FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 mei 2006

Scans van Rainbow Six: Las Vegas

Er zijn weer een aantal scans opgedoken van de nieuwste Rainbow Six-game genaamd Las Vegas. Zoals de naam al zegt speelt dit spel zich af in Las Vegas en volgens de scans zal de omgeving vernietigbaar zijn. In hoeverre je alles kunt vernietigen staat er echter niet bij. Er staat nog een hoop informatie in het stuk; zo is de game gebaseerd op een aangepaste Unreal Engine 3, je zult ook in third-person spelen, ze hebben goed gekeken naar GRAW voor de gameplay en ook kun je in dit deel weer commando's geven aan je team via je microfoon.Uitslagen Engeland: 01/05/'06

Vanavond werden er drie wedstrijden gespeeld in de Premier League. Arsenal blijft hopen op een vierde plaats door de 0-3 overwinning op Sunderland. Manchester United kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Middlesbrough.

De Champions League finalist was bij rust al zeker van de overwinning. Na een half uur werkte Sunderland-verdediger Danny Collins de bal ongelukkig in eigen doel. Daarna besliste Henry de wedstrijd met een mooie assist op Fabregas, die goed afrondde. Enkele minuten later was het Henry zelf die scoorde uit een vrije trap. In de tweede helft was er slechts één hoogtepunt. Na een half jaar blessureleed maakte Ashley Cole zijn rentree.

Manchester United begon matig aan de wedstrijd tegen Middlesbrough. De beste kansen in de eerste helft waren dan ook voor Maccarone en Rochemback. Met het invallen van Cristiano Ronaldo in de tweede helft begon Manchester beter te voetballen. Ronaldo zelf kreeg twee aardige kansen. Na 64 minuten kregen de Red Devils een penalty na een domme handsbal van Cattermole. Van Nistelrooy schoot echter tegen de handen van de uitblinkende keeper Brad Jones. Ondanks de daaropvolgende druk kwamen er geen grote kansen meer op Old Trafford en bleef het bij 0-0.

In Birmingham moest het al gedegradeerde West Bromwich Albion het opnemen tegen West Ham United. West Brom was gedurende het hele duel de betere ploeg, maar miste scherpte in de afronding. Het enige doelpunt van de avond werd gemaakt bij één van de spaarzame aanvallen van West Ham. Via goed doorzetten van Zamora belandde de bal voor de voeten van Nigel Reo-Coker, die het net wel wist te vinden: 0-1.

Uitslagen
Sunderland – Arsenal 0-3
West Bromwich Albion – West Ham United 0-1
Manchester United – Middlesbrough 0-0


De stand aan kop

#ClubWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Chelsea36917220
2Manchester United37806834
3Liverpool37795424
4Tottenham Hotspur37655236
5Arsenal36616128

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Thierry HenryArsenal24
2Ruud van NistelrooyManchester United21
3Darren BentCharlton Athletic18

Franse overheid legt geldproblemen uit met computerspel

Icoon GamesDankzij de recente problemen met de jeugd en de nieuwe arbeidswet heeft de Franse overheid besloten om de jeugd te bereiken met een game. In de game nemen spelers de rol aan van de Franse minister van financiën Jean-Francois Cope en moeten met een beperkte hoeveelheid middelen een kloppend budget handhaven.

Zelf zegt Cope over de game: "Het idee voor het spel komt uit Japan en wij hebben het geschikt gemaakt voor het grote publiek. Spelers nemen mijn rol in en moeten een budget opstellen. Vervolgens moeten ze het budget handhaven terwijl er ook onvoorziene kostenposten optreden. Het is een leuke manier om kennis te maken met de problemen die wij als overheid hebben."

Gevangene in cel overleden

Icoon MisdaadVanochtend is in een cel op het hoofdbureau aan de Elandsgracht in Amsterdam een 47-jarige arrestant overleden. De man was gistermiddag rond kwart voor vier aangehouden toen bleek dat hij een aantal geldboetes open had staan, die nog niet betaald waren. Aangezien hij deze niet kon of wilde betalen zou hij in plaats van de boetes drie dagen in de bak moeten zitten.

De man heeft vanochtend nog eten gehad. Tijdens een controleronde werd het dode lichaam van de man in zijn cel aangetroffen. De schouwarts werd er bij gehaald en constateerde dat de man inderdaad overleden was. Over de doodsoorzaak is nog niks bekend.

Burgemeester zit met te veel drank op achter stuur

Icoon PolitieDe burgemeester van Blaricum was afgelopen donderdag niet aanwezig bij de vergadering van de gemeenteraad. Op zich is het niet zo vreemd dat dat een keer voorkomt, maar burgemeester Helma Ton was tijdens een alcoholcontrole aangehouden. Daarbij bleek dat de vrouw te veel had gedronken.

Dat Ton te veel had gedronken werd bekend gemaakt in een brief die zij aan de gemeenteraad had geschreven. In een persverklaring stelt de burgemeester dat ze een boete heeft gekregen en na een uur weer mocht rijden. In de verklaring schreef zij dit: "Wat mij betreft is dit een keer en nooit weer. Ik heb mij voorgenomen niet meer te zullen drinken als ik in functie ben, en dat is voor een burgemeester 24 uur per dag."

Britse parachutist pleegt zelfmoord

Icoon BuitenlandsIn Engeland heeft een 27-jarige Brit zelfmoord gepleegd door de draden van zijn parachute door te snijden kort nadat hij uit een vliegtuig was gesprongen. Hoe hij tot zijn daad is gekomen, is nog niet bekend.

De man gedroeg zich normaal, totdat hij vanaf ongeveer duizend meter hoogte het vliegtuig verliet. Op het moment van het opengaan van de parachute, zette hij zijn valhelm af en en sneed hij de draden door. De man viel te pletter en was op slag dood.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

Pims 'vrienden' kissebissen over 6 mei

Icoon BinnenlandsNiet alleen in de politiek vechten de nazaten van Pim Fortuyn elkaar de tent uit. Ook over de herdenking van de moord op de LPF-voorman is hommeles ontstaan. Zowel de stichting Beeld van Pim als de Vrienden van Pim claimen dé herdenking te organiseren op zaterdag 6 mei aanstaande, precies vier jaar na de dood van Fortuyn.

"Er is maar een echte herdenking van de moord op Pim Fortuyn. En dat is die van ons", zegt voorzitter Wouter Zuidema van de stichting Beeld van Pim. De club die zich drie jaar geleden afscheidde van de Vrienden van Pim gaat op wandeltour door Rotterdam. "Het gaat al jaren niet goed tussen ons. Die vrouw van de Vrienden van Pim trok alles naar zich toe. Zij wilde alles beslissen en zelf regelen. Er verdween zelfs geld", stelt Zuidema.

Jennifer Vetter van de Vrienden van Pim is zich van geen kwaad bewust. Er zijn geen strubbelingen, houdt ze vol en van rivaliserende herdenkingen zou al helemaal geen sprake zijn. "Er is maar één Pim. We hangen allemaal Fortuyn aan", meent Vetter. Daarbij kan iedereen zich opgeven voor de bustour langs het mediapark en de begraafplaats in Driehuis. Even later volgt dan toch een sneer naar de 'concurrerende' stichting. "Ik kan ook een heleboel melden over de heer Zuidema, maar dat doe ik wel na 6 mei. Ik laat de herdenking daar niet door verzieken. En als het over geld gaat: ik krijg juist nog een hoop geld terug."

Pim Fortuyn
Pim draait zich nog maar eens om in zijn graf


Met dank aan pberends voor de submit.

Ajax kan Mustapha uit het hoofd zetten

Riga Mustapha vertrekt na dit seizoen niet naar Ajax. Dat meldt de voorzitter van zijn club Levante vandaag in het regionale blad Las Provincias. De Spaanse eerstedivisionist wil haar aanvaller graag aan zijn contract houden.

Het Spaanse blad maakte gisteren nog bekend dat Mustapha al drie maal was bekeken door een delegatie van de Amsterdammers. Mustapha en zijn club zijn erg tevreden met elkaar daardoor lijkt een overgang nu niet aan de orde.

De enige mogelijkheid die Ajax zou kunnen gebruiken, is het contract van de veelscorende spits af te kopen. Hoeveel hij moet opleveren is nog niet bekend.

[update] Alle aangekondige E3 games tot nu toe

IGN heeft weer een update gepubliceerd van alle games die zijn aangekondigd voor de E3. Aangezien het inmiddels een week voor de E3 is, is de lijst vrijwel compleet. Er zullen natuurlijk wat developers niet tussen staan of misschien wat games/platforms niet. Maar dat merken we tijdens de E3 wel.

2K Games
Bioshock (PC, Next-Gen)
CivCity: Rome (PC)
Civilization IV: Warlords (PC)
The Da Vinci Code (Xbox)
The Darkness (Next-Gen)
Dungeon Siege II: Broken World (PC)
Dungeon Siege: Throne of Agony (PC)
Prey (PC, X360)
Sid Meier's Railroads! (PC)

2K Sports
College Hoops 2K7 (PS2, Xbox, X360)
NBA 2K7 (PS2, Xbox, X360)
NHL 2K7 (PS2, Xbox, X360)

10Tacle Studios
Elveon (PC, X360)
GTR 2 - FIA GT Racing (PC)

Ankama Studio
DOFUS: Riders of the Dragoturkey (PC)
Dofus-Arena (PC)
WAKFU (PC)

Ascaron Entertainment
Tortuga - Two Treasures (PC)

Atlus Software
Contact (DS)
Steambot Chronicles (GBA)
Super Robot Taisen: Original Generation (GBA)

Auran
Fury (PC)

Bethesda Softworks
Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow (PC, PS2)
Star Trek: Legacy (PC, X360)
Star Trek: Tactical Assault (DS, PSP)

Blizzard
World of Warcraft: The Burning Crusade (PC)

Buena Vista Games
Desperate Housewives (PC)
Every Extend Extra (PSP)
Lumines II (PSP)
Pirates of the Caribbean 3 (PS3, X360)
Turok (PS3, X360)

BUKA Entertainment
Aggression: Europe 1914 (PC)
Dusk-12 (PC)
Hard Truck Apocalypse: Rise of the Clans (PC)
Pacific Storm: Allies (PC)

Capcom Entertainment
Capcom Puzzle World (PSP)
Dead Rising (X360)
Lost Planet (X360)
Mega Man Battle Network 6: Cybeast Falzar (GBA)
Mega Man Battle Network 6: Cybeast Gregar (GBA)
Mega Man ZX (DS)
Monster Hunter Freedom (PSP)
OKAMI (PS2)
Power Stone Collection (PSP)
Street Fighter Alpha Anthology (PS2)
Ultimate Ghosts 'N Goblins (PSP)

CD Projekt
The Witcher (PC)

CDV Software
DarkStar One (PC)
Heroes of Annihilated Empires (PC)
Pacific Storm: Allies (PC)
Panzer Tactics DS (DS)
War Front: Turning Point (PC)
War Leaders: Clash of Nations (PSP)

Crave Entertainment
Dave Mirra BMX Challenge (PSP)
Hard Rock Casino (PS2, PSP)
LarryBoy and the Bad Apple (GBA, PS2)
World Championship Poker: Featuring Howard Lederer "All In" (PS2, PSP, X360)

D3 Publisher of America
Dark Sector (PS3, X360)
DreamWorks & Aardman's Flushed Away (Cube, DS, GBA, PS2)
Naruto: Clash of Ninja 2 (Cube)
Naruto: Ninja Council (GBA)
Hi Hi Puffy AmiYumi: The Genie and the Amp (DS)

DreamCatcher Games
Agatha Christie: Murder on the Orient Express (PC)
Dead Reefs (PC)
Evidence (PC)
First Battalion (PC)
Genesis Rising: The First Crusade (PC)
Painkiller (PS2, PSP)
Painkiller: Hell Wars (Xbox)
The Sacred Rings (Xbox)
Safecracker (Xbox)

Eidos Interactive
Hitman: Blood Money (PC, PS2, Xbox, X360)
Just Cause (PC, PS2, Xbox, X360)
Rogue Trooper (PC, PS2, Xbox)
Urban Chaos: Riot Response (PS2, Xbox)

ESTsoft
Cabal Online (PC)

Eutechnyx
E-Racing (PC)

Freeze Interactive
FieldOps (PC)

GAMESweet Software
Video Game Tycoon (PC)

KOEI
Fatal Inertia (PS3)
Blade Storm: Hundred Years War (PS3)
Samurai Warriors 2 (X360)
Samurai Warriors 2 (PS2)
Gitaroo Man Lives! (PSP)
Dynasty Warriors Vol. 2 (PSP)
Dynasty Warriors DS (DS)
Uncharted Waters Online (PC)
Dynasty Warriors BB (working title) (PC)

Konami Digital Entertainment
World Soccer Winning Eleven 10 (Platforms TBD)
Pro Evolution Soccer 6 (Platforms TBD)

LucasArts
Indiana Jones (Platforms TBD)
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (Platforms TBD)

Microsoft
Crackdown (X360)
Gears of War (X360)
Mass Effect (X360)
N3: Ninety-Nine Nights (X360)
Too Human (X360)
Viva Piñata (X360)

Midway Games
The Ant Bully (GBA, PC, PS2)
The Grim Adventures of Billy and Mandy (GBA, PC, PS2)
Happy Feet (GBA, PC, PS2)
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)
MLB SlugFest 2006 (PS2, Xbox)
Mortal Kombat: Armageddon (PS2, Xbox)
Mortal Kombat: Unchained (PSP)
NBA Ballers: Phenom (PS2, Xbox)
NBA Ballers: Rebound (PSP)
Rise & Fall: Civilizations at War (PSP, PC)
Rush (PSP)
SpyHunter: Nowhere to Run (PS2, Xbox)
Stranglehold (PS3, X360)
Unreal Tournament 2007 (PC, PS3)

Namco-Bandai
Ridge Racer 7 (PS3)
Tekken 6 (PS3)
Mobile Ops: The One Year War (X360)
Culdcept Saga (X360)

NCSoft
AION (PC)
Auto Assault (PC) !
Dungeon Runners (PC)
Exteel (PC)
Guild Wars Factions (PC)
Tabula Rasa (PC)

Nintendo
The Legend of Zelda: Twilight Princess (Cube)

ON Games
Legend of Dragon (PC)
PC Football 2007 (PC)
Shadows of War (PC)
Wild Summer (PC)

Play Ten Interactive
Battle for Atlantis (PC)
The Precursors (PC, X360)
The Wall (PC, PS3)
White Gold: War in Paradise (PC)

RedOctane
Guitar Hero II (PS2)

Reef Entertainment
Liquidator (PC)
Utopia City (PC)
World War Zero (PC)

SEGA
Chrome Hounds (X360)
Phantasy Star Universe (PC, PS2, X360)
SEGA Rally Revo (PC, PS3, X360)
Sonic the Hedgehog (PS3, X360)
Super Monkey Ball: Banana Blitz (Wii)
Super Monkey Ball Adventure (Cube, PS2, PSP)
Virtua Tennis 3 (PS3, X360)
World Pool Challenge 2007 (PSP)
World Pool Championship 2007 (PC, PS2, PS3, X360)
Yakuza (PS2)

Shantz International
The Shadow of Aten - The Egyptian Chronicles of Allen Scott (PC, X360)

SNK Playmore
King of Fighters 2006 (PS2)
Metal Slug (GBA)
Metal Slug Collection (PSP)

Sony Computer Entertainment
ATV Offroad Fury Pro (PSP)
ATV Offroad Fury 4 (PS2)
Gangs of London (PSP)
God of War II (PS2)
Killzone: Liberation (PSP)
Lemmings (PSP)
LocoRoco (PSP)
MotorStorm (PS3)
Ratchet and Clank: Size Matters (PS3)
Resistance: Fall of Man (PS3)
Rogue Galaxy (PS2)
Warhawk (PS3)

Sony Online Entertainment
Field Commander (PSP)
Gods & Heroes: Rome Rising (PC)
Untold Legends: Dark Kingdom (PS3)

Square Enix
Children of Mana (DS)
Dawn of Mana (PS2)
Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII (PS2)
Dragon Quest Heroes: Rocket Slime (DS)
Final Fantasy III (DS)
Final Fantasy V Advance (GBA)
Final Fantasy VI Advance (GBA)
Final Fantasy XI: Treasures of Aht Urhgan (PC, PS2, X360)
Final Fantasy XII (PS2)
Valkyrie Profile: Lenneth (PSP)
Valkyrie Profile 2: Silmeria (PS2)

Techland
Call of Juarez (PC)
Chrome2 (PC, Next-Gen)
Crazy Soccer - Mundial (PC)
Dead Island (PC)
FIM Speedway Grand Prix 2 (PC)
Xpand Rally Xtreme (PC)

THQ
Avatar: The Last Airbender (Cube, DS, GBA, PC, PS2, PSP, Wii, Xbox)
Barnyard (Cube, GBA, PC, PS2)
Danny Phantom: Urban Jungle (DS, GBA)
Nicktoons (Cube, DS, GBA, PS2)
SpongeBob SquarePants: Creature from the Krusty Krab (Cube, DS, GBA, PC, PS2, Wii)
Unfabulous (GBA)

Tri Synergy
Origin of the Species (PC)
TerraWars: New York Invasion (PC)
UFO: Extraterrestrials (PC)

Ubisoft
Red Steel (Wii)

Vivendi Universal Games
Scarface: The World is Yours (PC, PS2, Xbox)

Warner Bros. Interactive
Justice League Heroes (PS2, PSP, Xbox)

Webzen
Huxley (PC, X360)
Project Wiki (PC)
Soul of the Ultimate Nation (PC)

[update]Namco-Bandai heeft vandaag ook hun Line-up bekend gemaakt, deze is toegevoegd aan de lijst.

[update]KOEI line-up aangevuld, met dank aan Nebo

[update]PES 6 toegevoegd

Uitslagen NFL Europe Ronde 7

Dit weekend zijn er weer wedstrijden gespeeld in de NFL Europe. Amsterdam moest naar Hamburg voor een bezoek aan de Sea Devils. De Duitse hoofdstedelingen maakten hun opwachting in Düsseldorf en Keulen ontving Frankfurt Galaxy in eigen huis.

