FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 mei 2006

Geen JSF bij kabinetsdeelname PvdA

Icoon Politiek De PvdA wil niet dat het huidige kabinet een akkoord sluit over de aanschaf van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF). Als het kabinet dit toch doet, zal de PvdA als ze volgend jaar deel uitmaken van de regering het besluit terugdraaien. Dit zegt PvdA-Kamerlid Luuk Blom in het blad Intermediair.

Nederland draagt momenteel bij aan de ontwikkeling van de JSF, en kan daarvan later de vruchten plukken. De Nederlandse regering krijgt namelijk korting als ze JSF-toestellen aanschaffen. De regering wil over zes jaar 85 JSF-jachtbommenwerpers in gebruik nemen. Dat kost zes miljard euro. Berekeningen van de Amerikaanse rekenkamer hebben echter uitgewezen dat het toestel dertig procent duurder uitpakt dan geraamd. Ook ligt de ontwikkeling van de JSF 23 maanden achter op schema.

De PvdA is de laatste jaren erg vaak van mening veranderd. Blom wil namens de PvdA geen gebruik maken van de korting die Nederland krijgt. "Onder de PvdA wordt er niet één JSF gekocht. Dat wordt een hard punt in het verkiezingsprogramma", zegt Blom. "De bedoeling was dat de Amerikanen opdrachten aan de Nederlandse industrie in den brede zouden geven, maar feitelijk zijn bijna alle orders naar één bedrijf gegaan, namelijk Stork. Eigenlijk geven we verkapte overheidssteun aan dat bedrijf". Hij denkt dat de JSF onbetaalbaar wordt. "We gaan toch geen zes miljard euro in de sloot gooien?". De PvdA wil ook dat de ontwikkeling van Nederland aan de JSF wordt herzien.

Ook de SP en GroenLinks zijn kritisch over de aanschaf van het gevechtsvliegtuig. GroenLinks heeft altijd gepleit voor een nieuw gevechtsvliegtuig, maar wil deze alleen aanschaffen en niet ontwikkelen. De SP wil het F16-gevechtsvliegtuig moderniseren in plaats van een nieuw type gevechtsvliegtuig aan te schaffen.

Joint Strike Fighter
Krijgen we de JSF wel of niet?

Bizarre telt af

Op de website van Bizarre Creations staat inmiddels al een aantal dagen een countdown. Bizarre is er zes dagen voor hun definitieve aankondiging mee begonnen en daar zijn er inmiddels nog drie van over. Elke dag is hetzelfde plaatje gepubliceerd van het Bizarre logo, maar met een groot cijfer erdoorheen dat hint naar de game. We hebben voor jullie de afbeeldingen van de afgelopen vier dagen samengevoegd en hieronder kun je het resultaat zien. Hieruit kunnen we in ieder geval wel concluderen dat het om een shooter gaat. Wat het exact voor game gaat worden moeten we nog even op wachten.

Je kunt de site hier bekijken.



Verdonk wil premier worden

Icoon PolitiekAls de VVD tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij wordt, wil Rita Verdonk wel de taak van minister-president op zich nemen. "Met alle liefde", zei ze vanavond tijdens een partijbijeenkomst in Amsterdam. Als Verdonk inderdaad minister-president wordt, zal ze de eerste vrouwelijke zijn in de Nederlandse geschiedenis.

Als de VVD níet de grootste partij wordt wil Verdonk Kamerlid worden. Op het moment is Verdonk minister van Vreemdelingenzaken en Integratie. Als ze in mei tot lijsttrekker gekozen wordt, zal ze minister blijven. "Ik blijf tot het eind minister en ga niet tussentijds de Kamer in."

Verdonk wil beide functies dan combineren. "Ik maak het me niet makkelijk. Ik doe dit erbij en de consequenties zijn voor mij." Verdonk heeft overigens nooit op de kandidatenlijst van de VVD gestaan, haar tegenstrever Mark Rutte wel. Ze kan daarom niet voordat er nieuwe verkiezingen worden gehouden overstappen naar de Tweede Kamer.

Aan het begin van de partijbijeenkomst wilde Verdonk een paar geruchten de wereld uit helpen. Als ze géén lijsttrekker wordt wil ze nummer twee of drie op de lijst worden en samen "voor de partij gaan". Ook verzekerde ze de partijleden nooit een eigen partij te beginnen.

Rutte vs Verdonk

De strijd om het VVD-lijsttrekkerschap is de tweede ronde in gegaan. Gisteravond vond in Rotterdam, tijdens een partijbijeenkomst, het debat plaats dat, zoals viel te verwachten, vooral tussen Verdonk en Rutte ging. De derde kandidaat, Tweede Kamerlid Veenendaal, lijkt geen rol van betekenis te kunnen spelen.

Het ging er, net als in het eerste debat, stevig aan toe. De verwijten vlogen over en weer. Rutte verweet Verdonk inconsistentie, Verdonk op haar beurt Rutte slapheid. En Veenendaal vond het gebekvecht tussen Rutte en Verdonk te ver gaan.

Rutte had al aangekondigd dat het tijd was voor vileine vragen en dus vroeg hij Verdonk waarom zij aanvankelijk de hypotheekrente ter discussie wilde stellen en nu niet meer. Ook het bijzonder onderwijs was, vorig jaar, door Verdonk ter discussie gesteld maar nu deinst ze daar voor terug. "De VVD moet een duidelijke lijsttrekker kiezen", stelde Rutte.

Verdonk diende Rutte van duidelijke repliek. Over de hypotheekrente hoeft hij zich geen zorgen te maken. "Die is bij mij in goede handen", zei Verdonk. Verder verweet zij Rutte dat hij uit het kabinet wil stappen als hij lijsttrekker mocht worden: "Je hebt voor vier jaar getekend, je laat al je grote plannen toch niet liggen".

Het is natuurlijk wel even wennen, zo'n lijsttrekkers debat binnen een partij. Vroeger zongen er wat namen rond in de partij en werd uiteindelijk degene met de sterkste lobby aangewezen. Zo'n debat-vorm doet wel wat amerikaans aan maar leuk is het wel.

Maar wie is de nu de beste keuze? Hoewel ik geen van beiden kandidaten erg sterk vind gaat mijn voorkeur uit naar Rutte. De reden hiervoor is simpel: de VVD is een behoorlijk brede partij, de linker vleugel ligt tegen de PvdA aan en de rechtervleugel tegen de LPF. Om de gelederen gesloten te houden heb je een (ver)bindende lijsttrekker nodig.
En Verdonk, die polariseren tot een kunst heeft verheven, zie ik dat niet doen.

Irak en Afghanistan hoog op lijst 'mislukte staten'

Icoon BuitenlandsDe invloed van de Amerikanen ten spijt staan Irak en Afghanistan hoog op de lijst van 'mislukte staten'. Irak bezet een vierde plek op de lijst, terwijl Afghanistan op de tiende plaats staat.

De lijst, een samenwerking tussen het Amerikaanse politieke tijdschrift Foreign Policy en de eveneens Amerikaanse vredesorganisatie Fund For Peace, is onlangs voor de tweede maal gepubliceerd. Criteria aan de hand waarvan de lijst wordt opgesteld zijn onder meer de mate van controle op het grondgebied door de overheid, de binnenlandse veiligheid, de aanwezigheid van basale publieke diensten (zoals onderwijs) en de mensenrechtensituatie in het land. In totaal zijn er 148 landen onder de loep genomen, die elk een puntental krijgen aan de hand van eerder genoemde criteria.

Irak "dankt" haar hoge klassering met name aan het vertrek van veel hoogopgeleide burgers, waardoor bestuurskracht ontbreekt. Verder gaat het land zwaar gebukt onder terreur: volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken was Irak het toneel van dertig procent van de terreuraanslagen in de hele wereld in 2005. Ook in Afganistan speelt het gebrek aan hoog opgeleide burgers een rol, maar dan vooral omdat de terugkeer van de hoogopgeleiden nog stroef verloopt, terwijl er al wel massaal arme vluchtelingen zijn teruggekeerd. Overigens doet Afghanistan het wel net iets beter dan buurland Pakistan, dat onder meer door het geweld in de grensstreek met Afghanistan en etnische spanningen een plaats hoger staat.

Andere stijgers op de lijst zijn Zimbabwe (wanbeleid en meer corruptie) en Nigeria (regionale en religieuze twisten), terwijl Venezuela en Bosnië-Hercegovina het juist een stuk beter deden. Venezuela door de hoge olieprijs, waardoor de Venezolaanse president Chavez meer macht heeft en het land stabieler is geworden, Bosnië-Hercegovina door het uitzicht op toetreding tot de Europese Unie.

Nederland kan met haar 134e plaats niet echt een risicoland worden genoemd. België doet het nog beter en staat vier plaatsen lager, terwijl ons andere buurland juist tien plaatsen hoger staat en gevaarlijker wordt geacht dan de Verenigde staten, de nummer 128. Sudan komt er in de lijst het slechtst vanaf, niet in de laatste plaats door het etnisch geweld in de provincie Darfur.

De 10 van meest 'mislukte staten':
1. Sudan
2. Democratische Republiek Congo
3. Ivoorkust
4. Irak
5. Zimbabwe
6. Tsjaad, Somalië (gedeeld)
8. Haïti
9. Pakistan
10. Afghanistan

Lange Frans en Baas B. niet blij met media

Lange Frans en Baas B.Lange Frans en Baas B. hebben het een beetje gehad met de media. Het Nederlandse rapduo vindt dat er in interviews vaak dezelfde vragen worden gesteld, en dat journalisten zich niet genoeg verdiepen in de geïnterviewde. "We hebben een nummer over zinloos geweld, maar we hebben daarnaast nog 120 andere nummers gemaakt", geeft 'Lange Frans' Frederiks als voorbeeld.

"Mensen willen vijf minuten onderzoek doen en dan meteen een conclusie trekken. Ze willen je meteen in een hokje stoppen", vervolgt hij. De aversie tegen de media is volgens het duo niet ingegeven door het zogenaamde ijsblokjesincident, waarbij Frederiks in opspraak kwam. Helemaal lekker zit hun de massale media-aandacht voor de vechtende Frans echter niet. "Het is natuurlijk triest dat iedereen daar zoveel aandacht aan besteedt. Maar dat zegt meer over andere mensen dan over ons", zegt Bart 'Baas B.' Zeilstra. "Ik vind het zonde dat daar zoveel kostbaar krantenpapier aan wordt verspeeld. Maar ons maken ze er niet mee kapot", stelt Frederiks.

De twee zullen aanstaande vrijdag te bewonderen zijn op diverse bevrijdingsfestivals. Alleen in Haarlem zijn de twee rappers vanwege het ijsblokjesincident niet welkom. De 'ambassadeurs van de vrijheid' zijn zich bewust van een voorbeeldfunctie. "We zijn ons wel bewust van het feit dat we veel mensen kunnen bereiken. Maar we zijn gewoon wie we zijn. We doen gewoon ons eigen ding."

Sluiter verliest in Estoril

Raemon Sluiter is opnieuw vroeg gestrand in een graveltoernooi. Onze landgenoot delfde in Estoril het onderspit tegen Nicolas Massu: 0-6, 5-7.

Sluiter werd tijdens de eerste set compleet overvleugeld door de olympisch kampioen, om zich pas bij een 0-2 achterstand in het tweede bedrijf te laten gelden. De Rotterdammer pakte drie servicegames achtereen en op 3-4 kraakte hij de opslag van Massu. Lang kon Sluiter niet genieten van het evenwicht, want Massu plaatste meteen de rebreak. Uiteindelijk serveerde de Chileen op 6-5 succesvol voor de wedstrijd.

Naast Massu maakten ook Marat Safin en Carlos Moya geen fout. Safin racete langs de Italiaan Fabio Fagnini: 6-1, 6-4. De tweevoudig Grand Slam winnaar maakte het verschil met zijn service en backhand. Moya had meer problemen met Flavio Saretta, maar boekte desondanks een regelmatige overwinning van 6-3, 6-4.

VS rekenen op Europese steun inzake Iran

Icoon BuitenlandsEen Amerikaanse diplomaat die de onderhandelingen over Iran's nucleaire plannen leidt, zegt zeker te weten dat Europa volledige steun zal geven aan een VN-resolutie die sancties en geweld mogelijk moeten maken, zo meldde CNN vandaag na een gesprek met de Amerikaanse ondersecretaris voor Buitenlandse Zaken Nicholas Burns.

"Ik denk dat we de komende dagen een serieuze 'Chapter 7' resolutie kunnen verwachten. In deze resolutie zullen we eisen dat Iran zijn nucleaire ambities per opzij moet zetten", zo vertelde Burns. Een 'Chapter 7' resolutie moet ervoor zorgen dat elke eis meteen verplicht wordt en maakt het mogelijk om sancties in te voeren. Als Iran de resolutie niet naleeft wordt het gebruik van geweld toegestaan.

Iran gaat er niet vanuit dat het sancties opgelegd krijgt en heeft een klacht ingediend bij de VN tegen de Verenigde Staten wegens "illegale bedreigingen."

Eerder vandaag verklaarde een Iraanse commandant dat Israël het eerste doel zal zijn als de VS ook maar iets uithalen. "We hebben gezegd dat waar ook Amerika iets kwaadaardigs doet dat dan de eerste plaats die wij als doelwit kiezen, Israël zal zijn."

Met dank aan kahaarin voor de submit.

14. Ben wil rust

In het wederom beroerd, vlug en warrig geschreven deel 13 confronteert Jeroen Pauw onze aankomende grootstadhouder der Nederlanden; Ben de Leider, met een aantal belastende verklaringen. Zo zou het schilderij 'Het paard van Caligula' de spil zijn van een verbond tussen drugs-, wapen-, en kunsthandelaren, nog wat figuren, boeren, burgers en buitenlui, Ben de Leider, vele anderen, enzovoort en Eddy Cetera. Ben de Leider wil in paniek Theo de Volggers bellen, maar:

Deel 14

"-Het lijkt me niet verstandig om live tijdens Nova met uw consiglière te bellen, meneer De Leider!", zei Jeroen Pauw op arrogante wijze..
Nou ja, arrogant.. Jeroen Pauw zei het niet zozeer op arrogante wijze; hij zei het meer op een euhh.. zelfvoldane wijze. Hoewel: zelfvoldaan?

