BMW dik tevreden

Als er één team is dat reden heeft tot tevredenheid dan is het BMW wel. Nick Heidfeld werd voor de derde keer dit seizoen vierde en Robert Kubica pakte met een zesde plaats zijn eerste punten van het seizoen.

Voor Heidfeld was het een mooie race, de Duitser wist een rechtstreeks duel met wereldkampioen Fernando Alonso winnend af te sluiten en had aan het einde van de race slechts een kleine achterstand op nummer drie Kimi Räikkönen. "Op dit moment heb ik een goede auto en een prima team, daardoor kan ik zulke fantastische races als deze rijden", vertelt een lachende Heidfeld na afloop, "Voor de race had ik niet verwacht dat ik Fernando in zou kunnen halen, maar ik had nog een setje verse banden over. Vandaar dat ik sneller was." Heidfeld was ook erg blij met zijn geslaagde inhaalactie op Alonso. "Ik moest wachten tot Fernando een foutje maakte", zei hij. "In Monaco had ik hem ook al eens gepasseerd, maar dit was toch anders. Eén van mijn mooiere inhaalacties. Het was sowieso ein geiles Rennen".

Kubica was de enige binnen het team die een kleine opmerking had aan het einde van de race. "Mijn tankdop ging op de één of andere manier niet meer dicht. Dat kostte me tijd op het rechte stuk en onder het remmen. Toch overheerst het goede gevoel, zelfs de betrouwbaarheid was in orde. Wie weet kunnen we in Barcelona voor een mooie verrassing zorgen."

Teambaas Mario Theissen was vanzelfsprekend ook een tevreden man. "Acht punten, dat is al heel wat, maar de vierde plaats van Nick is echt een hele mooie", vertelt de Duitser, "We konden de toppers bijhouden en Nick haalde de wereldkampioen in, een mooie middag."