Hamilton wil kampioen worden

Een rookie die na afloop van zijn eerste drie races alle keren het podium mag betreden moet wel een groot talent zijn. Lewis Hamilton mag zich een groot talent noemen. Voor de derde keer achtereen eindigde de Engelsman op het podium.

Hamilton is op dit moment samen met Fernando Alonso en Kimi Räikkönen leider in het klassement, al heeft hij nog geen enkele Grand prix gewonnen. Hij vindt dan ook dat hij best uit mag kijken naar het kampioenschap: "Ik zie niet waarom ik niet voor de titel zou kunnen gaan. Ik rijd in dezelfde auto en het lijkt erop dat ik hun tempo prima kan volgen. Zo lang ik constant blijf, word ik steeds zekerder van mijn zaak en weet ik dat ik een race kan winnen. We moeten gewoon geen fouten maken en proberen om in de komende vier weken het voordeel te pakken, waardoor we de Ferrari's kunnen verslaan. Ik ben erg trots. We hebben keihard gewerkt om te komen waar we nu zijn en met 'wij', bedoel ik mijn familie en het team. Ik heb zin om naar huis te gaan. Ik ben negen weken weg geweest en vanavond vlieg ik naar Shanghai. Volgende week ben ik gelukkig thuis."

Wat de Brit bij thuiskomst staat te wachten is nog onbekend, maar hij bereidt zich voor op het ergste: "Ik denk dat de steun steeds groter wordt. Ik kijk dan ook uit naar de race in Silverstone en ik ben benieuwd hoeveel fans daar zullen komen. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, dus het zal allemaal nieuw voor me zijn. Ik hoop dat ik nog gewoon over straat kan."