Uitslagen Frankrijk Speelronde 36

In de Franse competitie moet Lille moet vrezen in de strijd om de derde plaats. De Noord-Fransen verloren de uitwedstrijd tegen RC Lens met 4-2.

Met rust stond de thuisploeg door toedoen van Olivier Thomert, Daniel Cousin en Seydou Keita al met 3-0 voor. In de tweede helft ging het aanvankelijk meer gelijk op. Peter Odemwingie maakte zelfs de 3-1, maar nog geen minuut later was de marge alweer drie, na een doelpunt van Pierre-Alain Frau. De 4-2 van Abdul Kader Keïta was alleen nog nuttig voor de statistieken.

Door de overwinning nadert RC Lens Lille op twee punten. Rennes kan woensdag bij een overwinning op Paris Saint-Germain de derde plaats van Lille overnemen.

Bordeaux vierde zondag na het gelijkspel tegen Le Mans (2-2) dat het volgend seizoen aan de Champions League mag deelnemen. De Franse club kan de tweede plaats in de eindklassering achter kampioen Olympique Lyon niet meer ontgaan.

Twee speelronden voor het einde van de competitie heeft Bordeaux zeven punten meer dan de nummer drie, Lille. Racing Strassbourg, Ajaccio en Metz acteren volgend seizoen op een lager niveau. De drie degradanten behaalden ook zondag geen enkel punt.