Zestienjarige rijdt zesjarig meisje dood

Icoon BuitenlandsEen meisje van zes jaar is afgelopen zondag dodelijk gewond geraakt in Lille (Frankrijk) door een wegpiraat van zestien jaar. Het ongeluk gebeurde volgens brandweerlieden in de middag op de phériphérique (rondweg) van de stad, aan de voet van het gebouw waar het slachtoffertje woonde. Het meisje dat bezig was om over te steken werd geschept door de auto die werd bestuurd door de zestienjarige jongen. Tijdens het vervoer naar het ziekenhuis is het meisje overleden.

Volgens de eerste berichten van de ondervraging blijkt de auto (een Audi A3) gezamelijk gekocht te zijn door vrienden en ook was de auto niet verzekerd. De jongen, die geen rijbewijs heeft, is een bekende van de politie vanwege zijn rebelse gedrag. Hij bleef wel ter plaatse na de aanrijding. Hij is onder toezicht gesteld van de poltie en wordt morgenmiddag voorgeleid bij het parket in Lille.

De jongen heeft inmiddels wel bekend, maar verklaarde dat hij rustig reed en dat het meisje door de klap van de auto tegen de grond werd gesmakt. De jongen had niet gedronken en heeft een bloedtest af laten nemen om te kijken of hij andere verdovende middelen heeft gebruikt, maar daarvan zijn de resultaten nog niet bekend.