Uitslagen NFL Europe Ronde 7

Dit weekend zijn er weer wedstrijden gespeeld in de NFL Europe. Amsterdam moest naar Hamburg voor een bezoek aan de Sea Devils. De Duitse hoofdstedelingen maakten hun opwachting in Düsseldorf en Keulen ontving Frankfurt Galaxy in eigen huis.

Amsterdam begon aan een matige wedstrijd in de AOL Arena. Het was kicker Ryan Killeen die de eerste punten van de wedstrijd scoorde. Dit waren tevens Amsterdam haar eerste punten. Toen de wedstrijd aan zijn tweede kwartier begon ging het snel. Hamburg scoorde het ene na het andere punt. Aan het einde van dat kwartier waren het de Admirals die achterstonden met een score van drie tegen zeventien. In dat tweede kwartier wist Hamburg een field goal goed te benutten en twee touchdowns voort te brengen. In de tweede helft van de wedstrijd kwamen de Comeback Kids terug. Killeen kreeg twee kansen en deze werden benut. Toen de laatste twintig minuten van de wedstrijd aanbraken was het quarterback Gibran Hamdan die de Admirals weer terug bracht in de wedstrijd. Zijn pass naar wide receiver Chad Lucas kwam aan en de wide receiver wist de pass om te zetten in een touchdown. Het verschil was nog maar twee punten toen de klok nog minder dan twee minuten aangaf. In deze laatste minuten kreeg Amsterdam een field goal en benutte die om als nog met een overwinning naar huis te gaan. Hamburg bleef thuis achter met haar zesde nederlaag.

Rhein Fire begon goed aan de wedstrijd tegen Berlin Thunder. In de eerste helft scoorde de Düsseldorfers twee touchdowns, het enige verweer wat Berlin er tegen in kon brengen was een field goal. Berlin kwam in de tweede helft wel terug maar Rhein Fire wist altijd een voorsprong te behouden van minimaal vier punten. In het laatste kwartier van de wedstrijd leek Rhein Fire de overwinning nog te ontglippen als Berlin Thunder gelijk komt. De Duitse hoofdstad kwam zelfs even voor, maar nadat dat was recht gezet scoorde Rhein Fire een field goal die hun naar de overwinning bracht. De eindstand in Düsseldorf werd 27 tegen 24.

De Keulense thuisploeg begon goed aan de wedstrijd tegen Frankfurt Galaxy. De thuisploeg scoorde een touchdown in het eerste kwartier, maar bleef niet lang aan de leiding. Frankfurt Galaxy kwam wat later op gang en draaide de wedstrijd om. Met een field goal en een touchdowns wist Frankfurt Galaxy de leiding van de wedstrijd over te nemen met een score van tien tegen zeven. In de tweede helft ging het Cologne niet goed af. De thuisploeg wist nog wel terug te komen, maar door een touchdown van Frankfurt was de wedstrijd beslist en ging de ploeg met een overwinning naar thuis. De wedstrijd in Keulen eindigde in een 17 tegen 10 voor Frankfurt.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Hamburg Sea Devils - Amsterdam Admirals17 - 18
Rhein Fire - Berlin Thunder27 - 24
Cologne Centurions - Frankfurt Galaxy10 - 17

Stand na zeven speelrondes

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Amsterdam Admirals7610
Rhein Fire7520
Frankfurt Galaxy7520
Berlin Thunder7241
Cologne Centurions7250
Hamburg Sea Devils7061