Amsterdam begon aan een matige wedstrijd in de AOL Arena. Het was kicker Ryan Killeen die de eerste punten van de wedstrijd scoorde. Dit waren tevens Amsterdam haar eerste punten. Toen de wedstrijd aan zijn tweede kwartier begon ging het snel. Hamburg scoorde het ene na het andere punt. Aan het einde van dat kwartier waren het de Admirals die achterstonden met een score van drie tegen zeventien. In dat tweede kwartier wist Hamburg een field goal goed te benutten en twee touchdowns voort te brengen. In de tweede helft van de wedstrijd kwamen de Comeback Kids terug. Killeen kreeg twee kansen en deze werden benut. Toen de laatste twintig minuten van de wedstrijd aanbraken was het quarterback Gibran Hamdan die de Admirals weer terug bracht in de wedstrijd. Zijn pass naar wide receiver Chad Lucas kwam aan en de wide receiver wist de pass om te zetten in een touchdown. Het verschil was nog maar twee punten toen de klok nog minder dan twee minuten aangaf. In deze laatste minuten kreeg Amsterdam een field goal en benutte die om als nog met een overwinning naar huis te gaan. Hamburg bleef thuis achter met haar zesde nederlaag.

Rhein Fire begon goed aan de wedstrijd tegen Berlin Thunder. In de eerste helft scoorde de Düsseldorfers twee touchdowns, het enige verweer wat Berlin er tegen in kon brengen was een field goal. Berlin kwam in de tweede helft wel terug maar Rhein Fire wist altijd een voorsprong te behouden van minimaal vier punten. In het laatste kwartier van de wedstrijd leek Rhein Fire de overwinning nog te ontglippen als Berlin Thunder gelijk komt. De Duitse hoofdstad kwam zelfs even voor, maar nadat dat was recht gezet scoorde Rhein Fire een field goal die hun naar de overwinning bracht. De eindstand in Düsseldorf werd 27 tegen 24.

De Keulense thuisploeg begon goed aan de wedstrijd tegen Frankfurt Galaxy. De thuisploeg scoorde een touchdown in het eerste kwartier, maar bleef niet lang aan de leiding. Frankfurt Galaxy kwam wat later op gang en draaide de wedstrijd om. Met een field goal en een touchdowns wist Frankfurt Galaxy de leiding van de wedstrijd over te nemen met een score van tien tegen zeven. In de tweede helft ging het Cologne niet goed af. De thuisploeg wist nog wel terug te komen, maar door een touchdown van Frankfurt was de wedstrijd beslist en ging de ploeg met een overwinning naar thuis. De wedstrijd in Keulen eindigde in een 17 tegen 10 voor Frankfurt.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Hamburg Sea Devils - Amsterdam Admirals17 - 18
Rhein Fire - Berlin Thunder27 - 24
Cologne Centurions - Frankfurt Galaxy10 - 17

Stand na zeven speelrondes

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Amsterdam Admirals7610
Rhein Fire7520
Frankfurt Galaxy7520
Berlin Thunder7241
Cologne Centurions7250
Hamburg Sea Devils7061

Airbag?

Het zal allemaal wel in de naam der wetenschap gedaan worden.
In dit filmpje kan je zien wat vooor effect het heeft als een of andere gek je in je pens slaat.
Niemand zit er op te wachten, het is geen smakelijk gezicht en de mannen mogen wel eens naar Weight Watchers (lijkt het).

Dus als je je dit weekend eens lekker in elkaar wil laten slaan, doe dan even je shirt omhoog en maak er een filmpje van. Dan hebben wij er tenminste ook nog wat aan.

Met dank aan kaspermols282 voor de submit

Tweede Dawn of War expansie: Dark Crusade

De succesvolle Warhammer 40.000 game Dawn of War krijgt een tweede expansie, met de titel Dark Crusade. In deze game maken twee nieuwe rassen uit het Warhammer universum hun opwachting: de Tau en de Necrons. Gecombineerd met de Imperial Guard uit de eerste expansie (Winter Assault) brengt dit het aantal rassen op 7.

Naast nieuwe rassen bevat deze game ook een geheel nieuwe singleplayer ervaring, die zich richt op een dynamische campaign map. "Met Dark Crusade zijn we een nieuwe en spannende richting ingegaan met het singleplayer gedeelte, waarbij de speler met 7 unieke rassen de wereld kan veroveren," aldus Ron Moravek, vice president van THQ en algemeen directeur van Relic entertainment.

Natuurlijk is ook de multiplayer niet ongemoeid gelaten, maar hiervover is nog niets bekend. Tijdens de E3 zal meer duidelijk worden gemaakt over deze game, die gepland staat voor de herfst van dit jaar.

Grote Xbox Live update morgen?

Morgen zal Xbox Live een paar uurtjes offline zijn voor werkzaamheden. Officieel gaf Microsoft op dat dit was om het netwerk stabieler te maken voor de aankomende E3 (Microsoft wil allerlei trailers vers van de E3 meteen op marketplace gooien), maar het lijkt erop dat het bedrijf meteen een grote update erop zal gooien.

Verschillende Xbox 360 eigenaren hebben al gemeld dat ze een boodschap te horen kregen wanneer ze naar de Xbox hotline belden, waarin hun verteld werd dat Xbox Live tijdelijk offline zou zijn vanwege een "spring update". Volgens geruchten zou de update de codenaam Tsunami hebben meegekregen en zou de volgende nieuwe functies met zich meebrengen:

* De mogelijkheid om downloads in de achtergrond te laten draaien.

* MSN messenger integratie.

* MSN alerts (wie komt er online of praat tegen je).

* De mogelijkheid je savegames terug te krijgen wanneer je profiel verwijderd wordt.

* Voice messages en text messages naar teamgenoten/vijanden sturen.

* Beter clan support, inclusief betere statistieken.

* Voicemail

Of dit ook echt zo is moet we tot morgen afwachten. Feit is dat 360-eigenaren al een tijd lang op zulke functies wachten en Microsoft erg veel mensen blij zou maken met zo'n update.Franse overheid legt budgetproblemen uit met game

Dankzij de recente problemen met de jeugd en de nieuwe arbeidswet heeft de Franse overheid besloten om de jeugd te bereiken met een game. In de game nemen spelers de rol aan van de Franse minister van financiën Jean-Francois Cope en moeten met een beperkte hoeveelheid middelen een kloppend budget handhaven.

Zelf zegt Cope over de game: "Het idee voor het spel komt uit Japan en wij hebben het geschikt gemaakt voor het grote publiek. Spelers nemen mijn rol in en moeten een budget opstellen. Vervolgens moeten ze het budget handhaven terwijl er ook onvoorziene kostenposten optreden. Het is een leuke manier om kennis te maken met de problemen die wij als overheid hebben."

Blom stelt teleur bij comeback

Rens Blom heeft geen overtuigend seizoensdebuut gevierd. De wereldkampioen polsstokhoogspringen faalde in het Duitse Rechberghausen tot driemaal toe op zijn aanvangshoogte van 5,40 meter.

Blom zag zijn indoorseizoen de mist ingaan door een irritatie aan zijn schouder. De Limburger beleefde vandaag een teleurstellende rentree, in een wedstrijd die werd gewonnen door Tim Lobinger met 5,70 meter. ”Ik ben na maanden blessureleed juist op zoek naar succeservaringen. Die krijg ik alleen door hoogtes te springen. Daarom wilde ik zo graag een goede prestatie neerzetten bij mijn rentree. De aanloop klopte volstrekt niet. Bij iedere poging kwam ik anders uit. Ik mis nog ritme en vertrouwen”, keek Blom terug op zijn in het water gevallen comeback.

Het volgende mikpunt voor Blom zijn de FBK Games op zondag 28 mei. Daarna richt de Nederlander al zijn pijlen op het EK in Göteborg. In ieder geval is Blom fysiek nu in orde. ”Dat is wel een prettige constatering na maanden van blessures. Ik ben fit en voel me goed. Ik weet waar ik sta en waar ik de komende weken aan moet werken.”

Seksschandaal in leger van Israël

Icoon MisdaadIn Israël is geschokt gereageerd nadat vandaag is bekend gemaakt dat er 35 militairen worden verdacht van het verkrachten van een elfjarig meisje. Het seksschandaal is weer een nieuw dieptepunt voor het leger, dat de afgelopen jaren al werd geplaagd door verscheidene seksschandalen en corruptie-affaires.

De verkrachtingen zijn al enkele jaren geleden gebeurd. Het meisje is inmiddels veertien. Het meisje zou vrijwillig seks met de mannen hebben gehad. Ze zou gelogen hebben over haar leeftijd en zou er ook ouder uit zien dan ze daadwerkelijk was. Desondanks zijn de soldaten formeel strafbaar wegens verkrachting van een minderjarig meisje. Legerwoordvoerders en bevelhebbers hebben hun afschuw uitgesproken over de affaire, die de toch al beschadigde reputatie van het leger een nieuwe slag toebrengt.

Weer wat info Rainbow Six: Vegas

Ubisoft heeft weer wat nieuwe details vrijgegeven van de tactische shooter Rainbow Six: Vegas

-Als je een optische kabel onder de deur door duwt krijg je alle vijanden te zien in de kamer evenals wat informatie op de "HUD".

-Je zult met je teamgenoten verschillende manieren hebben om het spel te spelen, afhankelijk van hun specialiteiten. Een wapens expert zal bijvoorbeeld een elektronische deur opblazen met C4, maar je kunt het ook stilletjes doen met behulp van een hacker en sniper.

-In een aantal missies zal het team vanaf een huis abseilen om door een venster ruimtes binnen te vallen met terroristen.

-De game draait op een aangepaste Unreal 3 engine

-Je kunt ook bevelen uitdelen aan je teamgenoten via een microfoon.

Meer informatie zal Ubisoft waarschijnlijk op de E3 vrijgeven. Rainbow Six: Vegas zal in september verschijnen voor de Xbox 360. Een releasedatum voor de PS3 is nog niet bekend.

FC Twente laat Fafiani vertrekken

Raymond Fafiani mag transfervrij vertrekken van FC Twente. De 22-jarige linksbuiten heeft nog een contract tot medio 2007 bij de Tukkers.

Fafiani speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Zwolle. In de hoofdstad van Overijssel kwam hij in 24 wedstrijden tot twee treffers. Gedurende de jaargang 2004/2005 draafde Fafiani geregeld op als basisspeler bij FC Twente, na te zijn overgekomen van Vitesse. In Arnhem had hij onder andere last van de concurrentie van Purrel Fränkel.

Deadline uitlevering Mladic verstreken

Icoon EuropaServië heeft zich niet gehouden aan de door de EU gestelde deadline. De deadline hield in dat Servië Mladic vóór gisternacht aan het Joegoslavië-tribunaal uit zou leveren.

Nu de deadline niet gehaald is is het mogelijk dat de onderhandelingen tussen de EU en Servië stil worden gelegd, dit houdt ook in dat toetreding tot de EU buiten schot blijft.

Servië zelf zegt dat ze Mladic 10 mei uit kunnen leveren. Minister van Buitenlandse Zaken Draskovic zegt dat de regering niet heeft gefaald, maar dat de aanhangers van de ex-generaal een aanhouding tot nu toe hebben kunnen voorkomen. Draskovic vertelde te hopen dat Mladic nog vóór zondag gearresteerd zou worden.

'Paarlberg lid van bende Holleeder'

MisdaadDe schatrijke vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg is volgens het Openbaar Ministerie (OM) lid van de bende van top-crimineel Willem Holleeder. Dat valt te lezen in de tenlastelegging, die vandaag kon worden ingezien door journalisten.

Paarlberg werd er al van verdacht dat hij de afgeperste miljoenen van de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra, voor Holleeder had weggesluisd. Eerst dacht het OM dat Paarlberg wellicht ook slachtoffer was van afpersingspraktijken van Holleeder, maar uit verhoren zou blijken dat het bedrijf van Paarlberg in het verleden zaken heeft gedaan met meerdere criminelen. Ook ontving Paarlberg facturen met daarop het adres van Holleeder en zijn vriendin.

Naast de naam van Paarlberg, nummer 57 van de Quote 500, prijkt ook die van vastgoedhandelaar David Beesemer (471 in de Quote 500) in het rijtje van de vermeende misdaadbende van Willem Holleeder. In het Radio 1-journaal zei de advocaat van Paarlberg dat zijn cliënt officieel (nog) niet op de hoogte is van de verdenking, dat hij lid zou zijn van de criminele organisatie van Holleeder.

Willem Holleeder zelf wordt door het OM beschuldigd van afpersing, bedreiging en misdrijven gericht tegen het leven. Deze laatste verdenking is nieuw in de tenlastelegging. Hiermee probeert het OM Holleeder ook te vervolgen voor diverse moorden. De rechtszaak tegen de vermeende misdaadleider zal pas volgend jaar dienen. Dit jaar zullen er wel een paar pro-forma zittingen gehouden worden. De eerste dient op 11 mei.

Jan-Dirk Paarlberg met vriendin Neelie Kroes
Jan-Dirk Paarlberg met ex-vriendin Neelie Kroes

Straatrover geeft geld terug

Icoon Domme criminelenEen vrouw uit Utrecht keek wel even heel raar op toen ze haar geld terug kreeg van een dief, die het even eerder uit haar handen griste. De dief schrok toen een vriendin van de vrouw aan hem haar politielegitimatie liet zien.

Het 20-jarige slachtoffer stond zaterdagnacht wat te kletsen met een paar andere vrouwen in het centrum van Utrecht. Nadat de dief zijn slag had geslagen vroeg ze de dief een paar keer om hem terug te geven. Dat deed hij pas toen een van de vrouwen kenbaar maakte een medewerker van de politie te zijn.

Vandaag grote drukte op de wegen

Icoon BinnenlandsHet was vandaag, en dan vooral vanavond, drie keer zo druk als normaal op de Nederlandse snelwegen. De hevige avondspits kwam volgens de ANWB door een combinatie van wegwerkzaamheden, dagjesmensen en de regen die over ons land trekt. Een woordvoerder van de ANWB meldde dat er op het hoogtepunt zo'n 370 kilometer aan files stond.

Ook bleek dat er in de loop van de avond veel Duitse toeristen terug naar huis gingen na een lang weekend in ons land. Daardoor ontstond op de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens een file van ruim 18 kilometer lang.

Amsterdam was ook een punt waar veel files waren. Op de A1 stond 10 kilometer, op de ring van Amsterdam 11 en op de A9 stond op twee plaatsen 18 kilometer.

De ANWB registreerde 65 files, waarvan de totale lengte dus 370 kilometer bedroeg. Op een normale maandagavond zijn dit 30 files met een lengte van 120 kilometer.

NBA: 'buzzerbeater' Bryant brengt Lakers op 3-1

De Los Angeles Lakers hebben ook de vierde wedstrijd in winst weten om te zetten. Uit een haast verslagen positie wisten de Lakers er een verlenging uit te slepen, waarna Los Angeles te sterk bleek, 99-98.

Met nog slechts twaalf seconden te spelen hadden de Lakers een achterstand van vijf punten en alles leek erop dat de Suns de wedstrijd zouden winnen. Het was echter Smush Parker, die de met een driepunter en gelijk daarna een onderschepping, Los Angeles in de race hield. Parker onderschepte de bal van Steve Nash, de huidige MVP, en Bryant maakte een lastige lay-up met slechts 0,7 seconden op de klok waardoor de score 90-90 werd. In de verlenging ging het wederom lange tijd gelijk op. Met de stand 98-97, in het voordeel van de Suns, verloor Nash opnieuw de bal en met nog zes seconden te spelen hadden de Lakers alsnog een kans om langszij te komen. Kobe Bryant, bekend om zijn game-winning shots, liet deze kans niet onbenut. Hij schoot de bal over twee aanstormende verdedigers heen en terwijl de tijd verstreek vloog de bal door het net, 99-98 voor de Lakers, 3-1 in de series voor de Lakers.

In de overige playoffs series is er nog allerminst bekend wie er doorgaan. Een van de grote favorieten, de San Antonio Spurs, verloren na een 2-0 voorsprong twee wedstrijden op rij waardoor de stand in de best-of-seven series nu 2-2 is. De Miami Heat, dat ook met 2-0 voorstond, staan nu eveneens met 2-2 gelijk tegen de Chicago Bulls. Voor de Denver Nuggets en de Memphis Grizzlies zal het wel een zware opgave worden om door te gaan. Ze hebben een achterstand van 3-1 tegen respectievelijk de Los Angeles Clippers en de Dallas Mavericks.

Volledige uitslagen zondag:

Cleveland Caveliers - Washington Wizards 96-106
Miami Heat - Chicago Bulls 87-93
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 98-99
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 84-102

Tussenstanden in de series:

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 2-1
Miami Heat - Chicago Bulls 2-2
Cleveland Caveliers - Washington Wizards 2-2
New Jersey Nets - Indiana Pacers 2-2

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 2-2
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 3-0
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 1-3
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 3-1

Einduitslag FOK!wielermanager

Maandagavond, en het is tijd voor de achtste en tevens laatste ronde van de FOK!wielermanager.

Twee weekwinnaars deze week, zowel At_Fundum als Dennis_L behaalde 121 punten. De derde plaats was voor Ambrosius met 113 punten.

Doordat leider bartoloo vandaag geen renners in de top 20 zag eindigen, is Wazaa hem voorbij gegaan en is met 1467 punten winnaar. Borrel eindigt met 1414 als derde.

In de subleagues waren er vier teams weekwinnaar, [WEL], ouwe, Hools en Fryslân Boppe!! behaalden allen 77 punten.

In het algemeen klassement bij de subleagues is Scribbly met 1387 punten de winnaar geworden. Boontje komt om zijn loontje eindigt met 1244 punten als tweede en Klassiekerspakte met 1227 punten de derde plaats.

Wazaa, de winnaar bij de users, wint een ingelijst kunstwerk, aangeboden door Sparts.nl. Het is een poster van Anneke Dekkers, met passepartout ingelijst in een zwarte aluminium lijst, formaat 50 x 60 cm.

Gefeliciteerd Wazaa, en wil je je gegevens even mailen naar sport@fok.nl ?

Iedereen bedankt voor een korte maar erg leuke FOK!wielermanager, en we hopen dat jullie er de volgende keer weer bij zijn.

FOK!sportcrew

Inschrijfplicht voor EU-burgers in Nederland

Icoon EuropaInwoners van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland die langer dan drie maanden in Nederland willen verblijven moeten zich vanaf 1 mei inschrijven bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Ze hoeven dan geen bewijst van rechtmatig verblijf meer aan te vragen en krijgen dan ook geen verblijfsvergunning meer. Ze krijgen wel een bewijs dat ze aan de inschrijfplicht hebben voldaan.

Het ministerie van Justitie maakte de nieuwe regels vandaag bekend. Het IND zal bij de inschrijving nog wel dingen vragen waaruit blijkt dat aan de voorwaarden voor een verblijf is voldaan.

