Blom stelt teleur bij comeback

Michel (Baraja)
Rens Blom heeft geen overtuigend seizoensdebuut gevierd. De wereldkampioen polsstokhoogspringen faalde in het Duitse Rechberghausen tot driemaal toe op zijn aanvangshoogte van 5,40 meter.

Blom zag zijn indoorseizoen de mist ingaan door een irritatie aan zijn schouder. De Limburger beleefde vandaag een teleurstellende rentree, in een wedstrijd die werd gewonnen door Tim Lobinger met 5,70 meter. ”Ik ben na maanden blessureleed juist op zoek naar succeservaringen. Die krijg ik alleen door hoogtes te springen. Daarom wilde ik zo graag een goede prestatie neerzetten bij mijn rentree. De aanloop klopte volstrekt niet. Bij iedere poging kwam ik anders uit. Ik mis nog ritme en vertrouwen”, keek Blom terug op zijn in het water gevallen comeback.

Het volgende mikpunt voor Blom zijn de FBK Games op zondag 28 mei. Daarna richt de Nederlander al zijn pijlen op het EK in Göteborg. In ieder geval is Blom fysiek nu in orde. ”Dat is wel een prettige constatering na maanden van blessures. Ik ben fit en voel me goed. Ik weet waar ik sta en waar ik de komende weken aan moet werken.”