Ach, hij zei het in ieder geval op een of andere wijze..

"-Ik wil de vraag nog een keer herhalen, meneer De Leider, waarom bent u in het bezit van een schilderij dat uit het huis van Josef Mengele lijkt te zijn gestolen? Van welk complot maakt u deel uit? En hoe verklaart u de drugs.."

"Kap maar met herhalen, Pauw, of straks een reeks herhalende stampen voor je bakkes die zelfs de meest demente tv-kijker verveeld zal doen afhaken, onderwijl mompelend "Zit er soms een kras in de antenne, of had ik dit net niet al eerder gezien?"
Jij lult maar door over dat schilderij, over complotten, over drugshandel en weet ik veel allemaal wat, maar dat is helemaal niet van belang! Ik heb als aankomend grootstadhouder het beste met het land voor! En ik heb een brandschoon geweten! Ik stam namelijk uit een degelijke familie, die sinds 1940 al generaties en generaties in Nederland woonachtig is. Het enige familielid met een strafblad is voor zover ik weet ome Theo Oostdijk, een kruimeldief die ondanks zijn valse naam óók nog eens is aangetrouwd, want hij trouwde met zijn zus. Overigens had die ome Theo Oostdijk nogal een domme schuilnaam aangenomen; want ook al stond hij met zijn initialen T.O. in de krant, heel het dorp wist hardoplezend nóg wie die T.O. was: Theo natuurlijk!

Later heeft hij zijn naam dan ook veranderd in 'Oom Theo'. Als er weer eens ergens was ingebroken, gonsde lange tijd in het dorp: "Wie was toch die "Oom T.?"
Je raadt het al, alle schuld ging weer naar de enige allochtoon die het dorp arm was: Oom Tom, die in zijn negerhut een handeltje in stofzuigers had.

De dorpelingen konden aanvankelijk amper geloven dat oom Tom de dief was, hij stond immers bekend als een streng gelovig en vurig katholiek; waarom anders stond er regelmatig een brandend kruis in zijn tuin?
Maar om terug te komen op mijn ome Theo: hij werd na de grote inbraakgolf van 1968 alsnog gepakt, en kwam er met een waarschuwing mee weg. De ten onrechte beschuldigde Oom Tom was door het racistische geweld van de dorpelingen dermate geïnteresseerd geraakt in zijn Afrikaanse roots, dat hij met de vijfentwintig gulden smartengeld (en een levenslang gratis abonnement op Katy, Kelly & Kayleigh's Zonnebankstudio) een Ethiopisch/Soedanees restaurant begon. Dit restaurant was duidelijk een gat in de markt, want de eerste avond zag het er al zwart van de mensen, ..en vliegen natuurlijk. Niet voor lang, want er vielen nogal wat doden onder de restaurantbezoekers toen menu 31 en 33 vanuit de lucht werden gedropt.."
Ben de Leider staarde wat voor zich uit, herstelde zich, en foeterde verder:

"Maar ehm; ..Die vraagstelling van je, dus..! Daar kan ik me echt groen en geel aan ergeren, weet je dat? Tel daarbij op dat ik nog blauw ben van de drank, rood van woede, grijs van vermoeidheid, en dan ga jij me hier ook nog eens zwart maken! Zelfs eens manisch-depressieve kameleon zou een rolletje in een zwart-wit film prefereren. Dus weet je wat?", mompelde Ben de Leider tegen de Nova-presentator, terwijl hij zich van het opgespelde microfoontje ontdeed, opstond, zijn stoel aanschoof, en tot verbijstering van Jeroen Pauw doodleuk de studio verliet: "Ik speld mijn microfoontje af, sta op, schuif mijn stoel aan, en verlaat tot verbijstering van jou doodleuk de studio!"

Jeroen Pauw wilde opspringen om hem tegen te houden, maar besloot eerst nog een kort filmpje over Ben de Leider aan te kondigen. Terwijl Ben de Leider de zeikende voice-over weer het gebruikelijke gelul over drugshandel enzo hoorde verkondigen, baande hij zich een weg tussen ongeruste floormanagers, cameralieden en ander Nova-gespuis.

Buiten gekomen remde de geblindeerde auto van Theo de Volggers, wederom met piepende banden. Normaal gesproken zou Ben de Leider zich hieraan kapot irriteren, maar niet normaal gesproken ook, dus Ben de Leider irriteerde zich te pletter. "Tjongejonge, Theo, rij me maar rap naar huis. Ik heb behoefte aan rust. Wat ik gisteren en vandaag allemaal heb meegemaakt overkomt jou nog niet eens in een schrikkeljaar met dubbele wintertijd."
"-Wat weet hij nu allemaal?", vroeg Theo de Volggers, terwijl hij zijn auto hard optrok.
" Hij weet veel, dat is zeker!", antwoordde Ben de Leider.
Maar hij wist niet alles, mijmerde hij.

Niettemin wordt het tijd voor het slot van Ben de Leider part I, in het volgende, laatste deel dus..

En dan wordt ook eens tijd voor Ben de Leiders daadwerkelijke machtsovername, in part II.

(wordt vervolgd)

Kroes en Paarlberg tot voor kort in zaken

MisdaadEurocommissaris Neelie Kroes heeft pas sinds kort alle banden met haar voormalige zakelijke partner Jan-Dirk Paarlberg verbroken. Dat heeft ze bevestigd tegenover de media. Op 21 april verkocht Kroes twee panden die ze in 2001 van Paarlberg had gekocht. Deze stond garant in het geval dat Kroes haar hypotheekverplichtingen niet zou voldoen. Paarlberg wordt verdacht van betrokkenheid bij de criminele activiteiten van Willem Holleeder.

De twee onderhielden behalve zakelijke banden tevens een vriendschappelijke relatie. Zo werden ze in het verleden meermaals samen gespot. Tevens hield Kroes enige tijd kantoor in het kasteel Bolenstein aan de Vecht, dat eigendom is van de vastgoedmagnaat. Volgens Kroes kon ze tot voor kort niet vermoeden dat Paarlberg, die volgens maandblad Quote bij de honderd rijkste Nederlanders hoort, wordt verdacht van criminele activiteiten. Al in 2003 werd hij echter in verband gebracht met de geliquideerde Willem Endstra en topcrimineel Willem Holleeder. In juni 2004 werd hij al eens gearresteerd in verband met een onderzoek naar de financiële handel en wandel van Endstra.

De Socialistische Partij in het Europees Parlement stelde vanmorgen de positie van eurocommissaris Kroes ter discussie wegens haar 'blijvende zakelijke betrokkenheid' afgelopen twee jaar bij de verdachte Paarlberg. Kroes had in 2004 bij haar aantreden als eurocommissaris tegen het Europees Parlement gezegd al haar zakelijke belangen te hebben opgegeven, dan wel op afstand te hebben geplaatst. Andere partijen wilden vooralsnog geen actie ondernemen.

Jan-Dirk Paarlberg met vriendin Neelie Kroes
Jan-Dirk Paarlberg met ex-vriendin Neelie Kroes

Microsoft zet extra content op Xbox Live tijdens de E3

Microsoft heeft aangekondigd dat Xbox 360 eigenaren wat leuke dingen kunnen verwachten tijdens de E3 volgende week. Hoewel we in Europa helaas niet gratis op Xbox Live Gold zullen mogen spelen, dit wordt gesponsord door Verizon en die werken niet buiten Amerika, zal er ook voor ons Europeanen een hoop leuks te doen zijn.

Zo zullen er trailers en/of demo's verschijnen van de volgende grote titels:

* Test Drive: Unlimited (Atari)
* Moto GP ‘06 (THQ)
* Crackdown (Microsoft Game Studios)
* Dead or Alive: Xtreme 2 (Tecmo)
* The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II (EA Los Angeles)
* Lost Planet: Extreme Condition (Capcom)
* Sonic the Hedgehog (Sega)
* Splinter Cell: Double Agent (Ubisoft)
* Viva Piñata (Microsoft Game Studios)

Daarnaast zullen er ook nog een hoop HD trailers verschijnen van games die nog aangekondigd moeten worden.

Naast dit heuglijke nieuws heeft Microsoft ook de volgende dingen aangekondigd:

* Nieuwe multiplayer maps van Call of Duty 2
* UNO zal verschijnen op Xbox Live
* Exclusieve filmtrailers in HD kwaliteit
* E3 gamerpics en themes
* De mogelijkheid om te zien hoe developers zich klaarmaken voor de E3

Er zijn nog wat dingen die waarschijnlijk niet naar Europa zullen komen. Zo kunnen mensen in Amerika spelen tegen beroemdheden als Dave Navarro en Steve Isaacs. Ook zal er in ieder geval in de VS de mogelijkheid zijn om mee te doen aan wedstrijden met recente 360 titels en arcade games. Dit laatste zou nog misschien naar Europa kunnen komen, maar dat is nog niet bekend gemaakt door Microsoft.

Wat wel naar Europa komt zal waarschijnlijk vanaf maandag beschikbaar zijn via de Marketplace van Xbox Live.



Met dank aan Wessiej voor het melden van dit nieuws op het forum

Vrouw (104) trouwt voor de 21e keer

Icoon OpmerkelijkVoor veel mensen is hun trouwdag de mooiste dag van hun leven. Een 104-jarige Maleisische vrouw, Wook Kundor, vond het zelfs zo mooi dat ze er bijna haar hobby van heeft gemaakt: ze is onlangs voor de 21e keer in het huwelijksbootje gestapt. De gelukkige bruidegom is dit keer de 33-jarige Muhamad Che Musaman, die zelf overigens voor de eerste keer zijn ja-woord gaf.

Voor Musaman was het huwelijk met zijn 71 jaar oudere meisje een logische stap, aangezien hij bij haar rust heeft gevonden en hij het gevoel heeft dat ze voor elkaar geschapen zijn. "Voor ik Wook leerde kennen hield ik het nooit lang op één plek uit", aldus een dolgelukkige Musaman. Hij benadrukte daarbij ook dat hij niet met haar is getrouwd met het mogelijke uitzicht op een interessante erfenis, daar de vrouw geen dubbeltje bezit.

Aanvankelijk hield hij slechts uit medelijden contact met de eenzame kinderloze oude vrouw, maar uit dat contact kwam een heuse liefdesrelatie voort dat nu dus met een huwelijk bezegeld is.
Met dank aan Bupatih voor de submit.

Verrassingen troef in München

Het ATP-toernooi van München is vanmiddag beroofd van een aantal protagonisten. Onder hen is de naam van Guillermo Coria het opvallendst.

Coria verloor met 6-3, 2-6 en 3-6 van de Duitser Denis Gremelmayr. El Mago, de afgelopen jaren prominent aanwezig op Roland Garros, zet daarmee zijn belabberde vormpeil voort. Tijdens de toernooien in Monte Carlo en Barcelona kon Coria ook niet imponeren, al stuitte hij toen op sterke tegenstanders als Rafael Nadal en Nicolas Almagro. Ook de eliminatie van Mario Ancic zal de organisatie niet verblijden. Ancic was in twee tiebreaks de mindere van Philipp Kohlschreiber.

Een ander Kroatisch/Duits onderonsje leverde wel een zege op voor de vertegenwoordiger van het Balkanland: Ivo Karlovic mepte Tommy Haas weg: 6-3, 7-6. Liefst 22 aces suisden langs Haas. Tot vorig jaar werd aan Karlovic nooit het adjectief “gravelspecialist” geplakt. Dit seizoen lijkt alles anders: niet alleen de eclatante zege van vandaag, maar zeker ook zijn kwartfinaleplaats in Barcelona bewijzen dat de boomlange uit Zagreb plots uit de voeten kan op het gemalen baksteen.

King langer bij de Spurs

Ledley King heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur verlengd tot de zomer van 2010. Hiermee helpt de verdediger de geruchten uit de wereld dat hij de komende transferperiode zou vertrekken.

“Ledley is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende en getalenteerde spelers, niet alleen in dit land, maar in heel Europa. We weten dat zo veel andere clubs hem bij ons weg willen lokken, dus zijn we heel erg blij dat hij een nieuw contract heeft”, aldus manager van de Spurs Martin Jol.

Momenteel is de international van Engeland aan het revalideren van een gebroken middenvoetsbeentje. De verwachting is dat hij net op tijd fit is voor de eerste wedstrijd van Engeland op het WK.

KPN start tv via ADSL

Icoon DigitalKPN is vandaag begonnen met het aanbieden van interactieve televisie via ADSL. Het zenderaanbod van Mine, want zo heet de dienst, is vanaf de start 48 tv-kanalen en 70 radiozenders. Later dit jaar moet dit worden uitgebreid naar 60 tv-kanalen en 70 radiozenders.

Als je het pakket koopt krijg je ook een 160GB harde schijfrecorder. Deze moet 150 euro kosten. Het abonnement zelf kost 19,95 euro per maand en de eenmalige aansluitkosten 29,95 euro. Mensen die ADSL via KPN of Planet hebben kunnen vanaf vandaag de service bestellen, mensen van andere providers komen later dit jaar aan de beurt.

Mine heeft buiten de tv- en radiouitzendingen ook nog een paar andere diensten. Zo is er bijvoorbeeld "Programma Gemist", waarbij je alle programma's van de publieke omroep tot een maand na uitzenden terug kunt kijken. Ook is er een digitale videotheek, die aan het eind van de maand 500 titels moet kennen. Ten slotte is er nog een kanaal met weersverwachtingen, het laatste nieuws, informaties over files en andere actuele informatie.

Vanaf de zomer komt hier ook nog "Club TV" bovenop. Dit is een tv-zender van de clubs Feyenoord, PSV en Ajax. In 2007 zal er ook nog de mogelijkheid komen om zelf tv-programma's te maken en te bekijken.

Bush had vast een leuke avond.