Vleugelsoap nog niet voorbij

Ross Brawn, de technisch directeur van Scuderia Ferrari, heeft in een interview laten weten dat als er officieel bezwaar gemaakt wordt tegen de Ferrari-vleugels, het team protest in zal dienen tegen 'een aantal andere teams'. Brawn vindt dat als de Ferrari-vleugels illegaal zijn, de vleugels van meerdere andere teams dat net zo goed zijn.

"Als zij tegen ons protest aantekenen, dan tekenen wij tegen hen protest aan", zei Brawn tegenover Auto, Motor Und Sport. Technisch directeur Geoff Willis van Honda zei vorige week tegen Autosprint al een brief naar technisch afgevaardigde van de FIA Charlie Whiting te hebben gestuurd. Willis: "De snelheid van de Ferrari's aan het einde van elk recht stuk is ongelooflijk. Ik heb voldoende bewijs op video om aan te tonen dat de achtervleugel van Ferrari te flexibel is."

Kromkamp mogelijk naar Ajax

Liverpool heeft Jan Kromkamp laten weten dat hij aan het eind van dit seizoen mag vertrekken. De 25-jarige Kromkamp staat in de interesse van Ajax, wat op zoek is naar een nieuwe rechtsback, omdat Hatem Trabelsi heeft aangegeven aan het eind van dit seizoen Ajax te zullen verlaten.

Kromkamp is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Engelse topclub. De laatste wedstrijden stond de oud AZ-speler in de basis, daarvoor was hij voornamelijk veroordeeld tot de reservebank

Amsterdam verkoopt stembussen

Icoon OpmerkelijkHet Bureau Verkiezingen van de gemeente Amsterdam gooit negenhonderd stembussen in de verkoop. Na de invoering van de elektronische variant zijn de ouderwetste metalen bussen niet meer nodig.

De stembussen, met een hoogte van zo'n 92 centimeter en bovenin een gleuf voor het opgevouwen stembiljet, kosten een euro of 25 per stuk. Van die 25 euro gaat een deel naar het goede doel. Mensen die zo'n ding in huis willen hebben kunnen vóór 15 mei hun interesse kenbaar maken bij het Bureau als ze een echte ouderwetse Amsterdamse stembus in huis willen hebben.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Jan Boskamp nieuwe trainer Vitesse


Jan Boskamp is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De 57-jarige oefenmeester heeft naar eigen zeggen alleen nog maar enkele details te bespreken met de Arnhemse club. Boskamp zal z'n handtekening onder een tweejarig contract zetten met een optie voor nog een seizoen.

Hoewel Vitesse officieel nog geen commentaar heeft gegeven, hing de overgang van Boskamp naar het Gelredome al wat langer in de lucht. Hij ziet een nieuw avontuur in 'de lage landen' zitten en voerde al eerder een aantal gesprekken met Vitesse-manager Jan Streuer. Bovendien heeft Stoke City, zijn huidige werkgever, al aangegeven zijn contract niet meer te verlengen.

Chauffeur parkeert bus bijna in paviljoen

Icoon OngelukHet had vanmiddag niet veel gescheeld of een strandpaviljoen in Scheveningen had een bus op of door zijn dak gekregen. De Italiaanse bus was bijna van de boulevard afgereden, nadat de chauffeur hem had geparkeerd op terrein dat schuin afloopt. Hierbij vergat hij de handrem aan te trekken.

Met drie wagens heeft de brandweer de bus weer terug kunnen trekken. Op het moment van gebeuren, om 13.30 uur, waren er ongeveer vijftien man binnen. Ze werden allemaal voor ongeveer anderhalf uur geëvacueerd. "Het was hier behoorlijk druk, met brandweer en hulpdiensten, en dat was maar goed ook. Er liggen hier ook gasleidingen. Als de bus daarop terecht was gekomen, had dat een flinke knal opgeleverd", aldus bedrijfsleider Dennis Ludovic.


Keurmerk legale muziek op internet

Icoon MuziekDe Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers (NVPI) heeft een keurmerk ingesteld voor legaal gedownloade muziek op internet. Het keurmerk, met de veelzeggende titel 'True Fan File', garandeert dat de artiest bij het downloaden van een liedje geld ontvangt. Ook kun je er dan zeker van zijn dat het liedje geen virus bevat.

Een aantal Nederlandse artiesten, als Guus Meeuwis of Lange Frans en Baas B., heeft al zijn medewerking toegezegd. Ze vinden dat artiesten recht hebben op geld als je naar hun muziek luistert en ze spreken de consument aan op zijn geweten door te zeggen dat een 'ware fan' wel voor muziek zou betalen. Lange Frans en Baas B.: "Muziek is ons beroep. Je vraagt toch ook niet aan een bakker waarom je voor een brood moet betalen?" Di-rect: "Wees een echte fan en ondersteun ons en andere bands door voor muziek te betalen."

Inmiddels hebben verschillende muziekwinkels op internet al een keurmerk ontvangen, zoals de FreeRecordShop en Radio 538. Meer informatie is te vinden op www.truefan.nl.

Standen MLB per 1 mei

De Yankees hebben hun vorm weer gevonden, terwijl de Tigers blijven verbazen. De Brewers zijn inmiddels afgezakt na hun spectaculaire seizoensstart. De Marlins doet het ondanks hun minimale salarisuitgaven nog altijd net iets beter dan de Royals.

American League
East DivisionPWLPCTL10
New York Yankees231310.5657-3
Boston Red Sox251411.5603-7
Toronto Blue Jays231211.5225-5
Baltimore Orioles261313.5004-6
Tampa Bay Devil Rays251114.4404-6
Central DivisionPWLPCTL10
Chicago White Sox24177.7088-2
Detroit Tigers25169.6408-2
Cleveland Indians251312.5204-6
Minnesota Twins24915.3752-8
Kansas City Royals22517.2273-7
West DivisionPWLPCTL10
Texas Rangers251312.5207-3
Oakland Athletics241212.5005-5
Los Angeles Angels251213.4805-5
Seattle Mariners261115.4234-6
National League
East DivisionPWLPCTL10
New York Mets24168.6676-4
Atlanta Braves241014.4174-6
Philadelphia Phillies241014.4174-6
Washington Nationals25817.3203-7
Florida Marlins22616.2733-7
Central DivisionPWLPCTL10
Cincinnati Reds25178.6808-2
St. Louis Cardinals25178.6808-2
Houston Astros24168.6676-4
Chicago Cubs231310.5655-5
Milwaukee Brewers251411.5606-4
Pittsburgh Pirates26719.2692-8
West DivisionPWLPCTL10
Colorado Rockies251510.6007-3
San Francisco Giants241311.5425-5
Arizona Diamondbacks251213.4805-5
Los Angeles Dodgers251213.4805-5
San Diego Padres24915.3753-7

Wii haatwebsite gestart

Het mag geen geheim meer zijn dat de reacties omtrent Wii, de nieuwe naam van de Nintendo Revolution, nogal uiteenlopen. De ene persoon ziet het als het summum van creativiteit, de ander maakt noodgedwongen de onvermijdelijke associatie met Ernie en allerlei andere puberale uitingen van het woord. Voor deze laatste groep is er een site opgericht, alwaar iedereen de vrijheid heeft om Wii van top tot teen de grond in te boren. Voel je je geroepen om je tot dit soort activiteiten te bekeren? Surf dan snel naar Wiisuck.net en probeer Wii zo creatief in een negatief geladen zin te plaatsen. Uiteraard is het ook een prima plek om de rebel uit te hangen en zo je liefde aan de naam te verklaren.

Burgemeester Ter Horst verlaat Nijmegen

Guusje ter HorstDe Nijmeegse burgemeester Guusje ter Horst (53) zal per 1 januari 2007 haar functie neerleggen, zo is vandaag bekendgemaakt. De voormalige Amsterdamse wethoudster was sinds april 2001 de eerste burger van de Gelderse stad. Officieel loopt de ambtstermijn tot april 2007, maar uit bestuursoogpunt is de vertrekdatum enkele maanden vervroegd.

Tijdens haar ambtstermijn verhuisde Ter Horst vier keer binnen Nijmegen, omdat ze de stad vanuit verschillende woonwijken wilde ervaren. Wat ze na haar vertrek gaat doen is nog niet bekend. De PvdA-politica wordt genoemd als kandidaat voor een ministerschap, indien haar partij na volgende landelijke verkiezingen in de regering komt. De Nijmeegse gemeenteraad gaat samen met de Gelderse commissaris van de koningin op zoek naar een nieuwe burgemeester voor Nijmegen.

Maloney schrijft historie met dubbel

Shaun Maloney is de eerste speler in de Schotse competitie die zowel tot speler als talent van het jaar is uitgeroepen door zijn collega’s. De aanvaller had een groot aandeel in het kampioenschap van zijn club Celtic.

”Het is nog nooit eerder gebeurd dus is het een grote eer, ik ben er dan ook erg trots op. Er is geen grotere lofbetuiging dan door je eigen collega’s gekozen te worden”, aldus de 23-jarige Schot.

In het klassement van speler van het jaar hield Maloney Celtic-ploegmaat Stilian Petrov, Rangers-spits Kris Boyd en Rudi Skacel van Hearts achter zich. Onlangs werd de doelman van Hearts, Craig Gordon, door de Schotse journalisten verkozen tot beste speler van 2005/2006.

Ballack snapt niets van kritiek Beckenbauer

Franz Beckenbauer heeft hard uitgehaald naar voetballer Michael Ballack. Sinds de middenvelder aangegeven heeft dat hij weg wil bij Bayern München, raakt hij volgens Der Kaiser geen bal meer.

De druppel die de emmer voor Beckenbauer deed overlopen was de bekerfinale tegen Eintracht Frankfurt, waarin Ballack geen gelukkige wedstrijd speelde.

Ballack zegt zelf in het Duitse blad Kicker dat hij verbaasd is over de kritiek van zijn 'president'. "Niemand kan mij verwijten dat ik niet mijn best doe. Ik heb me altijd volledig ingezet voor de ploeg. Ik vind dit soort kritiek van meneer Beckenbauer niet correct. Het is mijn droom om afscheid te nemen met de dubbel en hopelijk kunnen we er snel voor zorgen dat deze droom werkelijkheid wordt."

Blizzard topman Rob Pardo in Time's top 100

Rob Pardo, vice-president van game design bij Blizzard, behoort tot de 100 meest invloedrijke personen van de wereld. Tenminste, volgens Time magazine, die vandaag z'n jaarlijkse 'Time 100' presenteerde.
Pardo heeft een plaats in de 'Artists & Entertainers' sectie gekregen, samen met beroemdheden als George Clooney, Will Smith en Reese Witherspoon.

Time magazine redacteur Lev Grossman roemt Pardo om World of Warcraft en de 6 miljoen gamers die er hun virtuele leven leiden. Volgens Grossman is het "one of the most immersive and successful video games ever created, and it could be the future of electronic entertainment."

Wel geeft de redacteur toe dat Rob Pardo niet het MMORPG genre heeft uitgevonden, maar het alleen 'slechts' heeft geperfectioneerd "Pardo didn't invent this kind of game (which enthusiasts refer to as "massively multiplayer" ); he merely perfected it. It takes an obsessive mind to make sure there's something interesting going on everywhere in an entire world, all the time, for both newbies and veteran players. If anything, he's almost too good: some players have a tendency to confuse their virtual lives with their real ones."

Rob Pardo is hiermee de enige persoon uit de game-industrie die de lijst heeft gehaald. Enkele andere prominenten in de jaarlijks terugkerende lijst zijn George W. Bush, Bono en Oprah Winfrey. De complete lijst is hier te vinden.

Vrouw op begraafplaats overreden door eigen auto

Icoon BizarEen 76-jarige Newyorkse is op een begraafplaats in haar stad overleden toen ze werd overreden door haar eigen auto. Evangelista Vartholomeou was onderweg naar het graf van haar man, toen ze naar alle waarschijnlijkheid uit de auto stapte terwijl ze de motor liet lopen en de auto in de versnelling liet staan.

De bejaarde vrouw werd zondagmiddag door een andere bezoeker van de begraafplaats onder haar auto gevonden, op 15 meter van het graf van echtgenoot. Vartholomeou was ter plekke overleden. Volgens een politiewoordvoerder is de dood van de weduwe een noodlottig ongeval geweest.

Ook Chinese mannen pakken wereldtitel

Nadat zondag de Chinese vrouwen al de beste waren, is vandaag ook het Chinese mannenteam wereldkampioen tafeltennis geworden. In de finale kwam Zuid-Korea er niet aan te pas, het werd 3-0. Voor de Chinezen was het de vijftiende wereldtitel in de geschiedenis.

Wang Hao begon met een overtuigende zege op Sang Eun Oh: 11-6,11-8 en 11-4. In de tweede partij kon het alle kanten op gaan, de Koreaan Seung Min Ryu kwam op een 2-1 voorsprong, maar Wang Liqin wist zich terug te vechten en won de partij uiteindelijk: 8-11,11-9,11-8, 9-11 en 7-11. Ma Lin gaf de finale klap tegen tegen Jung Woo Lee: 11-9,11-7 en 11-7.

Peter R. de Vries blijft bij SBS6

Peter R. de VriesMisdaadverslaggever Peter R. de Vries blijft tot de zomer van 2009 bij SBS6 te zien. De Vries zou de laatste maanden met zowel Talpa als de publieke omroep hebben gepraat over een mogelijke overstap, maar heeft besloten bij zijn huidige tv-zender te blijven. Behalve het programma 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever' gaat hij wellicht ook andere programma's presenteren.

"Ik ben erg blij met het nieuwe contract bij SBS6. Er waren inderdaad meerdere kapers op de kust, maar de goede samenwerking met SBS6 door de jaren heen en de mogelijkheden die zij mij in de komende jaren bieden, gaven de doorslag om te blijven. Het is een succesformule gebleken en dat heb ik zwaar laten wegen", verklaarde De Vries vandaag. SBS-programmadirecteur Eric van Stade is opgetogen. "Peter is een icoon in omroepland. De kwaliteit van zijn programma's is van een superieur en constant niveau. Als ik kijk welke ernstige misdrijven door de inmenging van zijn programma zijn opgelost, dan kan ik alleen maar erg blij en trots zijn dat Peter ook de komende jaren bij SBS6 te zien zal blijven."

Wielrennen: Garzelli wint Rund um den Henninger Turm

Icoon WielrennenStefano Garzelli heeft de klassieker Rund um den Henninger Turm op zijn naam geschreven. Na een koers over 190 kilometer in en rond Frankfurt, traditioneel gehouden op 1 mei, was de Italiaan de sterkste in de massasprint.

Al enkele kilometers na de start in Frankfurt waren er twee aanvallers: Tesar en Jens Mouris, de Nederlander die bij het wereldkampioenschap op de baan zilver won, hun voorsprong was maximaal ongeveer zes minuten. Tesar liet op een gegeven moment Mouris alleen achter. Vanuit het peloton was er bergop een aanval met Voigt, Wesemann en Sinkewitz. De verschillen waren niet groot, daardoor konden de drie op Tesar inlopen. Wesemann moest de anderen laten gaan, omdat hij lek reed.

Voigt en Sinkewitz gingen samen verder, Tesar kon het niet bijbenen. In de regen was de voorsprong van de twee op 75 kilometer van de finish in Frankfurt twee minuten. Op zestig kilometer kwam er een tegenaanval met een aantal grote namen: voormalig winnaar Rebellin, topsprinter Petacchi, Wesemann en Ivanov. Deze tegenaanval hield niet lang stand, Torsten Schmidt en Mugerli konden wel aan de aandacht van de Gerolsteiner-ploeg ontsnappen. Zij hadden op vijftig kilometer 1.35 achterstand op het leidersduo, het peloton volgde op 2.20. Bergop was het gat tussen het peloton en Schmidt en Mugerli snel gedicht.

Achter de koplopers was er met nog iets minder dan veertig kilometer opnieuw een tegenaanval vanuit het peloton, onder andere Kirchen, Kolobnev en Rebellin zaten erbij. De zes achtervolgers hadden met nog dertig kilometer te rijden anderhalve minuut achterstand op Voigt en Sinkewitz. Het peloton reed twintig seconden achter de zes. Dat gat was niet veel later gedicht, waardoor het uitgedunde peloton vlakbij Frankfurt kon gaan jagen op het leidersduo, het gat was iets minder dan één minuut met nog ruim twintig kilometer voor de wielen. Bij het ingaan van de eerste van drie plaatselijke ronden van 4,5 kilometer rondom de Henninger Turm was de voorsprong van de twee Duitsers ruim een halve minuut op het door Gerolsteiner aangevoerde peloton.

Bij het in gaan van de tweede ronde, met nog negen kilometer te rijden was dit verschil nog 25 seconden. Vijf kilometer voor de streep maken De Maar en Ivanov de oversteek naar de leiders, ze kunnen bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde aansluiten, met het peloton op amper tien seconden. Ivanov probeert het meteen alleen, de achtervolging gebeurt door Voigt en De Maar, Ivanovs ploeggenoot Sinkewitz werkt niet mee. Het peloton reed er nog geen 100 meter achter. Bij de hergroepering probeerde de Russische kampioen het nog een keer alleen, maar zonder resultaat. Een massasprint moest gaan beslissen wie er ging winnen, Petacchi bereidde de sprint voor Zabel, maar hij zat te ver naar achter. Stefano Garzelli zat in het wiel van Petacchi, hij kwam er kort voor de streep overheen en niemand kon hem meer passeren.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Garzelli wint Rund um den Henninger-Turm

Stefano Garzelli heeft Rund um den Henninger-Turm gewonnen. Na een koers over 190 kilometer in en rond Frankfurt, traditioneel gehouden op 1 mei, was de Italiaan de sterkste in de massasprint.

Al enkele kilometers na de start in Frankfurt waren er twee aanvallers: Tesar en Jens Mouris, de Nederlander die bij het wereldkampioenschap op de baan zilver won, hun voorsprong was maximaal ongeveer zes minuten. Tesar liet op een gegeven moment Mouris alleen achter. Vanuit het peloton was er bergop een aanval met Voigt, Wesemann en Sinkewitz. De verschillen waren niet groot, daardoor konden de drie Tesar inlopen. Wesemann moest de anderen laten gaan, omdat hij lek reed.

Voigt en Sinkewitz gingen samen verder, Tesar kon het niet bijbenen. In de regen was de voorsprong van de twee op 75 kilometer van de finish in Frankfurt twee minuten. Op zestig kilometer kwam er een tegenaanval met een aantal grote namen: voormalig winnaar Rebellin, topsprinter Petacchi, Wesemann en Ivanov. Deze tegenaanval hield niet lang stand, Torsten Schmidt en Mugerli konden wel aan de aandacht van de Gerolsteiner-ploeg ontsnappen. Zij hadden op vijftig kilometer 1.35 achterstand op het leidersduo, het peloton volgde op 2.20. Bergop was het gat tussen het peloton en Schmidt en Mugerli snel gedicht.

