Bløf grote winnaar 3FM Awards

3FMBløf is de onbetwiste winnaar van de 3FM Awards geworden. De Zeeuwse band ging zondag naar huis met vier prijzen: voor beste band, beste popartiest, beste album (Umoja) en Paskal Jakobsen won de prijs voor beste zanger.

Hangend aan een groot kruis, naar voorbeeld van zangeres Madonna, opende 3FM-dj Claudia de Breij zondagmiddag de 3FM Awards. De jaarlijkse prijzenshow van de radiozender wordt gehouden in poptempel Paradiso in Amsterdam. Luisteraars van 3FM konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete Nederlandse artiesten. In totaal werd dat zo'n 422.000 keer gedaan.

Marco Borsato mocht twee awards mee naar huis nemen, die voor beste live act en beste single (Rood). Zanger VanVelzen pakte ook twee prijzen mee, voor beste nieuwkomer en eerder werd al bekend dat hij de Schaal Van Rigter had gewonnen omdat zijn hit Baby Get Higher het afgelopen jaar het meest op de radiozender is gedraaid. De prijs voor beste zangeres ging naar Ilse DeLange en de beste rockartiest was volgens de luisteraars Within Temptation. Ali B nam de prijs voor beste r&b en hiphop artiest in ontvangst en Tiësto was tot slot voor het derde opeenvolgende jaar de winnaar van prijs voor beste dance.