heeft een vijfjarig contract getekend. Dit is pas zijn eerste seizoen. Wij zijn van mening dat Alves nog minimaal één seizoen bij ons moet blijven spelen." In het Algemeen Dagblad laat de preses echter weten dat er toch een mogelijkheid is dat Alves weggaat. "Als er een exorbitant bedrag wordt geboden, kun je geen nee zeggen," aldus Formsma.

Ongeluk attractie Duinrell

Een deel van een attractie in Duinrell is zaterdagmiddag gevallen. Het gaat om een houten molenwiek van de ’Mad Mill’, een attractie waarin mensen al tollend heen en weer worden geslingerd.

De molenwiek (die als versiering dient) kwam terecht op een toegangsbrug naar de attractie, in de nabijheid van een groepje mensen. Niemand raakte gewond.
Woordvoerder Wijnen van het pretpark reageert geschrokken. "Gelukkig gebeurde het ongeluk op een rustig moment: tegen sluitingstijd op een warme dag."
De technische dienst van Duinrell onderzoekt het ongeluk, maar volgens Wijnen het is de vraag of de oorzaak ooit bekend wordt. "De attractie is een paar weken geleden nog geïnspecteerd, en toen was alles in orde." Omdat gisteren na een nieuwe controle bleek dat de resterende wieken wel goed vastzitten en ook de rest van de Mad Mill in orde is, is de attractie weer geopend voor het publiek.Klap van de malle molen gehad?


Met dank aan Paradijsvogeltje voor de submit.

Van Brockhorst weet niets van vertrek

Giovanni van Bronckhorst weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt. Dat liet de verdediger weten in het Algemeen Dagblad. Van Bronckhorst zou in de belangstelling staan van PSV en Feyenoord maar concreet is dat nog niet.

In het AD zegt Gio dat het nog niet eens zeker is of hij wel vertrekt bij Barcelona. "We hebben het nog niet over volgend seizoen gehad. We zijn volop bezig met de competitie en daarin is het spannend genoeg. Dat ik dit jaar een aantal keren op de bank zat, is normaal."

De Oranje-international vervolgd: "Wij roteren bij Barcelona, omdat we een grote, evenwichtige selectie hebben. Maar ik heb 22 keer een basisplaats gehad. Daar staan veel mensen misschien niet bij stil. Spelers als Arjen Robben doen bij Chelsea ook niet alle duels mee."

Vorig jaar december verlengde Van Bronckhorst zijn contract bij Barcelona tot medio 2008 maar belangstelling voor de Nederlander is er wel. "Met die interesse uit Nederland word ik echt elk jaar geconfronteerd. Ik begrijp ook dat dit de tijd is waarin transfers worden besproken, en waarin de speculaties toenemen. Ik heb nog niets met Barcelona besproken."

Langer leven met Nobelprijs en Oscar

Icoon WetenschapHet winnen van een prestigieuze prijs is goed voor de gezondheid. Britse onderzoekers van de Universiteit van Warwick in Coventry hebben ontdekt dat winnaars van Nobelprijzen gemiddeld langer leven dan mensen die voor een dergelijke prijs alleen gekandideerd waren.

Uit de verwerking van gegevens van wetenschappers die tussen 1902 en 1950 een Nobelprijs kregen of daarvoor voorgedragen werden blijkt: winnaars werden gemiddeld 77,2 jaar en genomineerden 75,8 jaar. Ook bleek dat winnaars van de Oscar gemiddeld ietsje ouder werden dan degenen die achter het net visten bij de filmprijs, aldus de krant Die Welt.

Konijnenplaag blokkeert Hongaarse snelweg

Icoon OpmerkelijkDe drukste snelweg van Hongarije is maandag gesloten na een ongeluk met een vrachtwagen vol konijnen. Daardoor kwamen 5000 van de dieren los rond te lopen op het asfalt tussen Boedapest en Wenen.

Politie en brandweer dachten 's ochtends nog uren nodig te hebben voor zij het weggedeelte, veertig kilometer ten westen van Boedapest, vrij zouden kunnen geven. "Er zitten duizenden op de weg, maar ze maken niet echt gebruik van hun hervonden vrijheid", aldus een politiewoordvoerster. "Ze zitten maar wat, eten gras en genieten van de zon."