We hebben lekker kunnen lachen om het filmpje die zondag op deze Blog te vinden was.

Maar er is die avond veel meer gebeurt. Dit keer is Stephen Colbert aan de beurt om Bush eens te vertellen wat zijn onderbuik hem aangeeft.
Dit keer zijn het drie filmpjes, samen duren ze nog geen half uur, dus neem de tijd. Ik zie dit nog niet met Balkenende gebeuren, daar krijgen we geen half uur vol mee.

En uiteraard deeltje 2 en deeltje 3.

Veel plezier!

Webber: "Dit jaar win ik niet"

Mark Webber is teleurgesteld over zijn negende plaats in het kampioenschap op dit moment. Tijdens de eerste races was de Williams erg snel. Helaas voor de Australiër gooide de betrouwbaarheid van zijn Cosworth roet in het eten in Maleisië. Tijdens de GP in Australië had hij problemen met zijn banden.

Webber openbaarde zijn zorgen tegenover ITV. "De banden zijn voor ons de grootste uitdaging. Er is daar veel te behalen, bijvoorbeeld bij de tests ter voorbereiding op de grands prix waar besloten wordt welke soort banden daar meegenomen worden. Dat zijn erg saaie tests, maar het heeft een enorme uitwerking op de prestatie van de wagen."

Ook Toyota leek ook problemen met de Bridgestone-banden te hebben, maar in Imola leek dat opgelost te zijn. Vooral tijdens de race in Australië was het lastig om na een safteycarperiode de banden op temperatuur te krijgen. Ook voor de komende race op de Nürburgring lijken de Michelin-teams in het voordeel te zijn.

Cosworth denk dat de voorsprong die het heeft komende tijd zal verdwijnen. De Britse motorfabrikant heeft een schat aan ervaring op het gebied van motoren bouwen. Het geld om in hoog tempo door te ontwikkelen, zoals de grote fabrieksteams dat hebben, ontbreekt echter.

"Het is teleurstellend dat ik nog nooit gewonnen heb, maar om hier te gaan verklaren dat ik drie tot vier races ga winnen kan ik me maar moeilijk voorstellen. Vorig jaar heb ik geleerd hoe je je doelen aan moet passen. Het was een moeilijk jaar, maar je kunt alleen maar je best doen. Dat betekent echter niet dat je alles onder controle hebt," aldus een teleurgestelde Webber.

Vijfjarige Indiër rent zeven uren lang

Icoon ShockingEen vijfjarig Indiaas jongetje heeft dinsdag zeven uur achter elkaar gerend. Hij deed mee aan een hardloopwedstrijd in Oost-India van ruim 65 kilometer.

Budhia Singh vertrok om 4 uur 's ochtends (plaatselijke tijd) van de heilige stad Puri en rende naar Bhubaneswar, de provinciehoofdstad van Orissa. Op ongeveer 2 kilometer afstand van de finish zakte Singh in elkaar en moest hij naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zijn situatie is stabiel, meldden Indiase media.

Singh trainde voor de wedstrijd iedere dag zeven uur en had eerder meegedaan aan marathons in New Delhi en omstreken. De wedstrijd van dinsdag was echter ruim 20 kilometer langer dan een normale marathon, die 42 kilometer telt.

Met dank aan Punjabi_MC voor de submit en het herschrijven van het bericht.

Van Gemerden verder in Ostrava

De Nederlandse tennissers hebben vandaag wisselende resultaten geboekt in de challengertoernooien. Alleen Melle van Gemerden plaatste zich voor een volgende schifting.

Van Gemerden won in Ostrava van de Amerikaan Kevin McDuffee: 6-1, 6-0. De Amsterdammer wordt in de volgende ronde niet vergezeld door een landgenoot, want Jasper Smit moest het afleggen tegen de routinier Bohdan Ulihrach: 7-5, 4-6, 2-6. In Rome viel ook het doek voor Jesse Huta Galung. De youngster was niet opgewassen tegen Farroek Doestov uit Oezbekistan: 4-6, 3-6.

Wenger boos na blessure Diaby

Gisteren speelden Arsenal en Sunderland tegen elkaar in een wedstrijd in de Engelse Premier League. In de blessuretijd van deze wedstrijd kreeg Arsenal-middenvelder Abou Diaby een grove tackle te verduren van Sunderland-verdediger Dan Smith. Diaby werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een serieuze enkelblessure had opgelopen. Arsenal-coach Arsène Wenger is hier nog steeds woedend over.

"Wanneer je voetbalt tegen een club die niet wil proberen te voetballen, kun je daar niets aan doen", aldus Wenger. Verder is Wenger blij hoe zijn team speelde, maar vindt het ook triest dat iemands carrière beschadigd kan worden door mensen die niet eens proberen te voetballen. Ook heeft de Franse coach kritiek op de wedstrijdleiding: "Wat daar gebeurde was niet acceptabel, de enige die niet zag dat het een rode kaart moest zijn was de scheidsrechter."

Kevin Ball, verzorger bij Sunderland, verdedigt Smith:"Hij wilde de bal meenemen, helaas pakte hij ook een speler mee. Wij hopen dat alles goed met hem gaat en wensen hem een snelle revalidatie van wat zijn blessure ook mag zijn." Wenger bevestigde dat Ashley Cole zijn plaats als middenvelder zal overnemen.

WK dichtbij voor Gomes

PSV-doelman Heurelho Gomes maakt grote kans op een plekje bij de uiteindelijke WK-selectie van Brazilië. De sluitpost van de landskampioen keepte dit seizoen weer een uitstekend seizoen en is inmiddels vierde doelman van de Brazilianen. Bondscoach Carlos Alberto Parreira zal echter maar drie keepers aanwijzen die mee mogen naar Duitsland.

Door de langdurige blessure van doelman Marcos lijken de kansen voor de sluitpost van PSV met de dag toe te nemen. De sluitpost van Palmeiras is al drie maanden niet in actie gekomen en lijkt daarom het WK te moeten missen. Mogelijk dat hij over twee weken weer zijn rentree onder de lat maakt bij Cruzeiro.

"Als ik op 14 mei niet speel tegen Cruzeiro, wordt het heel moeilijk," aldus Marcos. "Maar Parreira kent me goed en dat is een voordeel." Naast Marcos moet Gomes ook nog Cesar van Internazionale en Dida van AC Milan voor zich dulden. Alleen Dida lijkt zeker van een plek in de definitieve selectie.

Garzelli definitief niet van start in Giro

Stefano Garzelli zal niet in het Waalse Seraing verschijnen voor de start van de Giro.

De renner van Liquigas wil zich vooral richten op de Tour de France. Na zijn winst in de Rund um den Henninger Turm, neemt een rustperiode van een maand lang. Zijn voorbereiding voor de Tour bestaat nu uit de ronde van Luxemburg, ronde van Zwitserland en het Italiaans kampioenschap.

In 2000 schreef Stefano Garzelli de Giro d'Italia op zijn naam. In 2002 werd de Italiaan uit de koers gehaald wegens vermeend dopinggebruik. Hiervan werd hij vrijgesproken, waarna hij vervolgens in 2003 tweede werd in de Giro.

Loovens definitief naar Cardiff

Glenn Loovens (22) heeft een contract tot medio 2009 getekend bij Cardiff City. De verdediger was dit seizoen al op huurbasis actief voor de ploeg uit het Championship.

Cardiff City neemt Loovens over van Feyenoord, waar hij nooit is doorgebroken. Loovens’ start bij de Rotterdammers was nochtans veelbelovend: de verdediger legde tijdens zijn debuut Glasgow-spits Tore Andre Flo aan banden en droeg zo zijn steentje bij aan het winnen van de UEFA Cup. Op een basisplaats hoefde Loovens echter nooit te rekenen. Afgelopen zomer was al snel duidelijk dat ook Erwin Koeman de voorkeur zou geven aan anderen. Cardiff kwam als geroepen en in dienst van The Bluebirds maakte Loovens een prima indruk.

"Next-gen DVD strijd beslist de beste verkopende console"

Volgens analist Michael Pachter zal de volgende console war beslist worden door het populairste next-gen DVD formaat. Als de consument eenmaal de keuze heeft gemaakt tussen Blu-Ray en HD-DVD zal de keuze tussen een console ook makkelijker gemaakt worden volgens Pachter.
quote
"Should Sony win the high definition DVD format war, we expect a more rapid adoption rate for the PS3; should Sony lose the DVD war, we expect sales of the PS3 to approximate annual sales of the Xbox 360, and believe that Microsoft can retain its first mover advantage,"

legde Pachter uit.
Net als andere analisten denkt Pachter dat Sony's Blu-Ray formaat de populairste zal worden, ondanks dat Blu-Ray duurder is en later op de markt zal komen dan HD-DVD. Hiermee verwacht hij dat de PlayStation 3 uiteindelijk de meest verkochte console zal zijn doordat Sony het winnende DVD-formaat op de markt brengt.
quote
"We expect the dominant console at the end of the next cycle to be the Sony PlayStation 3, primarily due to our assessment that Sony will win the high definition DVD format war."

Pachter verwacht dat na 2007 Sony in Amerika en Europa het grootste marktaandeel zal hebben van 45%, gevolgd door Microsoft met 35% en Nintendo met 20%. In Japan zal Sony heersen met zo'n 65% marktaandeel en Nintendo volgen met 25% waardoor Microsoft de achterloper zal zijn met zo'n 10%.

Pachter is goed te spreken over de toekomst van de Nintendo Wii. Hij denkt dat de console goed zal profiteren van zijn positie als tweede console, en het uitermate geschikt is voor de massa. Daarbij vermeldt hij dat de consument zich dan niet gedwongen voelt om een HD-TV te kopen.

Als laatste verwacht Pachter dat de Wii zal profiteren van zijn vele exclusieve titels. De Xbox 360 en PlayStation 3 zijn een stuk gelijkwaardiger, waardoor Microsoft en Sony veel meer met elkaar moeten concurreren.

Postorderbedrijven verliezen rentestrijd

Icoon EconomieDe postorderindustrie heeft voor de Haagse rechtbank in het stof moeten bijten inzake de maximale kredietrente. Minister Zalm van Financiën wil deze per 1 juli verlagen van 21 naar 16 procent en heeft daarvoor van de rechter nu het groene licht gekregen. Met de maatregel wil de VVD-bewindsman het aantal huishoudens terugdringen dat in financiële nood komt door aankopen bij postorderbedrijven.

De zaak was aangespannen door Wehkamp, Otto en Neckermann, drie van de grootste postorderbedrijven in het land, door de Nederlandse Thuiswinkelorganisatie, de overkoepelende organisatie van Nederlandse postorderbedrijven, en door Robert Klingel, een van de grootste Duitse postorderbedrijven. Zij menen met de maatregel onevenredig hard te worden getroffen en vrezen banen te zullen moeten schrappen.
Met dank aan calvobbes voor de submit.

Oranje oefent tegen Jong Oranje

Het Nederlands elftal speelt op donderdag 11 mei een oefenduel tegen Jong Oranje. De wedstrijd zal plaatsvinden in Katwijk, op het terrein van Quick Boys.

Het oefenduel tegen Jong Oranje valt tijdens het vierdaagse trainingskamp van komende week. Bondscoach Marco van Basten zal vrijdag onthullen welke spelers hieraan zullen deelnemen. Degenen die nog actief zijn in clubverband worden in ieder geval ontzien. In de aanloop naar het WK oefent Oranje verder nog tegen Kameroen (27 mei), Mexico (1 juni) en Australië (4 juni). Op dat moment heeft Van Basten zijn definitieve selectie echter al lang rond; de deadline hiervoor is maandag 15 mei.

Take Two sluit developer Indie Built

Publisher Take Two heeft bekend gemaakt dat het een van zijn development studio's, Indie Built, zal gaan sluiten. Met de sluiting van de studio gaan er een onbepaald aantal banen verloren. Volgens Take Two zullen zij er alles aan doen om het personeel een alternatieve baan aan te bieden of een tegemoetkoming in de vorm van salaris en bonussen.




Indie Built is bekend van onder andere de games Amped 3 en Top Spin 2. In totaal heeft het bedrijf maar liefst 37 titels over 7 verschillende consoles ontwikkeld.

Imam spreekt op 4 mei-herdenking

Icoon BinnenlandsHet landelijke thema van de Dodenherdenking, Een samenleving zonder verscheidenheid is een samenleving zonder vrijheid, is de reden dat een Hengelose werkgroep de Turkse gemeenschap wil betrekken bij de herdenking op 4 mei. Eén van de sprekers op de herdenkingsbijeenkomst in de Lambertusbasiliek in de Overijsselse stad zal de Turkse imam E. Oztürk van de plaatselijke Ayasofia moskee zijn. Het is de bedoeling de angst voor wie anders is weg te nemen. "Vrijheid maak je met elkaar, we willen als bevolking van Hengelo, met respect voor allen, herdenken wat er is gebeurd", aldus K. van der Kooi van de werkgroep 4 Mei Herdenkingsbijeenkomst

De bijeenkomst wordt in een kerkgebouw gehouden, maar het is niet de bedoeling dat er een religieus tintje aan deze bijeenkomst wordt gegeven ("wat we herdenken staat boven religies"). Het is de eerste keer voor imam Oztürk dat hij aanwezig is bij de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei in Hengelo. In vergelijking met andere landen, heeft Turkije overigens nauwelijks geleden onder de Tweede Wereldoorlog.

"Het belangrijk is om te herdenken, en ook in de koran staat dat oorlog niet goed is, want we zijn tenslotte allemaal mensen, wat voor geloof we ook hebben", aldus de imam, "hoe moeilijk de geschiedenis soms ligt, laten we vooruit kijken, en wat kunnen we doen?" Imam Ozturk verwijst naar woorden van de dichter Y. Emre, die een paar honderd jaar geleden stierf. "Laten we liefhebben en onszelf geliefd maken. De aarde is tenslotte niemands erfenis", aldus Oztürk. Ook kondigde de imam aan dat hij dit onderwerp ook in zijn preken in de moskee zal aansnijden. De avond wordt omlijst met muziek en gedichten. Ook zijn er toespraken van burgemeester F. Kerckheart van Hengelo en van de imam.

