Arbeidsvitaminen geëerd door Guinness Book of World Records

AVRO-dj Gerard Ekdom heeft vanmiddag een officieel certificaat gekregen van een vertegenwoordiger van het Guinness Book of World Records, die daarvoor speciaal uit Londen was overgekomen. Dat gebeurde live op 3FM. Het programma Arbeidsvitaminen, waarvan Ekdom de huidige presentator is, werd uitgeroepen tot het langst lopende landelijke radioprogramma ter wereld. Al 60 jaar lang worden de Arbeidsvitaminen op de Nederlandse radio uitgezonden.

3FM heeft deze maandag omgedoopt tot 'Dag van de Arbeidsvitaminen'. Vanaf 9.00 uur worden er continu verzoekjes van luisteraars gedraaid. Dat gaat door tot 21.00 vanavond. Alle 3FM-dj's komen langs en elk uur is er een speciale gast in het programma. Ieder uur wordt er ook een bedrijf in het zonnetje gezet als Bedrijf van het Uur en mogen zij hun Bedrijven Top 3 opgeven.

De Arbeidsvitaminen werd op 19 februari 1946 voor het eerst uitgezonden. Onder anderen Kas van Iersel, Hans van der Togt, Aldith Hunkar, Hans Schiffers en Bas Westerweel zijn oud-presentator van het programma. Ekdom nam het programma in 2001 over van de in 2004 overleden Wim Rigter.

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.