NBA: 'buzzerbeater' Bryant brengt Lakers op 3-1

De Los Angeles Lakers hebben ook de vierde wedstrijd in winst weten om te zetten. Uit een haast verslagen positie wisten de Lakers er een verlenging uit te slepen, waarna Los Angeles te sterk bleek, 99-98.

Met nog slechts twaalf seconden te spelen hadden de Lakers een achterstand van vijf punten en alles leek erop dat de Suns de wedstrijd zouden winnen. Het was echter Smush Parker, die de met een driepunter en gelijk daarna een onderschepping, Los Angeles in de race hield. Parker onderschepte de bal van Steve Nash, de huidige MVP, en Bryant maakte een lastige lay-up met slechts 0,7 seconden op de klok waardoor de score 90-90 werd. In de verlenging ging het wederom lange tijd gelijk op. Met de stand 98-97, in het voordeel van de Suns, verloor Nash opnieuw de bal en met nog zes seconden te spelen hadden de Lakers alsnog een kans om langszij te komen. Kobe Bryant, bekend om zijn game-winning shots, liet deze kans niet onbenut. Hij schoot de bal over twee aanstormende verdedigers heen en terwijl de tijd verstreek vloog de bal door het net, 99-98 voor de Lakers, 3-1 in de series voor de Lakers.

In de overige playoffs series is er nog allerminst bekend wie er doorgaan. Een van de grote favorieten, de San Antonio Spurs, verloren na een 2-0 voorsprong twee wedstrijden op rij waardoor de stand in de best-of-seven series nu 2-2 is. De Miami Heat, dat ook met 2-0 voorstond, staan nu eveneens met 2-2 gelijk tegen de Chicago Bulls. Voor de Denver Nuggets en de Memphis Grizzlies zal het wel een zware opgave worden om door te gaan. Ze hebben een achterstand van 3-1 tegen respectievelijk de Los Angeles Clippers en de Dallas Mavericks.

Volledige uitslagen zondag:

Cleveland Caveliers - Washington Wizards 96-106
Miami Heat - Chicago Bulls 87-93
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 98-99
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 84-102

Tussenstanden in de series:

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 2-1
Miami Heat - Chicago Bulls 2-2
Cleveland Caveliers - Washington Wizards 2-2
New Jersey Nets - Indiana Pacers 2-2

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 2-2
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 3-0
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 1-3
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 3-1