Veertig dagen zonder seks bij de EO

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Evangelische Omroep werkt aan een nieuw televisieprogramma onder de werktitel '40 Dagen Zonder Seks'. Hierin zullen jongeren (tussen de 18 en 24 jaar) die er lustig op los vrijen, worden uitgedaagd om 40 dagen geen seks te hebben.

Het programma moet een tegenhanger worden van het BNN-programma 'Spuiten & Slikken'. De 32-jarige Arie Boomsma neemt de presentatie op zich. Hij wil onderzoeken hoe jongeren omgaan met intimiteit, wat er valt te ontdekken op seksueel en relationeel gebied, en in hoeverre zij in staat zijn om de verleiding van vleselijk genot te weerstaan.

Op het FOK!forum loopt al enige jaren een reeks waarin users proberen 40 dagen geen seks te hebben. In 2002 kwam er overigens ook een film over uit.
Arie Boomsma
Kan jij 40 dagen zonder seks?

Krajicek stijgt op de wereldranglijst.

Michaëlla Krajicek is door haar goede prestatie op het toernooi van Charleston flink gestegen op de wereldranglijst. De Nederlandse tennister steeg veertien plaatsen en bezet nu de veertigste positie.

In Charleston wist Krajicek de kwartfinales te bereiken door de onder andere de als eerste geplaatste Vaidisova te verslaan, maar verloor van de Russin Zvonareva. Justine Henin blijft de lijstaanvoerdster, voor Maria Sharapova en Amélie Mauresmo.

Bij de heren blijft Roger Federer met kop en schouders boven iedereen uitsteken. Andy Murray steeg een plaatsje en staat nu tiende. Beste Nederlander is nog altijd Raemon Sluiter, hij staat 142e.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7.290
2R. NadalSPA4.875
3A. RoddickUSA2.980
4N. DavydenkoRUS2.825
5F. GonzálezCHL2.755
6T. RobredoSPA2.645
7 N. DjokovicSER2.540
8I. LjubicicKRO2.270
9J. BlakeUSA2.150
10A. MurrayGBR2.125
142R. SluiterNED322
143R. HaaseNED320
243D. van ScheppingenNED161

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1J. HeninBEL3.858
2M. SharapovaRUS3.388
3A. MauresmoFRA2.776
4K. ClijstersBEL2.699
5S. KuznetsovaRUS2.667
6M. HingisZWI2.294
7J. JankovicSER2.257
8N. VaidisováTSJ1.957
9N. PetrovaRUS1.869
10D. SafinaRUS1.863
40M. KrajicekNED573
153E. TamaëlaNED192

CD: Di-Rect - Di-Rect

Alweer de vierde cd van deze jonge honden. Eigenlijk verdienen ze die benaming niet meer. Er wordt al samengewoond, luiers verwisseld en hun muziek ontstijgt de 'jonge honden'-categorie toch ook wel. In eerste instantie vind ik dat best jammer. Die combinatie van onbegrensde energie en zotte rock klonk toch prima. Maar iedereen wordt volwassen en zo ook Di-Rect. Ze klinken nog steeds helemaal als Di-Rect, maar de nummers steken toch wat anders in elkaar. Dit album bevat zowel verrassende nummers als de wat saaiere middenmoters. Je kunt nou eenmaal niet alles hebben.

Williams: 'Geen geld voor klantenteams'

Het heeft even op zich laten wachten, maar nu heeft ook Frank Williams een standpunt genomen in de rel om het klantenchassis. De oprichter van het Williams team vindt dat de teams die geen eigen chassis ontwikkelen ook geen recht hebben op tv gelden.

Daar waar Spyker F1 de weg naar de rechtbank heeft gekozen, daar kiest Williams voor de weg naar Bernie Ecclestone. "We gaan ons zeker verdedigen, maar we hebben nog geen procedure voor de rechtbank opgestart en willen dat ook niet doen", aldus Williams. Om de verdeling van de televisie inkomsten over alle teams teams te verspreiden is volgens Williams geen optie. "Toen we in 2005 met Bernie een nieuwe overeenkomst ondertekenden werd er niets gezegd over zo’n fundamentele aanpassing van de financiering. Er wordt nu voorgesteld om het geld over alle twaalf teams te verdelen, dat is voor ons natuurlijk onaanvaardbaar."

Volgens Williams kan het nog wel even duren voordat er daadwerkelijk een oplossing is voor het probleem: "Alles is natuurlijk politiek: wie doet het met wie, en wie heeft er net een wagen gekocht en van wie ... Ik wil daar niet met meedoen. Ik wil Bernie niet schofferen, hij is de enige die dit probleem kan oplossen."

