'21-jarige Dekker met Rabo naar de Tour'

Icoon Tour de FranceDe jonge wielrenner Thomas Dekker (21) zal op 1 juli zijn debuut maken in de Tour de France. Dat zegt ploegleider Erik Breukink van de Rabobank-wielerploeg in De Telegraaf. "Als alles goed verloopt, en dat lukt, zit Thomas in de selectie", verklapt Breukink vandaag.

Ook de Rabo-renners Michael Rasmussen, Denis Menchov, Erik Dekker, Michael Boogerd, Oscar Freire en Juan Antonio Flecha kunnen zich opmaken voor de Ronde van Frankrijk. Breukink laat weten meer dan negen renners klaar te stomen voor 'La Grande Boucle'. De ploegleider weet uit ervaring dat 'door blessures op het laatste moment nog zekere namen kunnen afvallen'.

Eerder dit jaar was Thomas Dekker de sterkste in de de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico. Pieter Weening, vorig jaar nog winnaar van een Touretappe, kan zich net als Joost Posthuma in juni in de kijker rijden. "Weening mag dan wellicht een teleurstellend voorjaar hebben gereden, dat is geen reden om hem nu al een selectie voor de Tour te ontzeggen. Net zo min als zijn ritwinst van vorig jaar dit jaar een plek garandeert", aldus Breukink.


Dekker was de sterkste in de Tirreno-Adriatico dit voorjaar


--
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!