Webber: Betrouwbaarheid verbeteren noodzaak

Mark Webber is niet tevreden over de betrouwbaarheid bij zijn team Red Bull Racing. Afgelopen weekend wist geen van beide Red Bull-coureurs de finishvlag te passeren. David Coulthard viel uit door een kapotte aandrijfas, van Webber is nog niet exact bekend wat er kapot ging.

"Ik heb dit al te vaak meegemaakt," vindt de Australiër. In Bahrein wilde de benzineklep van zijn RBR3 niet meer dicht. "Hetzelfde overkwam me tijdens de eerste race van het seizoen in Melbourne. Sterker nog, dat probleem plaagt mij al sinds de eerste keer dat ik in deze auto stapte," aldus een gefrustreerde Webber. Door het openstaan van de benzineklep veranderen de aerodynamische eigenschappen van een F1-bolide behoorlijk. Het rijgedrag wordt hierdoor ernstig beïnvloed.

Ondanks zijn problemen was Webber wel op weg naar punten, met een zevende positie in de race. Totdat er in de tweeënveertigste iets aan zijn wagen kapotging. "Toen ik eindelijk weer een beetje op een goede positie reed, ging er iets kapot. Ik weet niet precies wat, het kan zo veel zijn. Of de auto er nou in de eerste ronde mee ophoudt, of in de laatste, het maakt allemaal niet uit. Het resultaat is hetzelfde."

De Australier staat niet alleen in zijn opvatting. Ook Christiaan Horner, teambaas bij het team, is van mening dat er snel verbetering moet komen. "We moeten deze problemen heel snel zien op te lossen, want dit is natuurlijk onacceptabel."