Boonen niet in Amstel Goldrace

Tom Boonen start aankomende zondag niet in de Amstel Gold Race. In eerste instantie zou Boonen de Nederlandse klassieker wel rijden, maar na Parijs-Roubaix gisteren maakte de kopman van QuickStep-Innergetic duidelijk dat hij een verlengd voorjaar toch niet ziet zitten.

"Vooraf kan je dat wel zeggen, maar het is nu eenmaal zo dat je er in de kop na Parijs-Roubaix toch al een punt achter hebt gezet. Ik doe het net zoals vorig jaar: géén Amstel, wel nog de Scheldeprijs", aldus Boonen.

Hamilton wil kampioen worden

Een rookie die na afloop van zijn eerste drie races alle keren het podium mag betreden moet wel een groot talent zijn. Lewis Hamilton mag zich een groot talent noemen. Voor de derde keer achtereen eindigde de Engelsman op het podium.

Hamilton is op dit moment samen met Fernando Alonso en Kimi Räikkönen leider in het klassement, al heeft hij nog geen enkele Grand prix gewonnen. Hij vindt dan ook dat hij best uit mag kijken naar het kampioenschap: "Ik zie niet waarom ik niet voor de titel zou kunnen gaan. Ik rijd in dezelfde auto en het lijkt erop dat ik hun tempo prima kan volgen. Zo lang ik constant blijf, word ik steeds zekerder van mijn zaak en weet ik dat ik een race kan winnen. We moeten gewoon geen fouten maken en proberen om in de komende vier weken het voordeel te pakken, waardoor we de Ferrari's kunnen verslaan. Ik ben erg trots. We hebben keihard gewerkt om te komen waar we nu zijn en met 'wij', bedoel ik mijn familie en het team. Ik heb zin om naar huis te gaan. Ik ben negen weken weg geweest en vanavond vlieg ik naar Shanghai. Volgende week ben ik gelukkig thuis."

Wat de Brit bij thuiskomst staat te wachten is nog onbekend, maar hij bereidt zich voor op het ergste: "Ik denk dat de steun steeds groter wordt. Ik kijk dan ook uit naar de race in Silverstone en ik ben benieuwd hoeveel fans daar zullen komen. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, dus het zal allemaal nieuw voor me zijn. Ik hoop dat ik nog gewoon over straat kan."

Uitslagen Frankrijk speelronde 32

In de Franse competitie is Olympique Lyon nog maar één gewonnen wedstrijd verwijderd van de Franse titel.

Door de 1-0 overwinning gisteren op Sedan hoeft Lyon nog maar één keer te winnen om zich landskampioen van Frankrijk te mogen noemen. De enige treffer werd in de 41e minuut gescoord door Hatem Ben Arfa. Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft Lyon zeventien punten voorsprong op nummer twee Toulouse, maar laatstgenoemde club heeft een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst op Rennes komende woensdag verovert Lyon voor de zesde achtereenvolgende keer de Franse landstitel.

Toulouse deed goede zaken in de strijd om een plaats in de Champions League. De club won met 2-0 van AJ Auxerre. Al na zeven minuten kwam de thuisclub op voorsprong via een doelpunt van Achille Emana. Na een half uur bediende Johan Elmander zijn aanvalspartner Fodé Mansaré voor de 2-0. Die voorsprong gaf Toulouse niet meer uit handen en de club staat nu tweede in de stand.

0-0 was een veelvoorkomende uitslag tijdens de wedstrijden van de 32e speeldag. Liefst zes van de tien duels kenden een dergelijke uitslag.Alle uitslagen van dit weekend:
ThuisUitEindstand
LilleSochaux2-0
ToulouseAJ Auxerre2-0
LorientAS Monaco0-0
TroyesNancy0-0
Le MansRennes0-0
ValenciennesOl. Marseille0-0
NantesRC Lens0-0
BordeauxPSG0-0
Ol. LyonSedan1-0
Ol. NiceSaint-Etienne2-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympique Lyon3121646955-23
2Toulouse32157105238-33
3RC Lens32131185043-34
4Sochaux32121194737-37
5Ol. Marseille32137124640-32
6Lille OSC321210104639-33
7Gir. Bordeaux31137114631-30
8St. Etienne32136134549-43
9Stade Rennes31111194426-24
10FC Lorient321111104428-30
11Le Mans32101394338-37
12AJ Auxerre32101394334-37
13AS Monaco321011114135-31
14Valenciennes32108143831-40
15AS Nancy31910123726-35
16Ol. Nice32812123629-33
17PSG32811133531-38
18Troyes32711143229-45
19Sedan32612143038-49
20FC Nantes32612143026-39