Achter de koplopers was er met nog iets minder dan veertig kilometer opnieuw een tegenaanval vanuit het peloton, onder andere Kirchen, Kolobnev en Rebellin zaten erbij. De zes achtervolgers hadden met nog dertig kilometer te rijden anderhalve minuut achterstand op Voigt en Sinkewitz. Het peloton reed twintig seconden achter de zes. Dat gat was niet veel later gedicht, waardoor het uitgedunde peloton vlakbij Frankfurt kon gaan jagen op het leidersduo, het gat was iets minder dan één minuut met nog ruim twintig kilometer voor de wielen. Bij het ingaan van de eerste van drie plaatselijke ronden van 4,5 kilometer rondom de Henninger-Turm was de voorsprong van de twee Duitsers ruim een halve minuut op het door Gerolsteiner aangevoerde peloton.

Bij in gaan van de tweede ronde, met nog negen kilometer te rijden was dit verschil nog 25 seconden. Vijf kilometer voor de streep maken De Maar en Ivanov de oversteek naar de leiders, ze kunnen bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde aansluiten, met het peloton op amper tien seconden. Ivanov probeert het meteen alleen, de achtervolging gebeurt door Voigt en De Maar, Ivanovs ploeggenoot Sinkewitz werkt niet mee. Het peloton reed er nog geen 100 meter achter. Bij de hergroepering probeerde de Russische kampioen het nog een keer alleen, maar zonder resultaat. Een massasprint moest gaan beslissen wie er ging winnen, Petacchi bereidde de sprint voor Zabel, maar hij zat te ver naar achter. Stefano Garzelli zat in het wiel van Petacchi, hij kwam er kort voor de streep en niemand kon hem meer passeren. Tweede werd de jonge Duitse kampioen Ciolek, voor Hondo en Zabel.

Uitslag Rund um den Henninger-Turm

PlaatsRennerLandTijd
1S. GarzelliItalië4.34,20
2G. CiolekDuitslandz.t.
3D. HondoDuitslandz.t.
4E. ZabelDuitslandz.t.
5B. LeukemansBelgiëz.t.
6S. SchumacherDuitslandz.t.
7L. AscaniItaliëz.t.
8D. RebellinItaliëz.t.
9A. KolobnevRuslandz.t.
10G. SerranoSpanjez.t.
11A. KorffDuitslandz.t.
12J. RendersBelgiëz.t.
13M. MugerliSloveniëz.t.
14B. GlasnerDuitslandz.t.
15S. MorabitoZwitserlandz.t.
16M. WijnantsBelgiëz.t.
17S. RuckerOostenrijkz.t.
18G. TrampuschOostenrijkz.t.
19M. SerpelliniItaliëz.t.
20M. de MaarNederlandz.t.

Amerikaans volkslied in het Spaans

Icoon BuitenlandsIn Amerika wordt de Star-Spangled Banner, het Amerikaanse volkslied, tegenwoordig ook soms in het Spaans gezongen. De reden is dat veel Amerikanen geen Engels spreken, maar wel Spaans, of zich in het Engels veel minder thuis voelen dan in het Spaans. De Spaanse vertaling, onder de titel 'Nuestro Himno', staat op een CD met Spaanstalige klassiekers, die uitgebracht is onder de naam 'Somos América': Wij zijn Amerika.

Het volkslied wordt in de Verenigde Staten veel vaker gespeeld dan in Nederland, zoals voorafgaand aan veel sportwedstrijden of aan het begin van de lesdag op school. Juist doordat het lied zo vaak te horen is, gaan er stemmen op om het ook in het Spaans te aanvaarden. President Bush is tegen en vindt dat mensen "die burger van dit land willen zijn, Engels moeten leren en moeten leren om in het Engels te zingen". Minister van Buitenlandse Zaken Rice heeft er minder problemen mee. Ze zei dat ze ook al rapversies, countryversies en klassieke versies van het volkslied kende.

'Ferrari nog niet terug op oude niveau'

Ferrari-coureur Michael Schumacher wist de vorige Grand Prix in San Marino te winnen. Desondanks denkt technisch directeur Bob Bell van Renault F1 niet dat Ferrari terug is op het oude niveau.

Volgens Bell heeft Schumacher zijn overwinning in San Marino te danken aan zijn poleposition in combinatie met een circuit waarop inhalen onmogelijk is. Bell denkt dat de Michelin-teams de rest van het seizoen in het voordeel zullen zijn.

"Wij gaan de komende races nog meer vooruitgang boeken. Imola was slechts een minder productief hoofdstuk. Ik denk dat Michelin dit jaar in het voordeel zal blijven. Je kunt Michael en Ferrari nooit afschrijven. Ze zullen het hele jaar blijven pushen. Ik verwacht dat de komende races echter weer voor Michelin-rijders zullen zijn," aldus de technisch directeur van Renault.

Ook play-offs in Italiaanse Serie A?

Nadat in ons land dit seizoen de play-offs zijn geintroduceerd, willen verschillende mensen in Italië ook zo'n dergelijk systeem in de Serie A.

De burgemeester van Rome, Walter Veltroni, ziet wel heil in de introductie van play-offs in de Italiaanse competitie. "Het kampioenschap zoals wij het nu kennen heeft veel van zijn spanning en magie verloren. Play-offs brengen onvoorspelbaarheid en spektakel terug in de titelstrijd. De beslissende fase van de competitie krijgt zo weer de aandacht die het verdient, zowel in Italië als in de wereld. Het belangrijkste gevolg van play-offs is misschien wel het feit dat supporters in de slotfase van het seizoen weer massaal naar hun club komen kijken en weer plezier beleven aan voetbal," aldus Veltroni.

"Er zijn veel competitievormen en het is niet mijn taak de juiste te kiezen. Het is echter al positief dat steeds meer mensen binnen het voetbal de noodzaak voor verandering zien. Bovendien kunnen we zo in positieve zin opvallen in onze missie om de organisatie van het EK in 2012 binnen te halen. Het zou geweldig zijn als Italië een lijn inzet die straks door alle grote voetballanden wordt gevolgd."

Ook Duitsland gaat heroïne verstrekken aan verslaafden

DrugsicoonLangdurig verslaafden in Duitsland hoeven voortaan geen retourtje Amsterdam meer te halen, want de Duitse regering is van plan hun bepaalde doses gratis heroïne te verstrekken, om "hun gezondheid te verbeteren". Dit is ongeveer hetzelfde beleid dat Nederland al jaren voert.

"Een heroïnetherapie is de laatste hoop voor sommige drugsverslaafden, en zorgt ervoor dat zij kunnen overleven", aldus Sabine Baetzing, de verantwoordelijke van de Duitse regering. "Het kan hun gezondheid, dan wel sociale situatie, aanzienlijk verbeteren."

Baetzing, lid van de centrumlinkse Sociale Democraten, beweerde zelfverzekerd te zijn dat haar conservatieve christelijke coalitiegenoot ermee in zou stemmen.

De Duitse regering gaat tot deze maatregelen over na onderzoek in bepaalde pilot-steden, waar dit beleid is toegepast om te kijken wat voor effect het heeft. Hieruit is naar voren gekomen dat een dergelijk drugsverstrekkingsbeleid effectiever is dan de vervangingsdrug methadon. Ook laten de cijfers een daling van de criminaliteit zien.


drugs

Paauwe krijgt alsnog schikkingsvoorstel

De aanklager betaald voetbal heeft Feyenoord-speler Patrick Paauwe een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De middenvelder zou in het eerste play-off duel tegen Ajax op 20 april Nourdin Boukhari hebben geslagen. Het voorval ontging scheidsrechter Eric Braamhaar, die in de daaropvolgende actie wel een rode kaart liet zien aan Steven Pienaar. Paauwe moet uiterlijk dinsdagochtend daan de KNVB laten weten of hij het voorstel accepteert. Doet hij dat niet dan word de zaak voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB.

Kalou blijft nog altijd hopen op WK

Maandag diende voor de Rechtbank in Rotterdam het beroep dat Kalou tegen minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie had aangetekend. Op dinsdag 9 mei is de uitspraak en de advocaat van Kalou, Mr. Jelle Kroes, ziet met een gunstige uitspraak van de rechter nog een kleine kans om Kalou op het WK nog te zien voetballen, maar dan moet alles wel snel gebeuren.

Bondscoach Marco van Basten moet uiterlijk 15 mei zijn selectie voor het WK bij de FIFA hebben ingeleverd. De Raad van State komt op 10 mei bij elkaar, wanneer die, met de dan ook aanwezige minister Verdonk een voor Kalou gunstige beslissing nemen dan hoeft alleen de Koningin nog een handtekening te zetten. Mocht de procedure nog meer tijd vergen dan is er geen man over boord. De bondscoach mag namelijk tot 10 juni geblesseerde spelers nog wisselen binnen zijn selectie.

Verdonk heeft al twee maal eerder een verzoek tot versnelde naturalisatie van de Ivoriaan afgewezen.

Staat verdient minder aan casino's

Icoon FinancieelHolland Casino heeft het afgelopen jaar flink minder inkomsten opgeleverd voor de Nederlandse staat. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat vandaag gepubliceerd is. De belastingafdracht daalde ten opzichte van vorig jaar met 11,4 miljoen euro tot 256,6 miljoen euro. De daling wordt volgens een woordvoerster veroorzaakt doordat gasten het afgelopen jaar minder naar het casino kwamen en ook minder besteedden. Verder werd er een actiever beleid gevoerd tegen gokverslaving; ook dat heeft zijn weerslag gehad in het resultaat.

Het totale resultaat zakte van 123,7 miljoen tot 114,4 miljoen, met name door een extra boekhoudkundige last voor personeelskosten. In de toekomst verwacht het casino voorlopig nog minder winst te gaan maken, doordat de kansspelbelasting op tafelspelen verhoogd gaat worden en door de invoering van een internetcasino.

[WRC] Loeb wint in Argentinë

De Fransman Sébastien Loeb wist gisteren de rally van Argentinë op zijn naam te schrijven. De Noor Petter Solberg eindigde op een verdiende tweede plek met een achterstand van 44 seconden. De derde plaats was er voor de Italiaan Gigi Galli die een achterstand van drie en een halve minuut opgelopen had.

Met het terugvallen van de Fin Marcus Grönholm in het klassement ging het zondag alleen nog tussen Loeb en Solberg. Toen de dag begon was het de Oostenrijker Manfred Stohl die een bliksemsnelle proef afwerkt. Solberg en Grönholm kwamen vier seconden later binnen en Loeb zelfs zeven seconden later. Door deze snelle proef wist de Oostenrijker een plaats op te schuiven, Stohl nam de vierde plaats over van de Noor Henning Solberg. Op proef twintig en de laatste echte proef was het Solberg die als eerste binnenkwam. De Noor werd gevolgd door Grönholm op een tweede plek en Loeb op plek drie.

Na proef twintig was de Fransman vrijwel zeker van de overwinning, maar als dan moesten er geen fouten meer gemaakt worden. De laatste twee proeven waren zogenaamde Super Special Stages, deze vinden plaats in een stadion en er strijden twee rallycoureurs tegen elkaar in een bochten circuit. De eerste Super Special ging naar Grönholm, de Fin werd op de voet gevolgd door Loebs team- en landgenoot Xavier Pons in zijn Citröen Xsara. Solberg werd derde met een halve seconde voorsprong op Loeb. In de tweede Super Special was de Brit Matthew Wilson het snelst. De Noor Solberg wist zijn Subaru niet verder te krijgen dan een zevende plaats terwijl Loeb op een derde positie eindigde. Daarmee was Loeb zijn overwinning een feit en mag de Fransman wederom een overwinning op zijn naam schrijven. Over drie weken zien we de coureurs weer terug in de Rally van Italië dat voor het eerst plaats vindt op het Italiaanse eiland Sardinië

Uitslag Rally van Argentinë

#CoureurMerkTijdVerschil
1S.Loeb (FRA)Citröen Xsara WRC4:06:51-
2P. Solberg (NOR)Subaru Impreze WRC 20064:07:3500:44.6
3G. Galli (ITA)Peugeot 307 WRC4:10:1503:24.3
4M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC4:10:3103:40.0
5D. Sordo (ESP)Citröen Xsara WRC4:12:3105:40.2
6C. Atkinson (AUS)Subarus Impreza WRC 20064:12:3505:43.8
7H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC4:16:2009:28.7
8M. Wilson (GBR)Ford Focus RS WRC4:17:2510:34.6
9L. Perez Companc (ARG)Ford Focus RS WRC4:17:4310:52.3
10M. Grönholm (FIN)Ford Focus RS WRC4:21:0014:08.7

Stand in het kampioenschap na zes ronden

#CoureurPunten
1S. Loeb56
2M. Grönholm 35
3D. Sordo 24
4P. Solberg 18
-M. Stohl18
6G. Galli11
7A. Bengue9
8C. Atkinson8
9M. Hirvonen7
-H. Solberg7

Wereldwijde Dag van de Arbeid-vieringen

Icoon AlgemeenVele duizenden mensen zijn vandaag de straten opgegaan om de Dag van de Arbeid te vieren. Met portretten van Che Guevara, Lenin, Stalin, Mao en Loekashenko in de hand, riepen de communisten en socialisten op voor een eerlijkere verdeling van de welvaart.

In Moskou grepen zo'n 29.000 mensen de 1 mei-viering aan om hun ontevredenheid tegenover het beleid van president Poetin kenbaar te maken. "Het is een diepe schande dat het minimumloon 1.100 roebel (~30 euro) bedraagt, en in Moskou dit bedrag 4 maal hoger is dan elders in het land", aldus de burgemeester van Moskou.

Verder kwamen er in St. Petersburg, Wladiwostok en Yekaterinburg respectievelijk 15.000, 20.000 en 20.000 kameraden bijeen. In Turkije is een groep van veertig demonstranten opgepakt, die leuzen aanhieven tegen het Internationaal Monetair Fonds en de Verenigde Staten. In vele Aziatische landen werden er ook parades gehouden. In Cambodja werd een grote betoging tegen gehouden door de politie.

De Dag van de Arbeid is in Nederland geen officiële feestdag. Veel landen, zoals Duitsland en België, vieren op 1 mei dat de werkdag is verkort tot een maximum van 8 uren. De NCPN en de PvdA houden vandaag kleine bijeenkomsten ter ere van de Dag van de Arbeid.


Marcherende soldaten op het Dvortsovaya plein in St. Petersburg

'Dag zonder de Immigrant' in Amerika

Icoon BuitenlandsIn Amerika wordt vandaag, op de Dag van de Arbeid, de Dag zonder de Immigrant gehouden. Dit houdt in dat bijna alle immigranten het werk vandaag neer zullen leggen. Hun doel is aandacht trekken voor de positie voor het grote aantal illegalen in Amerika, die volgens hen toch onontbeerlijk zijn voor de Amerikaanse economie, doordat ze meestal goedkoop arbeid verrichten. In plaats van werken, zullen ze deelnemen aan grote demonstraties. Zowel legale als illegale immigranten zullen meedoen.

Het gevolg is dat bijvoorbeeld alle grote havens op een laag pitje zullen draaien. De havens van Californië, Long Beach en Los Angeles verwachten na vandaag een achterstand van 24 duizend containers, die pas na weken weer ingehaald zal zijn. Ook veel restaurants zullen dicht zijn, van McDonalds' tot de duurste restaurants, die Fransen in de keuken hebben, of - waarschijnlijker - Mexicanen die zich als Fransen voordoen. Waarschijnlijk zullen alle bedrijfstakken waar laaggeschoold personeel werkzaam is in meer of mindere mate last van de staking hebben. Veel vleesverwerkende bedrijven hebben besloten om sowieso maar dicht te gaan.

De actie krijgt ook veel aandacht in landen in Latijns-Amerika waar veel Amerikaanse immigranten vandaan komen. In Nicaragua heeft men opgeroepen om Amerikaanse bedrijven te boycotten, net als in Mexico. "¡Nada Gringo!" luidt de leus, "Niets Amerikaans!".

Rutte eist duidelijkheid van Verdonk

Mark RutteVVD'er Mark Rutte wil vanavond in een kandidaat-lijsttrekkersdebat duidelijkheid van zijn partijgenoot Rita Verdonk. Het zint Rutte niet dat Verdonk onlangs verklaarde dat het principe van de hypotheekrenteaftrek (HRA) voor haar bespreekbaar is. "Ik ben daar vreselijk van geschrokken. Dat er in mijn eigen partij een flank blijkt te bestaan met dit soort ideeën", verklaarde Rutte.

De staatssecretaris van Onderwijs wil dat Verdonk toegeeft een fout te hebben gemaakt. "Ik wil klip en klaar van haar horen dat de hypotheekrenteaftrek ook in haar handen veilig is. VVD'ers hebben er recht op dat te weten. Deze mist is schadelijk voor ons. Dit zal de VVD electoraal geen goed doen." Rutte en Verdonk treffen elkaar vanavond in Rotterdam voor de tweede keer tijdens de lijsttrekkersstrijd van de liberalen. Verdonks woordvoerder liet vorige week al weten dat ze de renteaftrek niet ter discussie zal stellen, maar dat vindt Rutte niet genoeg. "Ze moet het live zeggen, tegen mij, ten overstaan van camera's. VVD'ers moeten erop kunnen vertrouwen dat ze op onze partij kunnen stemmen zonder dat aan de hypotheekrente wordt getornd."

Volgens Rutte is zijn belangrijkste tegenstrever al driemaal op een belangrijk thema van mening veranderd. "Ze zei eerst dat ze harder dan minister Hoogervorst door de Tweede Kamer wordt aangepakt, maar later moest ze toegeven dat dat onhandige uitspraken waren. Ze heeft ook haar mening over het bijzonder onderwijs gewijzigd en nu dit weer. Ik wil nu eindelijk wel eens weten waar Rita staat." De VVD-leden mogen later deze maand een keuze maken tussen Rutte, Verdonk en de derde kandidaat Jelleke Veenendaal. Het debat tussen de drie dat vanavond plaatsvindt in Rotterdam wordt live via internet uitgezonden op VVD-TV.nl.

Van Bommel ziet niks in overstap naar Bayern

Mark van Bommel heeft Bayern München laten weten dat hij niks ziet in een overstap naar de Duitse topclub.

De huidige koploper in de Bundesliga meldde zich een aantal weken geleden bij Barcelona met de vraag of er te praten viel over een mogelijke transfer naar Duitsland. De oud PSV-speler zou bij de Duitsers de opvolger moeten worden van de vertrekkende Michael Ballack.

