Williams op zoek naar tienden

Afgelopen weekend lukte het Williams om twee auto’s aan de finish te brengen. Weliswaar buiten de punten verzilverden Nico Rosberg en Alexander Wurz hun kwalificatieposities, met een tiende en elfde plaats.

Rosberg was niet tevreden over zijn race: "Niet zo’n goede race, ik vond het zwaar. Ik had dit weekend problemen met mijn remmen. Op een circuit waar je zo hard moet remmen was het moeilijk om in te halen, omdat het niet goed voelde. Ook ging ik telkens van mijn lijn af als ik wilde inhalen, met mijn banden in het vuil. Het verbaasde me hoe lang het duurde voordat die weer in orde waren, soms wel anderhalve ronde. Ik was steeds aan het vechten, veel mensen om me heen maakten steeds foutjes. Niet makkelijk. Nu hebben we ruim 3 weken tot de volgende race en we moeten er hard aan trekken om terug te komen aan de kop van het middenveld, waar we in Maleisië zaten. Want we zijn heel dicht bij de top en we moeten die belangrijke paar tienden vinden om vooraan te blijven en punten te scoren."

Ook Alexander Wurz sprak van een zware middag: "Het was zwaar vandaag. Ik had problemen met de grip en overstuur en kon de auto’s voor me niet aanvallen, ook al waren ze langzamer dan ik. De auto had wel snelheid en onze strategie was prima, maar het probleem was dat ik niet kon inhalen omdat ik door gebrek aan grip steeds weggleed als ik de bochten uitkwam. Jammer, want ik hoopte vandaag in de punten te komen. Helaas lukte ons dat geen van beiden."