Ook play-offs in Italiaanse Serie A?

Olga (Nuongirl)
Nadat in ons land dit seizoen de play-offs zijn geintroduceerd, willen verschillende mensen in Italië ook zo'n dergelijk systeem in de Serie A.

De burgemeester van Rome, Walter Veltroni, ziet wel heil in de introductie van play-offs in de Italiaanse competitie. "Het kampioenschap zoals wij het nu kennen heeft veel van zijn spanning en magie verloren. Play-offs brengen onvoorspelbaarheid en spektakel terug in de titelstrijd. De beslissende fase van de competitie krijgt zo weer de aandacht die het verdient, zowel in Italië als in de wereld. Het belangrijkste gevolg van play-offs is misschien wel het feit dat supporters in de slotfase van het seizoen weer massaal naar hun club komen kijken en weer plezier beleven aan voetbal," aldus Veltroni.

"Er zijn veel competitievormen en het is niet mijn taak de juiste te kiezen. Het is echter al positief dat steeds meer mensen binnen het voetbal de noodzaak voor verandering zien. Bovendien kunnen we zo in positieve zin opvallen in onze missie om de organisatie van het EK in 2012 binnen te halen. Het zou geweldig zijn als Italië een lijn inzet die straks door alle grote voetballanden wordt gevolgd."