"Van Barcelona mocht ik niet weg en zelf heb ik ook nee gezegd tegen een mogelijke overgang", aldus van Bommel. De middenvelder wil zijn contract wat nog loopt tot medio 2008 gewoon uitdienen.

FOK!radio: Jeroen Kijk in de Vegte (Caz!) en MissHobje live

FOK!RadioNederland is sinds kort een radiostation rijker. Yorin FM moest plaats maken voor Caz! SBS is de nieuwe eigenaar van de zender. Bekende dj's als Rob Stenders, Henk Westbroek en Robert Jensen zijn er niet meer te horen. Nu gooien ze het over een andere boeg. Toch zijn er nog wel een paar bekende namen. Een van hen is Jeroen Kijk in de Vegte. Hij maakte eerst radio met Ruud de Wild bij 3FM, ging daarna naar Veronica TV en valt nu in als presentator bij RTL Boulevard. Daarnaast schoof hij ook iedere ochtend aan bij het programma 'Stenders Vroeg Op' op Yorin FM. Maar nu dat programma weg is, heeft hij z'n eigen ochtendshow gekregen op Caz! Wat kan die zender nu nog voor vernieuwends brengen? Wat voor programma maakt hij? En is hij niet meer een sidekick dan een echte dj? En hoe is een ochtendprogramma te combineren met RTL Boulevard af en toe? We gaan het aan hem vragen. Want vanavond zit hij live in onze uitzending vanaf 20:00 uur!

En we hebben ook een dame in de studio. MissHobje wil namelijk wel eens weten hoe een radiostudio er van binnen uit ziet. Ze wil graag stem worden van een radiozender. Op 3FM probeert ze het al bij een nachtprogramma, maar op ActionRadio kan ze het wellicht beter eerst proberen. Ze is in ieder geval vanavond live bij ons in de studio.

En hoe is het eigenlijk met Yvonne? Onze admin was een tijdje onbereikbaar en ook op het forum weinig te vinden. En dat was niet voor niks. Vanavond is ze er weer (nu echt!) en horen we wat er aan de hand was. En natuurlijk willen we ook weer roddels en nieuwtjes van haar horen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Ook bellen we met Nikky, de FA die met ons haar week op het forum doorneemt.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Nieuw is de stream via AAC+. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je met lage bandbreedte toch nog goede kwaliteit kunt horen. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Winamp! Ook Realplayer speelt AAC+ af. Probeer het zelf door hier te klikken.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Aantal brandwonden op moederdag hoog

Icoon BinnenlandsWie dacht dat moederdag onschuldig en ongevaarlijk was, heeft het mis. Volgens het Oranje Kruis, de organisatie op het gebied van eerste hulp (EHBO), zijn kinderen die hun moeder een ontbijt op bed brengen een gevaar in de keuken. In weekenden is het aantal gevallen van verbranding sowieso al 35 procent hoger dan door de week. Kinderen branden zich vaak aan de oven, aan hete thee of aan een kaars op tafel.

"Met moederdag weet je dat kinderen in de keuken staan. Een croissantje bakken in de oven, een kopje koffie zetten of een eitje koken. Kleine simpele handelingen die bij kleine kinderen ernstige gevolgen kunnen hebben", zo zegt een woordvoerster. Het Oranje Kruis waarschuwt nu in een campagne tegen de gevaren van ontbijt op bed.

Speciaal voor Moederdag is op internet Veiligemoederdag.nl geopend. Daarop staan alternatieven voor een ontbijtje en ehbo-tips bij brandwonden. De actie wordt ondersteund door de Brandwonden Stichting.

Portugees komt om bij stierenren

Stierenren Samora CorreiaIn de Portugese stad Samora Correia is een vijftigjarige Portugees omgekomen nadat hij door een stier op de hoorns was genomen. Het ongeluk gebeurde tijdens een 25 uur durende stierenren, waarmee de organisatie een plekje in het Guinness Book of Records probeert te veroveren. Fernando Marqueiro overleed in een ziekenhuis, waarnaar hij in kritieke toestand was overgebracht.

Ondanks het overlijden van de man ging het evenement, dat tot vandaag duurt, gewoon door. "Iedereen die van stieren houdt, weet dat dit kan gebeuren", verklaarde een woordvoerder van de organisatie tegen de Portugese krant Jornal de Noticias. Aan de stierenren deden 25 stieren van elk ongeveer 500 kilo mee. Zondag trok het evenement meer dan 20.000 belangstellenden.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Fasth wint Andalusië Open

Een dag na zijn verjaardag wist de Zweed Niclas Fasth de Andalusië Open te winnen. De 34-jarige Zweed kreeg deze overwinning niet zomaar, er moest een play-off gespeeld worden om de uiteindelijke winnaar te bepalen. De Brit John Bickerton werd tweede nadat hij de play-off verloor.

Na vier rondes gespeeld te hebben, bleken er twee leiders te zijn, Fasth en Bickerton hadden beide achttien slagen minder nodig dan het voorgeschreven aantal. In de play-off wist Fasth een birdie slaan waarmee hij deze wedstrijd won van Bickerton. Er waren ook twee Nederlanders die mee deden aan deze wedstijd. Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber kwamen beiden tot een gedeelde 45ste plaats. Beiden zaten zes slagen onder het voorgeschreven aantal slagen.

Uitslag Andalusië Open

#NaamR1R2R3R4-/+ par
1N. Fasth (SWE)67686669-18
2J. Bickerton (ENG)68657463-18
3P. Archer (ENG)67696867-17
-T. Björn (DEN)70646869-17
-M. Eliasson (SWE)68686867-17
-D. Griffiths (ENG)68656672-17
-J. M. Lara (ESP)68666968-17
-G. Orr (SCO)72646867-17
9C. Suneson (ESP)69647069-16
10R. Karlsson (SWE)70636872-15

Arbeidsvitaminen geëerd door Guinness Book of World Records

AVRO-dj Gerard Ekdom heeft vanmiddag een officieel certificaat gekregen van een vertegenwoordiger van het Guinness Book of World Records, die daarvoor speciaal uit Londen was overgekomen. Dat gebeurde live op 3FM. Het programma Arbeidsvitaminen, waarvan Ekdom de huidige presentator is, werd uitgeroepen tot het langst lopende landelijke radioprogramma ter wereld. Al 60 jaar lang worden de Arbeidsvitaminen op de Nederlandse radio uitgezonden.

3FM heeft deze maandag omgedoopt tot 'Dag van de Arbeidsvitaminen'. Vanaf 9.00 uur worden er continu verzoekjes van luisteraars gedraaid. Dat gaat door tot 21.00 vanavond. Alle 3FM-dj's komen langs en elk uur is er een speciale gast in het programma. Ieder uur wordt er ook een bedrijf in het zonnetje gezet als Bedrijf van het Uur en mogen zij hun Bedrijven Top 3 opgeven.

De Arbeidsvitaminen werd op 19 februari 1946 voor het eerst uitgezonden. Onder anderen Kas van Iersel, Hans van der Togt, Aldith Hunkar, Hans Schiffers en Bas Westerweel zijn oud-presentator van het programma. Ekdom nam het programma in 2001 over van de in 2004 overleden Wim Rigter.

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

'Ajax al rond met Ten Cate'

Volgens RTV Noord-Holland en Studio Voetbal heeft Henk ten Cate een akkoord bereikt met Ajax. Mocht het inderdaad zo zijn dat de Amsterdammer naar Nederland komt, dan zou dit het ontslag van Danny Blind betekenen. Ondanks massale steun van spelers en supporters hangt dit al een tijdje in de lucht.

Afgelopen week sprak de huidige trainer van Ajax voor het eerst in het openbaar over het gebrek aan vertrouwen dat het bestuur van de Amsterdamse club uitstraalt. John Jaakke, voorzitter van Ajax, en Martin van Geel, technisch directeur, gaven de laatste tijd ontwijkende antwoorden op vragen over de toekomst van Blind bij de club.

Ten Cate gaat vooralsnog niet in op de geruchten die momenteel rond gaan: "Puur speculatief." Op 18 mei, daags na de finale van de Champions League, maakt de 51-jarige assistent-trainer van FC Barcelona bekend wat zijn plannen voor de toekomst zijn.

[GPM] Uitslag race Qatar

Nigel Mansell heeft de eerste race van het seizoen in de GP Masters gewonnen, de klasse waarin oud-Formule 1-coureurs in identieke wagens om de eer strijden. Christian Danner werd tweede, Erik van de Poele maakte het podium vol.

De wedstrijd was de allereerste autorace op het circuit van Qatar, waar normaal motorraces worden gehouden. Nigel Mansell had in de kwalificaties de pole position behaald en had Christian Danner naast zich op de eerste startrij. De tweede startrij werd bezet door Derek Warwick en Ricardo Patrese.

De race werd in een enorme hitte verreden: de baan was 59 graden, de lucht 31 graden. Bij de start van de opwarmronden kwam Patrese niet weg en de startprocedure moest worden afgebroken. Toen het veld alsnog onderweg was, met Patrese die vanuit de pits startte, pakte Mansell bij de rollende start direct de leiding, gevolgd door Danner, Warwick en Pierluigi Martini.

Terwijl Danner probeerde Mansell aan te vallen, moest Warwick inhouden om de Duitser niet aan te rijden, waardoor hij werd gepasseerd door Martini. Toen Warwick daarna spinde, werd hij ingehaald door het complete veld, maar kon wel doorrijden. Hans Joachim Stuck had niet zoveel geluk en moest uitstappen nadat hij de grindbak in was gegleden.

De race kende veel gevechten, maar de bloedhete baan zorgde voor veel bandenproblemen, waardoor de wagens in ieder bocht over- of onderstuur hadden. Eddie Cheever reed binnen acht ronden van de zevende naar de tweede plaats en reed makkelijk naar teamgenoot Mansell toe. Eliseo Salazar moest met een mechanisch probleem zijn wagen stil moest zetten, waardoor de safety car de baan werd ingezet. Dat was tevens een prima mogelijkheid voor Patrese om zijn achterstand goed te maken en aan de achterkant van het veld aan te sluiten.

Bij de herstart reed Mansell makkelijk weg van Cheever, die op zijn beurt werd ingehaald door Danner. Daarachter werd Andrea de Cesaris de grindbak in getikt door Martini, wat opnieuw voor een safety car-situatie zorgde. Met nog drie ronden te gaan werd het veld opnieuw losgelaten, waarbij Danner Mansell goed kon bijhouden. Van de Poele pakte met een mooie manoeuvre de derde plaats en wist tot aan de finish Cheever achter zich te houden.

poscoureurteamachterstand
1Nigel MansellAltech52:06.000
2Christian DannerLUK+ 0.562 sec
3Erik van de PoeleGolden People+ 1.174
4Eddie CheeverAltech+ 3.016
5Derek WarwickLixxus+ 3.420
6Pierluigi MartiniGlobal+ 5.710
7Jan LammersLG+ 7.044
8Stefan JohanssonAltech+ 8.339
9Rene ArnouxGolden People+ 9.068
10Ricardo PatreseINA+ 9.423
11Patrick TambayLixxus+ 15.506
12Emerson FittipaldiLG+ 29.788
 Andrea de CesarisINA+ 8 ronden
 Eliseo SalazarPhantom+ 11 ronden
 Hans Joachim StuckPhantom+ 19 ronden

'Iran valt Iraaks Koerdisch gebied aan'

Icoon Oorlog Het Iraakse ministerie van Defensie heeft Iran beschuldigd van het binnenvallen van Iraaks grondgebied, en het bombarderen van Koerdische rebellen. De bombardementen zouden plaatsgevonden hebben vlakbij de stad Hajj Umran, in het noord-oosten van Irak, voordat de Iraanse troepen de grens overstaken.

Het ministerie verklaarde dat het doel van de Iraniërs de PKK moet zijn geweest, een Koerdische rebellengroep die al vijftien jaar actie voert tegen de Turkse overheid. De PKK zou banden onderhouden met anti-Iraanse Koerdische strijders.

Er is niets bekend over het aantal slachtoffers. Het Iraakse ministerie van Defensie zegt dat Iran een soortgelijke aanval op Koerdische rebellen heeft uitgevoerd op 21 april. Iran laat niets van zich horen over de uitlatingen van Irak.

10.000 gevulde Fotoboek profielen

Het fotoboek van FOK! heeft gisteren een mijlpaal doorbroken. Er zijn op dit moment ruim tienduizend in gebruik genomen profielen op het fotoboek.

Deze 10.000 gebruikers hebben gemiddeld genomen 1.7 foto's van zichzelf online staan en er is dus te zeggen dat het fotoboek een mooie plek is om een gezicht aan de gebruiker te hangen. Met de onlangs nieuw in gebruik genomen software is het aantal actieve gebruikers per dag gestegen en vinden er steeds meer mensen contact via het fotoboek.

Sinds de recente introductie van nieuwe software heeft het fotoboek aan populariteit gewonnen. Het aantal nieuwe gebruikers is snel gestegen en het aantal reacties en foto’s op de site stijgt met de dag. De daadwerkelijke bezoeken zijn ook gestegen door de toegevoegde gebruikersgemakken. In de maand april is de recordmaand maart (introductie software) meteen weer gebroken en de magische grens van 2 miljoen views is ruim overschreden.

Het fotoboek is dus een populaire plek voor de FOK!gebruiker en naast het feit dat er leuke gesprekken te lezen zijn is er op het fotoboek ook plaats voor de voyeur onder ons. Je kunt namelijk op een soms aandoenlijke manier waarnemen hoe er prille liefdes ontstaan. Het is dè plek bij uitstek om je eens wat dieper te verdiepen in die ene user die je aandacht keer op keer weer weet te trekken.

Je zult de eerste niet zijn die trouwplannen heeft na een relatie die begon met een reactie in een fotoboek.

10.000 gevulde Fotoboek profielen

Icoon Sitenews - FotoboekHet fotoboek van FOK! heeft gisteren een mijlpaal doorbroken. Er zijn op dit moment ruim tienduizend in gebruik genomen profielen op het fotoboek.

Deze 10.000 gebruikers hebben gemiddeld genomen 1.7 foto's van zichzelf online staan en er is dus te zeggen dat het fotoboek een mooie plek is om een gezicht aan de gebruiker te hangen. Met de onlangs nieuw in gebruik genomen software is het aantal actieve gebruikers per dag gestegen en vinden er steeds meer mensen contact via het fotoboek.

Sinds de recente introductie van nieuwe software heeft het fotoboek aan populariteit gewonnen. Het aantal nieuwe gebruikers is snel gestegen en het aantal reacties en foto's op de site stijgt met de dag. De daadwerkelijke bezoeken zijn ook gestegen door de toegevoegde gebruikersgemakken. In de maand april is de recordmaand maart (introductie software) meteen weer gebroken en de magische grens van 2 miljoen views is ruim overschreden.

Het fotoboek is dus een populaire plek voor de FOK!gebruiker en naast het feit dat er leuke gesprekken te lezen zijn is er op het fotoboek ook plaats voor de voyeur onder ons. Je kunt namelijk op een soms aandoenlijke manier waarnemen hoe er prille liefdes ontstaan. Het is dè plek bij uitstek om je eens wat dieper te verdiepen in die ene user die je aandacht keer op keer weer weet te trekken.

Je zult de eerste niet zijn die trouwplannen heeft na een relatie die begon met een reactie in een fotoboek.

Villa raast door in Gouden Schoen

David Villa van Valencia is hard op weg om Samuel Eto'o en Klaas-Jan Huntelaar in te halen in het klassement om de Gouden Schoen. De spits van Valencia was in de laatste vijf wedstrijden goed voor zeven doelpunten. De kans is overigens klein dat de speler, dankzij zijn inhaalrace, de prijs nog zal pakken.

Luca Toni, momenteel de nummer één, staat vijf doelpunten voor op Villa. De international van Spanje heeft overigens nog drie kansen om zijn seizoenstotaal op te schroeven. De 24-jarige aanvaller heeft één goal minder dan Eto'o van FC Barcelona. Mocht Villa het voor elkaar krijgen om nog twee keer te scoren, dan streeft hij ook Ajax-spits Huntelaar voorbij in het klassement.

Er zijn nog meer spelers die de laatste wedstrijden weinig moeite kennen met scoren. David Suazo van Cagliari verkeert momenteel ook in goede vorm. Afgelopen weekend wist hij wederom voor de Italiaanse club te scoren. Voor die tijd had hij al zes keer gescoord in de laatste vijf wedstrijden in de Serie A. Als de 25-jarige Hondurees zo doorgaat heeft hij zelfs uitzicht op meer dan de zevende plaats die hij nu bezet.

Top 10 EMS Gouden Schoen per 1 mei 2006:

#NaamClubGoalsxTotaal
1Luca ToniFiorentina (Ita)28256
2Klaas-Jan HuntelaarAjax/SC Heerenveen (Ned)331,549,5
3Samuel Eto'oFC Barcelona (Spa)24248
4David VillaValencia (Spa)23246
--Thierry HenryArsenal (Eng)23246
6David TrezeguetJuventus (Ita)22244
7David SuazoCagliari (Ita)21242
--Kris BoydKilmarnock/Rangers (Sch)281,542
--Ruud van NistelrooyManchester United (Eng)21242
10Tarmo NeemeloFC TVMK (Est)41141

Fisichella gaat nog steeds voor titel

Giancarlo Fisichella staat momenteel op een vierde plaats in het kampioenschap. Zijn achterstand met de koploper, teamgenoot Fernando Alonso, is inmiddels 21 punten. Toch denk de Italiaan nog kans te maken op de wereldtitel.

Fisichella wist de tweede race van dit jaar te winnen en hoopt sindsdien op meer. Tot op heden is zijn overwinning zijn enige podium van het seizoen. De Italiaan denkt echter dat hij nog steeds een kans heeft zijn teamgenoot in te halen.

"Alonso heeft ruim twintig punten meer dan ik. Dat is niet goed. Het kampioenschap duurt gelukkig nog lang, dus ik heb nog alle kans om me te herstellen. Ik moet mijn uiterste best blijven doen, overal vol gas blijven geven en er gewoon veel vertrouwen in hebben. Ik heb geen ander doel dan het winnen van het kampioenschap en daarvoor moet je overal snel zijn", aldus Giancarlo Fisichella.

Jumbo-jongeren hebben het verknald

Icoon BinnenlandsSlechts vijf van de oorspronkelijk 35 probleemjongeren hebben hun baan bij de Jumbo-supermarkt in winkelcentrum Overkapel te Utrecht weten te behouden. Kortom: ze hebben het verknald. Ongemotiveerdheid onder de jeugd is één van de problemen waarmee het Jumbo-Jongerenproject - dat bedoeld is om de criminaliteit en overlast te decimeren - mee te kampen heeft.