Hand van God toch niet van God

Icoon VoetbalWeinig mensen twijfelden er natuurlijk nog aan, maar in een Duitse documentaire heeft Diego Armando Maradona het nu ondubbelzinnig bevestigd: de 1-0 van Argentinië tegen Engeland in de kwartfinales van het WK in 1986 werd níét door de hand van God het doel ingespeeld. Het was de hand van Maradona zelf die de bal het doel in bewoog.

Nu, twintig jaar later, heeft Maradona spijt van de uitspraak dat het de hand van God was. Hij noemt het "erg arrogant van mij om te zeggen dat het de hand van God was." Volgens Maradona heeft God Argentinië overigens wel degelijk geholpen tijdens de wedstrijd, maar op andere wijze. Het vergrijp ziet hij niet als iets ernstigs, meer "als zakkenrollerij".

De handsbal, die dus onterecht goedgekeurd werd, gaf Argentinië een 1-0 voorsprong op Engeland. Later wist Maradona ook nog de 2-0 te scoren, zij het op eerlijke wijze. Argentinië werd uiteindelijk wereldkampioen, in de finale tegen Duitsland.

Donner oneerlijk tegenover TBS'ers

Icoon JustitieMinister Piet Hein Donner is "onredelijk en onbillijk" geweest, toen hij vorig jaar alle verloven van tbs'ers in kliniek Veldzicht had ingetrokken. Tot deze conclusie is de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) gekomen, nadat vijf tbs-patiënten een klacht hadden ingediend.

Donner kreeg aanvankelijk juist veel kritiek omdat hij te soepel omging met het verlenen van verloven. Meerdere ontsnapte tbs'ers, waarvan er één een bejaarde man had vermoord, leidde tot zware druk van de Tweede Kamer en de media op de schouders van de minister van Justitie. Toen bleek dat zeven ontsnappingen in kliniek Veldzicht hadden plaatsgevonden, besloot de minister om de verloven voor alle tbs'ers binnen die kliniek in te trekken.

De RSJ vindt het "voorstelbaar" dat de minister tot zo een beslissing is gekomen, maar toch had hij alle individuele gevallen apart moeten behandelen, zoals in de wet staat. "De minister heeft door zijn besluit ernstig inbreuk gemaakt op de resocialisatie van de klagers, zonder dat zij daar zelf enige aanleiding toe hebben gegeven", aldus de raad.

Tot slot concludeert de raad dat de tbs'ers een vergoeding dienen te krijgen, variërende van 50 tot 500 euro.

Napster biedt opnieuw gratis muziek aan

Icoon InternetHet roemruchte programma Napster biedt opnieuw gratis muziek aan. De nummers zijn nu echter niet te downloaden, maar kunnen als stream worden beluisterd. Deze streams kunnen slechts vijf keer worden beluisterd.

Er zijn in totaal twee miljoen tracks gratis te beluisteren met het vernieuwde programma. De legale aanpak houdt in dat Napster geld betaalt aan platenmaatschappijen als een nummer beluisterd wordt. Deze kosten worden terugverdiend uit advertentie-inkomsten. De gratis dienst is voorlopig enkel in de VS beschikbaar.

De immens populaire peer-to-peer-applicatie Napster werd in 2001 verboden en opgeheven. Het programma stelde computergebruikers in staat om muziekbestanden gratis via het internet te delen volgens het p2p-principe. Dit had tot gevolg dat er vele populaire muzieknummers op illegale wijze gedownload konden worden, zodat artiesten geen geld konden verdienen aan de muziek. Dit leidde tot grote commotie en uiteindelijk tot een gerechterlijk verbod op het programma.

De muziekuitwisseldienst had op zijn hoogtepunt, voor het in 2001 werd gesloten, ruim 13 miljoen gebruikers. Sinds 2004 biedt Napster een abonneedienst aan. Voor tien dollar per maand kunnen abonnees onbeperkt muziek op cd-kwaliteit downloaden. Zolang het abonnement in stand blijft, mogen de gebruikers deze nummers behouden.


Het logo van Napster

Vrachtwagen rijdt over hoofd van Poolse man

In Oosterhout is gisterochtend een arbeider zeer ernstig gewond geraakt. De man, een Poolse uitzendkracht, werd overreden door een wiel van een achteruitrijdende vrachtauto. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar.

De man was rond negen uur op het bedrijfsterrein bezig om instructies voor het laden en lossen te geven toen hij van achter geraakt werd door de vrachtwagen. De nog lege wagen werd bestuurd door een 25-jarige eveneens Poolse chauffeur. Door het ongeval raakte het 47-jarige slachtoffer met zijn hoofd onder een van de wielen en liep hoofdletsel op.

Vanwege de ernst van de situatie zijn hulpdiensten met een traumahelikopter en twee ambulances uitgerukt. Het personeel van de helikopter heeft de toestand van de man gestabiliseerd waarna het slachtoffer per ambulance naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg is gebracht.

Naar aanleiding van het ongeval heeft de arbeidsinspectie een onderzoek naar de toedracht ingesteld. De inspectie heeft de veroorzaker in samenwerking met de politie en een Poolse tolk verhoord.


Foto: www.amc.nl


Met dank aan Hayley voor de submit.

Nieuwe Jak and Daxter?

Jak en Daxter zijn twee van de populairste platform helden op de PS2, het zou niet erg vreemd zijn als de serie nog een vervolg zou krijgen en het lijkt er dan ook op dat dit vervolg eraan gaat komen.

Op 21 april schijnt er namelijk een patent op de naam Jak and Daxter: The Lost Frontier vastgelegd te zijn. Voor de rest is er helaas nog niets bekend over het spel zelf of over het platform waarvoor de game moet uitkomen, maar het lijkt waarschijnlijk dat hij op de PS3 gaat verschijnen. FOK!games houdt jullie uiteraard op de hoogte.


Een screen van het laatste deel uit de serie

13-jarig meisje drie keer verkracht

Icoon MisdaadVandaag stonden voor de rechtbank van Antwerpen drie verdachten van zedendelicten terecht. Ze worden ervan beschuldigd, zonder het van elkaar te weten, hetzelfde 13-jarige zwakbegaafde meisje te hebben verkracht. Het OM eiste twee keer vijf jaar cel en één keer vier jaar cel.

De ouders van het meisje deden 29 november 2005 aangifte van verkrachting. Haar oom, die sinds oktober 2004 bij de familie in huis woonde, zou het meisje meerdere keren hebben betast en verkracht.

De oom was niet blij toen het meisje een boekje over hem open deed. Op 9 december werd hij opgepakt nadat hij gewapend naar het verblijf van het meisje was gegaan en een begeleider had verwond. Hij ontkent het meisje verkracht te hebben.

De twee andere verdachten leerden het meisje kennen nadat ze uit het dagcentrum gevlucht was. Een van de mannen verkrachtte het meisje in zijn appartement en de ander in een hotelkamer. Beide zeggen ze niet geweten te hebben dat het slachtoffer nog maar 13 was. Er is ook nog een schadevergoeding van 60.000 euro geëist

Met dank aan Jump voor de submit.

Tactisch knokken met Dungeons & Dragons: Tactics

Atari gaat de wereldberoemde Dungeons & Dragons licentie naar de PSP brengen. Dit maakte de publisher vandaag bekend. De Engelse developer Kuju Entertainment, bekend van oa. de GameCube-titel Batallion Wars, zal het spel gaan ontwikkelen. De release van Dungeons & Dragons: Tactics staat gepland voor 2007.

Het verhaal belooft veel traditionele fantasy-elementen te bevatten. De speler neemt de rol op van een sterfelijk kind, dat in een conflict tussen twee draken belandt, die beiden strijden om god te worden van de wereld. Je eigen keuze tussen goed of slecht en de quests die je aanneemt, zullen uiteindelijk beslissen welke kant zal zegevieren.

Ciryl Voiron, directeur marketing van Atari Europe is erg enthousiast over D&D Tactics, en dan met name over de mogelijkheden van de PSP, waarvan het spel gebruik zal maken: “The PSP system has proven to be a very exciting platform to work with and an ideal choice to expand the world of Dungeons & Dragons within the interactive gaming space. Making full use of the PSP system’s unique capabilities, gamers will be granted an accurate D&D experience and story combined with a robust multiplayer system and the ability to extend gameplay through downloadable content.”

Dungeons & Dragons: Tactics zal gebruik gaan maken van de Wi-Fi mogelijkheden van de PSP. Spelers kunnen in co-op mode in een groep single-player quests oplossen, of in de Deathmatch mode elkaar het leven zuur maken met hun party van avonturiers. Ook zal er downloadable content, in de vorm van nieuwe kerkers en dungeons, beschikbaar komen.

Gratis Rumble Pak bij Metroid Prime: Hunters

Om de actie van Metroid Prime: Hunters een stukje intenser te maken, gaat Nintendo in Amerika een gratis Nintendo DS Rumble Pak bij de game weggeven. Het accessoire dien je in het GBA-slot te stoppen, waarna het voor de nodige vibraties zal gaan zorgen. De game is al sinds maart in Amerika te verkrijgen en zal dus waarschijnlijk een verkoopboost nodig hebben, zo blijkt uit de actie. De aanbieding is slechts in een select aantal winkels te krijgen, zolang de voorraad strekt. In Europa komt de game uit op 5 mei, vooralsnog zónder gratis Rumble Pak. Of we ook hier in de toekomst een dergelijke actie krijgen is nog niet bekend.

Gast krijgt stukje mensenvlees geserveerd

Icoon ShockingStel je eens voor: Je zit in een redelijk fancy etablissement, je wilt beginnen aan het door jou gekozen gerecht en je herkent ineens tussen de garnering een stuk menselijk weefsel. Dit is wat een Amerikaanse bezoeker van TGI Friday's te Broomington, Indiana verleden week overkwam.

Deze nietsvermoedende gast trof naast zijn hamburger een stukje keukenmedewerker aan, die zich bij de bereiding in de vinger had gesneden. Dankzij de chaos veroorzaakt door het snijincident, is het bord echter zonder nadere inspectie geserveerd, waardoor niemand het stukje vinger heeft opgemerkt.

Na aangifte bij de politie kon de gedupeerde onverrichterzake naar huis, daar de politie niks strafbaars aan het voorval kon ontdekken. Een woordvoerster laat weten dat het managment van TGI Friday's zijn excuses heeft aangeboden.


Wat tref jij aan tussen het eten?

Met dank aan tim_m voor de submit.

Gratis ‘Arnhem Mayhem’-map voor The Outfit

Ontwikkelaar Relic heeft ons eind maart de game The Outfit gebracht, een arcade-achtige actiongame met de Tweede Wereldoorlog als setting. In het spel speel je met een klein team die ver achter de linies de vijand probeert te verzwakken.

Voor het spel is nu gratis een nieuwe map te downloaden die zich afspeelt in ons eigen Arnhem. De Arnhem Mayhem-map was al beschikbaar voor de Amerikanen die het spel bij de winkelketen Best Buy hadden gekocht, maar nu mag iedereen er mee spelen. De map is te downloaden vanaf Xbox Live Marketplace.


Blind: Het is over!

Danny Blind is er van overtuigd dat hij komende zondag tijdens de bekerfinale tegen PSV voor het laatst als hoofdtrainer van Ajax op de bank zal plaatsnemen.

De trainer zegt voldoende informatie te hebben om te weten dat Ajax, ondanks een doorlopend contract niet met hem verder wil gaan.

"Het is over, dat weet ik echt zeker. Ik heb daar voldoende aanwijzingen voor. Eigenlijk wist ik zes weken geleden al dat het gebeurd was, maar nu zijn bij mij ook de laatste twijfels weg." Verschillende media meldden eerder al dat de Amsterdammers de oud-speler zouden ontslaan. Zelf heeft Blind het nieuws overigens nog steeds niet vernomen uit de mond van de Amsterdamse clubleiding.

Analisten: 360 grootste tot 2008, dan de PS3

Analisten Michael Pachter en Eward Woo hebben in een 188 pagina's tellend rapport hun voorspellingen gedaan voor de toekomstige strijd tussen Microsoft, Sony en Nintendo. Hun verwachting: de 360 heerst heel 2007, maar zal het in 2008 verliezen van de PS3. De Wii komt als derde uit de strijd.

De twee analisten baseren hun voorspelling deels op het succes van de PS2. Veel mensen schaften destijds die console aan om een dvd-speler in huis te hebben. Hetzelfde zal volgens hen gebeuren met de PS3, die uitgerust is met Blu-Ray. Pachter en Woo gaan er vanuit dat in 2008 de meeste mensen een HDTV bezitten en dat veel films uitkomen op Blu-Ray.

Deze voorspelling gaat overigens niet op voor Japan. Het duo verwacht dat Sony daar marktleider blijft met Nintendo als goede tweede, terwijl Microsoft hier in geen velden of wegen te bekennen zal zijn.

Zoon Denzel Washington naar NFL

John David Washington, de zoon van acteur Denzel Washington, heeft getekend voor de St. Louis Rams uit de National Football League. Een dag na afloop van de draft van jong talent uit de college-competitie was running back Washington een van de tien spelers die alsnog een kans kregen zich te bewijzen.

Washington speelde de afgelopen vier seizoenen voor Morehouse College, dat in de tweede divisie van de NCAA uitkomt. Hij zette een schoolrecord neer met 1198 yards en sloot zijn carrière bij de school af met records voor het aantal yards in een wedstrijd (242) en over zijn hele periode bij Morehouse (3699). Door de website D2football.com werd hij eenmaal tot nationale speler van de week verkozen. Het meest aansprekende football-feit dat vader Denzel voor elkaar kreeg was het winnen van enkele awards voor zijn rol in de film Remember the Titans. Hierin gaat hij als donkere football-coach in de vroege jaren '70 aan de slag op een zuidelijke middelbare school die dat seizoen voor het eerst gemengd is.

