Surprise-eieren met drugs

Icoon OpmerkelijkIn het Noord-Brabantse Raamsdonksveer heeft de politie onder overlast bezorgende hangjongeren verrassingseieren gevonden, waar drugs in zat. Drie personen zijn in dat verband aangehouden.

De politie en de gemeente kregen verscheidene klachten binnen over hangjongeren, die alcohol en drugs zouden gebruiken en de omgeving zouden vernielen. Daarop besloot de politie om op inspectie te gaan in hun leefhabitat: de Rembrandtlaan.

Acht agenten, van wie enkele in burger, hielden vrijdagavond de boel in de gaten. Zij beptrapten een 22-jarige man uit Raamsdonksveer met minder dan één gram speed in een surprise-ei. Een 19-jarige plaatsgenoot had twee eieren met speed bij zich. Een 17-jarig meisje uit de plaats werd betrapt met twee eieren. Eén daarvan was leeg, in het andere zat een halve gram speed.

De ouders van het minderjarige meisje zijn ingelicht. Een politiewoordvoerder weet niet of het vaker voorkomt dat surprise-eieren worden gebruikt om drugs te verstoppen. "Voor ons was het in elk geval de eerste keer dat we het zagen. Maar dat we nu drie mensen zien met dit soort eieren geeft aan dat het vaker voorkomt."