"Ontslaan Blind juridisch onmogelijk"

Steeds vaker krijgt Danny Blind van de clubleiding van Ajax signalen dat hij volgend seizoen niet meer werkzaam is bij de Amsterdammers. Henk Spaan zei dit zondag in het programma Café de Sport. Spaan noemde als voorbeeld het feit dat Ajax momenteel pogingen onderneemt alsnog het contract van Nourdin Boukhari te verlengen.

Algemeen directeur Maarten Fontein en technisch adviseur Piet Keizer zouden de linkermiddenvelder hebben benaderd met de vraag of hij bereid is langer bij Ajax te blijven. Op dat moment wisten zowel Blind als technisch directeur Martin van Geel hier echter niets van af. "Ook Van Geel moet zich langzamerhand achter zijn oren gaan krabben", aldus Spaan.

Volgens Spaan is het aan de kant schuiven van Blind 'in juridisch opzicht vrijwel onmogelijk'. Omdat het er naar uit ziet dat Ajax de voorronde van de Champions League gaat bereiken lijkt het dat Blind aan een aantal doelstellingen gaat voldoen.

De voorzitter van Ajax, John Jaakke, zou zondagavond ook aanwezig zijn bij Café de Sport, maar besloot 'in het belang van Ajax' op het laatste moment af te zeggen.