Williams: 'Geen geld voor klantenteams'

Het heeft even op zich laten wachten, maar nu heeft ook Frank Williams een standpunt genomen in de rel om het klantenchassis. De oprichter van het Williams team vindt dat de teams die geen eigen chassis ontwikkelen ook geen recht hebben op tv gelden.

Daar waar Spyker F1 de weg naar de rechtbank heeft gekozen, daar kiest Williams voor de weg naar Bernie Ecclestone. "We gaan ons zeker verdedigen, maar we hebben nog geen procedure voor de rechtbank opgestart en willen dat ook niet doen", aldus Williams. Om de verdeling van de televisie inkomsten over alle teams teams te verspreiden is volgens Williams geen optie. "Toen we in 2005 met Bernie een nieuwe overeenkomst ondertekenden werd er niets gezegd over zo’n fundamentele aanpassing van de financiering. Er wordt nu voorgesteld om het geld over alle twaalf teams te verdelen, dat is voor ons natuurlijk onaanvaardbaar."

Volgens Williams kan het nog wel even duren voordat er daadwerkelijk een oplossing is voor het probleem: "Alles is natuurlijk politiek: wie doet het met wie, en wie heeft er net een wagen gekocht en van wie ... Ik wil daar niet met meedoen. Ik wil Bernie niet schofferen, hij is de enige die dit probleem kan oplossen."