Ook Duitsland gaat heroïne verstrekken aan verslaafden

DrugsicoonLangdurig verslaafden in Duitsland hoeven voortaan geen retourtje Amsterdam meer te halen, want de Duitse regering is van plan hun bepaalde doses gratis heroïne te verstrekken, om "hun gezondheid te verbeteren". Dit is ongeveer hetzelfde beleid dat Nederland al jaren voert.

"Een heroïnetherapie is de laatste hoop voor sommige drugsverslaafden, en zorgt ervoor dat zij kunnen overleven", aldus Sabine Baetzing, de verantwoordelijke van de Duitse regering. "Het kan hun gezondheid, dan wel sociale situatie, aanzienlijk verbeteren."

Baetzing, lid van de centrumlinkse Sociale Democraten, beweerde zelfverzekerd te zijn dat haar conservatieve christelijke coalitiegenoot ermee in zou stemmen.

De Duitse regering gaat tot deze maatregelen over na onderzoek in bepaalde pilot-steden, waar dit beleid is toegepast om te kijken wat voor effect het heeft. Hieruit is naar voren gekomen dat een dergelijk drugsverstrekkingsbeleid effectiever is dan de vervangingsdrug methadon. Ook laten de cijfers een daling van de criminaliteit zien.


drugs