Werkgevers blijven niet altijd geduldig, soms gaan de jongeren gewoon te ver en hebben ze hun kansen verspeeld. De assistent-filiaalhouder van de Jumbo in Overkapel zegt: "Van die groep werken er minder dan vijf bij ons. Als ze niet doen wat van ze gevraagd wordt, houdt het op."

Er wordt de afgelopen zes weken veel overlast gemeld rondom Overkapel. Ongeveer dertig kwajongens tussen de twaalf en achttien jaren oud zijn de boosdoeners. Jumbo zegt er 'ontiegelijk veel' last van te hebben. Ze zitten op winkelwagentjes, spuiten graffiti op muren, hangen voor de winkel en gedragen zich luidruchtig.

Niettemin draait het Jumbo-jongerenproject vooralsnog gewoon door.


Hangjongeren

Met dank aan Geertsema voor de submit.

PvdA: onderzoek bedreiging bekeerde moslims

DijsselbloemPvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem wil dat minister Piet Hein Donner van Justitie gaat onderzoeken hoe ernstig de bedreigingen tegen tot het christendom bekeerde moslims in Nederland zijn, en hoe vaak die voorkomen. De parlementariër reageert daarmee op een artikel in dagblad Trouw over moslims die in Nederland kiezen voor het christendom en dan te maken krijgen met intimidaties en geweld.

Zo beweert de uit Iran afkomstige Vrezh, die in 1992 naar Nederland vluchtte, regelmatig te worden bedreigd door ex-landgenoten. De 44-jarige Vrezh werk nu al christelijk voorganger en krijgt geregeld te horen dat als hij niet stopt met evangelisatie onder moslims, hij gedood zal worden. Vrezh zegt dat andere bekeerde moslims hetzelfde overkomt.

Volgens Cees Rentier van de Stichting Evangelie & moslims krijgt bijna elke moslim in Nederland die christen wordt, te maken met intimidatie: ''Die druk om tot de islam terug te keren gaat ver. Tot aan de aankondiging 'we doen je wat aan' of 'we maken je dood'.''

Ayhan Tonca, voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), noemt de verhalen van ex-moslims ''schokkend''. Hij ziet een rol weggelegd voor de moskeeën in Nederland waar aan deze kwestie aandacht zou moeten worden besteed.

-
Het NCRV tv-programma Schepper & Co, gaat vandaag over deze kwestie; vanmiddag 17.10 uur op Nederland 1.

Namco test nieuwe Gundam cockpit

Afgelopen zaterdag is NAMCO begonnen met het testen van de jongste telg uit de populaire Gundam serie: Kidou Senshi Gundam: Senjou no Kizuna. Wat dit spel zo bijzonder maakt zijn de gigantische 180o cockpit units waarmee dit spel wordt gespeeld. De cockpits hebben gigantische schermen die voor volledige ‘immersion' moeten zorgen; uitgerust met controlepaneel en voetpedalen moet de machine er voor zorgen dat de speler zich daadwerkelijk waant in één van de reusachtige Gundam vechtmachines.Het spel wordt gespeeld in twee teams van maximaal acht spelers in een multiplayer match. De gameplay van het spel heeft veel weg van de bekende Battlefield titels.
Gezien de prijs van deze cockpit units is het onwaarschijnlijk dat arcadehallen meer dan één unit kunnen bekostigen, en dus zullen de units via een netwerk worden gekoppeld.
NAMCO zal nog tot 7 mei locatietests uitvoeren in Japan.

Málaga evenaart wereldrecord degraderen

Na zes jaar verdwijnt Málaga uit de Spaanse Primera División. Na de 3-2 nederlaag thuis tegen Racing Santander kan de club uit Zuid-Spanje degradatie niet meer ontlopen met nog drie speeldagen op het programma.

Door de degradatie naar de Segunda División moet ook Málaga B afzakken, er mogen namelijk niet twee teams van één club in dezelfde divisie spelen.

Historisch gezien is de degradatie ook bijzonder. Met twaalf degradaties is Málaga nu wereldrecordhouder. Het deelt die eer met het Hongaarse Haladás, dat eveneens twaalf keer uit de hoogste klasse kukelde.

AZ volgt Luirink en Sankoh

AZ heeft interesse in zowel Gibril Sankoh als Gijs Luirink. De beide talentvolle verdedigers maken een goed seizoen door bij FC Groningen, dat nog kans maakt op plaatsing voor de voorronde van de Champions League.

Naast de Alkmaarders volgt ook het Engelse Bolton Wanderers Sankoh, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Groningen. Aanvaller Glen Salmon vertrekt mogelijk bij de ploeg van trainer Ron Jans. De Zuid-Afrikaan staat in de belangstelling van de Duitse club Alemannia Aachen.

Laptop blijkt twee pakken water

Icoon OpmerkelijkIn Den Haag is een man op Koninginnedag wel heel bedrogen uitgekomen. De 39-jarige gedupeerde Hagenaar dacht op de vrijmarkt aan de Vaillantlaan voor 500 euro een laptop met bijbehorende luxe tas te hebben gekocht.

Thuisgekomen bleken er in de laptoptas twee pakken water te zitten, in plaats van een draagbare computer. Dit is bekend gemaakt door de Politie Haaglanden.

Met dank aan djkill en FdeBeer voor de submit.

1 screenshot Brothers in Arms: Hell's Highway (#3)

We maakten al eerder melding van het systeem dat Ubisoft had bedacht om screenshots uit te geven voor Brothers in Arms, namelijk dat de community door vragen te beantwoorden stukjes van screenshots kan winnen. Vandaag zijn alle vragen voor de derde screenshot beantwoord en deze is dus vrijgegeven voor het publiek.

Er zijn nog twee screenshots te gaan, dus als je in deze game geinteresseerd bent, houd dan FOK!games in de gaten!

Onenigheid in deelraad zorgt voor opschudding

Het rommelt in de raad van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Afgelopen week zou PvdA'er Baruch geïnstalleerd worden als lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente. Bij de stemming die slechts als formaliteit werd gezien spatte deze droom onverwachts uit elkaar; hoewel de PvdA 14 raadsleden heeft stemden van de 25 leden maar 10 voor Baruch. Dit was opmerkelijk aangezien vooraf afgesproken was dat de hele fractie unaniem voor zou stemmen. Boze tongen beweren dat de blanke Baruch het slachtoffer geworden is van een 'Turkse opstand' van Turkse raadsleden die liever een allochtone bestuurder hadden gezien.

In allerijl is vervolgens een fractievergadering belegd, maar dat bleef zonder resultaat. Niemand gaf toe tegengestemd te hebben. Oud kamerlid en doorgewinterd raadslid Middelkoop spreekt schande van de gang van zaken en ziet dit als een unicum.

Er spelen twee kwesties mee. Vooraf is afgesproken dat kandidaten op kwaliteit en niet op afkomst geselecteerd zouden worden. Er zouden dus ook geen excuusallochtonen voorgedragen worden, en daar kon iedereen zich in vinden. Dit resulteerde in het voordragen van Dagmar Oudshoorn, Robbert Baruch en René Kronenberg waarmee de drie beschikbare posities gevuld zouden zijn. Hiermee is een streep getrokken door de ambities van een Turks raadslid dat al sinds 1994 in de deelraad zit en graag in het dagelijks bestuur zou willen komen. In plaats daarvan zijn autochtone Nederlanders voorgedragen die ook nog eens uit Amsterdam en uit Vught komen. Dit zou voor sommige raadsleden moeilijk te verkroppen zijn.

Daarnaast bestaat een fors deel van Feijenoord uit allochtone kiezers die door middel van voorkeursstemmen voor raadsleden met hun eigen achtergrond gekozen hebben. Op die manier vertegenwoordigen ze wel een deel van de raad maar komt die stem niet terug in het dagelijks bestuur. Die gang van zaken stuit niet alleen de allochtone maar ook veel autochtone raadsleden tegen de borst. Ze vinden dat het selecteren op kwaliteiten prima is maar vragen zich af of het nu echt niet mogelijk is om ook maar één geschikte kandidaat met een kleurtje te vinden. Op die manier zou het bestuur niet alleen een betere afspiegeling van de deelgemeente zijn maar door de voorkeurstemmen ook een meer evenredige vertegenwoordiging van de kiezers zijn.

Het collega van B&W zal nu een interimbestuurder aanwijzen tot er meer duidelijkheid is over de definitieve invulling van de positie.


Robbert Baruch


Met dank aan Geertsema voor de submit.

Wijzigingen in de FP-crew (april)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Het is vandaag 1 mei, dus bij deze de veranderingen van april:

De nieuwspostersgroep is versterkt met Joer, --Christiaan-- en MouseOver. Paddy is FP-moderator geworden, en zal daarnaast parttime komen nieuwsposten. Discoverme zal voortaan columns komen schrijven voor de FP, en Magneet heeft zijn taak als sportposter verruild voor reviewer. Allen nogmaals welkom bij de crew, of bij jullie nieuwe functies!

Helaas moesten we afgelopen maand ook weer afscheid nemen van een aantal crewleden. Bij de nieuwsposters vertrokken Rabrynil en ChrisJX, van wie vooral de laatste een extra vermelding verdient. ChrisJX schreef in haar carrière namelijk bijna 2500 nieuwsberichten. Beiden nogmaals bedankt voor jullie inzet!

Crewwisselingen april

We kregen nieuw bloed in de sportcrew, te weten jjdj1984, kmaestro en Coria. Verder is Brabander 1976 weer terug in de crew.

Ook een aantal mensen verliet ons in april, allereerst Freiss. Jojo Magneet ging ook weer weg, en is nu reviewer voor de frontpage van FOK!

En we hebben een opvolger voor Light als devver van FOK!sport, iemand waar we veel vertrouwen in hebben, namelijk dennistd.

Magneet en Freiss, dank jullie wel voor de tijd die jullie in FOK!sport hebben gestoken, en de rest veel succes en plezier!

Van Inkel: Jensen slecht radio baasje

Icoon RadioQ-Music-dj Jeroen van Inkel heeft het niet zo op zijn voormalige collega Robert Jensen. In een interview liet de voormalige top dj van Veronica weten dat Jensen een mislukkeling op de radio is.

Volgens Van Inkel was Jensen vooral als radiobaas een minkukel: ''Het is zo jammer dat de meest simpele logica soms ondergesneeuwd raakt door het grote ego van baasjes die graag baasje willen spelen. Ik heb ze zelf ook vaak aan den lijve ondervonden. Toen Jensen baasje werd bij Veronica mocht Edwin Evers geen typetjes meer doen en alle dj's behalve Jensen zelf mochten geen naam-jingles meer draaien. Ondertussen weten wij dat Jensen op de radio mislukt is'', aldus de ochtendjock van Q-Music.


'Te groot radio baasje ego'

Holleeder voor rechter voor rijden door rood

Willem HolleederHet Openbaar Ministerie (OM) wil de vermeende topcrimineel Willem Holleeder kost wat kost voor de rechter brengen voor een verkeersovertreding. Het OM maakt het zichzelf daarbij lastig, omdat de maffiabaas vanwege vluchtgevaar extra beveiligd moet worden. Zijn advocaat Bram Moszkowicz verklaarde dat zijn cliënt per se aanwezig wil zijn bij een eventuele rechtszaak. Holleeder wil na drie maanden detentie wel even uit de cel.

Holleeder verblijft sinds enkele dagen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar gedetineerden 23 uur per dag in de cel moeten blijven en bezoek uitsluitend vanachter dik glas mogen zien. De maatregel werd genomen omdat de crimineel plannen zou hebben om te ontsnappen. Als rechtbank is de zwaarbeveiligde 'justitiebunker' in Osdorp geschikt, maar de vraag is of deze moet worden afgehuurd voor het afdoen van een verkeersovertreding. "Als hij aanwezig wil zijn, moeten we naar een oplossing zoeken, want de bunker is dan vermoedelijk geen optie", verklaarde een woordvoerder van het OM.

Holleeder reed op 13 januari in Amstelveen door een rood licht, waarbij een voetganger lichtgewond raakte. Ruim twee weken laten werd hij door justitie aangehouden op verdenking van afpersingen en betrokkenheid bij liquidaties. Eén van de medeverdachten in de zaak, de Turk Servet Y., verdween nadat hij verlof kreeg om de begrafenis van zijn vader in Turkije bij te wonen, zo werd dit weekend bekend. Volgens Moszkowicz valt het overigens met het vluchtgevaar van Holleeder wel mee. "Hij wist al lang dat er een onderzoek tegen hem liep. Als hij echt had willen vluchten, dan had hij dat veel eerder gedaan", aldus de advocaat, die een bezwaarprocedure wil opstarten tegen de plaatsing van Holleeder in de EBI.

Pinpasfraude nu ook in winkels

Icoon Misdaad Het Platform Detailhandel meldt dat criminelen steeds vaker gegevens van pinpassen kopiëren in winkels. In Nederland zouden meerdere bendes actief zijn op dit gebied. De bendes kijken de pincode af met een cameraatje, waarna de rekening van de consument geplunderd kan worden. Het zogenaamde 'skimmen' werd eerder vooral via pinautomaten uitgevoerd, totdat de banken dit tegengingen met speciale voorzetmondjes.

De bekendste bende die zich aan de nieuwe vorm van pinpasfraude schuldig maakt, zou opereren in het gebied rondom Rotterdam. Leden van de bendes breken 's nachts in om een extra paslezer op het pinapparaat te monteren, of doen zich voor als monteur. Soms wordt er ook personeel benaderd om aan de fraude mee te werken.

Wat de omvang van de fraude is, is nog onduidelijk. Officiële instanties zijn van weinig zaken op de hoogte, maar het zou wel steeds vaker voorkomen. Volgens MKB Nederland is het dan ook van groot belang dat er zo snel mogelijk tegen wordt opgetreden.

Stam niet meer in actie bij Milan

Het heeft er alle schijn van dat Jaap Stam zijn laatste wedstrijd voor AC Milan gespeeld heeft. De kale verdediger liep in het duel met Livorno een schouderblessure op.

Stam kwam kort voor rust pijnlijk in botsing met zijn eigen keeper Dida. Enkele minuten later moest hij zich laten vervangen voor Alessandro Costacurta. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de banden in zijn rechterschouder zijn beschadigd. Het is nog niet duidelijk hoe lang de toekomstige Ajacied precies aan de kant staat.

Het is voor de 33-jarige ex-international zeker niet de eerste blessure van het seizoen. Vooral na de winterstop kon hij vaak niet in actie komen door spierkwetsuren. Ook was Stam een paar weken uit de roulatie door een enkelblessure.

Energie is duur in Nederland

Icoon Economie Nederland staat in de top drie van Europese landen met de hoogste energieprijs. Alleen de Italianen en de Denen betalen in 2006 meer voor hun energie. De hoge prijs wordt voor een groot deel veroorzaakt door belastingen en BTW. De beslissing om de MEP-heffing af te schaffen, wat voor een prijsverlaging van 1,5 eurocent per kWh heeft gezorgd, doet niets af aan de hoge notering van Nederland. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Binnen de lidstaten van de Europese Unie zijn er grote verschillen in de energieprijzen. Zo betaalt een Griek 3,5 keer minder dan een Deen. De verschillen in de prijs worden veroorzaakt door marktomstandigheden, de manier van opwekking van de energie, maar ook door belastingen en het BTW-tarief.

De laatst genoemde belastingen en BTW hebben een belangrijk aandeel in de hoge energieprijs in Nederland. Meer dan 40 procent van de prijs gaat direct naar de overheid. Alleen in Denemarken is dat meer, met iets minder dan 60 procent. In sommige landen, zoals Groot-Brittannië en Portugal, ligt het aandeel van de belastingen en BTW maar rond de 5 procent.

In de periode tussen 2000 en 2006 is de energieprijs in Nederland met meer dan 40 procent gestegen. Ook daarmee staat Nederland hoog in de ranglijsten, vlak achter Noorwegen en Zweden. In Italië stegen de prijzen in deze periode met stip het meest. Ten opzichte van 2005 zijn de prijzen in Nederland met 5 procent verhoogd.

Verbaan woest over borstenverhaal

ShowbizzGeorgina Verbaan is woest op het Talpa programma Entertainment Live van Evert Santegoeds, zo meldt De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Afgelopen vrijdag liet Santegoeds weten dat de 'harry's' van Verbaan in 2004 middels lipovulling tot grote proporties waren opgepompt. Dat zou ook verklaren waarom Verbaan ineens grote borsten had en door een röntgentest kwam die aantoonde dat er geen siliconenvulling inzat. Lipovulling 'loopt echter na een tijdje weer leeg', waardoor de borsten weer slinken naar normale omvang. De voorgevel van Verbaan lijkt nu inderdaad een stuk kleiner dan in 2004, toen ze zich liet fotograferen voor de Playboy.

Tegenover De Telegraaf laat de manager van Verbaan weten dat Georgina ''goudeerlijk'' is. ''Als het waar zou zijn wat het programma suggereert, dan is zij de eerste die dat zou toegeven'', aldus de manager.

Cosmetisch arts Robert Schoemacher, die volgens Entertainment Live het zeer wel mogelijk achtte dat Verbaan gebruik heeft gemaakt van lipo-borstopvulling, zegt in De Telegraaf weer iets heel anders. Nu heeft hij het over ''onwaarschijnlijk'' omdat bij lipovulling je veel vet in je billen of benen moet hebben: ''Dat heeft Georgina niet. Dus ik acht de kans heel klein dat ze gebruik heeft gemaakt van die methode.''


Verbaans borsten. Boven 2003, midden 2004, onder 2006

Wat is Dit: Opgave 18 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Pluimvee hoeft niet langer opgehokt

Icoon Binnenlands De ophokplicht voor pluimvee is vanaf vandaag opgeschort. Minister Veerman van Landbouw denkt namelijk dat de kans nu voldoende klein is dat pluimvee besmet raakt met de gevaarlijke H5N1-variant van het vogelgriepvirus. De dieren hebben meer dan twee maanden binnen gezeten.

De versoepeling van de ophokplicht betekent overigens niet dat alles weer zomaar mag. Het pluimvee moet namelijk nog steeds binnen eten en drinken. Tentoonstellingen en wedvluchten zijn ook nog alleen maar toegestaan als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

De ophokplicht 'trof' ongeveer vijf miljoen legkippen, en miljoenen hobbyvogels. Eigenaren van de vogels konden ook kiezen voor een preventieve vaccinatie tegen vogelgriep in plaats van voor de ophokplicht, maar hier werd maar op kleine schaal gebruik van gemaakt.

