BMW werkt aan onderstuurproblemen

Het team van BMW Sauber F1 heeft een betere seizoenstart achter de rug dan menigeen had gedacht van tevoren. Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve scoorden allebei vijf punten voor het team. In de strijd om het constructeurschap staat het team vijfde, voor teams als Williams F1, Toyota F1 en Red Bull Racing.

De technisch directeur van het team, Willy Rampf, blikt alvast vooruit op de Grand Prix van Europa: "De laatste twee races hebben aangetoond hoe belangrijk het is om niet alleen het maximale uit de wagen te halen, maar ook de banden optimaal te gebruiken. Er is voldoende grip op de Nürburgring en de slijtage is er niet extreem, dus we kunnen daar relatief zachte banden inzetten."

Tijdens de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola hadden beide BMW-rijders veel last van onderstuur. Vorige week heeft het team hard gewerkt om er voor te zorgen dat dat probleem bij de volgende Grand Prix is opgelost. "Onze auto heeft de neiging tot onderstuur op de Nürburgring, dus dat zal het belangrijkste zijn om op te letten bij het afstellen van de wagen. Met de juiste aërodynamische balans en bepaalde mechanische aanpassingen kun je onderstuur tegengaan. We hebben daar vorige week in Silverstone aan gewerkt."