Een andere opmerkelijke zet van de Rams is het aantrekken van Ed Nelson van de universiteit van Connecticut. Nelson, ruim twee meter lang, was afgelopen seizoen reservespeler voor het basketbalteam van de Huskies en heeft sinds zijn eerste jaar op de middelbare school geen football meer gespeeld. De Rams zien in hem door zijn lengte een mogelijke tight end.

De spelers zullen voorafgaand aan het volgende seizoen op trainingskamp gaan. Tijdens deze kampen dienen de teams hun selecties te reduceren van vaak rond de 80 spelers naar een uiteindelijke selectie van 56 spelers.

Bondscoaches kunnen langer wisselen

Bondscoaches mogen tot een dag voor de eerste WK-wedstrijd van hun land nog een speler wisselen uit hun selectie wegens een blessure. Er moet wel bewijs zijn dat de voetballer echt niet kan meespelen.

”Het is hetzelfde als bij elke andere competitie. Geblesseerde spelers op de lijst kunnen met een doktersverklaring nog vervangen worden tot een dag voor de eerste wedstrijd”, aldus een FIFA-woordvoerder.

Dit is vooral goed nieuws voor Sven-Göran Eriksson. De bondscoach van Engeland kan nu risico’s nemen met Wayne Rooney en Michael Owen. Ook onder meer Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Francesco Totti, Lionel Messi en Jan Koller krijgen hierdoor een extra kans op WK-deelname.

37% van Polen wil elders in EU werken

Icoon Economie Bijna vier op de tien Polen (37 procent) denken erover om in een andere lidstaat van de Europese Unie te gaan werken. Het Poolse ministerie van Werkgelegenheid schat dat 600.000 Polen in 2004 een baan in het buitenland hebben gevonden. De meerderheid ging werken in Groot-Brittannië, Ierland en Zweden. Deze lidstaten hebben hun grenzen geheel geopend voor werknemers uit Oost-Europese lidstaten. De werkloosheid in Polen is met bijna achttien procent de hoogste van de EU.

Opvallend is dat vooral jongere Polen met een hoge opleiding belangstelling hebben voor een baan in de EU. Poolse werkgevers zijn bang dat Polen met een hoge opleiding vertrekken uit het land. "De hoogopgeleiden vertrekken en juist hen wil ik hier houden", zegt Malgorzata Starczewska-Krysztoszek van een Poolse werkgeversorganisatie. Guido Vreuls van een Pools uitzendbureau bevestigt dit: "In de grote steden in Polen is het een ramp om aan gespecialiseerd personeel te komen. De hele goeden zijn allang weggetrokken naar Amerika of naar West-Europa. Wat overblijft zijn vaak beunhazen, die ook nog eens moeilijk te krijgen zijn." Veel Poolse bedrijven zoeken daarom naar Duitse werknemers.

Ook Polen met een middelbareschooldiploma en een afgeronde beroepsopleiding zijn geïnteresseerd in een baan elders in de EU. "Onze regering moet er meer aan doen de mensen hier te houden", vindt Starczewska. Polen heeft namelijk zelf een tekort op de arbeidsmarkt en daardoor een hoge werkloosheid. Terwijl veel Polen ergens anders het werk doen, nemen (vaak illegale) Oekraïners de banen in Polen over. Op de Poolse arbeidsmarkt zijn er vooral tekorten aan bouwvakkers, koks, uitbeners in slachthuizen, ingenieurs, artsen en verplegers.

In Nederland wordt later dit jaar bekend of de grenzen voor Oost-Europese werknemers geopend worden. De Europese Commissie vindt dat het openstellen van de grenzen tot nu toe weinig problemen heeft gegeven.

Iran zet Zweden vast wegens spionage

Icoon Buitenlands Een Iraanse rechtbank heeft twee Zweden veroordeeld tot drie jaar cel wegens spionage. Het Zweedse duo zou militaire installaties hebben gefotografeerd. Dit heeft de minister van Justitie van Iran, Jamal Karimi-Rad, bekend gemaakt.

Het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Zweedse ambassade in Iran de opdracht gegeven de twee vrij te krijgen. Een diplomaat heeft gezegd dat de twee Zweden onderschat hebben hoe ernstig hun bezigheden opgevat zouden worden. Voor spionage kan in Iran de doodstraf opgelegd worden.

De Zweedse ambassade heeft geen gegevens vrijgegeven over de identiteit van de mannen. Het Zweedse dagblad Aftonbladet beweert dat het twee bouwvakkers zijn, die tussen de dertig en veertig jaar oud zijn en uit het westen van Zweden komen.

Overigens werd vorige week bekend dat de AIVD Iran verdenkt te spioneren in Nederland. Ze zouden daarbij op zoek zijn naar kennis over massavernietigingswapens.

NBA: Dallas 'sweept' Memphis

De Dallas Mavericks hebben zich als eerste voor de Conference Semifinals geplaatst. De Memphis Grizzlies werden voor de vierde maal op rij verslagen waardoor de eindstand in de series 4-0 werd.

De Grizzlies, die voor de derde keer op rij aan de playoffs deelnamen maar nog nooit een wedstrijd wisten te winnen, verloren hun twaalfde playoffswedstrijd op rij. Geen enkel team in de historie verloor ooit meer opeenvolgende wedstrijden. Voor Dallas was het de eerste 'sweep' in een best-of-seven series. Dallas stuit de volgende ronde op titelverdediger San Antonio of Sacramento.

De Los Angeles Clippers wisten voor het eerst sinds 1976 een ronde verder te komen. Dankzij Elton Brand, die 21 punten en 13 rebounds noteerde, wonnen de Clippers van de Denver Nuggets en brachten de eindstand in de series op 4-1. De volgende ronde lijkt een ontmoeting tussen de twee aartsrivalen, de Lakers en de Clippers, te worden aangezien de Lakers op een comfortabele 3-1 voorsprong staan tegen de Suns.

Volledige uitslagen:

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 109-99
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 101-83
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 102-76

Standen in de series:

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 3-1
Miami Heat - Chicago Bulls 2-2
Cleveland Caveliers - Washington Wizards 2-2
New Jersey Nets - Indiana Pacers 2-2

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 2-2
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 4-0
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 1-3
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 4-1

[upd] Radicale medewerkers niet langer welkom bij Defensie

Icoon BinnenlandsEen tiental extremistische moslims zijn niet langer welkom als medewerkers bij Defensie als het aan de directeur Dedden, die vanaf 1 mei zijn werk neerlegt bij de militaire inlichtingendienst MIVD, ligt. Één medewerker is zo verdacht dat hij volgens de MIVD beter meteen de dienst kan verlaten. Dedden heeft dan ook het advies aan Defensie gegeven de Verklaring van Geen Bezwaar voor deze medewerker in te trekken. Tegen één militair is aangifte gedaan, en tegen een ander loopt al een ontslagprocedure. Volgens Dedden zouden de verdachten aanhangers zijn van de fundamentalistische stromingen Wahabisme en Salafisme. In sommige gevallen dragen zij deze leer ook actief uit.

Sinds kort heeft de MIVD een observatieteam die mensen met radicale ideeën, zowel moslimfundamentalisten als wel rechts- en links-radicale personen, probeert te volgen. Soldaten met radicale denkbeelden kunnen anderen ervan overtuigen niet meer loyaal te zijn aan het leger. Dit kan gevaarlijk zijn bij het uitzenden naar islamitische landen als Afghanistan. "We proberen te voorkomen dat gevoelige informatie, wapens en andere spullen verdwijnen", aldus de generaal-majoor.

Update 13:52
Defensie ontkent dat er radicale moslims in het leger zitten die per direct zouden moeten vertrekken. Scheidend directeur Dedden van de MIVD zou verkeerde info naar buiten hebben gebracht. Dat stelt Defensie in een vanmiddag vrijgegeven verklaring.

Volgens Defensie zijn er alleen onderzoeken gedaan naar radicale moslims, maar zijn daaruit geen belastende zaken naar voren gekomen. Defensie betreurt het dat de onjuiste informatie naar buiten is gebracht. Niet bekend is of er nog een onderzoek loopt naar radicale moslims in het leger.

McLaren wil duidelijkheid van FA

De trainer van Middlesbrough, Steve McLaren, heeft het een beetje gehad met de soap rondom het bondscoachschap van Engeland. Na het afhaken van Luiz Felipe Scolari is hij weer topfavoriet voor de functie, McLaren zelf hoopt snel duidelijk te krijgen van de FA.

Aankomende donderdag zou McLaren een bijeenkomst hebben met de Engelse voetbalbond, maar McLaren wil dat bevestigen noch ontkennen. "Ik weet niets meer dan alle geruchten die de laatste weken, misschien wel maanden, zijn verspreid. Over een bijeenkomst doe ik geen uitspraken. Op dit moment wil ik me volledig richten op presteren met Middlesbrough; de competitie goed afsluiten en de UEFA Cup winnen. Maar ik wil wel op korte termijn duidelijkheid over mijn toekomst. Dan kan ik me daar op gaan richten," aldus McLaren.

Ide baalt nog steeds van Imola

Super Aguri-coureur Yuji Ide baalt nog steeds van zijn fout in de eerste ronde van de GP van San Marino. Na de race kreeg Ide een waarschuwing.

De Japanner vindt het nog steeds lullig voor Christijan Albers. "Ik wil allereerst nog een keer mijn excuses aanbieden aan Christijan voor wat er in Imola is gebeurd. Ik hoop dat hij helemaal in orde is. Ik ben nieuw in de Formule 1 en ik heb nog niet zoveel in de auto gereden, dus ik doe mijn best om veilig te rijden en elke race beter te worden."

Jeff Minter bezig met Live Arcade shooter

Iedereen die wel eens een muziekbestand heeft afgespeeld op zijn Xbox 360 is de kleurige visualisatie die meebeweegt op de muziek wel opgevallen. Jeff Minter, verantwoordelijk voor "Neon" (de naam van de visualisatie-engine), heeft bekend gemaakt dat hij op dit moment bezig is met een shooter voor Xbox Live Arcade. De shooter zal deze zelfde Neon engine gaan gebruiken.

Minter zelf over de development van het spel:

The last couple of weeks I've had a couple of good points of traction. One being feeling something of how I want the control and firing to be, and the other being today, building in a nice p-system generator to use for the explosions and stuff and initial tests of that being really nice.

Jeff Minter is niet onbekend met shootergames. Eerder werkte hij al aan Unity voor de Gamecube, een spel waarvan de development echter na twee jaar stopgezet werd. Bekend werd Minter echter met games als Tempest 2000 en Defender 2000 voor de Atari Jaguar.


Links Tempest 2000, rechts Unity

Zoetebier naar NAC Breda

Edwin Zoetebier vertrekt naar NAC Breda. Voor de 35-jarige doelman was er in december al serieuze interesse vanuit Dortmund en ook SC Heerenveen had belangstelling, maar uiteindelijk is het toch Breda geworden.

Zoetebier houdt nog wel een voet tussen de deur, want hij vertrekt alleen naar NAC als het zich ook weet te handhaven in de eredivisie. Dan zal NAC op 5 en 8 Mei van FC Volendam moeten winnen.

Zoetebier was reservekeeper bij PSV, die plaats zal volgend seizoen door Oscar Moens worden ingevuld, die maandag werd aangetrokken door de Eindhovenaren.

Fridgepoetry

In ieder shuilt een groot dichter slash poëet. Bij een gemiddeld gezin zit de koelkast onder de magneetjes en memo's. Daar moeten juweeltjes tussen zitten.

Waarom deze voor jezelf houden? Dus tijd om ontdekt te worden en plaats jouw gedicht, de leukste wordt beloond met een warm applaus van de lezers.

Lees voor het gebruik, eerst de instructies aan de onderzijde van de pagina.

Met dank aan inkie1010 voor de submit

Alone in the Dark screens en info

Alone in the Dark komt naar de 360 en er is vandaag wat meer bekend geworden over de game. De game zal bijvoorbeeld meer actiegericht zijn dan voorgaande delen (vergelijkbaar met Resident Evil 4).

Daarnaast speelt de game zich in deze tijd af, zeg maar 2006. Je speelt echter wel met dezelfde hoofdpersoon als in het eerste deel dat zich afspeelde in 1920. Hoe jij, Edward Carnby, in 2006 verzeild bent geraakt kom je te weten tijdens het spelen.

De game speelt in New York en je zal onder andere locaties als Central Park bezoeken om er paranormale zaken te bestuderen. Hierbij zal je ook regelmatig stealth-achtige gameplay krijgen, dit naast alle actie en puzzelelementen.

Alone in the Dark voor de Xbox 360 komt in 2007 uit.

Met dank aan netto_m voor de submit

'Nieuwe Indiana Jones-game wordt levensecht'

De nieuwe Indiana Jones-game moet, als het aan ontwikkelaar LucasArts ligt, de meest realistische Harrison Ford ooit neerzetten. Hiervoor heeft de gamesstudio de hulp ingeroepen van NaturalMotion, een bedrijf dat zich specialiseert in natuurlijke bewegingssimulatie. De techniek - genaamd euphoria - zorgt dat de bewegingen niet vooraf hoeven te worden gescript, maar worden gesimuleerd zoals een mens ze in het echt ook zou doen.

LucasArts: Imagine a swaying rope bridge. With euphoria in action, characters visibly attempt to balance themselves, their feet stumbling, their arms flailing, and their hands reaching for security as the unpredictable movements of the bridge threaten to send them plummeting to their doom. Perhaps they all survive. Perhaps they all fall. The use of euphoria means the action is not scripted, it is simulated, so you will never be able to predict exactly what will happen, no matter how many times you have experienced a certain scenario."

LucasArts benadrukt in het persbericht dat deze techniek alleen maar mogelijk is op de next-gen. De nieuwe Indiana Jones-game verschijnt volgend jaar op de PlayStation 3 en Xbox 360. Hoe realistisch Indie zich beweegt, is volgende week te zien. Dan onthult LucasArts de game op E3.