Overigens is de ophokplicht in België vanaf vandaag ook opgeschort. In Duitsland is de plicht juist onlangs verlengd.

Ruim 20 hindoes vermoord in Kashmir

BuitenlandsIn het Indiase deel van Kashmir hebben moslimrebellen zeker 22 hindoes vermoord. De moslims hadden zich vermomd met legeruniformen en vroegen de 36 mannen uit twee hindoedorpjes bijeen te komen in een hut. Daar werden ze geslagen en vervolgens doodgeschoten. Vijf hindoes raakten zwaar gewond en negen werden er meegenomen. Zij worden nog vermist.

Kashmir, waarvan een deel in Pakistan (en China) ligt, is overwegend islamitisch. In het Indiase deel van Kashmir zijn hindoes geregeld slachtoffer van geweld. Separatistische moslims strijden al jaren voor onafhankelijkheid van India, dat voor het merendeel uit hindoes bestaat. Binnenkort gaat de Indiase premier Manmohan Singh met de partijen in Kashmir praten.

De verantwoordelijkheid voor de moordpartij is (nog) niet opgeëist. De slachtoffers zouden vooral herders zijn. Het vermoorden van hindoes in het Indiase deel van Kashmir begon in 1993, maar sinds 2002 heeft een dergelijk incident op deze schaal zich niet meer voorgedaan.

Uitslagen Engeland Speelronde 37

Mede dankzij een 3-0-overwinning op Manchester United is Chelsea er in geslaagd om de Engelse titel te prolongeren. De ploeg uit Manchester bezet nog altijd de tweede plaats, maar de opgelopen achterstand kunnen ze niet meer goed maken.

In de winterstop leek het er al op dat de ploeg van coach Jose Mourinho de titel weer ging pakken. Tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend deed de ploeg nog maar eens extra zijn best. Dit resulteerde in een drie doelpunten voor The Blues. William Gallas was na vijf minuten spelen de maker van het eerste doelpunt. In de tweede helft wisten Joe Cole en Ricardo Carvalho de score moeiteloos op te voeren. De winst op The Mancunians was terecht. De ploeg van Sir Alex Ferguson, die wederom zonder Ruud van Nistelrooy aantrad, wist tijdens het duel nauwelijks wat in te brengen. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Chelsea een voorsprong van twaalf punten op Manchester United.

De kans wordt steeds groter dat Tottenham Hotspur volgend seizoen Champions League-voetbal gaat spelen. Met veel moeite wisten de mannen van trainer Martin Jol te winnen van Bolton Wanderers, 1-0. In de eerste helft hadden The Spurs het moielijk. Bolton was sterker en creërde bovendien een aantal goede kansen. Zo schoot Hidetoshi Nakata op de paal. De kansen werden echter niet verzilverd. Na de thee kwam Tottenham Hotspur als herboren uit de kleedkamer. De ploeg trok het duel meteen naar zich toe, maar dit betaalde zich nog niet uit in doelpunten. Na een uur spelen was het dan toch raak. Aaron Lennon kreeg van de verdediging van The Wanderers een vrije doorgang en wist deze kans succesvol af te ronden. Met pijn en moeite kreeg Tottenham Hotspur het voor elkaar om de nul te houden. Ze hadden bovendien het geluk dat Bolton Wanderers een strafschop werd onthouden.

Voor Liverpool blijft de tweede plaats, ondanks een overwinning op Aston Villa (3-1), ver weg. Het was opnieuw Steven Gerrard die ervoor zorgde dat zijn club de drie punten in eigen huis hield. De Engelse voetballer van het jaar nam twee van de drie goals voor zijn rekening. In de derde minuut wist Fernando Morientes The Reds op voorsprong te zetten. Gareth Barry deed in de 58ste minuut wat terug voor de The Villans. Door deze overwinning liep de ploeg van Rafa Benitez in op Manchester United. Het verschil is nu met nog twee wedstrijden te gaan maar drie punten. De formatie van coach Ferguson staat er wel beter voor, aangezien zij een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Onderin viel het doek definitief voor Birmingham City. De ploeg kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Newcastle United. Naaste concurrent Portsmouth deed wel wat het moest doen, namelijk winnen. Door een 1-2-zege op Wigan Athletic stelde lijfsbehoud veilig. Tot slot is ook voor West Bromwich Albion het avontuur in het Premiership voorlopig voorbij. Ook deze ploeg degradeerde. Laatstgenoemde kwam dit weekend overigens niet in actie.

Alle uitslagen
Chelsea - Manchester United 3 - 0
Birmingham City - Newcastle United 0 - 0
Manchester City - Fulham 1 - 2
Liverpool - Aston Villa 3 - 1
Middlesbrough - Everton 0 - 1
Wigan - Portsmouth 1 - 2
Charlton Athletic - Blackburn Rovers 0 - 2

De stand

#ClubWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Chelsea36917220
2Manchester United36796834
3Liverpool37795424
4Tottenham Hotspur37655236
5Arsenal35585828
6Blackburn Rovers36574842
7Newcastle United37554642
8Bolton Wanderers36524740
9Wigan Athletic37514348
10West Ham United36494954
11Everton37493247
12Charlton Athletic37474151
13Fulham36454656
14Manchester City36434243
15Middlesbrough35434756
16Aston Villa37394054
17Portsmouth37383659
18Birmingham City **37342849
19West Bromwich Albion **36292955
20Sunderland **35122363

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Thierry HenryArsenal23
2Ruud van NistelrooyManchester United21
3Darren BentCharlton Athletic18

Programma komende week

DatumWedstrijdAanvang
01/05/2006Sunderland - Arsenal18:15
01/05/2006West Bromwich Albion - West Ham United21:00
01/05/2006Manchester United - Middlesbrough21:00
02/05/2006Blackburn Rovers - Chelsea21:00
03/05/2006Bolton Wanderers - Middlesbrough21:00
04/05/2006Sunderland - Fulham20:45
04/05/2006Manchester City - Arsenal20:45

** = gedegradeerd

Overheidssites populair in Nederland

Icoon InternetMen laat websites van de overheid over het algemeen niet links liggen, maar maakt er juist handig gebruik van. Vooral hoger opgeleiden zoeken informatie en downloaden documenten van overheidssites. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat hoger opgeleiden hier tweemaal zoveel gebruik van maken als hun lageropgeleide equivalent.

De afgelopen jaren is een opmerkelijke groei waar te nemen in het animo van de overheidssites. Vorig jaar hebben meer dan de helft van de internetgebruikers ten minste één dergelijke website bezocht. Vier jaar terug lag dat aantal nog op één op de vijf. Mannen zoeken vaker informatie op dan vrouwen.

Het buitenland lijkt lang niet zo geïnteresseerd te zijn in hun regering. Nederland staat, met uitzondering van Scandinavië, helemaal bovenaan de lijst. In Tsjechië neemt niet meer dan één op de tien internetgebruikers de moeite om de digitale overheid te checken.

Een voorbeeld van een overheidssite is: Watvooreikelbenjij.nl

'21-jarige Dekker met Rabo naar de Tour'

Icoon Tour de FranceDe jonge wielrenner Thomas Dekker (21) zal op 1 juli zijn debuut maken in de Tour de France. Dat zegt ploegleider Erik Breukink van de Rabobank-wielerploeg in De Telegraaf. "Als alles goed verloopt, en dat lukt, zit Thomas in de selectie", verklapt Breukink vandaag.

Ook de Rabo-renners Michael Rasmussen, Denis Menchov, Erik Dekker, Michael Boogerd, Oscar Freire en Juan Antonio Flecha kunnen zich opmaken voor de Ronde van Frankrijk. Breukink laat weten meer dan negen renners klaar te stomen voor 'La Grande Boucle'. De ploegleider weet uit ervaring dat 'door blessures op het laatste moment nog zekere namen kunnen afvallen'.

Eerder dit jaar was Thomas Dekker de sterkste in de de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Pieter Weening, vorig jaar nog winnaar van een Touretappe, kan zich net als Joost Posthuma in juni in de kijker rijden. "Weening mag dan wellicht een teleurstellend voorjaar hebben gereden, dat is geen reden om hem nu al een selectie voor de Tour te ontzeggen. Net zo min als zijn ritwinst van vorig jaar dit jaar een plek garandeert", aldus Breukink.


Dekker was de sterkste in de Tirreno-Adriatico dit voorjaar


--
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Johnny Depp klaagt Hollywood aan

Icoon ShowbizzWest-Hollywood maakt een grote fout, vindt acteur Johnny Depp, door toestemming te geven om een complex te bouwen dat zijn zicht zal belemmeren vanuit zijn villa in de Hollywood Hills. Depp is furieus over deze plannen, omdat deze zijn huis van 5,4 miljoen bijna zeker in waarde zullen laten dalen.

De 42-jarige acteur beweert dat de stad milieuwetten overtreedt door de bouw toe te staan. Maar zijn hoofdzakelijke ergernis, is dat het project het uitzicht van zijn twee jonge kinderen zou verpesten, als ze aan het spelen in de tuin zijn.

Vorig jaar had Depp ook al geprobeerd de bouw tegen te houden, maar werd toen door de rechtbank in het ongelijk gesteld. Zijn zus, en tevens personal assistent en president van zijn filmproductiebedrijf, is dit keer in beroep gegaan. Vooralsnog hebben ze alleen een vertraging van meer dan een jaar bewerkstelligd.


Johnny Depp

Uitslagen Spanje speelronde 35

Het kan bijna niet meer misgaan voor FC Barcelona; de Spaanse titel is al zo goed als op zak. De strijd om de tweede plaats en het degradatiegevecht zijn echter nog zeer spannend.

Barcelona zelf kreeg Cádiz op bezoek. De degradatiekandidaat doet het hele seizoen eigenlijk redelijk goed mee met de rest, al heeft het soms hele reeksen van slechte wedstrijden. Tegen Barça was men niet beter maar kon men de aanvallen vaak goed stoppen, ook al was het door de goede doelman. Toch kwam de ploeg van Frank Rijkaard al snel op voorsprong. Spelmaker Ronaldinho schoot de 1-0 al na negen minuten tegen de touwen. In de tweede helft kreeg de Champions League-finalist een strafschop, maar topschutter Samuel Eto'o liet deze buitenkans liggen. Echt spannend werd het niet meer, Barcelona heeft nog twee punten nodig voor het landskampioenschap.

In de topper tussen Osasuna en Real Madrid kreeg het publiek weinig goed voetbal te zien. De aanvallers wilden wel, maar de verdedigers van beide ploegen voorkwamen steeds dat er gevoetbald kon worden. Resultaat: een boel onnodige overtredingen en opstootjes. Toch waren er wel momentjes waarin kansen ontstonden, voor beide clubs. Er viel echter geen doelpunt, tot de 51e minuut. Julio Baptista liet zich erg theatraal vallen in het strafschopgebied van Osasuna, en kreeg prompt de penalty. De Braziliaanse middenvelder nam hem zelf en miste niet. Aan de overkant liet Francisco Puñal na hetzelfde te doen, omdat Real-doelman Casillas de bal voortreffelijk uit de doelmand haalde. In de slotfase kreeg diezelfde Casillas nog zijn tweede geel na het wegtrappen van de bal, maar ook Diego López kon voorkomen dat Osasuna alsnog scoorde.

In Valencia was het veel beter toeven voor de fans. Pablo Aimar speelde weer voor Los Ches na zijn opname in het ziekenhuis. Onverwachts was de Argentijn ook de man van de wedstrijd, die tegen Deportivo Alavés. Aimar speelde na een klein half uur de bal richting Rubén Baraja, die op zijn beurt binnentikte. Even later mocht de spits zelf scoren, op aangeven van Moretti. Vlak na rust maakte topschutter David Villa nog de 3-0 vanaf elf meter, en daarmee is Barça-spits Eto'o zijn Pichichi niet zeker. Ook Patrick Kluivert maakte zijn rentree voor Valencia. Hij speelde zijn eerste wedstrijd sinds februari.

UEFA Cup-finalist Sevilla ging op bezoek bij Real Sociedad. Mocht Sevilla de finale verliezen dan is het zaak om Europees voetbal veilig te stellen in de competitie. Winnen van Sociedad was daarom een must. De eerste helft verliep erg stroef voor beide clubs; weinig kansen en saai voetbal. In de tweede helft was er echter volop actie. Jesús Navas zette Sevilla op voorsprong na een klein uur spelen. Even later maakte López Rekarte hands in het strafschopgebied en mocht inrukken. Martí schoot raak vanaf elf meter en besliste de wedstrijd in Sevilla's voordeel. Vlak voor tijd kreeg ook Nihat Kahveçi rood, waardoor Sociedad met negen man verder moest. Vreemd genoeg wist men toen wel te scoren; Uranga maakte nog wel de aansluitingstreffer in het Riazor, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

Ook Celta de Vigo deed goede zaken op weg naar UEFA Cup-voetbal. Het verstevigde de vijfde plaats door met 0-2 bij Deportivo te winnen. Getafe en Villarreal hielden elkaar in evenwicht. De eindstand was 1-1, en deze stond al binnen twee minuten op het scorebord. Atlético Madrid verspeelde de laatste kans op Europees voetbal door thuis te verliezen van Mallorca: 0-1. Málaga degradeerde als eerste in Spanje, het verloor thuis van Real Racing met 2-3.

Uitslagen:

Deportivo la Coruña - Celta de Vigo 0-2
Real Betis - Athletic de Bilbao 1-1
Barcelona - Cádiz 1-0
Getafe - Villarreal 1-1
Málaga - Real Racing 2-3
Real Sociedad - Sevilla 1-2
Valencia - Deportivo Alavés 3-0
Real Zaragoza - Espanyol 1-1
Atlético Madrid - Real Mallorca 0-1
Osasuna - Real Madrid 0-1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona347674 - 29
2.Valencia356855 - 28
3.Real Madrid356661 - 31
4.Osasuna356245 - 40
5.Celta de Vigo356042 - 30
6.Sevilla345642 - 34
7.Deportivo la Coruña355244 - 41
8.Getafe355151 - 44
9.Atlético Madrid355043 - 34
10. Villarreal355043 - 35
11.Real Zaragoza354342 - 47
12.Real Sociedad353844 - 60
13.Real Betis353831 - 47
14.Espanyol353834 - 52
15.Real Racing353732 - 43
16.Real Mallorca353731 - 47
17.Athletic de Bilbao353634 - 44
18.Deportivo Alavés353332 - 51
19.Cádiz353228 - 47
20.Málaga**352435 - 59

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oFC Barcelona24
2.David VillaValencia23
3.RonaldinhoFC Barcelona16
4.Diego MilitoReal Zaragoza14
=.RonaldoReal Madrid14
6.Fernando TorresAtlético Madrid13
7.EwerthonReal Zaragoza12
8.Fernando BaianoCelta de Vigo11
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal11
10.Diego TristánDeportivo la Coruña10

"Ontslaan Blind juridisch onmogelijk"

Steeds vaker krijgt Danny Blind van de clubleiding van Ajax signalen dat hij volgend seizoen niet meer werkzaam is bij de Amsterdammers. Henk Spaan zei dit zondag in het programma Café de Sport. Spaan noemde als voorbeeld het feit dat Ajax momenteel pogingen onderneemt alsnog het contract van Nourdin Boukhari te verlengen.

Algemeen directeur Maarten Fontein en technisch adviseur Piet Keizer zouden de linkermiddenvelder hebben benaderd met de vraag of hij bereid is langer bij Ajax te blijven. Op dat moment wisten zowel Blind als technisch directeur Martin van Geel hier echter niets van af. "Ook Van Geel moet zich langzamerhand achter zijn oren gaan krabben", aldus Spaan.

Volgens Spaan is het aan de kant schuiven van Blind 'in juridisch opzicht vrijwel onmogelijk'. Omdat het er naar uit ziet dat Ajax de voorronde van de Champions League gaat bereiken lijkt het dat Blind aan een aantal doelstellingen gaat voldoen.

De voorzitter van Ajax, John Jaakke, zou zondagavond ook aanwezig zijn bij Café de Sport, maar besloot 'in het belang van Ajax' op het laatste moment af te zeggen.

FOK! Prijswinnaars week 17

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! 3x2 kaarten weg voor de voorstelling Musicals in Ahoy'! Het goede antwoord was: "2002" en de winnaars zijn geworden:


scroob
Big_Poppa
cleanwindow


Ook gaven we vijf keer de DVD van Dance Valley weg. Om op deze prijs kans te maken had je het volgende antwoord moeten geven: "Spaarnwoude". De winnaars zijn:


daBenMen
salgera
PartyMike
iebie
petra27


Tot slot gaven we een aantal spannende prijzen weg van X-Toys! Twee keer een I Rub My Duckie en twee keer een Oranjeset vibrators. Allereerst het goede antwoord: "Dutch Diva's" en nu de winnaars:Dutch Diva Vibrator Set:
iKKe007
Roolio
I Rub My Duckie:
qu63
skabouter


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Stand NHL-playoffs per 1 mei

Het tweede paar slachtoffers in de playoffs is bekend: de Nashville Predators en Dallas Stars moesten zwichten voor de
dadendrang van de San Jose Sharks en Colorado Avalanche.

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens3-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers3-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-3
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-2
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2

Kok valt de Smaakpolitie aan

Icoon BinnenlandsEen ontevreden Groningse kok is een tegenoffensief gestart tegen het SBS-programma de Smaakpolitie. De kok, genaamd Bas Vogel, verkoopt op internet de stickers die de Smaakpolitie op je raam plakt als je een nette keuken hebt.

"Rob Geus (presentator en keurmeester van de Smaakpolitie, red.) maakt sensatietelevisie, heeft geen verstand van zaken en doet net alsof je in ieder Nederlands restaurant moet vrezen voor je leven. Onzin. Loop een willekeurige keuken in en je zult zien dat de hygiëne goed is", aldus Vogel in De Telegraaf.

Geus zelf is woedend over Vogels actie op internet. "Hier word ik niet vrolijk van. Het is niet zomaar een sticker, het is een keurmerk dat je echt moet verdienen", aldus Geus.

Enkele weken geleden bleek dat veel cafetariahouders het niet goed op hebben met onze keurmeester. Zo zou Geus intimidaties niet schuwen, en zou hij niets willen horen over andere onderzoeksmethodes die niet strijken met de zijne. SBS wil niet naar de beschuldigingen luisteren.


Rob Geus

Met dank aan Appelperenstroop voor de submit.