Programma volgende week:

DatumThuisUit
18/04Ol. LyonRennes
18/04BordeauxNancy
21/04SochauxLorient
21/04RC LensLe Mans
21/04AS MonacoLille
21/04Ol. MarseilleTroyes
21/04AJ AuxerreOl. Lyon
21/04SedanOl. Nice
21/04RennesToulouse
21/04Saint-EtienneBordeaux
21/04PSGNantes
21/04NancyValenciennes

BMW dik tevreden

Als er één team is dat reden heeft tot tevredenheid dan is het BMW wel. Nick Heidfeld werd voor de derde keer dit seizoen vierde en Robert Kubica pakte met een zesde plaats zijn eerste punten van het seizoen.

Voor Heidfeld was het een mooie race, de Duitser wist een rechtstreeks duel met wereldkampioen Fernando Alonso winnend af te sluiten en had aan het einde van de race slechts een kleine achterstand op nummer drie Kimi Räikkönen. "Op dit moment heb ik een goede auto en een prima team, daardoor kan ik zulke fantastische races als deze rijden", vertelt een lachende Heidfeld na afloop, "Voor de race had ik niet verwacht dat ik Fernando in zou kunnen halen, maar ik had nog een setje verse banden over. Vandaar dat ik sneller was." Heidfeld was ook erg blij met zijn geslaagde inhaalactie op Alonso. "Ik moest wachten tot Fernando een foutje maakte", zei hij. "In Monaco had ik hem ook al eens gepasseerd, maar dit was toch anders. Eén van mijn mooiere inhaalacties. Het was sowieso ein geiles Rennen".

Kubica was de enige binnen het team die een kleine opmerking had aan het einde van de race. "Mijn tankdop ging op de één of andere manier niet meer dicht. Dat kostte me tijd op het rechte stuk en onder het remmen. Toch overheerst het goede gevoel, zelfs de betrouwbaarheid was in orde. Wie weet kunnen we in Barcelona voor een mooie verrassing zorgen."

Teambaas Mario Theissen was vanzelfsprekend ook een tevreden man. "Acht punten, dat is al heel wat, maar de vierde plaats van Nick is echt een hele mooie", vertelt de Duitser, "We konden de toppers bijhouden en Nick haalde de wereldkampioen in, een mooie middag."

Eerste toernooizege voor Karlovic

De Kroaat Ivo Karlovic heeft in het Amerikaanse Houston zijn eerste toernooioverwinning op de ATP Tour geboekt. De 28-jarige Karlovic was in de finale met 6-4 en 6-1 te sterk voor de Argentijns Mariano Zabaleta.

Zabalata had winstkansen tegen de Kroaat, hij kreeg vijf mogelijkheden om een service-break te plaatsen, maar dat lukte hem geen enkele keer. Ook wist de Argentijn vijf keer een break te voorkomen, maar hij verspeelde wel drie keer zijn opslag.

"Ik pak mijn eerste titel op gravel. Dat is echt ongelooflijk", aldus een beduusde Karlovic, de nummer 108 van de wereld.

Koeman: "Er kan nu van alles gebeuren"

Erwin Koeman zag zijn team zondagmiddag een 4-1 nederlaag lijden bij Heracles. De Rotterdammers staan nu zesde, doordat SC Heerenveen wist te winnen van Willem II. Na afloop van de wedstrijd erkende de trainervan de Rotterdammers dat er van alles kan gebeuren met zijn positie.

“Als je ons de laatste zeven weken ziet voetballen, dan is het niet goed. Zo simpel is het toch in het voetbal?”, aldus Koeman die niet verder wildeingaan op zijn hint van een vroegtijdig vertrek. “Zeker na vorige week (toen FC Groningen de Kuip verliet met een 4-0 overwinning) is dit resultaat heel pijnlijk. Als je ziet hoe wij staan te verdedigen, zeker bij die vierde goal. Dan verlies je elke wedstrijd. We maakten verkeerde keuzes.”

