Nederlandse hacker steelt de game Darkfall Online

Icoon InternetEen 21-jarige hacker uit Beusichem (Gelderland) heeft door middel van het hacken van mailboxen toegang verkregen tot de server van de Griekse spelontwikkelaar Aventurine. Hierdoor kon hij het spel Darkfall Online downloaden en ook spelen terwijl het spel nog in ontwikkeling is.

De hacker heeft illegaal toegang verkregen tot een aantal mailboxen waarin hij een gebruikersnaam en wachtwoord vond van de server van Aventurine. De ontwikkeling van het spel zal echter geen vertraging oplopen, want de hacker heeft een oude versie van het spel gestolen. "Deze 'hacker' heeft een onderdeel van een oude testversie van het in ontwikkeling zijnde online computerspel, Darkfall Online, illegaal gekopieerd" aldus Tasos Flambouras van Aventurine.

De hacker heeft ook nog een banner geplaatst op de website van Aventurine om zijn goldfarm te promoten. In deze goldfarm wordt virtueel geld verdiend in online games en dit wordt dan voor echt geld weer verkocht.

Flambouras is erg tevreden over de Nederlandse autoriteiten. Het Openbaar Ministerie trad volgens hem zeer doortastend op en heeft de hacker zeer snel in hechtenis genomen. Uit de in beslag genomen computer-spullen is gebleken dat de hacker het spel nog niet heeft verspreid over de rest van het internet.