Veel vmbo-scholen noemen zichzelf mavo

Icoon OnderwijsVanwege de slechte naamreputatie dopen veel vmbo-scholen zichzelf om naar het oude vertrouwde mavo-onderwijs. Hiermee proberen zij het drastisch afnemende aantal aanmeldingen een boost in de goede richting te geven en het vertrouwen van de ouders weer terug te winnen.

De onderwijsrichting mavo is sinds 1999 compleet afgeschaft en vervangen door het vmbo, maar steeds meer scholen blijven de oude naamgeving aanhouden. Dit komt omdat het vmbo met een ernstig imagoprobleem te kampen heeft. De onderwijsrichting zou alleen voor de zwakkeren van geest zijn, voor de zogenaamde 'losers'.

"Ouders willen niet graag dat hun kinderen een vmbo-advies krijgen, dat zien ze als gezichtsverlies", bevestigt Grada Huis van de Besturenraad, de koepelorganisatie voor christelijk onderwijs. "Een mavo-advies klinkt gewoon beter, hoger qua niveau, maar ook vertrouwder. De ouders kennen de mavo van vroeger, het is veilig en ze begrijpen het. Daarom zijn de scholen die alleen het mavoniveau aanbieden en zich ook nog mavo noemen zo populair."

De grootste oorzaak van de slechte reputatie is volgens Huis het probleem dat ouders de structuur van de opleiding simpelweg niet bevatten. Op het vmbo is de leerstof hetzelfde als op de oude mavo, zegt zij. "Maar ouders denken bij het vmbo meteen aan een massale school, waar ook leerlingen van de beroepsgerichte leerweg, de oude lts, rondlopen. Ze denken dan al snel dat hun kind daar niet thuishoort, terwijl er wel een duidelijke scheiding is."

E3 Line-up dtp bekend

Een weekje voor de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles komt ook de Duitse publisher dtp met haar line-up.

- Drakensang (The Dark Eye) is een epische party-RPG, ontwikkeld door Radon Labs. Voorlopige releasedatum 4e kwartaal 2007. Het spel is gebaseerd op de pen&paperRPG wereld van Aventuria.

- Sabotage is een Stealth-Action titel met een bijzondere grafische stijl. Het speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en heeft een vrouwelijke hoofdrolspeelster die door middel van sabotage militaire plannen probeert te verhinderen. Het spel wordt ontwikkeld door Replay Studios.

- Overclocked is een adventure, ontwikkeld door House of Tales (eerder bekend van The Moment of Silence). Het is een psycho-thriller over een psychiater die in het leger werkzaam is en daar de gedachten en (oorlogs-)herinneringen van verschillende personen onderzoekt.

- Undercover - Operation Wintersun is eveneens een adventure. Dit spel speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa. Het draait vooral om vreselijke "What-If'-scenario's waarin mythes en geheimen ontrafeld worden. Undercover wordt ontwikkeld door het Oostenrijkse Sproing.

Wat is Dit: Opgave 18 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Cahill wel op tijd fit

Tim Cahill zal op tijd fit zijn voor het openingsduel van Australië tijdens het wereldkampioenschap voetbal tegen Japan op 12 juni. De middenvelder van Everton is herstellende van een blessure aan zijn knie.

Die kwetsuur liep hij tien dagen geleden op in de competitiewedstrijd tegen Birmingham City. In eerste instantie werd rekening gehouden met een herstelperiode van tenminste zes weken. Maar de assistent-trainer van de Aussies, Graham Arnold, zegt dat de 26-jarige Cahill eerder terug zal zijn. "De zwelling is compleet verdwenen en hij kan zijn knie weer vrij bewegen. Hij zal slechts een paar weken training missen. Dankzij de goede verzorging van Les Gelis, de Australische teamarts, zal hij op tijd fit zijn. Ik verwacht dat hij gewoon speelt tegen Japan," aldus Arnold.

Merapi-vulkaan groeit 10 meter in drie dagen

Icoon RampDe Merapi-vulkaan is in de afgelopen drie dagen met maar liefst 10 meter gegroeid. Inmiddels liggen er rokende vijvers lava in de krater. Dorpelingen die op de hellingen van de vulkaan wonen, staan al weken klaar om ge-evacueerd te worden. Op dit moment is er nog geen sprake van een verplichte evacuatie, dat is nog 1 stapje hoger op de schaal van alertheid.

Vulkanologen melden dat zich een nieuwe berg lava heeft gevormd in de afgelopen drie dagen en dat deze nog altijd groter wordt, dit terwijl er gele zwavel-wolken opstijgen uit de krater. "De lavaberg kwam tevoorschijn aan de zuidkant van de berg, terwijl aardschokken steeds frequenter worden," zei vulkanoloog Subandriyo. "Deze lava-bergen zouden kunnen betekenen dat de vulkaan nu ieder moment kan uitbarsten en dat in de top van de vulkaan magma opgehoopt zit dat vanuit een reservoir op ongeveer 1.5 km diepte naar boven aan het komen is sinds zondag, " voegde hij toe.

Een ineenstorting van de lava-berg zou een super-hete pyroclastische wolk kunnen veroorzaken die de vulkaanhelling afdendert. Autoriteiten hebben nog geen verplichte evacuatie op touw gezet. Echter heeft de gouverneur - Sultan Hamengku Buwono X - opgeroepen tot vrijwillige evacuatie over te gaan, en dan vooral kleine kinderen, ouderen en zwangere vrouwen.

Vele dorpelingen willen niet uit zichtzelf weg, omdat ze geloven dat er een duidelijk mystiek signaal komt voordat de uitbarsting zal plaatsvinden. Sommigen hebben geiten en kippen geofferd om de vulkaan gunstig te stemmen, terwijl moslims en christenen tezamen bidden.

De berg heeft een spirituele betekenis voor veel Javanen en is één van de vier plaatsen waar de sultanaten van Yogyakarta en Solo offers brengen om de goden te bekoren. Merapi ligt op een onstabiel verbindingsstuk tussen de Australische en Aziatische aardschollen, de zogenoemde "Ring van Vuur". Een grote uitbarsting in 1006 bedekte het hele eiland Java en zorgde zodoende voor de ineenstorting van het Hindoeistische koninkrijk Mataram.

Merapi


De vulkaan waar het allemaal over gaat. Gunung Merapi in de vroege morgen. Zoals gewoonlijk stoot de vulkaan een wolk rook uit, maar het is niet veel meer dan op een normale dag. Dit wil echter niet zeggen dat de vulkaan weer in slaap gevallen is, zeer frequent worden nog bewegingen in de vulkaan geregistreerd.

Opnieuw erg veel dank aan indahnesia.com voor de submit, foto's en het herschrijven van het bericht.

SNK brengt Metal Slug naar de Wii

SNK heeft aangekondigd dat ze ook voor de Wii gaan ontwikkelen. De eerste game die ze op de nieuwe Nintendo machine gaan uitbrengen is Metal Slug Anthology, een compilatie van de delen 1 t/m 5.

Fans worldwide have been looking forward to our return to Nintendo platforms and what better way then to bring our complete Metal Slug arcade collection to Wii. The Wii controller will be used in a new and unique way that enhances the gameplay. Our fans have demanded that we support Nintendo platforms. Let the celebration begin

Meer details over Metal Slug Antholohy op de E3

Full Auto 2 wordt PS3 exclusive

Sega heeft aangekondigd dat de combat-racer Full Auto een vervolg zal krijgen op de PlayStation 3, en dit spel zal ontwikkeld worden door Pseudo Interactive.

Sega meldt dat Full Auto 2: Battlelines zich zal afspelen in steden, die de speler naar hartelust af zal kunnen breken. Door het decor aan gort te schieten zal je obstakels opwerpen, nieuwe routes openen of zelfs tegenstanders verpulveren onder het vallende puin.

Een multiplayer-feature die de X360-voorganger niet kende is de Arena-mode, waarin je het in teamverband tegen elkaar opneemt.

Full Auto 2 zal 25 verschillende voertuigen kennen, van lowriders tot SUVs, die tot de tanden bewapend kunnen worden. Ook zul je de lak en de velgen van je heilige koe naar wens kunnen aanpassen. Deze monsters kunnen vervolgens losgelaten worden op meer dan 20 verschillende tracks.

Naast een single-player campaign-mode, zal de gamer in zes verschillende multiplayer-modes de strijd met z'n vrienden aan kunnen gaan. Deze modes gaan van simpele Deatmatches tot base assaults.

De Unwreck-feature uit het origineel is weer terug, waarmee de speler de tijd kan terugdraaien om die bocht net iets beter te nemen, die tegenligger te missen, of die vervelende raket in je uitlaat te ontwijken.

Van Lent maanden aan de kant

Voor voetballer Arie van Lent zit het seizoen er op. De aanvaller van Rot-Weiss Essen liep een zware blessure op in één van de laatste competitiewedstrijden van dit seizoen.

Een dag na de wedstrijd tegen 1. FC Köln werd de 35-jarige Nederlander geopereerd. Hij had problemen met zijn ruggengraat die gepaard gingen met het deels wegvallen van het gevoel in voet en benen. Naar verwachting zal Van Lent drie tot vijf maanden niet kunnen spelen.

Paauwe wijst schikkingsvoorstel af

Patrick Paauwe van Feyenoord heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van vier wedstrijden schorsing, waarvan één duel voorwaardelijk, afgewezen.

De aanklager betaald voetbal deed het voorstel naar aanleiding van de eerste play-off wedstrijd tegen Ajax. Paauwe zou een slaande beweging hebben gemaakt richting tegenstander Nourdin Boukhari in de wedstrijd van 20 april. De zaak zal nu terecht komen bij de tuchtcommissie, die zich zal buigen over een mogelijke straf.

Stand NHL-playoffs per 2 mei

Een daverende verrassing in Edmonton: de winnaars van de President's Trophy voor het team dat in het reguliere seizoen de meeste punten haalt, is uitgeschakeld. In een uitverkocht Rexall Place wonnen de Edmonton Oilers met 4-3 de zesde wedstrijd tegen de Detroit Red Wings voor de eliminatie van de ploeg uit 'Hockeytown USA'

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens3-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers3-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-3
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2

Verdachten aanslagen Dahab gedood

Icoon TerrorismeEgyptische veiligsheidtroepen hebben gisteren de drie verdachten van de aanslagen in de badplaats Dahab doodgeschoten. Ze kwamen om in een vuurgevecht in het noorden van de Sinaï, zo lieten de Egyptische autoriteiten weten.

Een paar verdachten werd in de regio Jabal Al-Maghara door agenten omsingeld. Functionarissen van de veiligheidsdienst vonden explosieven, munitie en handleidingen voor het maken van bommen. De politie zou ook verschillende mensen hebben opgepakt.

Onder de gedode personen zou zich ook Nasr Khamis al-Hilahi bevinden. Al-Hilahi was een van de meest gezocht personen in verband met de aanslagen in Taba in 2004 en de aanslagen in Sharm el-Sheikh in 2005. Die aanslagen kostten samen aan ruim honderd mensen het leven.

Zeven Nederlanders aan start Giro

Aankomende zaterdag begint de Ronde van Italië, en er zullen zeven Nederlanders aan de start staan. Rabobank, die als kopman de Colombiaan Mauricio Ardila heeft, vaardigt de Nederlanders Theo Eltink en debutant Marc de Maar af.

Namens Quick Step zullen Addy Engels en Remmert Wielinga in actie komen. De andere Nederlanders in de Giro zijn Stef Clement (Bouygues Telecom), Koen de Kort (Liberty Seguros) en Bram Schmitz (T-Mobile Team).

[NASCAR] Uitslag Aaron's 499

Jimmie Johnson heeft de Aaron's 499 op de Talladega Super Speedway gewonnen. Hij pakte in de allerlaatste ronde de leiding en pakte zijn eerste overwinning op deze supersnelle baan. De race was een dag uitgesteld wegens regenval.

Johnson had voorheen niet veel geluk op de baan van Talladega, een van de snelste banen op de NASCAR-kalender. In 2005 was hij betrokken voor een aantal crashes waarbij in totaal 39 auto's werden beschadigd, die voornamelijk waren toe te schrijven aan Johnson's agressiviteit. Dit keer koos hij voor een voorzichtiger aanpak, wat wonderwel uitpakte.

De winnaar van de Daytona 500, eerder dit jaar, koos voor dezelfde strategie als in de beroemde 500-mijls-race en liet zich de hele race nauwelijks zien. Jeff Gordon reed de meeste ronden aan de leiding, maar kwam tegen het einde van de wedstrijd in een gevecht om de koppositie terecht met Jimmie Johnson en Brian Vickers. Gordon viel terug en finishte op een vijftiende plaats.

Dale Earnhardt Jr had een teleurstellende dag. De wedstrijd vormde het einde van een eerbetoon van een week aan zijn vader, de legendarische Dale Earnhardt Sr., die in 2001 tijdens de Daytona 500 omkwam. Senior werd afgelopen week in de International Motor Sports Hall of Fame opgenomen en ter ere van dat feit, reed Junior met een replica van de beroemde zwarte wagen waarmee zijn vader jarenlang in de NASCAR reed. Hij moest echter opgeven met een defecte motor.

Talladega zag ook dit keer weer een massacrash. Slechts tien ronden na de start maakte Kyle Busch een kleine fout en raakte een andere wagen. In de kettingreactie die volgde, raakten dertien auto's beschadigd. Mark Martin had geen woorden voor de huidige stijl van racen op Talladega. De afgelopen jaren worden de auto's afgeremd door restrictor plates, wat er ook voor zorgt dat wagens veel dichter bij elkaar kunnen rijden, met soms grote crashes als logisch gevolg. "Dit was een van de leukste banen, in 1982 was het fantastisch om hier te rijden. Tegenwoordig is er weinig aan als je weet dat de pin uit de granaat is."


