Bandenslijtage hindert Renault

Sander (sanger)
Renault F1 heeft nog altijd moeite met de Bridgestone-banden die vanaf dit seizoen gebruikt worden. In Bahrein scoorde de regerend wereldkampioen slechts één punt. Het grootse probleem zit hem in de hoge bandenslijtage.

Het begin van de race was nog hoopvol voor Giancarlo Fisichella. Na zijn eerste pitstop was de hoop echter snel verdwenen: "Tijdens mijn eerste stint zat het tempo er aardig in. Dat was na mijn pitstop wel anders. Binnen de kortste keren waren mijn achterbanden versleten," aldus de Italiaan. Fisichella kwam terecht in een grote middengroep, waar hij een aantal gevechten heeft moeten leveren. "Ik zat op de limiet. Meer kon ik niet doen, anders sneed ik mezelf in de vingers. Op de hardere banden ging het gelukkig weer beter, want toen voelde de auto veel fijner. Ik heb het Jarno Trulli nog zo moeilijk mogelijk geprobeerd te maken, helaas was de race net even te snel afgelopen." Fisichella eindigde uiteindelijk als achtste.

Heikki Kovalainen stelde andermaal teleur met een negende plaats. Het meest tevreden was hij over zijn start: "Ik ging voorbij de Williams-coureurs en de Toyota Racing van Trulli. Net als vorige week, maar toen won Trulli zijn plek weer terug. Dat wilde ik nu voorkomen en dat lukte. Dat was nog het meest positieve moment van de race, want ik had veel benzine aan boord en dat werkte door op de banden. De achterbanden sleten erg snel, waardoor Trulli en Nico Rosberg me konden passeren. In het vervolg van de race bleef mijn prestatie een beetje op en neer gaan. We verwachtten een zware middag en die kregen we ook, jammer dat ik geen punten kon scoren," aldus de rookie.