'Paarlberg lid van bende Holleeder'

Rob (R@b)
MisdaadDe schatrijke vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg is volgens het Openbaar Ministerie (OM) lid van de bende van top-crimineel Willem Holleeder. Dat valt te lezen in de tenlastelegging, die vandaag kon worden ingezien door journalisten.

Paarlberg werd er al van verdacht dat hij de afgeperste miljoenen van de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra, voor Holleeder had weggesluisd. Eerst dacht het OM dat Paarlberg wellicht ook slachtoffer was van afpersingspraktijken van Holleeder, maar uit verhoren zou blijken dat het bedrijf van Paarlberg in het verleden zaken heeft gedaan met meerdere criminelen. Ook ontving Paarlberg facturen met daarop het adres van Holleeder en zijn vriendin.

Naast de naam van Paarlberg, nummer 57 van de Quote 500, prijkt ook die van vastgoedhandelaar David Beesemer (471 in de Quote 500) in het rijtje van de vermeende misdaadbende van Willem Holleeder. In het Radio 1-journaal zei de advocaat van Paarlberg dat zijn cliënt officieel (nog) niet op de hoogte is van de verdenking, dat hij lid zou zijn van de criminele organisatie van Holleeder.

Willem Holleeder zelf wordt door het OM beschuldigd van afpersing, bedreiging en misdrijven gericht tegen het leven. Deze laatste verdenking is nieuw in de tenlastelegging. Hiermee probeert het OM Holleeder ook te vervolgen voor diverse moorden. De rechtszaak tegen de vermeende misdaadleider zal pas volgend jaar dienen. Dit jaar zullen er wel een paar pro-forma zittingen gehouden worden. De eerste dient op 11 mei.

Jan-Dirk Paarlberg met vriendin Neelie Kroes
Jan-Dirk Paarlberg met ex-vriendin Neelie Kroes