“Bij sommige spelers ontbrak de wil om te winnen. Een aantal jongens weet misschien niet helemaal waar het om gaat. Maar ik beschik niet over de selectie om vijf spelers naar het tweede te sturen.”

Van Gaal: Alleen overwinning telt

Na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd zondagamiddag tegen Vitesse, maakte AZ-trainer Louis van Gaal zijn ploeg een compliment.

"Dat PSV en Ajax dit weekeinde winnen is niet knap. Dat wij Vitesse verslaan wel. Het valt in allerlei opzichten niet mee om drie dagen na de uitschakeling tegen Werder weer te moeten voetballen. Alleen de overwinning telt in deze fase van de competitie. Veel van mijn spelers liepen in de tweede helft op hun laatste benen. Niet alleen vanwege het zware duel in Bremen maar ook door het warme weer," aldus Van Gaal.

Nederlandse apk nu ook in België

Icoon AlgemeenVanaf maandag kunnen Nederlandse voertuigen op enkele plaatsen in België volgens de Nederlandse apk worden gekeurd. Het is voor het eerst dat de apk van het ene land in een ander land wordt uitgevoerd.

Dit maakte de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) maandag bekend. De mogelijkheid tot keuren in het buitenland bespaart vooral tijd en kosten voor de professionele vervoerssector. De keuringen gelden voor zowel bedrijfswagens als personenauto's en aanhangers en worden op drie plaatsen uitgevoerd.

De Belgische keuringsinstantie Autoveiligheid NV voert de Nederlandse periodieke keuringen uit. De RDW geeft het apk-rapport online af. De keuringen zijn onderdeel van een proef van de RDW, die tot 16 oktober 2007 duurt. De keuringen worden op dinsdag en donderdag op drie stations uitgevoerd, in Turnhout, Hechtel-Eksel en As.

Waterpret

Testers hebben een nieuwe manier gevonden om bestuurders van auto's en vrachtwagens wakker te houden op de lange rechte stukken van de Amerikaanse highways.

Het gaat hier om een middenbermdouche deze is zoals de naam het al zegt te vinden in de middenberm en zorgt voor een verkwikkende douche waardoor de bestuurder fit en wakker zijn weg weer kan vervolgen.

Factor 5 president niet enthousiast over Unreal Engine 3

De president van Factor 5, Julian Eggebrecht, heeft in een interview met Mercury News zijn eigen game Lair de hemel in geprezen (of in ieder geval wat technische details gegeven), en tegelijkertijd zijn ongezouten mening over Unreal Engine 3 games gegeven.

Over de verschillen tussen de PS3 en de Xbox 360 (for the record: Factor 5 werkt op dit moment aan de PS3 game Lair) zei Eggebrecht dat het makkelijker is om van de PS3 naar de Xbox 360 te poorten dan andersom. Dit omdat de PS3 volgens hem veel gevoeliger is voor het hebben van meerdere threads tegelijkertijd, terwijl de Xbox 360 ook prima performance heeft met minder threads. Eggebrecht geeft later ook toe dat de PS3 lastiger voor te programmeren is dan voor de Xbox 360 of de Wii, maar dat het al wel een stuk makkelijker is vergeleken met de PS2.

Over de verschillen tussen de consoles heeft Eggebrecht het over de unified memory architecture van de Xbox 360 tegenover het streamlinen van de twee memory pools van de PS3, en de Xbox 360 die wel een embedded frame buffer heeft en de PS3 die dit ontbeert. Daarnaast zegt hij dat de Cell-chip in de PS3 erg krachtig is,en dat de mogelijkheden voor optimalisatie en meer performance bijna eindeloos zijn.

Over Gears of War en de Unreal 3 engine had Eggebrecht het volgende te zeggen:

"In Gears of War there is no way you could actually go above the city and then basically go seamlessly from air to ground. Unreal Engine in the end just provides for corridor and corridor being more a metaphor here in terms of design. Our engine is always designed in a huge world bubble and that can be 32 kilometers by 32 kilometers. You can go anywhere at extreme speeds. Unreal Engine is dependent on the fact that you go relatively slowly through your world. With us, you can go through the world fast or slowly. If you are in night mode, or you are on the ground, you get all of the detail that Unreal Engine provides. But there is no way you can get the macro."Julian Eggebrecht
Laatste reviews en specials
review
Pillars of Eternity II: Deadfire - Ultimate Edition
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
©FOK.nl e.a.