Sterling Marlin (14) spint en wordt geraakt door o.a. Mark Martin (6) en David Stremme (40)

Uitslag Aaron's 499

posstartcoureurwagenpunten + bonusronden
116Jimmie Johnson Chevrolet180 + 5188
22Tony Stewart Chevrolet170 + 5188
333Brian Vickers Chevrolet165 + 5188
440Jeff Burton Chevrolet160188
58Jamie McMurray Ford155 + 5188
612Matt Kenseth Ford150 + 5188
75Kurt Busch Dodge146 + 5188
83Carl Edwards Ford142 + 5188
932Scott Riggs Dodge138188
1019Robby Gordon Chevrolet134 + 5188
1111J.J. Yeley (R)Chevrolet130 + 5188
124Dale Jarrett Ford127 + 5188
1336Jeremy Mayfield Dodge124 + 5188
1439Jeff Green Chevrolet121 + 5188
1514Jeff Gordon Chevrolet118 + 10188
161Elliott Sadler Ford115 + 5188
1729Tony Raines Chevrolet112188
1828Kyle Petty Dodge109188
1926Travis Kvapil Chevrolet106188
2025Casey Mears Dodge103 + 5188
2143Scott Wimmer Chevrolet100 + 5188
2230Denny Hamlin (R)Chevrolet97 + 5187
2342Kevin Harvick Chevrolet94187
2438Dave Blaney Dodge91 + 5182
DNF21Michael Waltrip Dodge88 + 5179
2641Reed Sorenson (R)Dodge85177
DNF6Joe Nemechek Chevrolet82 + 5173
DNF23Kevin Lepage Ford79 + 5173
DNF31Bobby Labonte Dodge76163
3034Chad Chaffin Chevrolet73152
DNF27Dale Earnhardt Jr. Chevrolet70 + 5151
3213Kyle Busch Chevrolet67150
3318Ryan Newman Dodge64106
3417David Stremme (R)Dodge61106
3510Mark Martin Ford58100
DNF20Martin Truex Jr. (R)Chevrolet5597
DNF9Sterling Marlin Chevrolet5291
DNF7Greg Biffle Ford4945
DNF37Kasey Kahne Dodge4617
DNF15Clint Bowyer (R)Chevrolet4316
DNF22Kirk Shelmerdine Chevrolet409
DNF35Ken Schrader Ford378
DNF24Hermie Sadler Ford348

Top 10 puntenklassement

posvorige weekcoureurpuntenachterstandstartspoleswins
12Jimmie Johnson1394 913
21Matt Kenseth1373-21901
35Tony Stewart1316-78901
43Kasey Kahne1213-181922
54Mark Martin1210-184900
66Jeff Gordon1173-221900
78Kevin Harvick1138-256901
87Dale Earnhardt Jr.1120-274900
99Kyle Busch1077-317910
1011Dale Jarrett1066-328900

Parcours ENECO Tour voorgesteld

Gisteravond is het definitieve parcours van de tweede editie van de ENECO Tour bekendgemaakt. De etappekoers begint in het noorden van Nederland, een week later eindigt die in het zuiden van België.

Op 16 augustus gaat de ENECO Tour, ook wel Benelux Tour genoemd, van start met een proloog van 6,2 km in Den Helder. De eerste etappe gaat van Wieringerwerf via de Afsluitdijk naar Hoogeveen. De vijfde etappe wordt een speciale dag voor Tom Boonen. Dan ligt de aankomst namelijk in zijn geboorteplaats Balen. De beslissing gaat waarschijnlijk vallen op de laatste dag, wanneer er een kleine Luik-Bastenaken-Luik zal worden gereden, met aankomst in Ans.

Vorig jaar werd de eerste editie van de ENECO Tour gewonnen door Bobby Julich, die het haalde voor Erik Dekker en Leif Hoste. De ronde van vorig jaar ging echter vooral de boeken in vanwege de chaos in de vierde etappe naar Verviers.

Volledige etappeoverzicht
Den Helder – Den Helder (6,2 km)
Wieringerwerf – Hoogeveen (175 km)
’s Hertogenbosch – Sittard (onbekend)
Beek – Malle (195 km)
Landgraaf – Landgraaf (16,1 km)
Hasselt – Balen (178 km)
Bornem – Sint-Truiden (187 km)
Ans – Ans (205 km)

Jeroen KidV: 'Yorin FM zwalkte maar een beetje'

Jeroen Kijk in de VegteYorin FM is ten onder gegaan omdat er geen visie was over de richting van het radiostation op het laatst. Dat zei Jeroen Kijk in de Vegte gisteravond op FOK!radio. De dj van de nieuwe zender Caz! vindt dat het Yorin FM maar een beetje zwalkte. "Iedereen deed maar wat 'ie wilde en daar werd nooit wat van gezegd. Dat moest uiteindelijk fout gaan natuurlijk". Eigenaar RTL Nederland van Yorin FM verkocht de zender aan SBS. Die maakte er twee weken geleden Caz! van. Bekende dj's zoals Henk Westbroek, Rob Stenders en Robert Jensen gingen weg of moesten gedwongen hun biezen pakken.

Jeroen Kijk in de Vegte maakt nu het ochtendprogramma 'Môgge Jeroen' op Caz!. "De interactie met de luisteraar is belangrijk. Ik wil gewoon horen wat voor verhalen mensen te vertellen hebben. Net als op jullie forum eigenlijk, gooi het er maar op wat je kwijt wil!" Jeroen heeft er vertrouwen in dat het goed gaat, al is het programma pas geslaagd als de luistercijfers beter worden dan bij Yorin FM. "Ik moet wel eerlijk zeggen dat het ook bijna niet meer slechter kan. Maar er is nu gewoon nagedacht over de zender. Dus het komt vast wel goed." Hij moest er wel even over nadenken voordat hij het programma ging maken. "Bij BNN kreeg ik ook de kans om een eigen programma te maken op 3FM, nadat Ruud de Wild weg ging. Maar ik vond dat ik toch liever samen met een club radio wilde maken, in plaats van zelf de 'grote ego' te zijn. Nu ging het toch kriebelen en had ik er eigenlijk veel zin in."

Naast radio maken op Caz!, valt Jeroen ook in voor Albert Verlinde bij RTL Boulevard. Een leuke combinatie met radio, zo vindt hij. "Ik was nieuwsgierig naar tv na 'Ruuddewild.nl' (3FM). Nu zit ik nog strak in mijn velletje. En RTL Boulevard is fantastisch. Het is eigenlijk een verkapt radioprogramma op televisie." Hij werd ooit gevraagd om Beau van Erven Dorens op te volgen. "Dat was een hels dilemma. Ik was net bezig met een nieuw programma voor Veronica en wilde de mensen die daaraan meewerkten niet in de steek laten, eigenlijk heel on-Hilversums. Een krankzinnige keuze eigenlijk, maar ik heb er nooit spijt van gehad. Als je alleen maar aan jezelf denkt, krijg je dat vanzelf een keer terug." Een ochtendprogramma combineren met het avondprogramma Boulevard ziet Jeroen niet als een probleem. "Als ik met mijn programma klaar ben, monteer ik nog een beetje en dan ga ik naar huis om even een tukkie te doen. Dan even een uitsmijtertje naar binnen werken, opfrissen, en ik kan weer."

Dat FOK! in radioland veel bekeken wordt, herkent Jeroen wel. Zelf is hij ook een lurker op de FP van FOK! "Maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik kijk regelmatig. En dan zie ik de ANP-nieuwtjes en persberichten wel weer, maar soms zie je toch wat echte nieuwtjes. Voordat ik mijn radioprogramma start of dat ik RTL Boulevard ga presenteren kijk ik altijd even. Ik vind het dom dat journalisten nog zo weinig gebruik maken van de ogen en oren van mensen die sites zoals FOK! in elkaar zetten." Geregistreerd is hij overigens niet.

FOK!ster MissHobje heeft misschien nog een leuk baantje overgehouden. Ze wil graag stem van een radiozender worden. "Daar moeten we snel maar eens even contact over hebben!", zo zei Jeroen.

Met dank aan Nolius voor de submit.

Gegevens 250 biebbezoekers opgevraagd

Bij het onderzoeken van een roofoverval in Vught heeft de officier van justitie in maart voor het eerst gebruik gemaakt van de wet Bevoegdheden Vorderen Persoonsgegevens, die sinds 1 januari in werking is. Op grond daarvan is informatie over 250 bezoekers van een bibliotheek uit de buurt van het delict opgevraagd.

Sinds invoering van deze wet is het voor politie en justitie eenvoudiger om persoonsgegevens bij bedrijven en instellingen op te vragen. De wet heeft tot veel protesten geleid van onder meer bibliotheken omdat buiten persoonsgegevens als naam en adres ook bijvoorbeeld het leengedrag kan worden opgevraagd. De bibliotheken zijn bang dat daarmee de privacy van hun klanten in gevaar komt.

Volgens een woordvoerder van FOBID, de overkoepelende organisatie voor bibliotheken, is dit precies waar men bij het invoeren van de wet bang voor was. FOBID vindt het onwenselijk dat niet duidelijk is wat er vervolgens met de gegevens gaat gebeuren. De woordvoerder noemt dit een onwenselijk gevolg van een wet die onder de noemer 'terrorismebestrijding' door het parlement is geleid.

Omdat in de uitleenregistratie alleen de datum en niet het tijdstip opgeslagen wordt, heeft de bibliotheek besloten om de gegevens van alle bezoekers van die dag aan de recherche te verstrekken. Ze zijn vervolgens allemaal door de politie benaderd maar het onderzoek heeft helaas niets opgeleverd. Ook het uitzenden van beelden van de bewakingscamera heeft tot nu toe geen vruchten afgeworpen.


Foto: www.bibliotheek.nl



Met dank aan kahaarin voor de submit.

[DTM] Ekström: "Ik had tweede kunnen worden"

De Zweed Mattias Ekström heeft tijdens de start van het seizoen te kampen met technische problemen. Als hij de vorige wedstrijd in Lausitz niet was uitgevallen, dan was de Zweed als tweede geëindigd aldus Ekström.

Ekström kent een slechte start van het seizoen in de DTM. In Hockenheim moest hij stoppen door een probleem met de wielophanging, en in Lausitz had de Zweed te kampen met een brandstofprobleem. Als alle problemen zich niet hadden voorgedaan zou Ekström tweede zijn geworden in Lausitz. "Häkkinen hadden we tijdens zijn pitstop ingehaald en aan (Bernd red.) Schneider hadden we een plaats verloren. Ik had gewoon tweede kunnen worden als ik geen probleem had met mijn brandstof", aldus Ekström. In Lausitz viel de Zweed twee ronden voor het einde uit omdat zijn auto geen benzine meer had. Met tweemaal geen punten wordt het een zeer moeilijk seizoen voor de Zweed, helemaal kansloos is hij nog niet.

Microsoft komt met physics API

Physics accelerators zijn duidelijk in opkomst, Ageia heeft haar PhysX kaart onlangs al op de markt gebracht, ATi is van plan haar crossfire systeem te gebruiken voor physics en nVidia is een joint venture aangegaan met Havok voor physics hardware. Al deze verschillende spelers zorgen er voor dat er net zoals in de vroege dagen van 3D accelerators geen standaard is voor de markt. In de 3D markt werd dit pas echt opgelost toen Microsoft met DirectX/Direct3D kwam.

Microsoft komt nu met een vergelijkbare oplossing voor physics. Meer details zullen waarschijnlijk bij de E3 verschijnen. Maar het mag in ieder geval duidelijk zijn dat physics hardware naar alle waarschijnlijkheid toch grotere acceptatie heeft verkregen dan velen dachten.

Trailer met Mario's nieuwe moves

Nintendo heeft gisteren op de officiële site van New Super Mario Bros. een nieuwe trailer gepubliceerd. In deze trailer worden een aantal van de nieuwe moves getoond die Mario zal kunnen gebruiken. Zo zal Mario nu van muur tot muur kunnen springen om hogerop te komen. Daarnaast heeft Mario ook een move overgenomen van Wario. Zo kun je nu van bovenaf op blokjes springen om ze te verpulveren. Als laatste toont het filmpje een zogenaamde triple jump, waarmee je weer grotere afstanden kunt overbruggen.

Je kunt de trailer hier bekijken. De laatste twee trailers die Nintendo zal vrijgeven komen op 8 en 15 mei.

PSV denkt nu aan Ronald Koeman

PSVheeft zijn zinnen gezet op Ronald Koeman als nieuwe trainer. Hoewel de voorzitter van PSV, Rob Westerhof, zegt "dat PSV nog steeds met vier trainers in gesprek is", bevestigen bronnen binnen de Eindhovense club dat PSV alles in het werk aan het stellen is om Koeman los te weken bij Benfica.

Koeman, die tussen 1986 en 1989 speler was in Eindhoven, zou wel belangstelling hebben om trainer bij de landskampioen te worden.

Het is inmiddels ruim vijf weken geleden dat Hiddink zijn vertrek officieel bekendmaakte. Westerhof zei toen dat ze binnen twee weken een opvolger hoopten aan te stellen. Een richtdatum die vervolgens steeds weer is verschoven, omdat bleek dat kandidaten als Martin Jol, Co Adriaanse, Henk ten Cate en Bert van Marwijk niet haalbaar bleken te zijn.

Nieuwe trailer Brothers in Arms: Hell's Highway

Van het derde deel in de bekende Brothers in Arms serie is een nieuwe trailer online verschenen, een iets langere versie van een trailer die een paar dagen geleden al opdook.

Dit deel zal beginnen bij operatie Market Garden, de gefaalde geallieerde operatie die de geallieerde troepen over de Rijn zou moeten zetten zodat ze vanuit Nederland op zouden kunnen rukken richting Duitsland. Jij kruipt in de huid van een lid van de 101e luchtlandingsdivisie van de Verenigde Staten en mag vechten tegen "oude mannen en kinderen".

HD trailer
non-HD trailer

Fisichella: "McLaren is onze grootste concurrent

Giancarlo Fisichella zegt dat McLaren Mercedes dit seizoen nog steeds de grootste concurrent is voor Renault F1. Maar ondanks dat er voorafgaande aan dit seizoen werd verwacht dat de wereldkampioenen weer een groot gevecht aan zouden gaan met Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya, lijken de McLarens echter nog niet echt in staat om Renault te verslaan.

