Pims 'vrienden' kissebissen over 6 mei

Icoon BinnenlandsNiet alleen in de politiek vechten de nazaten van Pim Fortuyn elkaar de tent uit. Ook over de herdenking van de moord op de LPF-voorman is hommeles ontstaan. Zowel de stichting Beeld van Pim als de Vrienden van Pim claimen dé herdenking te organiseren op zaterdag 6 mei aanstaande, precies vier jaar na de dood van Fortuyn.

"Er is maar een echte herdenking van de moord op Pim Fortuyn. En dat is die van ons", zegt voorzitter Wouter Zuidema van de stichting Beeld van Pim. De club die zich drie jaar geleden afscheidde van de Vrienden van Pim gaat op wandeltour door Rotterdam. "Het gaat al jaren niet goed tussen ons. Die vrouw van de Vrienden van Pim trok alles naar zich toe. Zij wilde alles beslissen en zelf regelen. Er verdween zelfs geld", stelt Zuidema.

Jennifer Vetter van de Vrienden van Pim is zich van geen kwaad bewust. Er zijn geen strubbelingen, houdt ze vol en van rivaliserende herdenkingen zou al helemaal geen sprake zijn. "Er is maar één Pim. We hangen allemaal Fortuyn aan", meent Vetter. Daarbij kan iedereen zich opgeven voor de bustour langs het mediapark en de begraafplaats in Driehuis. Even later volgt dan toch een sneer naar de 'concurrerende' stichting. "Ik kan ook een heleboel melden over de heer Zuidema, maar dat doe ik wel na 6 mei. Ik laat de herdenking daar niet door verzieken. En als het over geld gaat: ik krijg juist nog een hoop geld terug."

Pim Fortuyn
Pim draait zich nog maar eens om in zijn graf


Met dank aan pberends voor de submit.