BMW werkt aan onderstuurproblemen

Het team van BMW Sauber F1 heeft een betere seizoenstart achter de rug dan menigeen had gedacht van tevoren. Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve scoorden allebei vijf punten voor het team. In de strijd om het constructeurschap staat het team vijfde, voor teams als Williams F1, Toyota F1 en Red Bull Racing.

De technisch directeur van het team, Willy Rampf, blikt alvast vooruit op de Grand Prix van Europa: "De laatste twee races hebben aangetoond hoe belangrijk het is om niet alleen het maximale uit de wagen te halen, maar ook de banden optimaal te gebruiken. Er is voldoende grip op de Nürburgring en de slijtage is er niet extreem, dus we kunnen daar relatief zachte banden inzetten."

Tijdens de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola hadden beide BMW-rijders veel last van onderstuur. Vorige week heeft het team hard gewerkt om er voor te zorgen dat dat probleem bij de volgende Grand Prix is opgelost. "Onze auto heeft de neiging tot onderstuur op de Nürburgring, dus dat zal het belangrijkste zijn om op te letten bij het afstellen van de wagen. Met de juiste aërodynamische balans en bepaalde mechanische aanpassingen kun je onderstuur tegengaan. We hebben daar vorige week in Silverstone aan gewerkt."

80km-zone bij Den Haag afgeschaft

Icoon FileDe 80km-zone op de A12 vanuit Den Haag heeft niet de gewenste resultaten bereikt, en zal daarom worden afgeschaft. Binnenkort zal er dus weer honderd kilometer per uur mogen worden gereden. Een woordvoerster van minister Peijs van Verkeer verwacht dat dit niet eerder dan half juni zal zijn.

De 80km-zone heeft het tegenovergestelde veroorzaakt van wat verwacht werd. Men hoopte een half jaar geleden dat deze maatregel zou zorgen voor minder luchtvervuiling en files, maar deze zijn juist toegenomen in de afgelopen tijd. In Amsterdam en Utrecht hebben dergelijke zones wél positieve effecten.

Als je richting Den Haag rijdt, zal je nog steeds niet sneller dan tachtig kilometer per uur mogen rijden, omdat voor de aanleg van de spitsstrook de rijstroken zijn versmald.

Met dank aan GS500 voor de submit.

Koeman richt ogen alweer op volgend seizoen

De trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, heeft alweer zijn ogen gericht op het seizoen 2006/2007. Onder leiding van Koeman beleefde de Rotterdammers een redelijk goed seizoen. De play-offs eindigden alleen in mineur nadat ze kansloos waren in de beide wedstrijden tegen Ajax.

Koeman weet wat hij wil voor komend seizoen, hij zal zich voornamelijk op de Nederlandse spelersmarkt gaan richten. "Er zullen versterkingen komen en spelers afvallen. Voor de aankopen kijken we eerst naar Nederlandse jongens en de Nederlandse markt. Er zijn her en der duidelijke contacten met spelers, maar binnen één of twee weken zal niemand tekenen," aldus Koeman.

Badmintonvrouwen naar kwartfinale

De Nederlandse badmintonvrouwen hebben maandag de kwartfinales bereikt bij het WK voor landenteams. Oranje was met 3-0 te sterk voor de Verenigde Staten.

Judith Meulendijks was in de eerste partij met 21-9 21-5 te sterk voor Lili Zhou. Rachel van Custen hoefde slechts een halve game in actie te komen omdat haar opponente Eva Lee opgaf bij een stand van 11-8 met een enkelblessure. Karina de Wit maakte het in de derde wedstrijd tegen Jamie Subandhi met 21-15 21-5 af. De beide dubbelspelen hoefden daarna niet meer te worden gespeeld.

Nederland zal het woensdag in de kwartfinales moeten opnemen tegen gastland Japan.

Wii zorgt voor blije gezichten

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar de Revolution heet nu dus Wii. Een naam die voor veel opschudding gezorgd heeft wereldwijd. Sommigen zijn positief, anderen boycotten alles wat met Nintendo te maken heeft, van NES tot Super Mario-lunchtrommels.
Perrin Kaplan van Nintendo America heeft aangegeven dat Wii net zo raar is als Google, Amazon en Napster. Gewoon een gewennigsproces dus. De naam blijft, het logo blijft.

Kaplan: "Let me just tell you that if you're disrupted by it today, it's obviously caught your attention. And at the show, you're going to get to try out a lot of products that will make you happy."
Veel blije gezichten op de E3 dus op de Nintendo-stand, wat een schril contrast zal zijn met de naastgelegen stand van Sony die het vooral van de donkere en grimmigere games moet hebben.

[Upd]Oscar Moens naar PSV

Volgens AD Sportwereld fungeert Oscar Moens komend seizoen als tweede doelman bij PSV. De ex-international zou een mondeling akkoord hebben met de landskampioen.

PSV zocht nog naar een stand-in voor Heurelho Gomes, nadat Edwin Zoetebier zijn vertrek aankondigde. Eerste keus Hans Vonk gaf de voorkeur aan een terugkeer naar zijn vaderland, maar Moens wil zich schikken in een reserverol. De 33-jarige Moens was het voorbij seizoen actief namens Willem II. Voor zijn (tweejarige) periode in Tilburg speelde hij voor Excelsior, Go Ahead Eagles, AZ, RBC Roosendaal en Genoa.

Update 10.24

De 33-jarige Oscar Moens wordt de komende twee jaar tweede doelman bij PSV. Moens is afkomstig van Willem II, waar hij een aflopend contract had.

Couch wint Zurich Classic of New Orleans

Na 66 keer net niet, was het dit weekend wel raak voor de Amerikaan Chris Couch. De Amerikaan schreef zijn eerste PGA Tour overwinning op zijn naam. Zijn landgenoten Frank Funk en Charles Howell III pakten respectievelijk een tweede en derde plaats in het eindklassement. Couch wist het spannend te maken door op de laatste hole de wedstrijd pas te beslissen.

Couch, de nummer 209 op de money ranking list, had negentien slagen minder nodig dan de voorgeschreven 288 slagen. Zijn landgenoten hadden een slag meer nodig. De Amerikaan hield het spannend tot het einde, op de laatste hole stond Couch nog maar een slag voor, na zijn bogey op hole zeventien. De laatste hole ging ook niet goed voor de Amerikaan, met drie slagen voor deze par vier was hij niet dichtbij genoeg voor een veilige putt voor par. Couch maakte hiervoor een geweldige chip van net buiten de green om toch de overwinning te pakken. De gedeelde nummer twee, Funk, wist goed terug te komen op de laatste dag. Vanaf plaats dertien kwam de Amerikaan met een formidabele ronde van 62 slagen net twee slagen te kort voor de overwinning.

Uitslag Zurich Classic of New Orleans

#NaamR1R2R3R4+/- par
1C. Couch (USA)70706465-19
2F. Funk (USA)70696962-18
-C. Howell III (USA)70696665-18
4S. Appleby (AUS)65727264-15
-B. Wetterich (USA)69657366-15
-J. Durant (USA)68647368-15
7L. Glover (USA)66737263-14
-D. Ellis (USA)71696965-14
-I. Poulter (GBR)67687267-14
-T. Herron (USA)67716967-14

Thomas Dekker debuteert in Tour

Thomas Dekker zal op 1 juli zijn debuut voor de wielerploeg van de Rabobank maken in de Tour de France. Dat zegt ploegleider Erik Breukink maandag in De Telegraaf.

"Als alles goed verloopt, en dat lukt, zit Thomas in de selectie."
Ook de Rabo-renners Michael Rasmussen, Denis Menchov, Erik Dekker, Michael Boogerd, Oscar Freire en Juan Antonio Flecha kunnen zich opmaken voor de Ronde van Frankrijk. Breukink laat weten meer dan negen renners klaar te stomen voor 'La Grande Boucle'. De ploegleider weet uit ervaring dat "door blessures op het laatste moment nog zekere namen kunnen afvallen".

Eerder dit jaar was Thomas Dekker de sterkste in de de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Pieter Weening, vorig jaar nog winnaar van een Touretappe, kan zich net als Joost Posthuma in juni in de kijker rijden. "Weening mag dan wellicht een teleurstellend voorjaar hebben gereden, dat is geen reden om hem nu al een selectie voor de Tour te ontzeggen. Net zo min als zijn ritwinst van vorig jaar dit jaar een plek garandeert," aldus Breukink

Sprookjes van Andersen als game

De Deense schrijver Hans Christian Andersen is wereldberoemd vanwege zijn sprookjes over het lelijke eendje, het meisje met de zwavelstokjes en vele anderen. Na de Bijbel zijn zijn verzamelde werken de meest vertaalde boeken ter wereld. De Deense ontwikkelaar Guppyworks is nu bezig met een spel rond de auteur. Het spel begint als de 14-jarige Hans Christian in Kopenhagen arriveert. In een Action-adventure beleef je vervolgens niet alleen zijn eigen strijd met honger en armoede en zijn gevecht om erkenning, maar neem je ook een kijkje in zijn fantasiewereld die hem inspireerde tot de vele sprookjes. De speler helpt Hans Christian bij het redden van een prinses uit de handen van een boosaardige trol. In de nauwe, smerige straten van Kopenhagen moet Hans vrienden maken en respect zien te verdienen.

Guppyworks heeft niet alleen een zeer gedetailleerde reconstructie van het Kopenhagen van tweehonderd jaar geleden gemaakt, zij gaan ook prat op hun bijzondere AI technologie, GWAI genaamd. Hierdoor zouden de personages zich zeer geloofwaardig gedragen. De besturing is naar keuze point'n'click of met de pijltjestoetsen.

Een uitgever is nog niet gevonden, maar het spel zou eind dit jaar klaar moeten zijn.

DVD: Youp en Matangi - Louterliedjes

Bijna iedereen kent de voorstellingen van Youp van 't Hek. Altijd uitverkocht, blijvend populair, maar volgens sommige mensen valt hij soms teveel in herhaling. Niet gek als je je bedenkt dat de Amsterdamse cabaretier al meer dan 25 jaar op de planken staat. Waar de cabaretier echter minder waardering voor oogst zijn zijn liedjes. Elk programma bevat twee tot drie liedjes, vaak over het leven en de dood. Klinkt eentonig, maar deze kritiek weerlegt Youp van 't Hek al gelijk op de verpakking: "Wat is er anders dan Leven en Dood?". De CD wordt vergezeld door een DVD met fragmenten van zijn samenwerking met het Matangi Kwartet en bevat niet alleen een compilatie van oude liedjes, maar ook een paar nieuwe.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 36

In de Franse competitie moet Lille moet vrezen in de strijd om de derde plaats. De Noord-Fransen verloren de uitwedstrijd tegen RC Lens met 4-2.

Met rust stond de thuisploeg door toedoen van Olivier Thomert, Daniel Cousin en Seydou Keita al met 3-0 voor. In de tweede helft ging het aanvankelijk meer gelijk op. Peter Odemwingie maakte zelfs de 3-1, maar nog geen minuut later was de marge alweer drie, na een doelpunt van Pierre-Alain Frau. De 4-2 van Abdul Kader Keïta was alleen nog nuttig voor de statistieken.

Door de overwinning nadert RC Lens Lille op twee punten. Rennes kan woensdag bij een overwinning op Paris Saint-Germain de derde plaats van Lille overnemen.

Bordeaux vierde zondag na het gelijkspel tegen Le Mans (2-2) dat het volgend seizoen aan de Champions League mag deelnemen. De Franse club kan de tweede plaats in de eindklassering achter kampioen Olympique Lyon niet meer ontgaan.

Twee speelronden voor het einde van de competitie heeft Bordeaux zeven punten meer dan de nummer drie, Lille. Racing Strassbourg, Ajaccio en Metz acteren volgend seizoen op een lager niveau. De drie degradanten behaalden ook zondag geen enkel punt.

Uitslagen

RC Lens - Lille 4-2
Ol. Lyon - Saint-Etienne 4-0
Bordeaux - Le Mans 2-2
AS Monaco - Nantes 1-1
Troyes - Toulouse 3-1
Metz - Sochaux 0-1
AC Ajaccio - Olympique Nice 0-3
RC Strasbourg - Nancy 1-3

Stand na 36 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon**368165 - 26
2Bordeaux**366541 - 24
3Lille OSC365850 - 29
4Stade Rennes355645 - 46
5RC Lens365645 - 33
6Ol. Marseille355539 - 31
7AJ Auxerre355342 - 36
8Ol. Nice365232 - 29
9PSG355141 - 32
10Le Mans365132 - 28
11AS Monaco365037 - 31
12Nancy364732 - 32
13Saint-Etienne364628 - 36
14Nantes364536 - 37
15Toulouse FC364032 - 42
16Sochaux364031 - 45
17Troyes363835 - 44
18Strassbourg*362831 - 50
19Ajaccio AC*362720 - 50
20FC Metz*362624 - 57

** = Champions League
* = Gedegradeerd

Inzaghi mag mee op stage

Bondscoach Marcello Lippi van Italië heeft Filippo Inzaghi opgeroepen voor een trainingskamp in Rome. Naast Inzaghi werden nog 28 andere spelers verblijd met een invitatie.

Sinds het tijdperk Lippi ontbrak Inzaghi in het keurkorps. De spits van AC Milan had af te rekenen met blessures. Nu lijkt de goaltjesdief, die in 48 interlands 21 goals maakte, helemaal terug, getuige zijn vele competitiedoelpunten van de laatste weken. Naast Inzaghi zijn de namen van Franco Semioli (Chievo Verona), Alessandro Gamberini (Fiorentina) en Francesco Tavano (Empoli) opvallend.

Het trainingskamp vindt morgen en overmorgen plaats. Niet opgeroepen zijn de spelers van AS Roma en Internazionale vanwege de bekerfinale. Op 15 mei moet Lippi de definitieve selectie naar de burelen van de FIFA hebben gestuurd.


De selectie voor het trainingskamp:

Doel: Amelia (Livorno), Buffon (Juventus), De Sanctis (Udinese), Peruzzi (Lazio)

Verdediging: Barzagli, Grosso, Zaccardo (allen Palermo), Bonera (Parma), Cannavaro, Zambrotta (beiden Juventus), Pasqual, Gamberini (beiden Fiorentina), Nesta (AC Milan), Oddo (Lazio)

Middenveld: Barone (Palermo), Camoranesi (Juventus), Esposito (Cagliari), Gattuso, Pirlo (AC Milan), Liverani (Lazio), Marchionni (Parma), Semioli (Chievo)

Aanval: Del Piero (Juventus), Gilardino, F. Inzaghi (AC Milan), Iaquinta (Udinese), Lucarelli (Livorno), Tavano (Empoli), Toni (Fiorentina)

Krajicek loopt hoofdtoernooi mis

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van Warschau te bereiken. Onze 17-jarige landgenote verloor tijdens de tweede kwalificatieronde.

Krajicek moest met 4-6, 4-6 het hoofd buigen voor Galina Voskoboeva, de nummer 136 van de wereld. Het toernooi van Warschau wordt normaliter gespeeld op gravel, maar wegens aanhoudende regenval vonden de voorrondes binnen plaats. Eerder versloeg Krajicek, die als eerste was geplaatst in het kwalificatietoernooi, nog de Servische Danica Krstajic met 6-2 en 7-6.

De Profeet van de PvdA

Een tijdje terug was er een leuke VPRO-documentaire te zien. Het bleek dat er in Duitsland tijdens de voorbereiding van WOII weinig animo bestond om Nederland met geweld te verariseren. Daar woonden allemaal vriendelijke en gastvrije mensen, men ging er graag op vakantie, waarom moest dat nou. Dus kreeg het übergepeupel er van langs met het celluloid: binnen no-time draaide er een flick in de kino's waarin onthuld werd dat ook achter de dijken Joodse complotten gaande waren die ingrijpen noodzakelijk maakte.

Frank O'Connor verlaat Bungie

Het gezicht van Bungie, Frank O'Connor, heeft zijn afscheid aangekondigd. Hij was verantwoordelijk voor de populaire Halo-franchise, die inmiddels al een groot succes is. Hij was tevens de content manager van Bungie. Zijn afscheidsbrief is hieronder te vinden

"Dear BungieFans,

It’s not you, it’s me.

In many ways, you’re too good for me. You can find someone better. Maybe a little hairy dude. Maybe a Hungarian Unicyclist. I just know that I don’t deserve you, and that this is just as hard for me as it is for you.

Yours truly,

Frankie.

I am leaving you. I am off to work more closely with Microsoft on the Halo franchise, so I shan’t be too far away, but I wanted to take this last chance, appropriately enough in a Weekly Update, to tell you a very fond thanks. Thanks for being the most energized, enthusiastic, loyal, faithful, creative, imaginative and incredible community any video game could ever have.

Thanks for being patient when things went wrong, when playlists didn’t work, when matchmaking broke, when bugs were being fixed. Thanks for the mail, the screenshots, the movies, the machinima, the models, the paintings and the sheer enthusiasm and talent you’ve shown me over the years.

Thanks for not following through on the death threats.

Thanks for sticking with us through thick and thin and thanks for the loyalty you’re going to show Bungie over the coming years.

And on that note, let me tell you a bit about the coming years. It was very hard for me to make the decision to move on, but one thing that made it just a bit easier, was seeing the amazing work that’s coming down the pipe. I was busy working on a story for one of our next games, an experience that is destined to surprise, amaze and entertain like nothing we’ve ever made before. That game has an amazing team invested in it, and one that will be tasked with building the Next Big Thing. You should see what they’ve already achieved, you truly should.

And there are other things rumbling at Bungie, just as secret, just as epic and just as incredible. And the thing that turns all that rumbling into incredible gameplay experiences is, has always been and will always continue to be, the people. The brilliant, talented, industrious gang of geniuses who brought you everything from a monochrome Pong clone to the staggering vistas and vision of Halo 3.

Artists, engineers, musicians, designers, writers, administrators, producers, managers, even our security staff are Bungie people, through and through. They are all, every last man, woman and Bob, the very essence of the spirit of the company and the thing I will miss most of all.

There are too many to name. More than 120 now, more than double the number than when I first started, about halfway through Halo 2. Amazing to think that I am Old School Bungie, when I never felt like anything other than a wide-eyed child in a moonlit candy store.

So thanks again. And look forward to all that candy. They’re making it for you.

Goodbye, thanks for all the Photoshops today - and don’t eat stuff off the sidewalk.
"

Frank O'Connor verhuist naar Microsoft, waar hij verder aan de Halo-franchise kan werken. Sinds de breuk tussen Microsoft en Bungie, heeft Bungie de mogelijkheid om andere games dan Halo te ontwikkelen. Blijkbaar heeft Frank O'Connor een grote liefde voor Halo.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.