Toch denkt de Italiaan dat daar snel verandering in gaat komen. "McLaren is er nog steeds. Ik denk dat McLaren de potentie wel heeft om onze grootste tegenstander te worden."

Fisico verwacht aan de andere kant minder van de teams van Ferrari en Honda Racing F1, die het dit seizoen ook goed lijken te doen. "Ferrari heeft een grote stap voorwaarts gemaakt in vergelijking met vorig jaar, maar Imola is een speciaal circuit voor ze. Honda ziet er sterk uit in de kwalificatie, maar ze zijn minder sterk in de race."

DVD: Seal - One night to remember

Al jaren is het vrij stil rond de (voormalige?) superster Seal; de imposante donkere man uit het Verenigd Koninkrijk met een pokdalige huid en een dijk van een stem. Met hits als Kiss From A Rose en Future Love Paradise leek het erop dat we nog veel van hem zouden horen. Maar niets bleek minder waar. Nadat de film 'Batman Forever' zijn muziek wereldwijd bekend maakte volgde het album 'Human Being' uit 1998; een grote deceptie voor Seal, het werd een grote flop. Zijn in 2001 uitgebrachte album 'IV' was muzikaal een groot succes, maar het bracht Seal niet terug in de internationale hitparades.



Nu is Seal weer even terug met de release One Night To Remember. Een DVD met daarop het concert dat de Brit in juni 2005 samen met een orkest van 60 man in Düsseldorf gaf.

Het Binnenhofklasje - Speelkwartier

Na de tekenles - het zuur - was het tijd voor het zoet in de vorm van het speelkwartier. Clubjes vrienden dromden samen. De D66'ers kozen voor een potje verstoppertje. Niet voor een nieuw potje overigens. Het vorige potje is nog altijd niet afgemaakt. Boris en Thom zijn namelijk nog altijd niet gevonden. En de arme Lousewies, die is belast met die zware taak, is ook nog altijd naarstig opzoek naar de o zo goed verstopte identiteit van de partij zelf.

Interesse Feyenoord voor Huysegems en Opdam

Feyenoord hoopt deze zomer Stein Huysegems en Barry Opdam los te kunnen weken bij AZ. De Rotterdammers hebben eveneens nog steeds belangstelling voor Alexander Farnerud.

Algemeen directeur Chris Woerts van Feyenoord bevestigde dat Huysegems en Opdam op de scoutingslijst staan van de club uit de Kuip. Als het daadwerkelijk tot een transfer komt, dan zal Feyenoord wel in de buidel moeten tasten voor Huysegems, die nog een contract in Alkmaar heeft tot medio 2007. Ook Opdam heeft nog een contract tot 2007, maar hij liet eerder al weten graag nog eens een nieuw avontuur aan te gaan.

Daarnaast wil Feyenoord ook Alexander Farnerud, de jongere broer van Pontus Farnerud, die afgelopen winter werd begeerd door de Rotterdamse clubleiding. Alexander Farnerud speelt momenteel bij het Franse Racing Strasbourg, waar zijn contract nog tot medio 2007 loopt.

Comeback Agassi op Queens

Andre Agassi maakt medio juni zijn rentree. The Las Vegas Kid kwam dit jaar wegens allerlei pijntjes nauwelijks in actie.

Agassi wil er staan tijdens het grastoernooi van Queens om zich zo optimaal mogelijk te preparen voor Wimbledon. Het gravelseizoen laat de meervoudig Grand Slam winnaar aan zich voorbij gaan. Klachten aan enkel en rug noopten Agassi tot dit besluit. De Amerikaan speelde zijn laatste wedstrijd op het Masterstoernooi van Indian Wells, waar hij vroeg werd geëlimineerd. Wegens zijn lange afwezigheid maakt Agassi geen deel meer uit van de mondiale top tien.

De Goey keert terug naar Nederland

Ed de Goey keert terug naar Nederland. De voormalige eerste doelman van Oranje vertrekt bij Stoke City.

De Goey zou graag actief blijven in de voetballerij en verder gaan als keeperstrainer. De inmiddels 39-jarige doelman sluit bij monde van zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk een langere loopbaan als goalie echter niet uit: ”Mocht er een ploeg komen die Ed nog een seizoen als tweede keeper wil hebben, dan zal hij het niet nalaten dat te doen.”

In totaal speelde De Goey negen seizoenen in Engeland, waarvan zes voor Chelsea en drie namens Stoke City. Daarvoor was hij cultheld van Feyenoord: hij maakte deel uit van het kampioensteam van 1993. De Goey begon zijn professionele carrière bij Sparta.

EA-titel Army of Two aangekondigd

Vannacht heeft Electronic Arts hun eerste originele next-gen titel bekend gemaakt: Army of Two. Het spel zal een strategische actiegame worden, waarbij de nadruk vooral op de twee speler actie zal liggen. Samen met een computergestuurde partner of een medespeler van vlees en bloed zul je de nodige gevechten aan moeten gaan om zo het verhaal vol intriges en machtspelletjes tot een goed einde te brengen.

Army of Two wordt ontwikkeld door de Montreal afdeling van EA, en zal volgend jaar verschijnen voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Dott wordt wereldkampioen snooker

Graeme Dott heeft het 888.com World Championship Snooker in de Crucible gewonnen. De Schot versloeg de Engelsman Peter Ebdon met 18-14 na twee lange dagen snooker.

De wedstrijd om de wereldtitel ging in het Crucible Theatre over 'best of 35 frames', op zondag werden er 16 frames gespeeld, de resterende frames op maandag. Scheidsrechter tijdens de finale was de Nederlander Jan Verhaas. Voor de Schot Graeme Dott was het zijn tweede WK-finale, hij won nog nooit. De Engelsman Peter Ebdon deed dit al één keer, in 2002.

Het eerste frame ging naar Ebdon, waarna Dott twee frames op rij won. Het vierde frame kende veel wisselingen van beurt, snookers en safety-shots. Het werd daardoor een lang frame waarin Ebdon de beste kansen had om gelijk te maken. Dott won via een aantal 'long pots' toch het frame. Dankzij een mislukte snooker van Ebdon won de Schot ook het vijfde frame, waardoor hij met 1-4 leidde. Bij 2-4 werd de middagsessie vroegtijdig gestopt, omdat er dankzij de lange frames anders geen pauze meer mogelijk was voor de avondsessie.

Het begin van de avondsessie kende weinig hoge breaks. Dott speelde beter dan Ebdon en liep uit naar 2-8. Via een break van 89, de hoogste van de finale tot dan toe, kwam Ebdon terug tot 4-8. In het dertiende frame maakte Ebdon veel fouten, Dott speelde het knap en kwam 4-9 voor. Het volgende frame was het andersom, Ebdon kon via een zwarte via de band tot 5-9 terugkomen. De laatste twee frames van de avondsessie werden gewonnen door de Schot, waarmee de eerste dag van de finale om bijna 1.00 Engelse tijd werd afgesloten met een 5-11 voorsprong voor Dott.

Graeme Dott begon meteen sterk aan de tweede dag door met 5-12 voor te komen. Ebdon kwam vervolgens sterk terug tot 7-12, maar Dott kon zijn voorsprong vergroten door drie frames op rij te winnen. Er waren meer hoge breaks te noteren dan op zondag. Daarmee kwam de Schot 7-15 voor bij het einde van de middagsessie. Dott had nog drie frames nodig om voor het eerst wereldkampioen snooker te worden.

Dott leek zijn goede spel voort te zetten aan het begin van de avondsessie, maar Ebdon kwam in het 23e frame langszij met de eerste century (117) van de finale: 8-15. Ebdon stootte in het volgende frame door, maar maakte een fout, waardoor Dott nog een kans kreeg. Hij greep die kans niet, waardoor het 9-15 en in het 25e frame 10-15 werd. Dott was goed op weg in het frame daarna, maar miste een pot, waardoor Ebdon zijn zesde frame op rij kon winnen. Het 27e frame van de finale werd een historisch frame, omdat het frame maar liefst 74 minuten duurde. Het was daarmee het langste frame op de Crucible ooit, het record was in handen van Steve Davis en Dennis Taylor in hun laatste frame van de finale van 1985.
Dott leek de winnaar te worden van dit frame, maar toch was het Ebdon die steeds dichterbij kwam: 12-15.

Dankzij een sterk frame won de Engelsman zelfs zijn achtste frame op rij: 13-15, Dott had in de avondsessie nog geen enkel frame gewonnen. In het 29e frame kon Dott hier eindelijk verandering in brengen, maar Ebdon bleef dichtbij door het 30e frame te winnen. Beiden wonnen deze frames via een redelijk hoge break. Ebdon kwam opnieuw voor en leek op weg om de achterstand te verkleinen tot één, maar Dott kreeg één kans en speelde daarop de tafel leeg: 14-17 en kwam daarmee nog één frame van zijn allereerste winst bij een groot toernooi ooit.

In het 32e frame nam Ebdon als eerste een voorsprong, maar Dott kon terugkomen. De Schot kreeg een kans om genoeg punten te hebben waardoor Ebdon een snooker nodig zou hebben om nog te winnen, maar hij miste de rode bal. Ebdon probeerde die rode bal te potten, maar deze bleef net voor de pocket liggen. Dott kon de bal makkelijk potten, waardoor Ebdon hem niet meer kon inhalen. Dott was erg uitgelaten met zijn zege bij het wereldkampioenschap snooker in de Crucible.

Indiër woont al halve eeuw in boom

OpmerkelijkEen man in India woont al 50 jaar in een boom na een woordenwisseling met zijn vrouw. De nu 83-jarige Gayadhar Parida verliet zijn woning volgens zijn vrouw na een ruzie ''over iets onbelangrijks'' om nooit meer terug te keren. Sedertdien bivakkeert hij in een boomhut in de buurt van zijn huis.

De oude baas heeft wel een keer van boom moeten wisselen. Dat gebeurde toen een mangoboom waarin hij woonde, tijdens een storm tegen de vlakte ging. Nu woont hij in een zelfgemaakte hut, anderhalve meter hoog in een boom, op 500 meter van zijn huis; een dorp 239 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bhubaneshwar in de Oost-Indiase staat Orissa.

Zijn vrouw en kinderen hebben hem vaak gesmeekt om weer in huis te komen, maar niets mocht baten. Ook ten tijde van een zware cycloon in 1999 wenste hij geen ander onderkomen te zoeken. Zelf zegt Parida dat zijn ongebruikelijke manier van wonen hem heeft geholpen in zijn geestelijke groei en in het overwinnen van spanningen na de scheiding van zijn vrouw.

Meer tv-uitzendingen voor PSP op komst

Via iTunes is het al mogelijk om tv-programma’s te bekijken op je iPod, een ontwikkeling waar Sony momenteel ook op inspringt met de PSP. “In een later stadium willen we het aanbieden van content zeker uitbouwen”, aldus Patrick Vyncke (General Manager Playstation) in een interview met De Nieuwe Reporter. “We zijn overtuigd van de kwaliteit van onze games, maar als iedereen een PSP koopt om vervolgens alleen het journaal te bekijken liggen wij daar niet wakker van.”

Vanaf gisteren is het mogelijk om uitzendingen van RTL Nieuws te bekijken op de PSP. De eerste uitzending ziet er goed uit: in een haarscherp beeld vertellen Rick Nieman en Suzanne Bosman over frauderende ambtenaren en het einde van de ophokplicht voor kippen. Het journaal wordt uitgezonden zonder reclameblokken op 4:5-formaat, al is het wel mogelijk om via de instellingen van je PSP de uitzending full screen te bekijken.

Een gemiste kans is dat je (nog) niet via WiFi kunt inprikken op een willekeurige hotspot om de uitzending te downloaden. Vanaf de RTL-site download je een bestand van 2,63 MB dat, na installatie, de laatste uitzending vanaf je pc synchroniseert met je PSP. Dit systeem maakt de ‘PSP-cast’ vooral geschikt om te bekijken in het openbaar vervoer op weg naar werk of school, mits je er om denkt de uitzending te downloaden voordat je je pc verlaat. De uitzendingen zijn dagelijks te downloaden vanaf 08.00 uur, 16.00 uur en 19.45 uur. Over een jaar wil Sony de uitzendingen ook beschikbaar maken via WiFi.

Rutte valt Verdonk hard aan

PolitiekTijdens het tweede debat in de race om het lijsttrekkerschap van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), heeft Mark Rutte afgelopen avond zijn grootste rivaal Rita Verdonk hard aangevallen op de door haar zelf geprezen duidelijkheid. Rutte sloeg Verdonk om de oren met haar gedraai over de hypotheekrenteaftrek en over het schrappen van artikel 23 dat de vrijheid van onderwijs regelt.

Verdonk zei wederom dat de hypotheekrenteaftrek bij haar ook in prima handen is, daar zal niets mee gebeuren. Wat betreft het afschaffen/wijzigen van artikel 23 zei Verdonk dat ze gehouden is aan kabinetsafspraken. Het is aan de VVD-leden om te beslissen of artikel 23 wel of niet kan blijven bestaan, aldus Verdonk.

Rutte herhaalde dat hij absoluut niet aan de hypotheekrenteaftrek of vrijheid van onderwijs zal tornen. De renteaftrek wil hij zelfs als het belangrijkste VVD-thema brengen in september tijdens het debat over de kabinetsplannen van volgend jaar.

De harde aanval van Rutte wekte enige wrevel bij Verdonk. ''Het is niet nodig zo met elkaar om te gaan. Ik heb geen zin in welles en nietes'', aldus de minister. Rutte zei dat het debat op het ''vileine'' (gemene) af was, ''maar dat is nodig om duidelijkheid te krijgen''.

Het tweede debat vond plaats in Rotterdam. Er waren zoveel belangstellenden dat de afgehuurde zaal veel te klein bleek. Daarom besloten de debaters om het buiten te houden, zodat iedereen kon meegenieten.

Aan het debat nam overigens ook nog kandidate Jelleke Veenendaal deel.


De twee grote kemphanen

...en Jelleke Veenedaal
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.