EA en Endemol starten project 'Virtual Me'

De twee entertainment grootheden gaan samen werken aan een nieuw concept dat games en tv moet verenigen. Het is de bedoeling dat 'spelers' hun eigen avatar creëren en hiermee een digitale wereld betreden. Er is redelijke verwantschap met Second Life, maar Virtual Me moet meer nadruk leggen op de versmelting van TV en games. Je virtuele personage zal volgens EA van ongekende kwaliteit zijn en met dit karakter kun je vervolgens virtueel meedoen aan spellen als 1 tegen 100 of jezelf opwerken tot pop- of filmster.


Endemol geeft aan dat dit een strategische keuze is geweest, aangezien mensen steeds meer tijd online doorbrengen in plaats van voor de tv. Naast 'Virtual Me' zullen de twee bedrijven in de toekomst ook samen gaan werken op het gebied van online tv en het ontwikkelen van nieuwe (tv) formats.



De website virtualme.com zal in de komende maanden online gaan, zodat de wereld aan de slag kan met het maken van digitale klonen. Het debut van Virtual Me zal plaatsvinden in de Britse Big Brother. Zeer zeker zullen we de komende tijd hier nog veel van gaan horen.


Met dank aan Joop voor de submit